Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Kas määrata "käimamineku garantii" pikkuseks vaikimisi maksimaalselt 7 päeva? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas määrata "käimamineku garantii" pikkuseks vaikimisi kõikidele HV Foorumi Ärifoorumis ostetavatele/vahetatavatele/müüdavatele toodetele maksimaalselt 7 päeva, kui pole kokku lepitud vastupidises (kokkulepe peab kajastuma teemas)?
Jah
58%
 58%  [ 186 ]
Ei
28%
 28%  [ 92 ]
Erapooletu, las administratsioon otsustab
12%
 12%  [ 40 ]
hääli kokku : 318

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.08.2011 22:35:42 vasta tsitaadiga

kui see mode ennast igale poole reguleerima vedada laseb, tuleks tal kaaluda visiiti nõustaja juurde veendumaks elu võimalikkuses Maal. ma arvan, et ma olen n+x korda rohkem asju müünud/parandanud/vahetanud kui suvaline average joe siin niet ilmselt võin juba antud teemal veidi sõna võtta kah.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 25.08.2011 22:38:01 vasta tsitaadiga

kas siis saab müügi-ostuteemasid filtreerida ka selle järgi, et kui pikk käimaminekugarantii antakse?

viimati muutis londiste 25.08.2011 22:38:28, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 242 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 216
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 25.08.2011 22:38:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kui tihti modedel seda probleemi klaarida tuleb? kaks korda nädalas? kord nädalas?

sa küsid valesid küsimusi.

Ei ole nii, et lambist ilma süvenemata kukutakse kõikvõimalikke kommentaare kustutama.
Enne peab mode probleemi süvenema, vajadusel kaasama administraatorite kolleegiumi, kõik see kulutab väärtuslikku aega, mida saaks kulutada muude olulisemate probleemide lahendamiseks.
Alati ei olegi lahendus must-valge, vaid hall. Ja siin tuleb käituda väga delikaatselt ja langetada õigeid otsuseid. Õigus võib olla mõlemal osapoolel, samamoodi kui õigus heale nimele ja puhtale profiilile.
Ei saa malakas käes mühaklikult/pohhuistlikult kõik piixu saata, kõike kustutada või kõike jätta nii nagu on.

Antud juhtumite puhul on probleemiks olnud just "käimaminekugarantii" defineerimatus. Ning me kindlasti ei soovi selliseid juhtumeid enam käsitleda.

Me võime nüüd käituda ja teha nii, et praegu me mingeid käimamineku garantii filtreid ei kohalda.
Aga kui peaks jälle üks sama probleem tekkima, siis teeme selle asja ühel või teisel viisil ära.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 25.08.2011 22:40:51 vasta tsitaadiga

Tanel, ühesõnaga on normaalne käitumine negatiivse kommentaari peale modede juurde joosta ja üritada selle kustutamist välja rääkida? gg, ma jätan selle meelde.
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 25.08.2011 22:44:10 vasta tsitaadiga

Normaalne käitumine on panna paika käimaminekugarantii tingimused või selle puuduse, et hiljem ei tuleks arusaamatusest mingeid negatiivseid, millega modede juurde joosta.
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 25.08.2011 22:47:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ühesõnaga on normaalne käitumine negatiivse kommentaari peale modede juurde joosta ja üritada selle kustutamist välja rääkida? gg, ma jätan selle meelde.

Sa tõlgendad kõike vastupidi.

Ei, sinu mainitud tegevus ei ole normaalne ja reeglina kommentaare ei kustutatagi.
Küll aga on kasutajal õigus puhtale profiilile ja kui kommentaar on antud täiesti ebaõiglaselt (nagu käimaminekugarantii puhul tuldi 30 päeva hiljem raha tagasi nõudma ja laksati negatiivne), siis on mode selle vabal ajahetkel kõrvaldanud. Samuti aidata vältida HV poolt olukordi, mis võimaldavad defineerimatusest selliseid olukordi.
Olgu veel teadmiseks, et enamikel juhtudel me lihtsalt ignoreerime negatiivsete kustutamispalveid. Seega ei tasu modesid niisama tülitada.

tsitaat:

Normaalne käitumine on panna paika käimaminekugarantii tingimused või selle puuduse, et hiljem ei tuleks arusaamatusest mingeid negatiivseid, millega modede juurde joosta.

