Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Wiltz
HV Guru
|
14.01.2011 13:19:16
samsung F1 ei võta pööret üles |
|
|
juhtum siis selline, et üks samsungi F1 500gb sata kõvaketas ei spinni enam üles kui too masina järgi ühendada.
mis täpsemalt ta tappis on raske öelda, kuna ära suri suht "poole pealt", igatahes wini oli pc parasjagu laadimas ja seal ta kinni jooksis...kas just sel hetkel ka ketas vait jäi, seda ma ei tea aga järgmisel boodil enam biosis ketast ei näinud!
küsimus on nüüd selles, et millised mõistlikud võimalused oleks diagnoosida, mis täpsemalt juhtus? nagu ma aru saan siis võimalusi on mitmeid...et põles läbi mootor, põles sisse mikrokontroller skeemil, et põlesid läbi (ehk tegid oma tööd) mingid kaitsedioodid skeemi peal...ja võibolla veel midagi.
kas näiteks testriga mootori klemmide pealt mõõtes on võimalik tuvastada selle töökorras või korrast ära olekut? mis takistusi sealt umbes nägema peaks ja kas mõõtmine võib ka endast mingit ohtu kujutada?
olemas on ka samasugune teine töötav ketas. kirjade järgi on sama ka revision ja versioonid värgid. skeem on identne, välja arvatud see, et mingid 2 shock sensorit tundub ühel skeemil puudu olevat.
kas tasuks proovida elektroonika ümber tõstmist või tasub pigem eeldada, et elektroonikat ümber tõstes põleb koheselt sisse ka teise ketta skeem?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
14.01.2011 14:00:32
|
|
|
Üldjuhul ei põle maha. Aga ketas sul vaevalt töölel hakkab.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.01.2011 15:12:14
|
|
|
mille põhjal seda arvad? probleem on siis selles, et igal elektroonikal on spetsiifiline soft, mis füüsiliselt teise ketta külge pannes ei ühildu? või arvad lihtsalt, et mootor on kutu?
võibolla oskad oma kogemuse või statistika põhjal pakkuda, mis kõige tavalisem viga (või siis nö. katki läinud komponent) on selle või sarnaste samsa ketaste puhul selliste sümptomitega?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
14.01.2011 15:49:34
|
|
|
Ei spinni ülesse tähendab mida? Mootor ei pöörle, mootor pöörleb ja ketas kolksub, mootor pöörleb ketas ei kolksu?
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.01.2011 17:10:35
|
|
|
eks see tähendab ikka seda, et platterid ei hakka üldse pöörlemagi...ma ei tea kuidas seda kettaspetside keeles täiskorrektne öelda on, aga no point on igatahes, et ketas on masina küljes, power ja data ühendatud siis masinat käivitades iga korras ketas ju kõigepealt teeb spin-up'i ehk siis mootor ajab platterid keerlema. õigupoolest, selleks ei pea datakaabel ühendatud olemagi, piisab powerist niipalju kui mina olen proovinud.
see konkreetne ketas aga enam peale wini laadimisel kinni kiilumist ja uuesti bootimist spin-up'i ei tee. ei ole mingeid kolkse, ei olnud ka varem ega vahetult enne "surma" mingeid kolkse ega muid kahtlasi helisid. nüüd masina külge ühendatuna ketas lihtsalt ei tee mitte kiiksu, prääksu ega puuksu! platterid ei pöörle (seda tunneb kui ketas kätte võtta kui kuulata lähemalt) ja midagi muud ka minumeelest ei toimu. bios ei näe, et midagi oleks ühendatud ja loomulikult ka winis ketast ei näe.
proovinud olen ka mitme masina taga, 100% on probleem kettas, mitte milleski muus.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
14.01.2011 17:24:34
|
|
|
Tundub nagu elektroonika viga olevat. Teine elektroonika peaks mootori sel juhul käima tõmbama.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.01.2011 17:36:20
|
|
|
hmm...tegelikult jah, mootori peaks käivitama igal juhul kui vaid elektroonika viga. samas andmete kättesaamise tõenäosus oleks vist siiski väike, kuna neil ketastel pidi olema mingil moel tehtud elektroonika nii spetsiifiliseks, et ainult sama füüsilise ketta küljes hakkab tööle.
muidugi see on lihtsalt jutt internetist, niipalju kui lugesin. võib ka alusetu möga olla.
