|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
marcor1
HV veteran

|
06.08.2011 12:13:09
|
|
|
Noorem (mittenõukaaegne) seltskond peaks ju harjunud olema, et asju ostetaks poest ja tihti ropu raha eest.
Loomulikult saab (kuulamis)toa sisustada suure vaiba, paksude kardinate, rohke massiivse mööbliga. Lisaks saab seinu/laenurki katta, DIY korras kivivillaplaatidega, mis on tiheda riide ja mingi tekoratiivriidega kaetud. Siis saab ise teha testmikrofoni, lasta selle ära kalibreerida ja testida, kuidas su kuulamispunktis siis erinevad sagedused sumbuvad, et täiendavalt tuba ja kõlareid ümber tõsta.
Kõlareid saab ise teha või filrit tuunida oma ruumile sobivaks. 1000€ eest panevad oskajad endale võimendid kokku, mis konkureerivad vabalt 5000€-stega ... kõike saab ise odavamalt KUI oskad.
Aga kui ei oska siis ostatki poest niipalju kui rahakott kannatab ja huvi on.
Samas on muidugi ka alati firmamärgi ja ussiõlimüüjaid, kes üritavad ostjalt lihtsalt raha ära võtta (100€ toitekaabli müüjad; Bluray mängija müüjad, kes panevad 500€ mängjia oma läikivasse kesta ja küsivad 5000€; kondensaatori müüjad kelle hinnad on 10x kallimad samade parameetrite juures jne...).
Raha teemast veel - mõni ostab endale ~30 000€ eest helitehnikat - lollakas eksole. Teine 60 000€ eest audi/porsche/mersu - tegija!
Või kui paljud teist lähevad uue, vanas rahas üle milkuse autoostja juurde küsimusega - mis sa tola sellest ostsid - mu Corolla on TAVAkasutaja jaoks täiesti piisav
Taavile selle 500€ kaabli ostu peale - pea hoogu - kõlarid on küll head aga ... selle raha eest osta parem mõni natuke kasutatud kuid kvaliteetne CD mängija.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.08.2011 12:16:09
|
|
|
räägi parem mis sind ajendab üldse sellele mõtlema? vaatad tihti peale 23.00 "tulistamisvilme" valjusti?
edit: üks post tekkis vahele...
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.08.2011 16:41:29
|
|
|
Mille krdi pärast need Audesed nii kallid on? Tõesti 1000€ tükk? See on ju räige hind. Ilmselt on neil seal Audeses ka katus ära sõitnud ja arvatakse, et nimi maksab juba piisavalt.
600€ kaablite asemel tuleks osta 2600€ maksvad kõlarid, ja ilmselt mitte enam Audesed.
CD mängija on tänapäeval küll viimane asi, millele raha raisata. Sinna peab ju neid plaate sisse toppima.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
06.08.2011 17:04:56
|
|
|
| ihvike kirjutas: |
...
CD mängija on tänapäeval küll viimane asi, millele raha raisata. Sinna peab ju neid plaate sisse toppima. |
just nagu üleval pool lugeda siis Youtube jaoks on Z5500.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.08.2011 17:22:57
|
|
|
| marcor1 kirjutas: |
...
CD mängija on tänapäeval küll viimane asi, millele raha raisata. Sinna peab ju neid plaate sisse toppima. |
just nagu üleval pool lugeda siis Youtube jaoks on Z5500. |
Mhmh, cd-mängijat mitte sisaldav audiosüsteem võrdub tõesti Youtube. Oleks vist viimane aeg 21. sajandisse saabuda.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
henri503
HV kasutaja
|
06.08.2011 17:46:12
|
|
|
see audes kõlari bassikas peakso lema 75-104.
Krooni ajal sai sellise poest alla 1000kr
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
06.08.2011 17:48:43
|
|
|
| 75-104 on hetkel ka poes ~1k vanas rahas
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
henri503
HV kasutaja
|
06.08.2011 18:51:52
|
|
|
| Mina sain enda 75w104 paar aastat tagasi vist natuke alla 800kr.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
06.08.2011 18:57:15
|
|
|
Kui maksta 100€ asemesel 1000€ sama asja eest, näitab et kodus yber kallis ja kõrvale sobiv systeem. Oleks maksnud 100, siis tasuks asi prygimäele viia
eelmine lause ei oma mingitki seost eelnevate postitustega (mõni võib muidu närvi minna)
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
06.08.2011 19:07:18
|
|
|
Kuulge, mõelge nüüd ka natukene!
See kui mõni element maksab poes näiteks 100€ ja kõlar milles see mängib on valmiskujul 1000€, siis ei tähenda see ju, et 900€ on puhas kasum! Eelnevalt jutuks olnud kõlari puhul on muid asjugi mis raha maksavad! Lisaks komponentidele kulub raha nii kasti materjali kui viimistluse peale. Samuti projekteerimine, häälestamine ja komplekteerimine. Neid asju on veel..