Täpselt thumbs_up.gif

tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.08.2011 22:52:35 vasta tsitaadiga

tahaks veel kord mainida, et 7 päeva jooksul on võimalik mõned asjad väga lihtsalt tahtlikult peeti keerata.

Siit väike teemasse õrnalt puutuv seik:
mulle jubedalt meeldib katkiseid asju kokku osta. Nii siis ostsingi ebayst läpaka, mis kirjelduse järgi ei pidanud käivituma , puudus ketas jms joga. Pilt aparaadist kenasti kõrval ja puha. jõudis siis see aparaat minuni ja ees ootas minf läpakass, mis oli keeratud ühe ringi mullikile sisse ja kile varjatud "jõupaberiga". seest vaatas vastu masin, mille ekraan oli ämblikuks. Kuna oli selge, et vigastus oli tekkinud transpordiga ning transpordifirma laiutas selle pakkeviiisi peale ainult käsi, siis pidi asja lahendama ebay. Nende otsus oli lihtne- kirjelduses oli , et läpakas oli mittetöötav ja selle Sa ka said. Absoluutselt ei kottinud ei pildimaterjal, ega selgitused, et tegelikult oli probleem tekkinud ülikehvast pakendamisest.

ehk siis kardan, et see käimamineku garantii defineerimine ei anna absoluutselt midagi- kes tahab joga ajada, ajab nagunii ja modede tööd see ei vähenda.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
RaleStinre
külaline

sõnum 25.08.2011 22:55:30 vasta tsitaadiga

Minu arvates peaks igale kasutatud asjale mille väärtus ületab 64 EUR ehk siis vanas vääringus 1000 eek andma vähemalt 30 päevase garantii nagu ma ise teen seda olenemata kohast kus kohas ma midagi müün. See eristaks si_ta müüjad korralikest müüjatest ja annaks ka ostjale võimaluse "järgmine päev rikki läinud kaup" asendada/korda teha müüja poolt.

Ja need müüjad, kes kasutatud asjadele garantiid anda ei taha/suuda siis ärgu parem müügu oma kaupa HV- s. Omadest kogemustest võin öelda, et kõige suuremad si_ta müüjad on just need HV kasutajad, kes siin on 3+ aastat figureerinud ja mõtlevad (või siis targalt teavad), et neil nii hea backup, et kui mingile uuele kasutajale si_ta müüvad siis jäävad alati nemad õigeks sest nendel suurem kasutaja staaž ja seega ka rohkem tagasisidet. Selliseid kasutajaid võin siin kasvõi kümnete viisi üles lugeda aga mis see annaks? Keegi niikuinii ei usu, et kõige suuremad s_ta müüjad on HV veteranid, Gurud vms.

Tsitaat minu profiilist 300+ AINULT positiivset kommentaari omavalt kasutajalt:

"Loodan et ise ka mõistad et kui müüakse mitteteadlikus seisukorras ja väidetava emaplaadiveaga läpparit siis veõib seal olla ka muid vigasid peale katkise emaplaadi."

Ehk siis kui emaplaadi rikkega läpakal ei tööta ekraan, kõvaketas, laadija, mälud siis tagasi seda ei osteta vaid öeldakse selline huvitav lause.

Seega 7 päeva minu arvates igati õigustatud. Ja see peaks kehtima KÕIGI, ka HV Gurude, veteranide vms. puhul. "Kui müüd si_tta siis ole valmis see ka tagasi ostma!"
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 25.08.2011 22:59:44 vasta tsitaadiga

RaleStinre, käesolev teema ei puuduta toote garantiid ja ärme aja teemat segaseks icon_idea.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 25.08.2011 23:01:12 vasta tsitaadiga

Poisid, poisid. Ärge tehke nüüd käimaminekugarantiist mingit garantiist. On ikka väga suur vahe, kes sa annad käimaminekugarantii (mis on "käsi südamel vannun, et minul asi töötab ja kui sul ei tööta ostan tagasi") või sa annad garantii (mis on "käsi südamel vannun, et kui asi 7 päeva jooksul katki läheb ostan tagasi"). Eksole.