vist peab proovima siis ikkagi elektroonikat ümber tõsta. aga kas sellega kaasneb mingi suurem risk tagasipöördmatult kahjustada kas siis ketast ennast või teise ketta elektroonikat? Teist ketast samuti minetada ei tahaks kohe üldse
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
14.01.2011 17:50:08
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
vist peab proovima siis ikkagi elektroonikat ümber tõsta. aga kas sellega kaasneb mingi suurem risk tagasipöördmatult kahjustada kas siis ketast ennast või teise ketta elektroonikat? Teist ketast samuti minetada ei tahaks kohe üldse  |
Risk on alati. Seda sa ei saa välistada. Tõenäosus on väike aga ta on olemas.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
22.08.2011 23:52:54
|
|
|
tuleb vana teema üles tõsta, kuna uued tuuled on hakanud puhuma ja päris hoogsalt
nimelt vahetasin ketastel elektroonikat ja minu küllaltki suureks üllatuseks võttis ketas nö. pildi ette. tähendab seda, et bios leidus üles ja winis on ka ketast põhimõtteliselt näha.
küll aga on üks suurematsorti probleem, nimelt näen ma nüüd seda 500gb ketast 300gb'sena ning ühtlasi näitab ketast ka muidugi kui täiesti tühja, RAW space'i ilma ühegi partitatsioonita. iseenesest oli see enne seismajäämist muidugi andmeid täis ketas.
ühesõnaga teise sama mudelinimega ketta küljest elektroonika tõstmine aitas, kuid elektroonika tundub mitte just kõige paremini ühilduvat.
kas on mingeid variante teatud toolidega ketta pealt siiski andmeid kätte saada, lugeda kuidagi väga low level kujul ja kopida mõne teise ketta peale nii, et need jäävad loetavad andmed?
või äkki oleks võimalik pekkis elektroonika plaadil tuvastada katmine komponent ja see lausa ära vahetada? eeldada vist võib, et nässus on see va mootori kontroller.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
23.08.2011 08:57:14
|
|
|
Kõik on võimalik niikaua kui platteritel on andmed veel alles.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.08.2011 17:18:05
|
|
|
noh jah, saan sellest isegi aru...aga see on selline väga üldsõnaline vastus minu küsimusele
platteritel on andmed kindlasti alles, kui mitte 100% täies ulatuses siis suurem osa kahtlamata. selles ma olen ka niigi täiesti kindel, et küllaltki palju raha makstes ja nö. spetsialisti ehk siis näiteks sinu toivos kätte tuues saaks sealt need andmed kätte, aga küsimus oli hetkel rohkem sellist laadi, et kas mul oleks mõtet ise proovida mingi netiavarustest kättesaadava tooliga näiteks kettale ligi minna? või on asi ikkagi sedasi, et kui elektroonika ei ühildu (nagu antud juhul ilmselt on) siis pole sealt ükskõik kui low-level lähenedes võimalik andmeid välja lugeda, vaid on juba tarvis mingi spets raua abil arvuti ja ketas(platterid) ühendada?
eks põhimõtteliselt võib rääkida ka mingi summa kulutamisest proff. taastamisele, kuid ma lihtsalt kaldun arvama, et omaniku jaoks ei ole need andmed NII palju väärt kui antud protseduur maksma võib minna.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
23.08.2011 17:28:24
|
|
|
Netiavarustes minu teada sellist softi ei ole. Plattereid ära puutu. Muidu jääb omanik andmetest ilma, sest platterite puutumine teeb pärastise taastamise oluliselt kallimaks. Sul ainuke võimalus loteriid mängida ja vahetada elektroonikat nii kaua kuni joppab. Või siis originaal korda teha. Taastamise teenust ilmselt ei kasutata.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.08.2011 17:40:02
|
|
|
rohkem elektroonikat mul pole, mida sinna proovida...ja ma usun, et see joppamise protsent oleks nagunii peaaegu nullilähedane.
sa räägid platterite füüsiliselt puutumisest, ketast avades? seda mul kohe kindlasti nagunii plaanis teha pole, vähemalt mitte enne täielikku maha kandmist.
vot see originaal elektroonika korda tegemine on asi, mis mind hetkel huvitab. millised võimalused on selle hukka läinud jupi üles leidmiseks el.plaadilt? tavalise odava testriga üldse mõeldav?
kas sa ise tegeled sellise asjaga nagu ketta elektroonika vea otsimine/parandamine, või see pole sinu teema?
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
23.08.2011 18:01:12
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
kas sa ise tegeled sellise asjaga nagu ketta elektroonika vea otsimine/parandamine, või see pole sinu teema? |
Lihtsam on teise elektroonikaga tööle ajamine. Aga kui pole võimalik, siis parandan ka originaali.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |