Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175 ... 244, 245, 246  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ranel
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 20.07.2011 17:21:18 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Max Powers kirjutas:
Väeosast välja laskmine ei ole keeruline.
Enda sõprade-tuttavate kogemuse järgi ei tahaks sellega väga nõustuda.

Praktiliselt alati oled Ho Ho targa inimese mulje jätnud foorumi baasil, aga ära palun siin küll enam sõna võta. Käi korra see kadalipp KV bürokraatiaga läbi ning siis sa enam nii roosamanna juttu ei aja. Kui miski asi ei sobi, siis sellest saad teada alles kui oled väravate taga kinni kolmeks kuuks. Siis peale kolme kuud on puhkus, ainus võimalus paberid korda veel saada, sest järgmine puhkus tuleb ajateenistuse lõpus. Linnaloale saab nädalavahetuseks ja selle aja peale, kui väeosast välja saad linnaloale, on igasugu vajalikud asutused juba kinni, kuna tööpäev läbi.

Ise käisin ajateenistuses laenudeta.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 20.07.2011 18:46:15 vasta tsitaadiga

ranel kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Max Powers kirjutas:
Väeosast välja laskmine ei ole keeruline.
Enda sõprade-tuttavate kogemuse järgi ei tahaks sellega väga nõustuda.

Praktiliselt alati oled Ho Ho targa inimese mulje jätnud foorumi baasil, aga ära palun siin küll enam sõna võta. Käi korra see kadalipp KV bürokraatiaga läbi ning siis sa enam nii roosamanna juttu ei aja. Kui miski asi ei sobi, siis sellest saad teada alles kui oled väravate taga kinni kolmeks kuuks. Siis peale kolme kuud on puhkus, ainus võimalus paberid korda veel saada, sest järgmine puhkus tuleb ajateenistuse lõpus. Linnaloale saab nädalavahetuseks ja selle aja peale, kui väeosast välja saad linnaloale, on igasugu vajalikud asutused juba kinni, kuna tööpäev läbi.

Ise käisin ajateenistuses laenudeta.
Meil lasti inimesed nädala sees väga kenasti oma asju ajama juhul kui oli ilusasti põhjendatud icon_rolleyes.gif Sai ka ise noorte ajal 3 päevane linnaluba saadud (nv küll) - tuleb lihtsalt asju ilusasti ajada mitte nõuda midagi.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 20.07.2011 18:50:20 vasta tsitaadiga

meil ei lastud küll kedagi noorteajal välja. oli selleks siis mõjuv põhjus või ei.
ehk siis asi sõltub otseselt rühma/pataljoni ülemast ja tema suvast.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 20.07.2011 19:04:29 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
meil ei lastud küll kedagi noorteajal välja. oli selleks siis mõjuv põhjus või ei.

sama siin

Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 20.07.2011 19:32:52 vasta tsitaadiga

Tule taevas appi mis naistekari. Ma pidin kohe oma OT postitust pikendama sellepärast, et siin vastata saaks.

Mida te hädaldate nagu eided? Ho Ho'l on täiesti õigus. Ajateenistus ei tule kellelegi üllatusena, sellest teatatakse kirjalikult (tähitud kirjaga) piisavalt vara ette v.a. juhul kui oled ise ennast vabatahtlikuks pakkunud. Pealegi ei tule kellelegi lambist ükspäev kiri koju, et nüüd on minek. Enne ajateenistust peavad kõik läbima arstliku komisjoni mis üldjuhul toimub varakevadel või suvel. See jätab juuli eelkutseni ja oktoobri põhikutseni päris mitu kuud puhvriks. Ja sellisel juhul halada, et ei tule kohustuste ümbersuunamise toime...?

Kuperjanov 2010/11. Julgeksin väita, et üks karmima elukorraldusega pataljone, noorte ajal kuu aega ei lasta isegi külalisi ligi, rääkimata linnalubadest vms. Ent ometi küsiti esimeste nädalate jooksul korduvalt ajateenijatelt nende pangakohustuste kohta, anti vajalikke tõendeid ning lõpuks organiseeriti isegi buss linna pangakontori külastamiseks (sest noh, niisama ei saanud ju välja lasta...)
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 20.07.2011 19:38:09 vasta tsitaadiga

Meil lasti kupis panga asjadega ilusti tegeleda.
Pataljon oli suht vastutulelik
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 20.07.2011 19:46:45 vasta tsitaadiga

Shelby-SV kirjutas:
Mida te hädaldate nagu eided? Ho Ho'l on täiesti õigus. Ajateenistus ei tule kellelegi üllatusena, sellest teatatakse kirjalikult (tähitud kirjaga) piisavalt vara ette v.a. juhul kui oled ise ennast vabatahtlikuks pakkunud.

Ei pakkunud ma end kuhugi, 28 päeva enne teenistust öeldi, et kuna pikenduse põhjus langes ära siis teatatakse teenistusse astumise kuupäev nagu kord ette näeb. Nädal enne helistati ja öeldi, et vot 4. juuli ole paides kohal võetakse bussile, minek vahipataljoni (elan vahist pmst kiviviske kaugusel, ise väravasse minek ei olevat võimalik - kuigi paides küsiti, et mille kuramuse pärast ma otse väravasse ei tulnud... go figure).

Linnaload on väga, väga otseselt seotud rühma-, kompanii- ja pataljoniülemaga - mida keegi peab oluliseks, mida mitte.
Näiteks minu 11 kuu jooksul peeti jah rahaasju oluliseks aga näiteks soov minna ülikooli laupäevasel päeval füüsika eksamit tegema laideti maha - olevat minu isiklik probleem, et ma seda varem ära ei teinud (eksamile mitteminekuks kevadel oli väga isiklik põhjus, seotud muuhulgas ka pikenduse äralangemisega) ja samas reede lõunast lubati küll üks võitleja sõbra pulma jooma...