a) Igasugune garantii puudub (asi võib töötada või siis ka mitte)
b) Käimaminekugarantii ("käsi südamel vannun, et minul asi töötab ja kui sul ei tööta ostan tagasi")
c) Garantii: kuni 14 päeva
e) Garantii: rohkem kui 14 päeva

Käimaminekugarantiil ei saa olla mitu päeva. Sa ostad toote, tuled koju, proovid, töötab on hästi, ei tööta võtad müüjaga ühendust. Posti teele pannes näed alati ära saabumise päeva ja kelleaja. Kui ostja ei suuda samal päeval (või äärmisel juhul järgmisel päeval) testida (ning ei suuda seda ka kommunikeerida müüjaga) siis on see tema enda sügav isiklik mure.

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 25.08.2011 23:01:18 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Siit väike teemasse õrnalt puutuv seik:
mulle jubedalt meeldib katkiseid asju kokku osta. Nii siis ostsingi ebayst läpaka, mis kirjelduse järgi ei pidanud käivituma , puudus ketas jms joga.

kas ebay müüja oli pikaaegse ajaloogi, usaldusväärne jne?
Kui jah, siis on ta teenimatult saanud positiivseid, kuna hea nime eest seisev müüja pakiks oma kauba nõuetekohaselt.

tagasi üles
kristjan*
Kreisi kasutaja
kristjan*

sõnum 25.08.2011 23:10:20 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Poisid, poisid. Ärge tehke nüüd käimaminekugarantiist mingit garantiist. On ikka väga suur vahe, kes sa annad käimaminekugarantii (mis on "käsi südamel vannun, et minul asi töötab ja kui sul ei tööta ostan tagasi") või sa annad garantii (mis on "käsi südamel vannun, et kui asi 7 päeva jooksul katki läheb ostan tagasi"). Eksole.

a) Igasugune garantii puudub (asi võib töötada või siis ka mitte)
b) Käimaminekugarantii ("käsi südamel vannun, et minul asi töötab ja kui sul ei tööta ostan tagasi")
c) Garantii: kuni 14 päeva
e) Garantii: rohkem kui 14 päeva

Käimaminekugarantiil ei saa olla mitu päeva. Sa ostad toote, tuled koju, proovid, töötab on hästi, ei tööta võtad müüjaga ühendust. Posti teele pannes näed alati ära saabumise päeva ja kelleaja. Kui ostja ei suuda samal päeval (või äärmisel juhul järgmisel päeval) testida (ning ei suuda seda ka kommunikeerida müüjaga) siis on see tema enda sügav isiklik mure.

Tanel kirjutas:
Kuidas oleks seletus: "Ma garanteerin, et minu müüdav seade läheb tööle". Aega annan selle kontrollimiseks 2 päeva. 3-ndast päevast ära enam mind palun sel teemal tülita"

e "käsi südamel vannun, et minul asi töötab ja annan sulle selle kontrollimiseks aega 7 päeva. kui ei tööta, ostan tagasi."
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.08.2011 23:13:54 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
pigem hakkavad igast käimaminekugarantiist jahuma need müüjad, kes ei ole oma kaubas kindlad.

Seda ka kindlasti. Samas on oht ka teiselt küljelt: müüjal pole mingit halba tagamõtet, müüb terve toote, mis töötab päeva-kaks, aga läheb näiteks katki temast olenemata põhjustel - tobe kokkusattumus, kus toode otsustab just siis üles öelda (kas ta peaks selle nüüd tagasi ostma ja kulud omast taskust kandma? ostja loomulikult süüdistab kohe pettuses) või teeb ostja selle mingil põhjusel katki ja valetab müüjale, et näe müüsid mulle vigase toote (samas müüja teab sisimas, et oli aus ja temalt läks terve toode välja).