See on samahea kui mõlted, et miks auto maksab 30k eurot kui mootori saab viiega!
_________________ Sounds?... |
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.08.2011 19:43:45
|
|
|
Noh jah, aga kui lüüa kokku, elemendid + filter ütleme, liialdades, 200 € poehindades (mis on hoopis midagi muud kui omahind), siis jääb ikka nii kasti kui kasumi jaoks äärmiselt palju õhku.
Nojah, siit http://www.elfafoorum.ee/threads/32980-Audes-064-vs.-155?s=9523b8b55f51a0512bf53a3de99691e8 selgub, et neid on ka ~10k krooniga müüdud (paar?). Mitte, et ma eriline elfa fänn oleks, aga kipun ka nõustuma sealsete hinnangutega Audese kohta.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
06.08.2011 19:48:59
|
|
|
Kasutatud komponendid ja materjalid on ca pool kõlari tüki hinnast. Sinna juurde pane kasti valmistamine pluss kulumaterjalid, kasti viimistlemine pluss kulumaterjalid, komplekteerimine, testimine... Ja enne seda kõike kulus tükkaega selle asja projekteerimisele jms.
Ei ole nii, et võtad kätte ja lähed ostad poest 200€ eest elemendid ning mõned ruudud MDF'i ja saad samahea tulemuse nagu seda on Audes Maestro 155.
Juhin tähelepanu, et avaldaja ei pruukinud nende eest 2000€ välja käia, see number võis olla oluliselt teine!
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.08.2011 19:51:57
|
|
|
No see polegi tähtis, minu arusaam on see, et nende kõlarite eest 2000€ maksta on karjuv raiskamine.
Ostes 200€ eest elemendid (loomulikult mitte Audese omad) ja mõned ruudud MDF-i, saab tõenäoliselt palju paremad kõlarid, eriti kui investeerida tibake aktiivfiltrisse.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
06.08.2011 20:12:21
|
|
|
Täpsete hinnanumbrite osas mul paremat infot pole, kuid üldiselt ma siiski kipun arvama, et nende kallite kõlaritootjate puhaskasumi marginaal on kindlasti suurem kui 10%. (Ärimaailmas üldlevinud konsensusega peetakse just 10% kasumimarginaali mõistlikuks ja eetiliseks).
Samas muidugi kui müügikogus on väga väike, siis ega tootja 10% marginaalist söönuks ei saagi.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
06.08.2011 22:30:52
|
|
|
Krediidiinfo:
Ettevõtte nimi: AUDES LLC OÜ
Edukas Eesti Ettevõte 2011
Krediidiinfo reiting: AA (Väga hea)
06.08.2011 seisuga maksuvõlg puudub
Seega Audes teab mis teeb - kohalik turg on nagunii mõttetu (vaene ja väike) - sätivad oma hinnad välisturu järgi paika.
Mis elemendid maksavad ... paljud Hi-End kõlaritootjad tellivad tolmukuplil, esiplaat/rõngas, klemmid jms. teistsugused, oma kleepekas peale ja OK. Siis ei saa keegi hüpata, et mis krdi hai-end - sama tweetri saan 40€ eest.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.08.2011 22:45:23
|
|
|
| Audesel olidki omad, made in estonia valjuhääldid... või enam ei ole?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
06.08.2011 23:30:48
|
|
|
Peaks ikka olema omad, välja arvatud kallima otsa kõlarid, kus on Seasi tweeter kasutusel.
Aga noh, 2000 € eest saab täiskomplekti Seasi elemente + digifiltri. Asi need kastid teha või teha lasta.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fn
HV kasutaja
|
07.08.2011 01:25:48
|
|
|
Läheb kuu v. kaks mööda siis on müügis et twiitrid läbi ja 60€ iga kuu saab uued mähkida
|
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SOFSCI
HV vaatleja
|
07.08.2011 09:03:39
|
|
|
| jeesus188 kirjutas: |
| arm2004 kirjutas: |
need asjad ikka peaksid tervet seina katma, nagu tapeet. pildimõõtu isend on sisuliselt sama kasulik kui kapitalistliku tauniku keskmine näpp urruaugus  |
ei ole sinuga eriti nõus.
summutamiseks kõlbavad ka vaibad, raamatud jne, mida rohkem seda uhekem jne. aga mul pole neid
aga tahaks seda kodulehte saada. tõsine soov proovida, vaevalt teda lambist haibitakse  |
http://www.sofsci.com/
tee mis tahad, mina sellesse ei usu  |
no ok, aga mida ma siis seinale peaks panema.
Aga hind on küll halb yllatus, lehes küll nii kirves hind ei olnud
mõtlesin, et 50€ saab tk kätte |
Hello guys!
Real happy to see that there is a discussion around the Sounds Of Science products here. The sales mostly go abroad but it is very important to have a healthy home market also.
First of all, not sure I understood correctly but you should not put these all over the walls - that would totally kill your room acoustics. The panels should be used for bass absorption and firsthand reflections but then only in very specific spots.