Tõsi, õnneks aasta-aastalt läheb olukord mõistlikumaks aga kuna kaadripuudus pitsitab lastakse erinevatel madalalaubalistel teenistuses edasi olla ning vaadatakse juppjumala mängimistele ikka veel läbi sõrmede (tervitused ltn V.-le Vahipataljoni !)...

Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 20.07.2011 20:18:19 vasta tsitaadiga

Ja mitu kuud varem arstlik komisjon oli?
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 20.07.2011 20:34:57 vasta tsitaadiga

Ma absoluutselt ei usu, et mõni RÜ või KÜ ei lase ajateenijat pangaga asju korda ajama. Kui tõesti mõnetunnist linnaluba ei taheta põhimõtte pärast anda, siis võtekse see sõdur kasvõi käekõrvale ning viiakse pangakontorisse ning pärast väeossa tagasi. Samuti on kõiki avaldusi ja muid dokumente võimalik edastada elektrooniliselt ja digiallkirjastatuna. See pool tundi arvutikasutamist on veel kiirem ja lihtsam variant rühma juhtkonnale.

Vähemalt viimastel aastatel on ajateenijatelt küsitud kuhu ja kellele tõendit teenistuses viibimise kohta on vaja ning tõend on saadetud otse siis sinna asutusse ilma, et seda paberit ajateenija üldse näekski. Üpris kiire ja kindel viis kõigi osapoolte jaoks.

PS: Lõppude lõpuks on kõik kinni ka sõduris endas. Kui ikka ei viitsi või ei julge oma probleemist rääkida ja seda meelde tuletada, siis ega keegi teine ei hakka ka selle pärast kohe tõmblema. Igaüks peab enda eest ise seisma!

ref
Kreisi kasutaja

sõnum 20.07.2011 21:11:34 vasta tsitaadiga

Shelby-SV kirjutas:
Ja mitu kuud varem arstlik komisjon oli?

Kaitseväe arstlik komisjon oli 16. juuli 2007 (koosnedes ainult sise- ja silmaarstist), teenistusse astusin 4. juuli 2007. Selle sain kuna vingusin piisavalt, et täielik tervislik läbivaatus on mul läbimata.

Tõsi, RKO (riigikaitse osakond) osaline arstlik komisjon oli veebruaris 2004 (mittetäielik komisjon, pikendus 6 kuud sisearsti poolt, ülejäänud tohtrid, kirurg ja psühiaater, lükkasid läbivaatuse edasi kuniks 6 kuuline pikendus läbi), ja teine oktoobris 2004 (jällegi osaline, sisearst leidis, et nüüd OK, psühiaater vaatas, et enamvähem stabiilne ja kirurg teatas, et kuna hetkel nimekirjad täis kutsutakse tagasi).

Kuna oli 2004 sügis ümberkorralduste aeg ja RKO-st sai KRA, siis otsus (mida saab vajadusel vaidlustada 30 päeva jooksul) 2004 sügisese kuupäevaga saabus 2007 juunis (kohus leidis, et probleemi pole ja vaidlustamise tähtaeg möödus 2004 seega kaebust menetlusse ei võetud).

Ehk siis jällegi kokkuvõtvalt - meie riigikaitse lonkab kõiki jalgu ja omab veel väga, väga pikka teed normaalsusesse (õnneks saab nüüd 2012 jaanuaris RKO aegse pärandi jama läbi ja edasiselt on ehk mõistlikum - KRA töö on teoorias paremini korraldatud, kuigi praktikas on ametnikud kohutavalt ebapädevad ning tihti ei tea mida nad seal üldse teevad).

Mõni aasta tagasi lubasin siinsamas teemas kaitseväe meditsiini pikemalt kirjeldada - kuna homme pikem rongisõit ees katsun lõpuks kirja panna, ehk on huvitav lugeda, kuidas asi teoorias ja kuidas praktikas on...

EDIT: 2007 komisjon oli piiratud seetõttu, et vana, RKO aegne paber täitvat vajalikud ülesanded ära ning juuli on puhkuste aeg (edasi kaevata ei õnnestunud, kuna kaebust menetles esimest otsa pidi komisjoni esimehe kõrvalkabinetis töötanud "arst", ning too leidis, oh üllatust, et kõik on okei).

ps. 11 kuud teenistust läbitud ja ei leia, et oli mõttetu (vastupidi, leian, et ajateenistus on vajalik), kuid teps ei taha nõustuda seisukohaga, et noor meessoost eesti kodanik peaks elu elamata jätma ajateenistuse kartuses (finantskohustuste võtmine on tänapäeval kohati möödapääsmatu ja vähemalt kolmandikul juhtudel ka õigustatud, kuigi jah, iPhone ja uue auto liisijaid on "tiba" palju). Pigem on siinkohal riigil palju ära teha - nii seadusandluse kui pädevate ametnike osas (kuna põhiseadus nõuab tervel meessoost isikul 8 kuni 11 kuu pikkust riigi teenimist siis selle aja jooksul peaks riik sõduri eest paremini hoolitsema/tagama kodaniku "elu jätkumise" reservi arvamisel)

Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 22.07.2011 20:08:24 vasta tsitaadiga

ref, kuidas selle kv meditsiini teemaga jääb? siiras huvi
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 22.07.2011 20:29:21 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
Winterwind kirjutas:

sama siin

x2

ref
Kreisi kasutaja

sõnum 22.07.2011 22:22:55 vasta tsitaadiga

Shelby-SV kirjutas:
ref, kuidas selle kv meditsiini teemaga jääb? siiras huvi

Kuna rongisõit asendus bussiga siis tuli tiba lühem, hägusam ning ca 24h hiljem, kui algselt mõttes..

Nii, kaitseväe meditsiinist oma kogemuste ja nähtu põhjal.
Teenistuses sai ka kaasvõitlejate kogemustega kokku puututud aga kellegi teise nimel/eest ei tasu vast kogemusi kirjutada...

