praegune kellaaeg 19.06.2025 21:45:37
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pudamunk
HV vaatleja

|
19.08.2011 12:12:26
User CAL's - Win SBS 2011 & Win 2008 Server |
|
|
Hei hei,
Suht rumal kysimus tegelikult...
Kui mul on kaks serverit:
1) SBS 2011 (AD, Exchange, DHCP, etc)
2) Server 2008 R2 (ainult filesharing, domeenis member server)
Ja 30 kasutajat, kes koik kasutavad ressursse molemalt serverilt korraga,
siis mitu CAL'i mul on vaja kokku osta? 60 voi 30?
Licensing mode is Per User.
Mina arvan, et 30 CAL'i kummagi serveri jaoks - 60 kokku sis.
Aga moned asjapulgad raagivad mulle, et ainult 30 CAL'i kahe
serveri peale on OK?!?!
Kuidas selle asjaga tegelikult on?
T2nud!
enn
|
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
19.08.2011 12:25:53
|
|
|
Peaks ikka olema 30 ja 30 kummalegi serverile - need ju täiesti eraldi tooted.
Oleks sul mõlemas kastis kas Standard või SBS (kunagi sai minu mäletamist mööda selle Premium pakiga teise serveri veel juurde) siis oleks kokku 30.
Olgem ausad - kogu see MS'i litsentsipoliitika on suht aju- ja närverakke hävitav teema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
peacemaki
HV kasutaja
|
23.08.2011 11:43:18
|
|
|
Vaata sbs calide ostmisega metsa ei pane. Kui saa exchange kasutad, siis sa pead spets calle ostma.
Tasuks MS helistada kui asjad väga segaseks kisuvad. Enne ostu kindlasti üle kontsulteerida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
23.08.2011 12:33:31
|
|
|
peacemaki, mis asja?
Kui me räägime SBS 2011 Standard'ist, siis on sul Std CALid ja Premium CAL'id. Exchange on kaetud juba Standardiga. Premiumi alla jäi vist SQL jms. vidinad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
30.08.2011 12:36:38
|
|
|
Tegelikult on niimodi, et ostadki 30 calli, ehk siis ostad igale userile ühe calli. Useri call annab userile õiguse kasutada ükskõik mitut serverit ta heaks arvab.
Lisaks sellele on veel olemas Exchange callid ja Terminal serveri callid. Samamoodi kui sul on exchange useri call, võid enda exchange lahenduse ka kasvõi 7 serveri peale üles ehitada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
30.08.2011 16:15:00
|
|
|
Angrist, jah. Sedasi käivad asjad nö. "tavatoodete" korral. Antud juhul on aga teemaks "kõik ühes" tüüpi Small Business Server, mille CAL'id (max 75; device või user) katavad ära mitu teenust.
Kui sa ostad omale SBS 2011 Standard litsentsi, saad sa õiguse installida omale ühe 2008 R2 Std serveri koos Exchange 2010'ga (midagi nipet-näpet oli vist veel). Pole seda ammu enam installinud, täpset protsessi ei mäleta. Samuti saad 5 CAL'i (ise valid, kas device või user). Kui sul on nüüd vajadus kokku 30 CAL'i järgi, siis pead juurde soetama veel 25tk.
Kui sul tekib ka vajadus SQL 2008 R2 järgi, siis soetad sa omale Premium Add-on'i. Sellega saad õiguse installida veel ühe 2008 R2 Std serveri koos SQL'iga. Lisaks saad veel õiguse kasutada neid servereid Hyper-V hostidena ja lisaserverit näiteks backup DC'na. Tavateenused kaetakse ära juba Std CAL'idega, SQL'i kasutamiseks aga hakkad ostma Premium CAL'e (5 tk antakse kohe kaasa). Ehk siis kui sul on 10 tegelast, kellel on vaja SQL'i kasutada, siis pead 5 Premium CAL'i juurde ostma.
Ei oska hetkel kommenteerida, kumma CAL'i alla Remote Desktop Services jäi.
Kui mu mälu nüüd ei peta, siis SBS 2008 Premiumi puhul oligi max 2 serverit. 2011 seda piirangut enam omada ei tohiks (vähemalt ei õnnetunud mul kuskilt sellist kirjakohta leida). Ainus piirang ongi see 75 CAL'i.
EDIT: Kahjuks pole enam teemaalgatajast kuulda olnud, kuidas ta olukorra enda jaoks lahendas.
Pole hetkel kahjuks ühtegi hinnakirja ees, aga ma miskipärast arvan, et odavam on osta see SBS Premium Add-on ja vajalikul hulgal SBS Std CAL'e.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
12.09.2011 21:50:34
|
|
|
warwas kirjutas: |
Angrist, jah. Sedasi käivad asjad nö. "tavatoodete" korral. Antud juhul on aga teemaks "kõik ühes" tüüpi Small Business Server, mille CAL'id (max 75; device või user) katavad ära mitu teenust.
Kui sa ostad omale SBS 2011 Standard litsentsi, saad sa õiguse installida omale ühe 2008 R2 Std serveri koos Exchange 2010'ga (midagi nipet-näpet oli vist veel). Pole seda ammu enam installinud, täpset protsessi ei mäleta. Samuti saad 5 CAL'i (ise valid, kas device või user). Kui sul on nüüd vajadus kokku 30 CAL'i järgi, siis pead juurde soetama veel 25tk.
Kui sul tekib ka vajadus SQL 2008 R2 järgi, siis soetad sa omale Premium Add-on'i. Sellega saad õiguse installida veel ühe 2008 R2 Std serveri koos SQL'iga. Lisaks saad veel õiguse kasutada neid servereid Hyper-V hostidena ja lisaserverit näiteks backup DC'na. Tavateenused kaetakse ära juba Std CAL'idega, SQL'i kasutamiseks aga hakkad ostma Premium CAL'e (5 tk antakse kohe kaasa). Ehk siis kui sul on 10 tegelast, kellel on vaja SQL'i kasutada, siis pead 5 Premium CAL'i juurde ostma.
Ei oska hetkel kommenteerida, kumma CAL'i alla Remote Desktop Services jäi.
Kui mu mälu nüüd ei peta, siis SBS 2008 Premiumi puhul oligi max 2 serverit. 2011 seda piirangut enam omada ei tohiks (vähemalt ei õnnetunud mul kuskilt sellist kirjakohta leida). Ainus piirang ongi see 75 CAL'i.
EDIT: Kahjuks pole enam teemaalgatajast kuulda olnud, kuidas ta olukorra enda jaoks lahendas.
Pole hetkel kahjuks ühtegi hinnakirja ees, aga ma miskipärast arvan, et odavam on osta see SBS Premium Add-on ja vajalikul hulgal SBS Std CAL'e. |
Eksid pisut, sa võid SBS environmenti lisada palju tahad member servereid, kuid iga serveri jaoks pead ostma oma serveri litsentsi, useri litsentse sa dubleerima ei pea. sest, user litsentsid katavad ära teenused, sa kasutad teenust mitte serverit. RDP katab ära ainult terminal server call, nii SBS keskkonnas kui ka muidu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|