In any case I would be happy if you could write to me and tell me what your thoughs and concerns are. When it comes to shipping prices within Estonia maybe this should be overviewed as well?
Email adress: hinna (at) sofsci.com
With the very best,
Pontus
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
07.08.2011 09:16:39
|
|
|
SOFSCI, Now that's a decent salesman
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
07.08.2011 09:50:13
|
|
|
| fn kirjutas: |
Läheb kuu v. kaks mööda siis on müügis et twiitrid läbi ja 60€ iga kuu saab uued mähkida  |
Kui mingi alamõõdulise võimu/ressiga diskot teha ja sinna kandilist sisse lasta siis loomulikult kõrged lähevad - see pole kõlarite viga.
märksõna : "clipping"
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
07.08.2011 09:52:52
|
|
|
Viimasel ajal palju silma jäänud kõlareid, millede kõrged kutud. Enda omi ikka kohati üsna korralikult küpsetanud ja siiani kõik terved ja elus.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
07.08.2011 11:20:25
|
|
|
Tihtipeale puudub kõlariomanikel adekvaatne võimendus oma kõlaritele. Sealt ka need probleemid tulevad!
Kui mingi alamõõdulise võimu/ressiga diskot teha ja sinna kandilist sisse lasta siis loomulikult kõrged lähevad - see pole kõlarite viga.
märksõna : "clipping" |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.08.2011 11:40:17
|
|
|
Spoiler 
| SOFSCI kirjutas: |
need asjad ikka peaksid tervet seina katma, nagu tapeet. pildimõõtu isend on sisuliselt sama kasulik kui kapitalistliku tauniku keskmine näpp urruaugus  |
summutamiseks kõlbavad ka vaibad, raamatud jne, mida rohkem seda uhekem jne. aga mul pole neid
aga tahaks seda kodulehte saada. tõsine soov proovida, vaevalt teda lambist haibitakse  |
Hello guys!
Real happy to see that there is a discussion around the Sounds Of Science products here. The sales mostly go abroad but it is very important to have a healthy home market also.
First of all, not sure I understood correctly but you should not put these all over the walls - that would totally kill your room acoustics. The panels should be used for bass absorption and firsthand reflections but then only in very specific spots.
In any case I would be happy if you could write to me and tell me what your thoughs and concerns are. When it comes to shipping prices within Estonia maybe this should be overviewed as well?
With the very best,
Pontus |
selle sõnumi peale ytleks vau
Reaktsioonikiirus oli väga bro
Natuke ikka google trantslate valetab, ega plaanis ei olnud tuba pilte täis panna, ma eeldasin, et 2tk sobiks hästi. Lihtsalt polnud kindel, et ühest pildist piisab.
Yhte pilti perest oleks vaja seinale niivõinaa, nii et sofsci peab ühe maili ikka saatma
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
07.08.2011 17:23:49
|
|
|
| kembadesig kirjutas: |
Kasutatud komponendid ja materjalid on ca pool kõlari tüki hinnast. Sinna juurde pane kasti valmistamine pluss kulumaterjalid, kasti viimistlemine pluss kulumaterjalid, komplekteerimine, testimine... Ja enne seda kõike kulus tükkaega selle asja projekteerimisele jms.
Ei ole nii, et võtad kätte ja lähed ostad poest 200€ eest elemendid ning mõned ruudud MDF'i ja saad samahea tulemuse nagu seda on Audes Maestro 155.
Juhin tähelepanu, et avaldaja ei pruukinud nende eest 2000€ välja käia, see number võis olla oluliselt teine! |
Ei käinud tõesti 2k välja, pole seda kuskil ka maininud..
Lihtsalt võtsin letihinnaks esimese hinna, mis googles tuli, audese edasimüüjad ei viitsi eriti hindasid välja panna.
Muideks käivad inimesed eestis kaugetelt maadelt erinevaid audese kõlareid ostmas (müüja rääkis) kuna seal küsitakse 2x kallimat hinda kui siit tehasest saab.
Audesest küsisin ka ennem ostu maestro 155 hinda, kuid mailidele ei vastatud, juusiis pole vaja
Peaks ikka olema omad, välja arvatud kallima otsa kõlarid, kus on Seasi tweeter kasutusel.
Aga noh, 2000 € eest saab täiskomplekti Seasi elemente + digifiltri. Asi need kastid teha või teha lasta. |
Jah kõike saab ise teha, isiklikult pole viitsimist/oskust/aega, mina ütleks, et ise neid ehitama hakata läheks kallimaks, kui lihtsalt need ükskõik kust osta, kuna selle aja mis ma nende ehitamsele panen jõuan ma reaalse tööga 2x rohkem teenida.
Tõstsin enda subwoofri tagant ette, alguses mõtlesin, et müün maha selle aga filmide vaatamisel on ikka sw hea
http://www.upload.ee/image/1559297/IMG_0015.JPG
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SOFSCI
HV vaatleja
|
08.08.2011 00:53:27
|
|
|
Spoiler 
Hello guys!
