Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
karlutikas
HV kasutaja

|
23.08.2011 19:38:46
Protsessid ajavad arvuti kooma |
|
|
Tere!
Mul oli lauaarvuti paar nädalat kodus ilma internetita ja ma teda eriti ei kasutanud. Ja kui vahel kasutasin siis oli kõik ok ja kõik töötas ilusti. Täna viisin siis arvuti parandusse ja võrgukaart vahetati välja. Koju tulles panin arvuti tööle, nett töötas ilusti ja kõik oli hästi. Siis hakkas arvuti nagu kinni kiiluma vahepeal, mingi paar sekundit miski ei liikunud ja siis sai edasi teha oma asju. Nüüd läks asi nii hulluks et arvuti laggis ikka kõvasti. Vaatasin task managerist, et cpu usage on mingi 90% ja rohkem. Vaatasin et mis see nii palju kulutab, firefoxi panin kinni aga miski ei aidanud. Midagi väga suuremahulist silma ei jäänud, küll aga hüppasid mingid protsessid vahel pidevalt sisse ja välja. Tegin arvutile restardi ja koheselt hakkas sama jant pihta, esialgu on mingi 60% cpu usage ja siis läheb suuremaks, midagi teha ei saa eriti. Ja need protsessid mis ilmuvad ja kaovad need olid ka alles. Oskab keegi öelda kas on mingi pahalane minu arvutis või mis?
Vabandan kui vales alafoorumis mu teema on, ei osanud nagu kuskile panna seda eriti.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
23.08.2011 20:37:45
|
|
|
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653
Lased mõnda aega töötada.
View > System Information... > CPU (alumine pilt sellel lingil)
Venitad akna suureks ja viid kursori sobiliku koha peale, siis näed protsessorit kasutanud protsessi nime.
Kui protsess vahepeal ära ei kaoks, oleks muidugi lihtsam.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
karlutikas
HV kasutaja

|
23.08.2011 22:22:49
|
|
|
Ma nüüd avastasin, et mingi svchost.exe-sid on mul ikka väga palju lahti, nad on seal punast värvi ka. Oskab keegi öelda midagi selle kohta. Kui vaja ma teen screeni.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
23.08.2011 22:31:16
Re: Protsessid ajavad arvuti kooma |
|
|
karlutikas kirjutas: |
Mul oli lauaarvuti paar nädalat kodus ilma internetita ja ma teda eriti ei kasutanud. [kärtz...] |
Ma kahtlustan, et süsteem, viiruse-peletaja jvm(ja veel mitmed) rakendused-programmid tirivad ja paigaldavad uuendusi, mis selle paari nädala jooksul on välja lastud. Ju neid on siis piisavalt palju, et vanake võhmale ajada...
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
karlutikas
HV kasutaja

|
23.08.2011 22:39:04
|
|
|
Ma ei tea, mingi svc hoste on hunnik ja netist lugesin natuke, et see probleem on ka teistel, et mingid windowsi service asjad ja et peatada neid siis peab disablema ebavajalikke asju. Kahjuks ma ei tea mis on vajalik ja mis mitte, mingi paar asja lükkasin kinni aga ei julge nagu eriti. Viirusetõrje uuendused tõmbasin ära juba, ei oska teiste rakenduste kohta midagi öelda. Ilgelt nõme on kui pidevalt 80% cpu usage, ma ei usu et see nüüd hea on cpu-le.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
23.08.2011 22:47:49
|
|
|
Ma ei tea, mingi svc hoste on hunnik ja netist lugesin natuke, et see probleem on ka teistel, et mingid windowsi service asjad ja et peatada neid siis peab disablema ebavajalikke asju. Kahjuks ma ei tea mis on vajalik ja mis mitte, mingi paar asja lükkasin kinni aga ei julge nagu eriti. Viirusetõrje uuendused tõmbasin ära juba, ei oska teiste rakenduste kohta midagi öelda. Ilgelt nõme on kui pidevalt 80% cpu usage, ma ei usu et see nüüd hea on cpu-le. |
No miu -7 on lausa 11 svchost.exe töös ja -XP 7 tükki. Ku sisteem või mõni rakendus oma autu-maagilisi uuendusi teeb, siis enamgi veel
Lase vanake rapsib väheke nende protsessidega - küll ta ükskord ära väsib ja rahuneb
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
karlutikas
HV kasutaja