viimati muutis SKG 25.08.2011 23:18:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 25.08.2011 23:14:00 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif , aga see lisa võiks olla b-l, et esimesel võimalusel antakse müüjale teada, kas töötab/ei tööta ning kui töötab, siis ongi tehing lõppenud. Sest muidu kui ostja testib esimesel päeval ära, siis see ülejäänud 6 päeva läheks garantii pähe.
sakinaga
HV Guru

sõnum 25.08.2011 23:15:31 vasta tsitaadiga

Ja kes seda kontrollima läheb, millal ta täpselt kauba kätte saab? See tähendabki praktiliselt 7 päeva garantiid.
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 25.08.2011 23:20:21 vasta tsitaadiga

Käest kätte on teada, kuna saab.
Smartpostiga saad ise väga kergelt arvutada. Järgi minemise aeg on ostja enda mure.
Cargo-l tuleb ka ju ikka päevaga kohale v mis?
Ning Eesti Post...Ma ei tea, ma pannud ühel päeval kell 21.00 posti ja järgmine päev on kohale tulnud...7 päeva jooksul peaks ju ikka kohale jõudma. Algne idee oligi, et selle 7 päeva sisse arvestatakse transport ka.

keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 25.08.2011 23:20:43 vasta tsitaadiga

0 on õige icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
RaleStinre
külaline

sõnum 25.08.2011 23:26:57 vasta tsitaadiga

Ohud ongi mõlemal osapoolel- nii müüjal kui ostjal. Müüjal garantiid andes (olgu see siis kasvõi see käimaminekugarantii) mis võib lõppeda talle sellega, et müüja võib müüdud terve toote omast taskust kinni maksta (näiteks temast mitte olenevatel põhjustel) või siis näiteks, et ostja saab "kirjeldusele vastava" kauba millel on mõningaid puudusi mida ei ole mainitud.

Näitena võib tuua läpaka ekraani mille ostsin, kirjelduses oli sõna "töökorras" (mida võib tõlgendada kui käimaminekugarantiid) aga millegipärast olid ekraanil värvid täiesti sassis (negatiivis pm. -liselt) ja asja ei saanud kasutada agas siiski asi "läks käima." Aus müüja oleks oma kauba tagasi ostnud aga... paraku see nii ei läinud.

Seega minu arvates tuleks kõigepealt täpselt defineerida sõna "käimaminekugarantii" ja siis edasi arutada kui pikk see võiks olla.
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 25.08.2011 23:27:06 vasta tsitaadiga

Kindel ei!

Ma ei viitsiks aegagi raiskama hakata taolise jutu kuulamisele , et päev hiljem ei tööta või läks katki ja anna nüüd raha tagasi. Ei arvutikauba, telefonide või autode müügi puhul - kui ostsid siis ostsid - kontrollimise aeg on see kui müüjaga kokku saad.
Kui käima läks ja probleeme ei esinenud ning ostja niiöelda läks kaubaga minema siis järelikult kõik järgnev ei ole minust olenev.

Kust ma peaks teadma kas mu müüdud (toome näite) läppar töötab 2 nädala pärast? Ei teagi ju. Asjad lähevad iseenesest lambist katki. Mul on 2 läpparit ära surnud just täpselt nii , et korraga on pilt taskus ja KÕIK - emaplaat kutu. lihtsalt lauapeal olles ja netis surfates. Kui nüüd see asi juhtub paari päeva pärast minu läppari ostjal siis lihtsam on tal mingi tegevus endale otsida - minu käest raha tagasi ei saa.

Või siis postiga saadetud läppar mis pakist väljavõttes ei tööta. Ennegi "fragile" kleepsuga kasti seest katkiseid asju tulnud kuna postitöötajad loobivad. jällegi - mina tean et ma panin terve asja posti ja mina ei maksa mingit raha tagasi.

Mitte , et ma saasta ja praaki müüks (pole iialgi ühtegi probleemi olnud) aga see on ostja enda asi kaup kontrollida.
sama põhimõtet järgin ka ise ning iialgi ei ole hakanud helistama ning tüütama kui a'la paar päeva hiljem mingi probleem esinev (vahet pole kas siis arvuti, telefon, auto või mis iganes.

viimati muutis M8T0 25.08.2011 23:34:56, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 25.08.2011 23:32:24 vasta tsitaadiga

Ära aja garantiid ja käimaminekugarantiid sassi, palun.
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 25.08.2011 23:33:27 vasta tsitaadiga

Mis garantiist saab rääkida, kui müüjal puudub toote müümiseks litsents ja selle eest ei maksa vastavaid makse? Sellisel juhul müüakse kaup käest-kätte ning kauba staatuseks on kasutatud. Kasutatud kaupa peab kohtlema kui pikemat aega vastu pidanud kaupa, mis tõenäoliselt selle 7 päeva jooksul ei lakka töötamast.