With the very best,
Pontus |
Natuke ikka google trantslate valetab, ega plaanis ei olnud tuba pilte täis panna, ma eeldasin, et 2tk sobiks hästi. Lihtsalt polnud kindel, et ühest pildist piisab.
Yhte pilti perest oleks vaja seinale niivõinaa, nii et sofsci peab ühe maili ikka saatma  |
Thanks!
Yeah, Google Translate does give very funny translations, for sure. Sorry for any misunderstandings.
Yes, sound absorbers with a photo from our database with more then 14 000 000 images can be ordered directly from the page while sound absorbers with customers own prints are dealt with "manually" and this because we just want to make sure that the image that the customer wants us to use has the correct resolution and so on for a good print.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
08.08.2011 01:37:15
|
|
|
Päris lolli juttu tuleb siin ikka vahepeal loe ja imesta. Kui ostan endale 200 euri eest komponendid ja mdfi plaadi on mul kohe maestro 155 kõlarid?
Hakkame muidugi kõik ise kõlareid autosid jms tegema. Homme lähen ostan hunniku plekki ja siis on mul kohe uus BMW?
Sounds Of Science tooted proovin ära
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
| Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
08.08.2011 01:42:39
|
|
|
Spoiler 
[spoiler]
Hello guys!
With the very best,
Pontus |
[/spoiler]
Yhte pilti perest oleks vaja seinale niivõinaa, nii et sofsci peab ühe maili ikka saatma  |
Thanks!
Yeah, Google Translate does give very funny translations, for sure. Sorry for any misunderstandings.
Yes, sound absorbers with a photo from our database with more then 14 000 000 images can be ordered directly from the page while sound absorbers with customers own prints are dealt with "manually" and this because we just want to make sure that the image that the customer wants us to use has the correct resolution and so on for a good print. |
What is the minimum resolution for 50*75 picture ?
I saw in your website, that the company is located in Rakvere
Let's say that if I order a picture, whether it is possible to pick up picture myself ?
I live in Rakvere, therefor to pay 15 € for post is weird
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
denis28
Aeg Maha 2n

|
08.08.2011 05:26:21
|
|
|
| Noname kirjutas: |
Päris lolli juttu tuleb siin ikka vahepeal loe ja imesta. Kui ostan endale 200 euri eest komponendid ja mdfi plaadi on mul kohe maestro 155 kõlarid?
Hakkame muidugi kõik ise kõlareid autosid jms tegema. Homme lähen ostan hunniku plekki ja siis on mul kohe uus BMW?
Sounds Of Science tooted proovin ära  |
|
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SOFSCI
HV vaatleja
|
08.08.2011 07:58:52
|
|
|
| denis28 kirjutas: |
Sounds Of Science tooted proovin ära  |
Would be honored!
What is the minimum resolution for 50*75 picture ?
I saw in your website, that the company is located in Rakvere
Let's say that if I order a picture, whether it is possible to pick up picture myself ?
I live in Rakvere, therefor to pay 15 € for post is weird  |
Just changed the shipping within Estonia to 5 € in order to give my home market a bit of a boost and a well-deserved discount, but naturally you can pick it up yourself as well. However, then you can´t order through the web page but we have to do it "manually". Just send me an email and I am sure we can reach a conclusion. Not having to do any packaging is actually worth a lot to me as well
A 2.5 Mb photo/image should do the trick. It all comes down to the resolution (MegaPixels) but for a single panel this is enough. For prints that goes over several panels a greater resolution is needed.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
08.08.2011 11:38:52
|
|
|
Kuna see ei ole ametlikult kellegi privaatne müügifoorum, siis avaldan skepsist, et üks pildike seinal, võiks oluliselt toa akustikat parandada.
Kui neid aga 6-7tk, õigesse kohta panna, siis võib tulem väga hea olla. Lisaks on muidugi esteetiline külg, toodetel väga hea.
Ühe teadja tegemised kuulamistoa ehitamisel:
| tsitaat: |
Vaata minu lehele
http://esken.net/ergo/blog/?page_id=79
Ütleme nii et minu ruumi puhul oli eesmärgiks saavutada ühtlane 300ms reverberatsioon üle terve sagedusala. Lehel toodud mõõtmistest on näha et isegi sellise ektreemse kips / pressitud vill lahenduse puhul ei ole päris madal ots veel üleliia surnud.
|
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
08.08.2011 12:09:28
|
|
|
Kui ostan endale 200 euri eest komponendid ja mdfi plaadi on mul kohe maestro 155 kõlarid?
|
Ei ole või? Mida maagiat nendega siis tehakse, et nad 155 oleksid? Kas nii nagu soome sepa mõõk, kalevipoja eeposes, kus mõõka seitsmes erinevas vees karastatud oli. Seitse ämbrit sama järve vett, erinevad loitsud olid peale loetud, nagu need muudaks midagit.