Komisjonid:
Üldist:
RKO-d (riigikaitse osakonda) enam ei eksisteeri ja selle asemel on KRA (kaitseresursside amet) ning muutunud on ka tervisenõuded - mõned mured mis enne andsid vabastuse on nüüd kõlblik piirangutega jne, samas on lisandunud kohustuslikud analüüsid, mida varem polnud (lisandunud on audiomeetria ja nägemiskontroll, mille peaks läbi viima optometrist või silmaarst, varem tegi nägemiskontrolli üldarst, harva ka psühiaater).

1. RKO med. komisjon 2004 talvel - sel ajal kehtinud nõuete järgi pidi komisjon koosnema kolmest arstist (sise-/üldarst, psühiaater ja kirurg), eeskirja järgi pidanuks kõik kutsealused käima kõigi vastuvõtul. Kuna noori oli kohal palju (100+ inimest) ja tundus, et 5ni õhtul arstid istuda ei soovinud tehti nii, et kui keegi sai kas mittekõlbliku või ajutiselt mittekõlbliku mingi arsti käest siis temale vormistati vabastus/pikendus kohe, muid arste külastamata. Esimese ringiga saadeti ca 50% kohe analüüse (röntgen, EKG, veri, uriin) tegema, kui keegi sai teisest poolest (kes kõigepealt arstidega vestlesid) pikenduse/vabastuse siis laboratoorsete analüüsideni ei jõutudki.

Kui mittekõlblikuse puhul on selline korraldus mõistetav, siis ajutise puhul veidi kaheldav (kui isik mõne muu murega oleks mittekõlblik "pääseks" ühe külastusega).

Mu esimene külastus oli üldarstile (mõõtmised-kaalumised), üldarst leidis, et mu kehamassiindeks on 17 (alla 19-ne said siis pikendust), kodune kaal näitas mul 68kg ja pikkust 186cm (ehk siis indeks on ca 19, pmst alumine piir, mis oleks kõlblik), sealt edasi RKO ametniku juurde ja 6 kuud pikendust ning kojuminek (tõsi, laboratoorsed analüüsid siiski tehti - olin esimese poole hulgas).

2. RKO med. komisjon 2004 sügisel - esimene käik üldarstile, kehamassi indeks 19 (kodune kaal näitas 67kg, arsti kaal 75kg riietega, leidis, et riided kaaluvad 3kg, seega kaal 72kg). Ülejäänud 2 arsti lasid kiirelt, pea, et midagi küsimata oma templi ja allkirja peale ja edasi. Kiirustati eelkõige seetõttu, et RKO-l olid suhtkoht viimased päevad (ametnikud, kes pabereid täitsid ütlesid mitu korda, et nad tegelikult ei tea mida/kuidas/kuhu täita ja, et tõenäoliselt antud komisjoni otsus ei kehtigi, et kutsutakse enne teenistust kindlasti tagasi - kuna uued tingimused olid kohekohe kehtestamisel, tegelikult tuli vist uus määrus ca aasta hiljem).

3. Olgugi, et oli ülikoolis õppimiseks 3a pikendust oli mul ka lisaks isiklik põhjus pikendusele (lähedase hooldamine), kui see suhtkoht ootamatult ära langes sai nagu kord ja kohus KRA-le teatatud - vastati viisakalt, et ok, seega olen eelisjärjekorras ja minekust antakse vastava korra järgi aegsasti teada. Mina sain sellest aru nii, et varasemalt kas oktoobris 2007 või jaanuaris 2008 minek. Uurisin ka komisjoni otsuse kohta - öeldi, et 2004a otsus kehtib ja peaks mulle väljastatud olema (ei olnud), lubati saata.

Peale jaanipäeva oli postis tähitud kiri 2004a med. komisjoni otsusega ja teatisega, et 4. juuli pean ilmuma teenistusse... (niipalju siis seadusega ette nähtud vähemalt 6-kuulisest etteteatamisest). Med. komisjoni otsusele sai kaebus esitatud (kuigi hiljem mõeldes oleks vist pidanud hoopis kutse vaidlustama - oma lollus, et ei teinud seadusi sel ajal omale piisavalt selgeks, noh, hiljem olen targem olnud), kuid kutsumist ei oleks ükski vaie peatanud (30-päevane vastamisaeg kohtult).

4. juuli sai teenistusse mindud ja seal kohe uut, kehtivatele nõuetele vastavat, komisjoni taodeldud (taotluse aluseks oli 2007. aprillis tehtud EKG mis leidis kergemat sorti arütmia, mida sai kahenädalase ravikuuriga parendatud - mai keskpaiga EKG oli juba okei). Komisjoni saadeti 8. juuli (õigemini saadeti vastavate arstide vastuvõtule, komisjon pidi kogunema millalgi hiljem ja tegema otsuse). Komisjon pidanuks lähtuma otsuse tegemisel hunnikutest analüüsidest (verepilt, röntgen, EKG, audiomeetria, nägemistest koos värvitestiga) mis peaks (loogiliselt) olema võimalikult viimasel ajal tehtud.

Tegelikkus: läbivaatamiseks saadeti üldarstile (EKG ja läbitud arütmia ravi tõttu) ja silmaarstile, tehti ka uus rindkereröntgen (kuna eelmisest oli üle kuue kuu möödas). Kui tundsin huvi, et miks ei tehta muid analüüse (btw, isegi vereanalüüsi ei tehtud!), öeldi, et aga teil on ju kehtiv otsus (tegevteenistuseks kõlblik) aastast 2004 olemas ja komisjon teeb otsuse vaid muutunud osas (missest, et määruse järgi nõutud audiomeetriatesti pole ma iial läbinud, värvipimedust pole samuti testitud) ja pealegi - juuli kuu on, saagu ma aru, et inimesed on puhkusel...
Lisaks leidis sisearst, vaadates arütmia diagnoosi andnud EKG-d, et oh, too on ju nagu raamatust, pole siin häda midagi ("sakid" olid silmnähtavalt ebakorrapärased).

