Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei taha voodis üldse paigal püsida märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.08.2011 00:05:48 Arvuti ei taha voodis üldse paigal püsida vasta tsitaadiga

Tuntud jama, et kui sleep mode sees, siis lülitab miski katkestab selle. Well, minul on selline jama, et ma ei saa kuidagi seda jama parandatud. Riistvara viga pole, kõikidel juppidel proovinud keelata wake uppimist, võrgu ka proovisin disableda ning hiire annplaagisin nii, et asi jääb tarkvara taha. Timed eventite poolt wakemise keelasin ära umm ja... task managerist panin ka suht updated ja muu kammajaa kinni...

Igatahes praegu on peale wake uppi esimene asi event logis:
The system time has changed to ‎2011‎-‎08‎-‎24T21:00:58.500000000Z from ‎2011‎-‎08‎-‎24T21:00:46.668504300Z.

Midagi muud kusagil ei näita... Aa ja, üles äratab arvuti kohe peale sleepi jäämist.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2011 10:31:48 vasta tsitaadiga

On olemas selline asi nagu Performance Analysis Tools, mis asub Windows SDK plaadi peal. Seal siis käsurida xbootmgr -trace standby (+ veel pool meetrit jura takkapihta) võiks ehk suuta seda magamist veidi logida, peaks asja minutiks tuttu panema. Pärast siis üritad ära arvata (xperfview.exe abiks, kuid XP all küll logib, logi vaatamiseks aga vähemalt Vista vajalik), millisel momendil see ülesäratus pihta hakkas ja mis protsess sellega hakkama sai.

Aga kui see raua viga pole, miks siis teema Raua all on?

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.08.2011 10:49:40 vasta tsitaadiga

Sleepist võib ka emaplaat ise arvuti üles ajada, asi võib olla ka toiteploki poolt tekitatud pingekõikumise tundlik jms. taoline, mis pole üleüldse seotud tarkvaraga.

Nii, et kui tahad, et arvuti reaalselt ja tegelikult puhkab, siis kasuta nuppu Shut Down või siis Hibernate-t. icon_wink.gif Teed väikse kohvi ja selle aja jooksul on arvuti ennast tööle uuesti vedanud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.08.2011 13:39:47 vasta tsitaadiga

Väikese scriptiga panin kõik serviced, mida laseb, kinni. Analyzeriga ka enam midagi ei leidnud ja mis leidsin, panin kinni, ei aidanud. Tegin diagnostic startupi ka ja isegi hibernatest ajas üles. Sellisel juhul vast ikkagi midagi raudvaralist ja pole midagi teha?
tagasi üles
D3ff
HV kasutaja
D3ff

sõnum 25.08.2011 14:47:39 vasta tsitaadiga

Mul oli ühe tuttava arvutiga sarnane probleem. Selgus, et kui külmkapp oma mootori seisma jätab või käima tõmbab, tekib voolu kõikumine, mis mõnikord lihtsalt juhtmega hiirel seest selle tule põlema süütas või kogu arvuti sliibist uuesti käima tõmbas. Ma täpselt enam ei mäletagi, kuidas see asi tal lahendatud sai. Kuskilt settingutest ilmselt ikka mõni linnuke maha või juurde sai pandud.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.08.2011 13:13:14 vasta tsitaadiga

Pingestabilisaator toiteplokis ei peaks selle eest hoolt kandma? icon_razz.gif
tagasi üles
Denkeš
HV kasutaja
Denkeš

sõnum 26.08.2011 18:08:00 vasta tsitaadiga

Antud juhul ei ole toiteplokiga siin mingit seost. Pakun lampi, et välise elektromagnetvälja tõttu tekib varjestama hiires mingi voolukõikumine ja arvuti käsitleb seda hiire liigutamisena.
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.08.2011 20:40:40 vasta tsitaadiga

Nagu juba mainisin esmases postituses, et proovinud nii ilma hiire kui klaviatuurita (nii ükshaaval kui ka klaviatuur disabled ja peale sleepimist hiire juhe tagant ära)

LISAN: Ja kuidas pole arvuti vooluringel toiteplokiga mingit seost?
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.08.2011 04:53:07 vasta tsitaadiga

Kas BIOSi vaatasid? Osadel arvutitel on BIOSis "power" - sätete all ka sihuke variant, et saad lubada arvuti automaatse käivitumise peale voolukatkestust. Võibolla sul on seal see lubatud, vool kõigub aga nii, et BIOS tõlgendab seda voolukatkestusena. Otsi BIOSist see säte üles, keela ära ja vaata siis, mis tegema hakkab.

Üks mu arvuti oli väga tundlik. Peale shut downi ei tohtinud juhet seina jätta. Sai sellel küll keelatud automaatne käivitus peale voolukatkestust, aga kast valis ikka mingeid suvalisi hetki, millal ise käima minna. Ta võis käivituda siis, kui oma CB lällariga saatele läksin (oh jah, lällari poolt pritsitava 27 MHz abil sai seda arvutit isegi juhtida - näiteks läks mikri päästikule vajutamisel käima Winamp jne). Ja ta võis käima minna ka keset ööd - hommikul ärgates siis avastasin, et "ohhoo, arvuti töötab" icon_confused.gif

Üks võimalik põhjus, mida ma nüüd kahtlustan, on see, et ma ei keelanud BIOSis ära võimalust käivitada arvutit klaviatuuri "power"-nupust. Mul oli selle nupuga klaver, see oli minu arvates eriti mugav ja kuigi see pidev pistikute lükkamine-tirimine mugavust vähendas, ei tulnud ma mõttele klaviatuurilt käivitumist ära keelata. Võibolla sattus klaveri juhtme kaudu arvutisse häireimpulsse, mida BIOS tõlgendas käivitussignaalina? See ehk langeb ära, kui klaverit taga pole. Aga jääb ikkagi alles võimalus, et sul on lubatud automaatne käimaminek peale voolukatkestust.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 29.08.2011 13:29:41 vasta tsitaadiga

Tavalised lahendused olen kõik üle käinud, mis netis välja pakutud. Wake on asju mul BIOS -is polnudki üldse O.O, kuigi BIOS ära uuendatud mul.
tagasi üles
trip
HV Guru
trip

sõnum 31.08.2011 23:50:22 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Timed eventite poolt wakemise keelasin ära

kas tegu win7-ga?
Kommentaarid: 406 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 303
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvuti ei taha voodis üldse paigal püsida
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.