|
23.08.2011 22:49:07
|
|
|
Hakkasin resa tegema ja nägin et tahab uuendusi installida, nüüd panin kinni ja installib uuendusi, eks ma siis teavitan kuidas asjad lähevad, äkki selles asi.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
24.08.2011 00:11:13
|
|
|
Häda on selles, et vaikimisi otsib, laeb alla ja installib Windows uuendusi ise. Esimene asi, mida mina alati teen peale Windowsi installi, on Windows update seadistamine. Mina luban tal otsida ja anda uuendustest teada. Aga ise valin, milliseid ja millal uuendusi alla laen ja installin. Niimoodi saan paremini kontrollida ja juhtida arvuti tegevust.
Nõme oleks see, kui tahan youtubes videosid vaadata, kuid siis laeb alla või kui tahan mängida, siis installib.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.08.2011 07:48:26
|
|
|
Kuidas kellelgi tarvis, sest minu valik on jällegi, et tiriks alla ja siis annaks märku, et on installimiseks valmis.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
karlutikas
HV kasutaja

|
24.08.2011 11:03:44
|
|
|
No mul pole mingit paranemist näha, ikka pidevalt 80% cpu usage. Suht tüütuks muutub juba, et midagi ei saa normaalselt teha ja kõik uimab, nüüd peaks ju ometi need uuendused tehtud olema.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
24.08.2011 12:40:02
|
|
|
No mul pole mingit paranemist näha, ikka pidevalt 80% cpu usage. Suht tüütuks muutub juba, et midagi ei saa normaalselt teha ja kõik uimab, nüüd peaks ju ometi need uuendused tehtud olema. |
Uuendused on hierarhilised - ku üks vanem oluline tegemata, siis uuemat enne ära ei tehta, ku vanem paigas ja siis kordub kõik uuesti ehk laetakse alla järgmine/uus ja paigaldatakse see. Ja nii edasi...
Mmm... missa sest prose koorumusest vahid - uuri parem välja, mis protsess seda koormab ja tegutse vastavalt.
Pane Process Explorer tööle ning vaata, misuke neist koormust tekitab ja mis põhjusel. ProcExplorer võimaldab ju näha ka seda, mis muidu TaskMgr-i eest varjatud ehk milline alam-protsess millise teenuse juures töötab ja palju sealjuures masina ressurssi tarbib
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
karlutikas
HV kasutaja

|
24.08.2011 12:52:42
|
|
|
No need svchostid.exed ajavad minuarust kooma, ma tegin ühe pildi ka ühest mis vist kulutab suht palju ressurssi.
Spoiler 
Ja mingi svchost on kus on seletuses mingi Windows Defender, mul on juba antiviirus olemas nii et selle võib kinni keerata? Muudel svchostidel on seletustes mingid asjad millest ma varem midagi kuulnud pole, kas tuleks lihtsalt disableda service menüüst?
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
24.08.2011 13:16:54
|
|
|
Kui sa nüüd mingi rea peal topeltklõpsu teed, siis avaneb sulle jälle üks aken. Kui sa seal näiteks Threads lipiku peal ringi vaatad, äkki siis märkad midagi huvitavat?
Aga kui sul mingit teenust kindlasti vaja pole, siis keera see loomulikult kinni. Enne tee muidugi kindlaks, ega mõni teine teenus sellest ei sõltu.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
24.08.2011 21:58:16
|
|
|
No need svchostid.exed ajavad minuarust kooma, ma tegin ühe pildi ka ühest mis vist kulutab suht palju ressurssi.
Spoiler 
Ja mingi svchost on kus on seletuses mingi Windows Defender, mul on juba antiviirus olemas nii et selle võib kinni keerata? Muudel svchostidel on seletustes mingid asjad millest ma varem midagi kuulnud pole, kas tuleks lihtsalt disableda service menüüst? |
Mmm... aga miks sa ei uuri, mis protsess toimetab ning kas ja miks see vajalik on?
WUDFHost.exe - ma arvan, et see on seotud mingi USB seadmega sinu arvutis/süsteemis
Püüa Kuugliga sõbraks saada
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
qingpool
HV kasutaja
|
24.08.2011 23:02:38
|
|
|
Sorteeri CPU järgi ja näita mis seal tipus on, vaata selle process'i threadse. Kui tegemist Interruptsiga, võib mingi riistvara jama olla, HDD, kaabel vms
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|