Enda kaheribaliste jaoks läks vaja.
Mööblitisleri kursust (sai ligi korralikele GRIGGIO tööpinkidele).
10mm paksu kasevineeri, saepuruplaati ei pea õigeks kõlarimaterjaliks. Kasti sisse, kõikidele seinetele peale kõlalaua, läks kiht pehmet vilti (mistra)
Erivahenditest läks vaja lendtera. Valjuhääldid, invertertoru, filtri ja juhtmed sai poest.
ainult välist viimistlust pole viitsinud teha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
08.08.2011 12:17:59
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
Kui ostan endale 200 euri eest komponendid ja mdfi plaadi on mul kohe maestro 155 kõlarid?
|
Ei ole või? Mida maagiat nendega siis tehakse, et nad 155 oleksid? Kas nii nagu soome sepa mõõk, kalevipoja eeposes, kus mõõka seitsmes erinevas vees karastatud oli. Seitse ämbrit sama järve vett, erinevad loitsud olid peale loetud, nagu need muudaks midagit.
10mm paksu kasevineeri, saepuruplaati ei pea õigeks kõlarimaterjaliks. Kasti sisse, kõikidele seinetele peale kõlalaua, läks kiht pehmet vilti (mistra)
Erivahenditest läks vaja lendtera. Valjuhääldid, invertertoru, filtri ja juhtmed sai poest.
ainult välist viimistlust pole viitsinud teha. |
Ära aja pilli lõhki, nende kõlarite valmistamine ei piirdu elementide ja MDF'i ostmise/omamisega!
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
08.08.2011 12:51:14
|
|
|
olavsu1 kirjutas - ta ostis valmis KIT pudinad ja tegi ise kasti. Visatoni kallite kõlarite filtrid on samutid olemas. Lisaks võib ise filtri teha, mis on veel odavam kui valmisfilter.
Samuti on kilomeetrite kaupa foorumiteemasid valmis projektidega.
Aga kõik ei ole mööblitislerid, kõik ei viitsi isegi otsida ja sebida (netist skeemid, netikaubamajast vidinad, mööblisepa käest kastid, ise kokku tinutada), isegi kasutatud asjade turule ei viitsita süveneda - tahetakse valmis poeakaupa.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
08.08.2011 13:01:15
|
|
|
|
ainult välist viimistlust pole viitsinud teha. |
Oeh. No kurat kui sellised vanad siin kelle käes mdf ja paar valjukat sulavad maestro 155 kõlariteks nagu võluväega siis seda enam tunduvad need inimesed idioodid
On ju müügil palju paremaid elemente ja palju paremaid kõlareid mida järele teha, milleks maestro 155ga jamada.
olavsu1 kirjutas - ta ostis valmis KIT pudinad ja tegi ise kasti. Visatoni kallite kõlarite filtrid on samutid olemas. Lisaks võib ise filtri teha, mis on veel odavam kui valmisfilter.
Samuti on kilomeetrite kaupa foorumiteemasid valmis projektidega.
Aga kõik ei ole mööblitislerid, kõik ei viitsi isegi otsida ja sebida (netist skeemid, netikaubamajast vidinad, mööblisepa käest kastid, ise kokku tinutada), isegi kasutatud asjade turule ei viitsita süveneda - tahetakse valmis poeakaupa. |
Mis siis, et on olemas juhendid, joonised, valmis filtrid,10x odavamad detailid jms? Kes nüüd suudab välja mõelda, miks ei ole kõlarite ehitamine mõistlik või võimalik 99,99999% inimestel?
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
08.08.2011 13:34:25
|
|
|
Oeh. No kurat kui sellised vanad siin kelle käes mdf ja paar valjukat sulavad maestro 155 kõlariteks nagu võluväega siis seda enam tunduvad need inimesed idioodid
On ju müügil palju paremaid elemente ja palju paremaid kõlareid mida järele teha, milleks maestro 155ga jamada. |
Arvad, et ei "sula" või? Need Audesed on täiesti tavalised kõlarid, mille (paremini) järgi tegemiseks pole vaja isegi mingisugust tislerikoolitust. Okei, kui ei viitsi väga jamada, siis viimistlust päris põlve otsas paremat ei tee, aga kes seda viimistlust kuulab?
Idioot on hoopis see, kelle arvates on kõlari ehitus mingisugune eriline keemia ja just Audes on selles keemias eriti käpp.
| Kes nüüd suudab välja mõelda, miks ei ole kõlarite ehitamine mõistlik või võimalik 99,99999% inimestel? |
Eee, sest nad ei taha parimat võimalikku tulemust oma raha eest?
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
08.08.2011 14:31:23
|
|
|
Käed on valepidi küljes?
Spekuleerin, et prof mööblitisleri käest, saab 500€ eest 2 väga korraliku viimistlusega kasti (mina sain odavamalt).
