Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Karmalaks
HV kasutaja

|
08.08.2011 17:42:55
|
|
|
Mul selline küsimus,et panin LED LCD telerile PS3'me järele tavalise SCART kaabliga ja pilt on udune ja hall.Tean et HD kaabliga kaob udusus (reso.kõrgem) aga küsimus kas ka hallsus(sõidu ajal näiteks mets ja üldse kaugemad detailid) või viga teleri seadistuses?Sai vedi segane tekst aga 1 sõnaha kas hallsus kaob HD kaabliga?
_________________ Igasugust: http://www.youtube.com/user/RunningOtacon?feature=mhee |
|
tagasi üles |
|
 |
Labukana
HV veteran

|
08.08.2011 18:19:36
|
|
|
aga mida sa üldse küsid kui juba tead, vutvut poodi hdmi järele (soovitavalt elfasse vms taolisse asutusse kus odavad kaablid müügil).
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
PeZ
HV veteran
|
08.08.2011 19:15:13
|
|
|
See jutt nukraks teeb. Nii palju võiks tänapäeva tehnikast teada, et mööda scarti ei liigu ükski hd pilt ega heli ja tänapäevaste konsoolide ja digiboxide HDteleka järgi migni näkase RCAga toppimine on ilmselge raiskamine. Sama hästi võiks juba mingi suva kineskoobikas olla, oleks pilt parem.
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karmalaks
HV kasutaja

|
08.08.2011 21:26:51
|
|
|
PeZ kirjutas: |
See jutt nukraks teeb. Nii palju võiks tänapäeva tehnikast teada, et mööda scarti ei liigu ükski hd pilt ega heli ja tänapäevaste konsoolide ja digiboxide HDteleka järgi migni näkase RCAga toppimine on ilmselge raiskamine. Sama hästi võiks juba mingi suva kineskoobikas olla, oleks pilt parem. |
Kui oleksid kogu teksti läbi lugenud siis oleksid aru saanud,et tean mis vahe on HDMI ja Scart ühendusel ja tean ka mis signaal kust kuhu ja millise kvaliteediga liigub.Ainus mida ''julgesin'' küsida oli kas peale HDMI'ga ühendamist kaob ka hall taust või mitte. Küsisin kuna tegu uue teleriga ja ei tednud kas viga võib olla ka teleris.
_________________ Igasugust: http://www.youtube.com/user/RunningOtacon?feature=mhee |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
1 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karmalaks
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
09.08.2011 12:21:58
|
|
|
Mis hallist sa räägid? Teleka seaded valed äkki? contrast/brightness?
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karmalaks
HV kasutaja

|
09.08.2011 13:56:19
|
|
|
Rääkisin sellest,et LED LCD teleril on pilt PS3'mega mängides hsll ja udune aga käisin HDMI kaabli järel ära ja nuud pilt korras.Asi oli lihtsalt selles,et proovisin teleka pilti seadistada korralikuks tavalise SCART pistiku abil aga see polnud eriti tark tegu,tuleb ikka HDMI kasutada.
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
09.08.2011 14:19:40
|
|
|
Karmalaks, kunagi oli selline ütlus, et PS3-ga analoog signalli kasutamine on nagu ringraja autoga kruusateel sõitmine
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
09.08.2011 14:25:20
|
|
|
Eks see oleneb telekast ka tegelt, paljud ei taha analoog signaali üldse näha ja on digi jaoks tehtud. Ükskõik kas tegu tv signaali või video sisendiga, on digi signaali pilt 10x parem.
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
matux
HV kasutaja

|
11.08.2011 15:10:17
|
|
|
Paar küsimust oleks veel kogu selle PS3 Audio Output-i kohta.
Nimelt on mul plaanis osta Logitech-i Z906 5.1 kõlarid:
http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/7929
Tahan audiot edastada läbi optilise kaabli.
Kumb oleks parem variant - Kas ühendada:
A: PS3 video läbi HDMI telekasse ja audio läbi optilise kaabli otse helisüsteemiga?
B: PS3 video ja audio läbi HDMI telekasse > Audio telekast läbi Optical Out-i helisüsteemi?
Variant B oleks loogiliselt võttes parem, kuna siis saab nii TV kui PS3-e heli läbi Logitech-i kõlarite, ning kogu krempli volüümi reguleerida läbi telekapuldi.
AGA... Kuskilt USA foorumist lugesin, et kuna telekas ise on stereo device, siis ta downgrade-iks PS3-lt telekasse jõudva 5.1 Dolby Digital-i stereoks.
Seejärel edastaks stereo heli läbi teleka Optical Out-i 5.1 kõlarite Right ja Left Front kõlaritesse, kuna Optical Out pidi 5.1-hte telekast väljastama ainult siis,
kui see saabub mõnelt HD kanalilt ja decoditakse läbi teleka sisseehitatud tüüneri vms.
Jutt ei käinund minu teleka kohta, vaid üldiselt. Tahakski teada, et kas see jutt on tõsi, ning kas see B-variandi n-ö "5.1 audio pass-through" ei töötaks?
Minu teleka(Samsung UE32d5500) manual näitab helisüsteemide all, lisaks mitmele muule, ilusti ka DD ja DD+ -i.
Mis see täpsemalt tähendab telekatel, "helisüsteemid"?
Äkki just nimelt seda, et läbi teleka(siinkohal optilise väljundi) ta neid samuseid on võimeline edastama? Ehk siis variant B stiilis.
Tänud ette abi eest.
viimati muutis matux 11.08.2011 15:48:42, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
firemark
HV Guru

|
11.08.2011 15:13:27
|
|
|
Ise kasutan variant B ning asi toimib nagu vaja
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
pealuu
HV veteran

|
11.08.2011 15:27:11
|
|
|
teoorias võiks olla ka variant: pilt hdmi'ga, heli optikaga + heli jaoks "audio multi-output" enableda.
|
|
Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
matux
HV kasutaja

|
11.08.2011 15:59:56
|
|
|
firemark kirjutas: |
Ise kasutan variant B ning asi toimib nagu vaja |
Ühesõnaga, et täpne olla - Pilt läheb sul läbi HDMI telekasse, ning heli teleka optilisest väljundist edasi 5.1 kõlaritesse(või ressiiverisse jne.)?
Ja kõik töötab ilusti? On päris ehe 5.1 surround, või Dolby Pro Logic II?
http://www.dolby.com/professional/technology/games/dolby-pro-logic-II.html
pealuu kirjutas: |
teoorias võiks olla ka variant: pilt hdmi'ga, heli optikaga + heli jaoks "audio multi-output" enableda. |
Seda mõtlesingi variant A all. Multi Output-i pole mul vaja. Tahan heli ainult 5.1 kõlaritest. See, kas telekas ka samal ajal
enda kõlaritest heli väljastab, ei oma mulle tähtsust. *Tegin variant A täpsustuse enda postituses.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.08.2011 11:46:51
|
|
|
matux kirjutas: |
Paar küsimust oleks veel kogu selle PS3 Audio Output-i kohta.
Nimelt on mul plaanis osta Logitech-i Z906 5.1 kõlarid:
http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/7929
Tahan audiot edastada läbi optilise kaabli.
Kumb oleks parem variant - Kas ühendada:
A: PS3 video läbi HDMI telekasse ja audio läbi optilise kaabli otse helisüsteemiga?
B: PS3 video ja audio läbi HDMI telekasse > Audio telekast läbi Optical Out-i helisüsteemi?
Variant B oleks loogiliselt võttes parem, kuna siis saab nii TV kui PS3-e heli läbi Logitech-i kõlarite, ning kogu krempli volüümi reguleerida läbi telekapuldi.
AGA... Kuskilt USA foorumist lugesin, et kuna telekas ise on stereo device, siis ta downgrade-iks PS3-lt telekasse jõudva 5.1 Dolby Digital-i stereoks.
Seejärel edastaks stereo heli läbi teleka Optical Out-i 5.1 kõlarite Right ja Left Front kõlaritesse, kuna Optical Out pidi 5.1-hte telekast väljastama ainult siis,
kui see saabub mõnelt HD kanalilt ja decoditakse läbi teleka sisseehitatud tüüneri vms.
Jutt ei käinund minu teleka kohta, vaid üldiselt. Tahakski teada, et kas see jutt on tõsi, ning kas see B-variandi n-ö "5.1 audio pass-through" ei töötaks?
Minu teleka(Samsung UE32d5500) manual näitab helisüsteemide all, lisaks mitmele muule, ilusti ka DD ja DD+ -i.
Mis see täpsemalt tähendab telekatel, "helisüsteemid"?
Äkki just nimelt seda, et läbi teleka(siinkohal optilise väljundi) ta neid samuseid on võimeline edastama? Ehk siis variant B stiilis.
Tänud ette abi eest.
 |
Sõltub telekast, variant b korral Sony enda televiisoril saad ainult stereo ( tootja piirdub segaste seletustega euroopa piraatluse vastu võitlemise direktiividega)
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
MummikAl
Kreisi kasutaja