Otsus tuli nädalapäevad hiljem ja leidis, et olen kõlblik piirangutega (silmaarst leidis astigmatismi).

Sai esitatud vaie (pole läbitud kõiki kehtiva määrusega nõudud analüüse seega taotlen uut ja täielikku läbivaatust). Vastus - vaide läbivaatamisel ei leitud ühtki meditsiinilist vajakajäämist... Rühmavanem soovitas mitteametlikult mokk maas pidada, kui ei soovi "erinimekirjas" olla edaspidi, kompanii ülemale ei pidavat sellised asjad istuma.

Kokkuvõtlikult komisjonidest:
Mitte, et ma leiaks, et tehtud otsus oleks väär (loe: soov ära vingerdada), vaid pigem on probleem konkreetselt määruste eiramises (kui on nõutud kindlad analüüsid/testid ja arstide vastuvõtud täna, siis aastatetagune tehtu vajaks kindlasti üle vaatamist) - ei viitsita oma tööd teha, tahetakse kiirelt kaelast ära saada ja üleüldiselt teha nii minimaalselt, kui võimalik. Näiteks toosama astigmatsim oleks olnud avastatav ka 2004.

Õnneks ei tohiks meil enam teenistusse kutsutavaid isikuid, kes RKO komisjoni läinud, enam eriti olla (ehk siis uuema aja mehed peaks olema võrdlemisi samades tingimustes läbi vaadatud).

Konkreetselt ka üks vahipati meedik ütles, et tema isikliku seisukoha järgi ei tohiks ajateenistusse astumise ja komisjoni vahel olla üle 6 kuu (arvestades keskmist ebatervislikku eluviisi võib poole aastaga tervislik seisund muutuda ja on ilgelt mõttetu vedada inimesi kohale, et need siis kohe otse laatsaretti panna - parem paranegu kodus).

Teenistuse ajal sai veelgi meditsiiniga kokku puututud:
Kui mureks oli mingi külmetus (mul vedas, ühtki traumat polnud), ei olnud mingi probleem abi saada (määrati kas kasarmu- või voodirežiim ja anti fervexit).

Nüüd aga veidi isemoodi asjade korral oli teine jutt - teenistuses tekkisid päris korralikud peavalud, kohalik laatsarett andis kamaluga valuvaigisteid (ibuprofeen) ja peale mitmekordset pealekäimist suunati siis KV neuroloogi juurde. Too tädi oli väga häiritud, et ma tema rahulikku kohvipausi segasin ja sisuliselt ei viitsinud tegeleda - kuulas ära, tegi paar kordinatsioonitesti ja leidis, et okei, kasvajat pole, seega kas pingepeavalud või noh, tema ka täpselt ei tea ja teda ei huvita.
Kui uurisin, et mis siis nüüd saab, et kuhu/kelle juurde ma peaks pöörduma leidis too tegelane, et ega tema pole seal ravimiseks, kui ära tahan (polnud selle hetkeni kordagi maininud soovi, et mind tegevteenistuseks kõlbmatuks tunnistataks), siis kurtku oma rasket hingeelu püsholoogile - küll kuhugi saadetakse ja kohanemisraskused leitakse (andis ka paar soovitust kuidas ja mida täpselt rääkida, et ikka kohanemisraskuste diagnoos kindel oleks).

Noh, mis seal siis ikka, sai teenistuse lõpuni vahelduva eduga valuvaigisteid söödud (hetkel võin ibupropfeeni vist mingi 5g ära närida - midagi ei mõika icon_razz.gif), vahepeal kirjutati välja ka (pataljoni meedikute poolt) tugevamaid valuvaigisteid, mille infolehte ajaviiteks uurides leidsin, et tolle valuvaigisti kõrvaltoimeks on - peavalud! - nood tabletid olid eelkõige mõeldud hambavalu vastu, infolehe alusel.

Hiljem reservi saades sai perearsti kaudu neuroloogile saatekiri võetud (peavalud ei kadunud ära), ning too tuvastas, et tegemist on traumajärgsete pingepeavaludega (sisuliselt tüsistus ühest vanast vigastusest). Ja täitsa ravitavad (kuna trauma oli ammu ja tegelikult probleem leiti tiba hilja, siis hetkeks, so. 3a hiljem, on olemine enamvähem okei - oleks diagnoos olnud aastake varem oleks ka ravikuur lühem).

Ehk siis jällegi - probleem on suuresti inimeste/teenistujate hoolimatuses. Kuigi määruste järgi peaks KV hoolitsema ajateenija tervise eest (sh. ka teenistusest mittetingitud tervislike probleemide-murede lahendamine ja kui kohapeal pädevus puudub siis edasi saatma - ime, et pimesoolega siiski haiglasse saadeti, mitte ei soovitatud valuvaigisteid närida).

Samas kohalik laatsaret ei julge väga omale vastutusi võtta - kuna teenistusse tulin oma kahtlase EKG ja läbitud ravikuuri tõendiga kirjutati mulle "terviseraamatusse" huvitav rida - igasugune füüsiline koormus vastunäidustatud.
Mis sisuliselt ju tähendab seda, et väljaõppest (jalavägi) väga osa võtta ei kannata... seda sai "tiba" ignoreeritud (alul sai küll ca nädal niisama passitud aga tegevusetus on ajateenistuses üks hullemaid asju - oleks nii istuma jäänud oleks vist paberi ka lõpuks kätte saanud), RÜ-le see suhtumine isegi sobis ja pmst tänu sellele sai vast ka tiba rohkem linnalube.

Nüüd siis tänaseks viimane seis - augusti alul on ees kordusõppused. Kuna suhtkoht läbivalt terve elu on allergia rohkemal ja vähemal määral kimbutanud, siis viimasel ajal loodusesse minnes tarbin antihistamiinikume (käsimüügis saadavad ravimid nii heinapalaviku kui allergilise nohu vastu - neid mittetarbides tekib ca. pooltel juhtudel päris tõsine allergiline nohu, neid tarbides on täitsa OK ja muretu olemine, seega nädalaks metsas kulub ära). KV ei soovi, et mingeidki ravimeid teenistusse minnes kaasas oleks (mis on mõistlik - tont teab, kes mida kaasa veab), sobivad vaid need, mis on retsepti alusel välja antud. Ja lisaks - nii KRA kui ka kaitseringkond kinnitasid, et see retsept PEAB olema paberil (2011-aastast on meil EV-s digiretsept, paberil retsepti ei saa, samuti ei saa käsimüügiravimile digiretsepti väljastada). Perearstilt sain küll mingi paberi aga KRA kontor (ennetavalt käisin ja uurisin kohapeal) leidis, et selline vorm ei kõlba (tarvlik on retseptiplangul korralik retsept). Tõenäoliselt riskin siiski tolle paberiga ja katsun kohapeal asja ära rääkida - ehk ei satu ette ükski ametnik vaid mõni inimene...

Tõsi, määrus nõuabki ainult arsti poolt väljakirjutatud ravimite aksepteerimist, kuid too vorm ei ole hetkel ajakohane ning tekib ka küsimus käsimüügiravimite osas (mida võib ka kergemate murede korral tarbida).

Ok, sai vast piisavalt pikk kokkuvõte... Ei maininud sihilikult nimesid ega väga täpseid detaile - kui kellelgi mingi punkti/episoodi vastu suurem huvi võin millegi kohta pikemalt kirjutada. Sellest siin peaks piisama, et anda ülevaade, minu kogemuse põhjal, EKV meditsiini mittetoimimisest ja vajakajäämistest-kitsaskohtadest.

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.07.2011 02:51:50 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:
kodune kaal näitas 67kg, arsti kaal 75kg riietega, leidis, et riided kaaluvad 3kg, seega kaal 72kg
Lihtsalt väike märkus, et olen viimastel nädalatel huvi pärast "kaalujälgija" olnud ning vaadanud, kuidas numbrid päevade ja nädalate jooksul muutuvad (alati kaalun minimaalsete riietega ning ühe-sama kaaluga). Paaril-kolmel korral on juhtunud, kus 24h jooksul kõiguvad numbrid 65-68.5kg vahel sõltuvalt kuidas kõiksugu toimingud kokku satuvad ning kui kõvasti süüa-juua-treenida saab. Teoorias pole see 5kg siia-sinna välistatud kui just vahetult enne ülevaatusele minekut ei kaalunud.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
T4
HV kasutaja

sõnum 23.07.2011 06:16:12 vasta tsitaadiga

Eks iga aastaga läheb see olemine seal KV-s lihtsamaks.
Ise käisin 2002 Vahipatis. 2001 oli komsijon, kaal 64 kg ja pikkus 193. kehamassi indeks 17 ja öeldi küll seal juurde võtad , ja minek oligi. See selleks.
Esimese kolme kuu jooksul küll kedagi välja ei lastud, oli su põhjus mis tahes, isegi peale SBK-d jäid osad sisse, ju siis olid millegagi hakkama saanud. Kui võimalus siis tasuks ära käia, kogemus missugune. icon_cool.gif
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 23.07.2011 09:22:57 vasta tsitaadiga

Ho Ho, mainimata jäi, et kodune kaalumine oli nii enne, kui peale komisjoni ees käimist - mõlemal juhul sama number (67 ja paar "kopikat" peale)... Eks muidugi on iseasi see, milline kaal kui õigesti näitas (võimalik, et kodune kaal lihtsalt valetas või siis vastupidi), pigem oli point see, et kahe komisjoni vahel tegelikult kaal ei muutunud, kuid leitud numbrid ja sellest tulenev otsus erines.
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 30.07.2011 13:23:42 vasta tsitaadiga

Loen seda http://www.ohtuleht.ee/437239 ja mõtlen, et kust krt peaks mingi suvaline inimene teadma midagi sellisest veebisaidist nagu ametlikud teadaanded icon_rolleyes.gif Isegi sain alles seda jutukest lugedes teada et mingi taoline leht eksisteerib.

Üleüldse nüüd ei sobi enam kirju koju saata või mis to probleem on? Pekstakse kuhugi netti nimekiri üles ja otsi ise kui huvi on icon_eek.gif Kui huvi pole siis pistetakse pokri.

dvd vader
HV Guru

sõnum 30.07.2011 15:28:55 vasta tsitaadiga

salatoimik, ametlikes teadaannetes avaldatakse teade siis, kui inimesele pole mitte mingil muul moel õnnestunud teadet kätte toimetada - ta kas on esitanud KRA-le vanad või valed kontaktandmed ja ka kusagil riiklikes registrites pole õigeid andmeid, või siis on tähitud kirja (seda nad saadavad korduvalt) KRA-lt mitte vastu võtnud. siis avaldatakse teade "ametlikes teadaannetes" ja sellega loetakse teade kättetoimetatuks.

suurem osa inimesi vist näiteks niikuinii ei tea, et kutsealune või reservväelane peab KRA-d informeerima (vist oli 10 päeva jooksul) nii töökoha, elukoha, telefoninumbri kui ka hariduse muutumisest.