Edasi on vaja käsi, mis hoiavad käes kruvikeerajat ja jootekolbi. Selleks sobiv säästukomplekt on ~20€.
Ülejäänu on rahakoti ja viitsimise asi, mis elemendid ja valmisfilter sinna sisse panna.
edit:
Ihvike: "Kes viimistlust kuulab?" - vaadates kallist audiotehnikat siis tootjate arvates, 99% nende ostjatest.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
08.08.2011 14:58:00
|
|
|
Irw, kes viimistlust kuulab? Teed korteris või majas remondi ostad ilusa mööbli ja siis paned viimistlemata kõlarid sinna kõvale?
Erinevalt itimeestest jms karvastest pesemata veidrikest on enamustel inimestel sotsiaalne elu, naine, lapsed, sõbrad, töö ja iga päev jääb mitu tundi lühemaks kui vaja. Aega on vaja!
Teiseks kus kuradi kohas ma peaks seda oma 2 toalises korteris tegema? Ruume on vaja!
Kolmandaks ma tahaks näha kuidas keegi paljaste kätega kõlarikastid ehitab. Tööriistu on vaja!
Ei saa aru kuidas inimesed nii lihtsatest asjadest aru ei saa. Hakkate siin mingit lolli iba jootekolbidest ja valmisfiltritest sogama kui asi on oluliselt lihtsamate asjade taga juba kinni.
marcor1 loomulikult saab kastid osta, kõlarid saab ka osta!
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DJope
HV veteran

|
08.08.2011 15:25:41
|
|
|
| Kui juba jutuks läks, siis soovitge 200€ eest elemente, joonis ka paha ei teeks.
|
|
| Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
141 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
08.08.2011 15:42:49
|
|
|
...irw, kes viimistlust kuulab? Teed korteris või majas remondi ostad ilusa mööbli ja siis ...
...marcor1 loomulikult saab kastid osta, kõlarid saab ka osta!  |
Puhtalt välimusest. Minu esimesed vineerist tellitud, naturaalse kirsispooni, mustaks värvitud esipaneeliga ja lakitud põrandakõlarid, koos messingist piikidega, maksid ~130€.
(edit: leidsin isegi pildi üles - pilt on croppimisega natuke sakilised piirjooned saanud: http://www.hot.ee/marcor1/bufu_s.jpg )
Elemendid ja filter ~ 100€. Sellise viimistlusega poekõlarite hinnad algavad ~1000€ ja keegi tootjatest ei tee sinule sobivat peitsi ja värvikonbinatsiooni.
niiet
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop!
viimati muutis marcor1 08.08.2011 16:03:29, muudetud 1 kord |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 253 loe/lisa |
   |
2 :: |
230 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
08.08.2011 16:00:55
|
|
|
Seas Excelit kasutatakse hi-end kastides. Tulemus loomulikult sõltub filtrimeistrist ja kastiarvutajast - ainult elementide ja paari mdf plaadiga häid kõlareid ei tee.
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
08.08.2011 17:39:56
|
|
|
Seasi metallist koonusega (mid)bassielementidel on koonuseresonantsist tingituna ülevalpool kesksagedust pilt kole - nagu näha ka juuresolevalt pildilt. Seega vajavad need elemendid filtri tegemisel veidi rohkem läbimõtlemist. Kõige õigem oleks aktiivfiltreid kasutada.
Irw, kes viimistlust kuulab? Teed korteris või majas remondi ostad ilusa mööbli ja siis paned viimistlemata kõlarid sinna kõvale?
Erinevalt itimeestest jms karvastest pesemata veidrikest on enamustel inimestel sotsiaalne elu, naine, lapsed, sõbrad, töö ja iga päev jääb mitu tundi lühemaks kui vaja. Aega on vaja!
Teiseks kus kuradi kohas ma peaks seda oma 2 toalises korteris tegema? Ruume on vaja!
Kolmandaks ma tahaks näha kuidas keegi paljaste kätega kõlarikastid ehitab. Tööriistu on vaja!
Ei saa aru kuidas inimesed nii lihtsatest asjadest aru ei saa. Hakkate siin mingit lolli iba jootekolbidest ja valmisfiltritest sogama kui asi on oluliselt lihtsamate asjade taga juba kinni.
marcor1 loomulikult saab kastid osta, kõlarid saab ka osta!  |
Ma ei saa aru, mees, mis asja sa kilkad? Kui ei saa kodus kaste ehitada, siis võib need suht odava raha eest tellida ja ongi olemas "omatehtud" kõllid.
| DJope kirjutas: |
| Kui juba jutuks läks, siis soovitge 200€ eest elemente, joonis ka paha ei teeks. |
Võib näiteks siit uudistada - http://hifitalo.fi/cat/product_catalog.php?c=1
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
08.08.2011 18:07:42
|
|
|
Teed korteris või majas remondi ostad ilusa mööbli
|
Kui selline rikkur olla siis loomulik, et ei viitsitsiks DIY kõlaritega vaeva näha, sest raha vabriku kõlarite ostmiseks, tuleb kergelt kätte.