Aga et müüja ei müüks katkist kaupa, selleks peabki "käimamineku garantii" tähendama otseses mõttes käimamineku garantiid. Kui toode läks müügis kirjeldatud tingimustele vastavalt tööle (korralikult või vähemkorralikult), siis on kaup õige ja enamat garantiid ei saa müüja anda. Kui tootel on rohkem vigu, kui müügikuulutuses oli mainitud või kui toode ei tööta üldse, siis tuleb toode ja/või rikkis kaup tagastada.

Seega peab ostja teavitama müüjat sellest, millal ta toodet kasutada saab ning müüja paneb kaks päeva enne seda kaupa posti. Pakun välja, et käimamineku garantii pikkuseks on eeldatav kauba transportimiseks kuluv aeg + 1 päev varuks + 1 päev toode katsetamiseks.

Kas tagant järele ei ole võimalik kindlaks teha, millal ostja oma paki kätte sai? Kauba saatjal peaks see õigus ju olema.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 25.08.2011 23:40:34 vasta tsitaadiga

Võiks smartpostile palve saata, et nad süsteemi natuke muudaks. Et kui pakk on kohal, saab paki saaja sõnumi ning kui pakk on saaja poolt kätte saadud/automaadist välja võetud, saab paki saatja sõnumi. Läheb vist neile natuke kulukamaks, aga vähemalt on saatja rohkem informeeritud.
Cargo ja EP kohta ei tea, pole esimest kordagi kasutanud ja teist väga harva.

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 25.08.2011 23:44:54 vasta tsitaadiga

keevitaja, anti, laurx ja interface on öelnud kõik mu eest ära. Mida rohkem HV ennast asjasse segab seda rohkem tekib tööd. Ma ei anna mitte mingi hinna eest mingit käimamineku või mis iganes garantiid. Ostad kasutatud asja ja tead riske, mine osta poest kui ei meeldi. See ,et ma annan näiteks videokaardile või toiteplokile 7 päevase käimamineku garantii peaksin ikka jumala soe peast olema. Mingi kolga- jaani kohalik nupumees oma väikeste võiste näppudega hakkab surkima ja siis pean selle veel tagasi ka ostma, no mida kuradit. Toitel keeratakse 110v peale lastakse suits välja ja siis osta veel tagasi ka.
MelesMeles
HV Guru

sõnum 25.08.2011 23:46:02 vasta tsitaadiga

keevitaja kirjutas:
olekski ju selliselt kokkulepitud, et kasutatud asja müügi-ostu puhul garantiid pole. kui keegi tahab eraldi kokku leppida, siis on see osapoolte vaheline asi, mis toimub väljaspool HV-d

+1.

kasutatud asja ost on ilma garantiita, kui ei ole täpsustatud müüja poolt teisiti. mingi suusõnaline garantii on ainult valikuliseks boonuseks.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 25.08.2011 23:49:02 vasta tsitaadiga

Piisab sellestki teatest, et pakk on seal. Siis on ostja asi see niipea ära tuua kui võimalik ja järgi proovida. Kõike ei saa müüja peale ka jätta.

Unustasin ennist mainida, et kauba transportimiseks kuluvasse aega peab arvestama ikka riigipühad ja nädalavahetused (kui kauba toimetaja nendel päevadel kaupa laiali ei vea). Igal transportijal on omad tingimused ja neid tuleb arvestada. Sellest ka nimi, et "eeldatav kauba transportimiseks kuluv aeg + 1 päev varuks". Mina kujutan asja niimoodi ette.

Kokkuvõttes oleme me kõik inimesed ja vastavalt olukorrale käituda inimlikult.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Kas määrata "käimamineku garantii" pikkuseks vaikimisi maksimaalselt 7 päeva? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.