parem on alati ise sellistest asjadest teatada ja mitte eriti ajada KRA süüks seda, et inimest kätte ei saada. paljud inimesed ei ela näiteks üldse rahvastikuregistri aadressil, ja üldse pole kohustuslik esitada rahvastikuregistrile täpset aadressi, seal peaks olema elukoht omavalitsuse täpsusega. aga KRA-le peab sellise info esitama, kuskohas sa reaalselt elad, et sind kätte oleks võimalik saada.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
mihkel90
Kreisi kasutaja

sõnum 31.07.2011 11:53:26 vasta tsitaadiga

Kui mul sai peale gümni taodeldud pikendus läbi ja nüüd tuli arstlikusse komisjoni kutse (23.aug) kas on mõtet
mingi avaldus neile saata et ma tahan uuesti kooli minna või ei ole sellel mõtet?
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 58
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 31.07.2011 12:21:08 vasta tsitaadiga

mihkel90 kirjutas:
Kui mul sai peale gümni taodeldud pikendus läbi ja nüüd tuli arstlikusse komisjoni kutse (23.aug) kas on mõtet
mingi avaldus neile saata et ma tahan uuesti kooli minna või ei ole sellel mõtet?
Minuteada on pärast gümnaasiumi lõpetamist õigus taotleda pikendust kõrgkoolis õppimise ajaks üks kord maksimaalselt kuni kolm aastat. Kolme aasta möödumisel õppimise jaoks rohkem pikendust ei saa. Samuti ei saa pikendust siis, kui esialgu taotlesid ühe aasta jagu pikendust ja aasta pärast leidsid, et tegelikult tahaks ikka kolm aastat - oleksid pidanud kohe mõtlema sellele ning oled pärast aastase pikenduse lõppu ikkagi minemas.
tagasi üles
Sold OUT
Aeg maha 1p
Sold OUT

sõnum 31.07.2011 12:23:18 vasta tsitaadiga

Keegi keskpolügoni kohta oskab rääkida. Plaanis sinna kanti homme-ülehomme sõitma minna. Hetkel seal peale Erna retke midagi plaanis ei ole ning vaevalt, et need kaitseliidu tolad kogu polügoni enda alla võtavad, või?
mihkel90
Kreisi kasutaja

sõnum 31.07.2011 12:35:07 vasta tsitaadiga

Küsin ühe lolli küsimuse veel. Kui ütlen ülikoolile et tulen õppima aga mind võetakse hoopis väkke siis saan järgmine aasta minna õppima või pean uuesti konkursil osalema?

Nagu idioot jätsin viimasele minutile otsustamise ja pühap kuskile helistada ka ei saa.
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 31.07.2011 12:40:14 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Keegi keskpolügoni kohta oskab rääkida. Plaanis sinna kanti homme-ülehomme sõitma minna. Hetkel seal peale Erna retke midagi plaanis ei ole ning vaevalt, et need kaitseliidu tolad kogu polügoni enda alla võtavad, või?
Sõidad kohale ja saad teada, polügooni sissesõitudel on kogu info olemas toimuva kohta.. icon_smile.gif Natuke infot saab siit ka - http://harjutusvali.mil.ee/client/default.asp?wa_id=702&wa_id_key=

mihkel90 kirjutas:
Küsin ühe lolli küsimuse veel. Kui ütlen ülikoolile et tulen õppima aga mind võetakse hoopis väkke siis saan järgmine aasta minna õppima või pean uuesti konkursil osalema?

Nagu idioot jätsin viimasele minutile otsustamise ja pühap kuskile helistada ka ei saa.
Väkke võtmisel peaksid saama tõendi selle kohta, et oled teenima kutsutud. Selle alusel võtad koolist akadeemilise puhkuse.
tagasi üles
mihkel90
Kreisi kasutaja

sõnum 31.07.2011 13:10:56 vasta tsitaadiga

Tänud. Lugesin et perearst peab tõendi andma mulle ilma rahata, minu oma võttis 12 euri thumbs_up.gif
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 31.07.2011 14:09:32 vasta tsitaadiga

mihkel90, kusjuures sul jääb peale seda veel 1 aasta akadeemilist saada.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 31.07.2011 14:17:58 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
mihkel90, kusjuures sul jääb peale seda veel 1 aasta akadeemilist saada.
Õigem oleks sõnastada vast sedasi, et see aasta ei lähe kirja selle akadeemilise puhkusena mida võib suvaliselt võtta vaid on nö. "põhjendatud" akadeemiline puhkus, samamoodi nagu tervislikel põhjustel või lapse hooldamiseks võetav. icon_smile.gif

Tähenärimise tuju tuli, sorry. icon_smile.gif

tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 02.08.2011 13:42:12 vasta tsitaadiga

Keegi teab, kas kuskil poes või leheküljel Spec Ops stiilis vormirõivaid müükase. Musta värvi tahaks täielikult.
Googli kaudu vaatasin aga seal kõik muud värvid peale musta. Üks must oli aga see oli täpselt nagu Kim Yong Il-i vormiriietus
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 20.08.2011 12:48:56 vasta tsitaadiga

kas keegi teab, kas mõni HV-lane alustas ajateenistust nüüd suvel vahipataljonis? otsinguga midagi konkreetset nagu välja ei tulnud, kasutaja Tsfs21 küsis selle kohta, aga ma ei saanudki aru, kas ta ise läks sinna või mitte
tagasi üles
Tsfs21
HV vaatleja

sõnum 20.08.2011 13:03:31 vasta tsitaadiga

Hetkel teenin jah vahipataljonis aega ja natukene üle kuu veel noorteaja lõpuni jäänud. Kui mingeid konkreetseid küsimusi sealse eluolu vastu, siis võin ps-is vastata icon_smile.gif
dvd vader
HV Guru

sõnum 20.08.2011 13:13:54 vasta tsitaadiga

ega sa ei oska öelda midagi sügisel algava NAK-i kohta? väidetavalt algab 26. septembril. lähed ise sinna? mis eriala NAK-iga on tegemist? osad NAK-id on terve kursuse ulatuses sama eriala, osadel vist pärast jaoülema baasväljaõpet jagatakse tükkideks erinevate erialade vahel. ja kui suur võiks olla kursuse koosseis?
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 25.08.2011 12:11:45 vasta tsitaadiga

Sitaks tahaks oktoobris väkke, hiljem ei taha. Septembri keskel on arstlik komisjon. Teenistuse ajaks märkisin pärast gümna lõppu 2012. Millised on mu šansid (kui tervislik seisund (mis ei tohiks probleeme valmistada) kõrvale jätta)?
Kas otsus langetatakse samal päeval mil komisjon?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Pro7
Kreisi kasutaja
Pro7

sõnum 25.08.2011 12:57:09 vasta tsitaadiga

guest1902 kirjutas:
Sitaks tahaks oktoobris väkke, hiljem ei taha. Septembri keskel on arstlik komisjon. Teenistuse ajaks märkisin pärast gümna lõppu 2012. Millised on mu šansid (kui tervislik seisund (mis ei tohiks probleeme valmistada) kõrvale jätta)?
Kas otsus langetatakse samal päeval mil komisjon?