Ma olen selle ühiskonnakihi esindaja, kes peab kõik asjad ise tegema, sest poes olevad asjad on kõik liiga kallid.
Tulemus loomulikult sõltub filtrimeistrist ja kastiarvutajast - ainult elementide ja paari mdf plaadiga häid kõlareid ei tee.
|
Pigem sõltub tulemus katse-eksitus meetodist. Filtri detailide õiged väärtused tuleb proovimise teel kindlaks teha (seda just paljud ei viitsi). see on põhjuseks miks ma kolme- ja enamaribalisi kõlareid teha ei taha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Chime
Kreisi kasutaja

|
08.08.2011 19:25:18
|
|
|
Teema läheb käest ära tasapisi... Asi on selles, et iga ühiskonnaliige teeb seda, mida ta kõige paremini oskab. Enamusel pole lihtsalt sellist aega, mida kõlariloome peale kulutada. Olgem ausad, korraliku tulemuse saavutamiseks on see midagi uue eriala omandamise moodi. Enda kogemusest võin öelda, et väga palju aega läheb juba endale meeldiva heli leidmise peale. Hetkel täitsa OK ja hästi ei oska arvata, mida edasi teha. Süsteem jälle lihtsaks ja loogiliseks muutunud.
Enamasti räägivad inimesed ikka sellest, mida head nad on kogenud, aga ei teadvusta endale, et nende hea ei pruugi publikule selline tunduda (siinne pidevalt korduv z5500 episood).
|
|
| Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
128 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
09.08.2011 09:43:11
|
|
|
Teed korteris või majas remondi ostad ilusa mööbli
|
Kui selline rikkur olla siis loomulik, et ei viitsitsiks DIY kõlaritega vaeva näha, sest raha vabriku kõlarite ostmiseks, tuleb kergelt kätte.
Ma olen selle ühiskonnakihi esindaja, kes peab kõik asjad ise tegema, sest poes olevad asjad on kõik liiga kallid.
Tulemus loomulikult sõltub filtrimeistrist ja kastiarvutajast - ainult elementide ja paari mdf plaadiga häid kõlareid ei tee.
|
Pigem sõltub tulemus katse-eksitus meetodist. Filtri detailide õiged väärtused tuleb proovimise teel kindlaks teha (seda just paljud ei viitsi). see on põhjuseks miks ma kolme- ja enamaribalisi kõlareid teha ei taha. |
Raha ei tule kergelt kätte, väga rängalt on vaeva nähtud lihtsalt. Ok kui endale lubada ei saa, pole vaja siis siin möliseda, et lollid ostavad poest.
Seasi metallist koonusega (mid)bassielementidel on koonuseresonantsist tingituna ülevalpool kesksagedust pilt kole - nagu näha ka juuresolevalt pildilt. Seega vajavad need elemendid filtri tegemisel veidi rohkem läbimõtlemist. Kõige õigem oleks aktiivfiltreid kasutada.
marcor1 loomulikult saab kastid osta, kõlarid saab ka osta!  |
Ma ei saa aru, mees, mis asja sa kilkad? Kui ei saa kodus kaste ehitada, siis võib need suht odava raha eest tellida ja ongi olemas "omatehtud" kõllid.
| DJope kirjutas: |
| Kui juba jutuks läks, siis soovitge 200€ eest elemente, joonis ka paha ei teeks. |
Võib näiteks siit uudistada - http://hifitalo.fi/cat/product_catalog.php?c=1 |
kilkan kui lolli juttu te enne ajasite, kuidas ostad mdf-i ja elemendid ning ongi kohe kõlarid valmis. nüüd jutt juba midagi muud
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
09.08.2011 11:59:37
|
|
|
Noname, kuskohas ma olen öelnud, et keegi on loll, kui ta poest vabriku kaupa ostab?
Pigem on ikka vastupidi, et need lollid, kes ise asju teevad, kuna ei oska raha teha.
kuna kõlaritegu on tarkade arvates raketiteadus, siis lollid ei saa seda osata. See teeb kõik DIY kõlarikomplektid kõlbmatuteks, mis sellest, et inseneri antud valemite järgi arvutatud.
Tehes kuskil juttu siis saab tarkadelt kommetaarideks "Mis sa sitaga vaevanäed, poest saab etemad, oh jah sa oled ju loll, sul pole raha."
Vist mõru meel, et kutt kellel üldse ei peaks kõlareid olema, kah endale miskit valmistab. Minnakse sellenigi, et tulevad vargussüüdistused.
"Näe sellel tüübil on kah kõlarid", "Kust ta need sai, tal pole raha nende ostmiseks", "Selge, ta varastas need" Kui tõestust nõuda siis seda pole aga jutt kõlarite või nende komponentide või sae tööaja varastamisest ei vaibu.