|
12.08.2011 13:19:37
|
|
|
kuidas samsungi telekaga lood on? kas saab ka ainult stereo. see küll ps3 foorum, aga mul xbox just sarnaselt ühendatud ja millegipärast kuulen ka ainult stereot. ja, et ps 3 mehed vinguma ei hakkaks, siis lisan siia, et sain enda ps3 ka ära parandatud ahjus ja hetkel töötab laitmatult. kui suur tõenäosus on, et ta nüüd varsti kohe uuesti õhtale läheb kui regulaarselt puhastada, sest viga, et ta üldse õhtale läks oli vist ikka minus endas, kuna ps3 avades vaatas sealt vastu korralik tolmuhunnik
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2011 14:08:08
|
|
|
Mul kah samsung ning läbi HDMI telekasse ja telekast optiline võimu tuleb xboxi puhul küll 5.1.
PS3 puhul hetkel jään vastuse võlgu pole otseselt kuulanud. Võin õhtul kõrva kikki ajada.
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
cheetahh
HV kasutaja
|
12.08.2011 17:56:14
|
|
|
Enamus telekad ei suuda 5.1 audiot läbi suunata. Seega kui sa HDMI ühendad telekaga siis optilist kaablit pidi telekast läheb kõlaritesse stereo. Tegemist on mingi autorikaitse teemaga. Kuid soovitan tutvuda oma teleka speciga, selle kohta on olemas erandeid. Minu Panasonic Viera näiteks ei väljasta välistest seadmetest surround soundi, ainult teleka signaalist. Samas olen kuulnud, et mingi Samsungi mudelid pidavat seda tegema. Selle pärast on ka minu PS3 ühendatud otse kõlaritega optilist kaablit pidi.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karmalaks
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2011 20:16:50
|
|
|
Karmalaks kirjutas: |
Soovitan audio viia otse võimendisse kuna igasugused vahendajad (läbi teleka) ei mõju audiole hästi,kasutage otseteid  |
Kuidas ta siis halvasti mõjub ?
Ning ma arvan, et sul pole õrna aimugi kuidas seadmeid teleka ja võimendi taha ühendada.
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karmalaks
HV kasutaja

|
12.08.2011 23:36:09
|
|
|
Jackinthex kirjutas: |
Karmalaks kirjutas: |
Soovitan audio viia otse võimendisse kuna igasugused vahendajad (läbi teleka) ei mõju audiole hästi,kasutage otseteid  |
Kuidas ta siis halvasti mõjub ?
Ning ma arvan, et sul pole õrna aimugi kuidas seadmeid teleka ja võimendi taha ühendada. |
Tore kui DOKTOR oskab kaugvaatluse põhjal diagnoosida mida ma tean või ei tea.Mis puutub aga audiosse siis võib ka kujundlikult ütelda,et ''miks minna otse kui saab ringiga''
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
13.08.2011 10:07:29
|
|
|
Ma küsisin kuidas ta audiole hästi ei mõju.
Ning kui sa selliseid väljendeid ütled siis ütlen ma veelkord, et sul pole ilmselt õrna aimugi millest räägid.
Esiteks ei ole kõigil võimenditel hdmi sisendeid ning ei ole eriti arukas vedada pilti hdmi kaudu ja heli optilise kaudu iga seadme puhul, kui sul on 1 seade siis poh, reeglina on neid ikka kordi rohkem. Järgmisena võib öelda, et enamus voimenditel ei ole kuigi palju optilisi sisendeid seega sa ei saa just kuigi palju neid sinna ühendada.
Ideaalis tõesti ühendada kõik seadmed vaid hdmi kaudu voimendi külge ja sealt hdmi kaudu pilt telekasse. See kahjuks on enamuste jaoks märg unistus.
Ning lõpuks valgustan sind, et helile ja pildile ei mõju kuidagi halvasti läbi teise seadme liikumine.
Seega stfu.
viimati muutis ArvQ 13.08.2011 12:37:26, muudetud 1 kord |
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
xbot
HV vaatleja
|
13.08.2011 10:13:38
|
|
|
Karmalaks, ära Jackiga vaidle! Jackinthex teab alati kõike kõige paremini! Keegi teine ei tea sittagi. Tema puhul kehtib reegel, et isegi siis kui ta ei tea, on ta ikka tark osav ja ilus nii et pead uuesti esimest punkti lugema!
NB! Enamus siin maailmast käituvad füüsika reeglite järgi (v.a. Jackinthex ja tema asjad), samamoodi ka igatsorti vahepeatused signaali edastamisel.
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
13.08.2011 10:33:22
|
|
|
Sa vist ei ole oma viimasest keniaalsusest üle saanud. " Põhjus miks tehakse 720p mänge on hoopis mujale maetud mitte, et sinu konsool ei suudaks vedada 1080p'd välja. Suudab väga ilusasti. Selleks on tal rauda piisavalt. " nuff said sinu teadmiste kohta.
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|