Kui komisjonis kõik ok, siis määratakse koht ja kuupäev millal minek. Saad oma arvamust ka avaldada seal, maini kindlasti, et tahad kohe minna.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 25.08.2011 13:06:30 vasta tsitaadiga

Paremmine juba praegu ja ütle, et tahad kohe minna. Siis vast arvestavad sisse ja kui arstlikus OK on siis peaks ka minek olema. Selle peale ei tasu lootma jääda, et peale arstlikku kohe võetakse.
Pro7
Kreisi kasutaja
Pro7

sõnum 25.08.2011 14:13:17 vasta tsitaadiga

Lisan siis enda arvamuse ajateenistusest:
KUP JVKo 2010/11 MPR juhtrelva meeskonnaülem

Eellugu: Kindlasti tahtsin minna 10/11, käisin ära komisjonis, öeldi, et KMI ja vererõhk liiga suured - ravipikendus 1a.
Ei olnud otsusega üldse rahul ning esitasin juriidilisevaide ning alustasin kaalujälgimist. Selleks ajaks kui mind arstilikku keskkomisjoni kutsuti olin suutnud kaalu 104.5 pealt saada 95kg peale ning keskkomisjoni spetsialistid ei saanud üldse aru, et mis kuradi pärast mind ei võetud. Sain nende poolt rohelise tule. Sain uue komisjoni kutse jaanuar 2010, tegin kõik läbi, viimane sisearst ütleb järjekordselt, et vererõhk on liiga kõrge, ravipikendus 1a. Sain parajalt vihaseks, vaidlesin ja vaidlesin ning lõpuks ütlesin, et kui te mulle siia mitte kõlblik kirjutate, siis olen kuu aja pärast tagasi ja jäängi nii käima. Siis ärritus tema ning tulemuseks oli kõlblik piirangutega.

5. juuli 2010 asutsin teenistusse

Kuperjanovis tingimused väga tasemel

SBK - piisavalt äktsionit, huvitav, ainus mis häiris olid rividrillid riviplatsil täisvormis 30+ palavusega.

NAK - samuti koormus oli koguaeg peal, metsa palju, kõik väga thumbs_up.gif , edasi läksin MPR erialale üle, mis siis oli nagu puhkelaager, palju teooriat vähe möllu ja palju jõusaali.

Tulid noored, nende SBK ja ühised laagrid koos jalaväedrillidega talvel. Äktsionit jällegi palju, erinevad laagrid: rünnak, kaitse, patrull, munandeni lumes jooksmist jms.

Peale seda algas siis rühmakursus, kus sain mina oma meeskonna ja hakkasin nendega koostööd tegema, väga positiivne oli see, et sain oma meeskonna algusest lõpuni ise komplekteerida ja hiljem sain ka ühe mehe välja vahetatud, kuna arvasin, et see on vajalik. MPR kursus alguses uus ja huvitav, hiljem muutus liiga üksluiseks, kuna tegevus oli igalpool sama.

KT 2011 - pulli sai, natukene äktsionit ka, kuid valdavalt vahtisin niisama.. thumbs_down.gif

Kokkuvõtteks kõik oli mõistlik, lõpp vajus vähe ära. Olid ise mõistlik, oldi ka sinuga mõistlik. Sain isegi mõned korrad koolis käia, et Erasmuse asju ajada. Juhtkonnaga sain väga hästi läbi, mind usaldati. Ühe korra suutsin ühe suurema käki keerata, kui oma rühma hommikuvõimlemiselt varem sisse lubasin, kui korrapidaja olin, sellest kandis pataljoni korrapidaja ette pataljoni ülemale ning edasi läks see juba esmaspäeva hommikusel rivistusel tervele pataljonile, sõnastatult nii, et jalaväekompaniis on nõrgad... Järgmnes peapesu nii KÜ-lt, NAKi ülemalt, RÜ vaid muigas.. sain ühe 24h lisatoimkonna kompanii maine kahjustamise eest.

Sai vist kõik oluline kirja.
tagasi üles
Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 25.08.2011 14:21:27 vasta tsitaadiga

Pro7, mul kursavend oli ka MPR see aasta, jutt suht sama, mis sul. Kevadtormi ainuke tõsisem hetk oli tal see olnud, kui kopterit kuulis (aga ei näinud). Mitte, et ma ise oleks KT ajal eriti aktsioonis osaleda saanud, aga siiski ma nägin ikka moosiriiulit ja kopterit lendamas. Hiljem kuulsin, et meie pataljon oli ikka nö õhurünnaku kaela ka saanud, aga ma olin sellel ajal mitukümmend kilti eemal luuret tegemas icon_biggrin.gif
Pro7
Kreisi kasutaja
Pro7

sõnum 25.08.2011 14:32:34 vasta tsitaadiga

Meie rühma kopter isegi ründas icon_wink.gif, see oli päris vinge
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 26.08.2011 20:52:21 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Paremmine juba praegu ja ütle, et tahad kohe minna. Siis vast arvestavad sisse ja kui arstlikus OK on siis peaks ka minek olema. Selle peale ei tasu lootma jääda, et peale arstlikku kohe võetakse.
Mingist aastast on asi nimekirjapõhine. Või on kogu aeg olnud? Muidu käiksin järgmine nädal ära.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 31.08.2011 18:10:19 vasta tsitaadiga

nii, kuidas kordusõppusest ära pääseda? niigi tihe töögraafik, vahetusi ja muud asjaajamist ja ei kisu kohe sellel valel ajal sinna. Kuu hiljem poleks probleemi aga see neid ei koti. Mis haiguse endale ajutiselt peaks külge pookima?