Miks ma sellist suhtumist kogema pean?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.08.2011 13:12:05
|
|
|
olavsu1: Võta asja rahulikult, maailma kõige kallimad kõlarid on kõik käsitsitehtud ainueksemplarid. Ja see on ka täiesti loogiline, kuna igasugused spets. kastimaterjalid ja kõikvõimalikud supertäpsed filtrikomponendi jms. kaam maksavad ulmelist hinda ja mingi üks kondekas võib olla vabalt kallim, kui on müügilolev kõlarikomplekt. Arvan, et neid pole palju, est "tuhandeid kroone" maksvaid, spets, ülitäpseid kondensaatoreid osta suudavad või siis supertäpse parameetriga traati, mille meeter juba samuti on ulmelise hinnaga.
Nii, et edu iseehitajatele ja edu valmiskõlarite poestehitajatele, teile mõlemisel jätkub mänguruumi selles liivakstis ja ei pea üksteisele liiva silma loopima midagi.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
09.08.2011 13:35:10
|
|
|
Audes 155 ei ole mingi imekõlar, kes ikka saab filtreid arvutatud võib isegi samade valjuhääldite ja paksema MDFi korral saavutada ise tehes originaalist parema tulemuse mõistliku hinna eest.
Miks ise tegemist ei peeta tõsiseltvõetavaks asjaks?
Need kellel on raha mida helitehnika alla panna reeglina ei ole insenerimõtlemisega (muidugi erandeid leidub), nende aeg kulub raha tekitamisele ja sinna ei mahu isetegemine juba seetõttu ära. Siia lisanduvad veel mõned foobiad, nimelt nüri kõige välismaise pooldamine, teiseks usaldamatus kõige isetehtu (ka omamaise) suhtes, kolmandaks mure selle tõttu mida teised arvavad, neljandaks ülbus nende suhtes kes siiski teevad midagi ise - heh mingid rotid, neil pole raha et midagi osta jne. Kuna eelnevast tulenevalt ei tehta ise kodus mitte midagi siis puuduvad ka vahendid ning kuidas sa freesid MDFi kui garaazi põrand peab olema kogu aeg nii puhas nagu tite perse.
Kurb, aga sinna ei ole midagi parata.
Soomlasi peetakse kõvadeks DIY kõlarite tegijateks... Tegelikult on neil tõsiseid isetegijaid üsna vähe, väga valdav enamik on just sellised hifitalo.fi komplektide koostajad. Ka Audes pakkus kunagi ise koostamiseks kitte kuid huvi puudumise tõttu seda enam ei tehta. Sest meist pole isegi kruvitsa kasutajaid...
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
09.08.2011 14:22:23
|
|
|
Nendele, kes siin kilkavad, et 200€ valjukad, tükk MDF-i ja ongi head kölarid olemas. Puutöö on kölari juures köki-möki, möni tuttav tisler ikka saab asjaga hakkama. Valjukate valik on juba natuke raskem - asja tuleb vaadata tervikuna ja natuke kogemusi peab olema, et valida hästi kokkumängivad valjukad. Näiteks ei saa kokku mängima 90 dB/W/m keskbassi ja 87 dB/W/m tviitrit, mis on mölemad 8-oomised. Aga kui tviiter on 4-oomine, siis saab. Metallkoonuse ja siidikupli paaritamine on veel peenem töö - pakkuge, miks (vihjed on allpool)?
Kasti arvutamine. Kas "öpiku järgi" või BassBoxis "optimal" nupu vajutamisega saab ikka parima tulemuse? Milline kastilahendus üldse? Ruumi möju bassiotsale? Grupiviited, Xmax, reaalne vöimsustaluvus ja oodatav SPL? Sisetoestus? Summutusmaterjali valik ja asetus? Valjukate asetus? Difraktsioon ja servade ümardamine?
Ja siis tuleb teha filter. Poeriiuli "universaalsed" valmislahendused 99% juhtudest ei tööta. Löikesageduse valik - 101 erinevat "maailmavaadet", milline neist valida? Milline konkreetsete valjukatega sobib? Miks 8-oomine valjukas on köike muud kui 8 oomi? Mitmendat järku löige tuleb elektriliselt? Aga akustiliselt? Koonuse läbipainded? Moonutuste taseme söltuvus sagedusest, eriti tviitril? Suunakarakteristik? Zobel? Notch? Faaside ühtlustamine? Ainult teljelt möödetud valjukate tehasegraafikut vaadates saab ehk keskpärase tulemuse, heal juhul. Filtri tegemiseks on vaja möötemikrit ja -tarkvara, ja oskusi tulemuste interpreteerimiseks. Eelköige aga aega ja kannatlikkust, paari päevaga tulemust ei saa. Isegi aktiivfiltritega mitte.
Kiti kokkuladumine on küll, jah, ühe nädalavahetuse sisustamine.
Nüüd möistate, miks 2000€ kölaripaaris on heal juhul vaid 200€ eest valjukaid?
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|