Kogunemiskohta ilmumata jätmist põhjendavaks takistuseks loetakse:
1) reservväelase sellist haigust, mis ei võimalda kogunemiskohta ilmuda;
2) reservväelase viibimist vahi all;
3) stiihilise iseloomuga või reservväelase tahtest või tegevusest mittesõltuvaid takistusi, mis ei võimalda kogunemiskohta ilmuda.

mis see viimane lahti seletatuna tähendab?

ref
Kreisi kasutaja

sõnum 31.08.2011 18:13:29 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
nii, kuidas kordusõppusest ära pääseda? niigi tihe töögraafik, vahetusi ja muud asjaajamist ja ei kisu kohe sellel valel ajal sinna. Kuu hiljem poleks probleemi aga see neid ei koti. Mis haiguse endale ajutiselt peaks külge pookima?

Haigusleht (aka sinine leht). Aga konks selle juures on see, et haiguslehel olles ei tohi ka tööl käia (ehk siis oma töökohustusi sa täita sel ajal ei saa).

Meil siin mõned nädalad tagasi mõned tüübid lihtsalt ei tulnud kohale (mõnele polnud loomulikult ka kutse koju jõudnud), pole nendega siiani veel midagi ette võetud...
Samas - kordusõppused on suuresti suhtkoht poogen, ei ole erilist nu**imist jms (pole ka mõtet nädal-paar kedagi ke**ida), võrdlemisi puhkelaager oli, sibulad vaid käisid pinda.

Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 31.08.2011 18:17:05 vasta tsitaadiga

ei no ma heameelega läheks sinna aga ajaliselt on nii vale aeg kui vähegi olla saab
tavka007
HV kasutaja
tavka007

sõnum 31.08.2011 22:09:31 vasta tsitaadiga

Kui reservkogunemine satub näiteks eksamisessile. Mis siis saab? Eksameid tegemata jätta ei saa ja kui ei tee neid ära, siis aidaa kool. Kogunemine jääb ära?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 31.08.2011 23:14:40 vasta tsitaadiga

tavka007, http://mil.ee/reserv/?s=kogunemised
tsitaat:
Reservväelase võib õppekogunemisele kutsumisest vabastada perekondliku olukorra tõttu või kui ta on õppekogunemise ajal kohustatud hariduse omandamise jätkamiseks olema õppetööl või eksamitel.

tavka007
HV kasutaja
tavka007

sõnum 31.08.2011 23:17:06 vasta tsitaadiga

ref, tänud
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 01.09.2011 08:52:16 vasta tsitaadiga

Kus sa korduõppusel oma tsiviil asjad jätad ?Lattu tolmu keskele tolmu koguma ?
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 01.09.2011 10:13:33 vasta tsitaadiga

-Kaivo- kirjutas:
Kus sa korduõppusel oma tsiviil asjad jätad ?Lattu tolmu keskele tolmu koguma ?

Meil said kotti pakkida ja, jah, kott jäi lattu (tolmune seal igatahes polnud, eriti...). Kui soovisid/leidsid vajalik olevat, võisid asjad endaga kaasa ka võtta (samas mu RÕK oli puhtalt kasarmus - varustus oli ka minimaalne).

Kontakt
HV vaatleja

sõnum 03.09.2011 18:38:01 vasta tsitaadiga

Kuna siin endisi luurajaid ka, siis jagan teiega kurba sündmust.

1. septembril lahkus meie seast raske haiguse tagajärjel Kuperjanovi Jalaväepataljoni Luurekompanii instruktor v-vbl Peeter Rodima. Augusti alguses läks parematele jahimaadele Luurekompanii instruktor v-vbl Risto Gurjev. Kahju, kui head mehed surevad.

viimati muutis Kontakt 03.09.2011 18:38:52, muudetud 1 kord
tagasi üles
Lauri0112
HV veteran
Lauri0112

sõnum 03.09.2011 18:54:35 vasta tsitaadiga

Olin minagi Gurjevi ja Rodimaga luures. Kurb, väga kurb..
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 05.09.2011 19:13:38 vasta tsitaadiga

Kontakt kirjutas:
Kuna siin endisi luurajaid ka, siis jagan teiega kurba sündmust.

1. septembril lahkus meie seast raske haiguse tagajärjel Kuperjanovi Jalaväepataljoni Luurekompanii instruktor v-vbl Peeter Rodima. Augusti alguses läks parematele jahimaadele Luurekompanii instruktor v-vbl Risto Gurjev. Kahju, kui head mehed surevad.

Damn, Rodima oli mul NAK-is rühmaülem. Hiljem rühmavanem. Tema legendaarne lause naki metsalaagri hommikuti: "Härrased! Mis toimub?" ei lähe siiani meelest ära. icon_wink.gif

tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 05.09.2011 21:26:19 vasta tsitaadiga

tsitaat:

"Härrased! Mis toimub?"

thumbs_up.gif ja kui midagi kehvasti läks ja talle teavitasid, siis kostus vastuseks "Vinge". Väga suur kaotus, minu meelest parim kaadrikaitseväelane keda eales kohanud (rühmavanem oli mul).
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.09.2011 21:41:08 vasta tsitaadiga

Pro7, mis sa sinna üldse nii väga tikkusid kui kõlbulik polnud?
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175 ... 244, 245, 246  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.