Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kännuämmelg
HV Guru

|
16.07.2011 14:20:08
|
|
|
Pihv kirjutas: |
Ei viitsi. Kui sa mu jutu pointist aru saaksid siis sa enam ei küsiks.. |
ma ei näe argumente, sõber
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
16.07.2011 14:32:46
|
|
|
Minu isiklik arusaam on samuti, et tavakasutajale on 32bit absoluutselt piisav, tagab parema töötamise vanema riist-ja tarkvaraga jne, st kui reaalset vajadust suure mälumahu tarbeks pole, siis milleks hakata puhtalt progressi nimel 64bit'iga seiklema (eriti kuna 64bit tarkvara on hetkel ikka üpris vähe)...
Minul isiklikult on küll puhtalt Adobe Lightroomi ja Photoshopi tarbeks 64bit koos piisava mälukogusega, aga kui neid ei kasutaks siis ei näeks mingit põhjust 64bit peal olla...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
0 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
timothy
HV kasutaja

|
16.07.2011 14:36:34
|
|
|
Minu jaoks on x64 elementaarne, kuna uuem Adobe soft on 64 bitisena olemas, osa juba eksklusiivselt 64 bitisena. Photoshopis on rohkema mälu kasutamise võimalus väga suureks abiks. nn. kontoritööks ei ole absoluutselt vahet muidugi. Ja lisaks on tore näha, et arvuti ilusti soetatud 4gb ära kasutab (nt. oli eelmises töökohas ports kalleid delli arvuteid (3d filmi animeerimiseks) 32 bit winiga, kasutades ära 4gb-st 3,25 gb. sic). Jällegi, kontori töös täiesti suva, aga kui photoshopi kasutada, on iga mega mälu abiks. 6-8 gb mäluga masinad on varsti juba täiesti tavalised, nende puhul ei tohiks os-i bittide valikul enam küsimust olla.
Mõni 32 bit asi jookseb ehk paar protsenti aeglasemalt, aga nt Photoshopis või Aftereffectsis võidad aega kordades (8gb mäluga masinas). Proovitud.
_________________ www.minuprint.com fototrükk
3dmarket.ee filamendid 3d printerile ja 3d prinditud tooted |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
16.07.2011 14:44:35
|
|
|
tavakasutajal pole reeglina sellist raha, et kalleid adobe tooteid omada. Vabavaraliste toodetega on aga milline seis?
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.07.2011 15:52:38
|
|
|
Vabavara on 64biti toe poolest aastaid ees
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
16.07.2011 17:35:01
|
|
|
Antud teema on ikka väga kuum teema. 8 tunniga üle kahe lehekülje uusi postitusi.
kännuämmelg kirjutas: |
aga seleta mulle, matsile, miks ma peaks pingutama selle ühe-kahe proge pärast, kuii nad nagunii mulle muhvigi juurde ei anna.
|
Ära üldse selle pärast muretse, vaid kasuta rahus 32-bitist opsüsteemi edasi. 64 ei anna sulle mitte midagi. 64 võid installida järgmine kord, kui sul on vaja millegipärast Windows uuesti installida. Ja kui siis ka 64 ei meeldi, siis keegi ei keela sul eelistada 32-bitist süsteemi.
Kui selle teema algusest lõpuni uuesti läbi loed, siis saad ise ka sellest aru. Ja kui ei saa, siis lihtsalt norid siin hetkel tüli - muud midagi.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
16.07.2011 17:58:39
|
|
|
tudiludi kirjutas: |
.. siis lihtsalt norid siin hetkel tüli - muud midagi. |
loomulikult norin tüli, sest minu jaoks pole bemm lihtsalt kõva sellepärast, et tal bemmi märk ja viinaärikas naabrimees jõudis ta osta.
Millegipärast puuduvad argumendid (ok, mälukasutus on selge, kuid tavakodanikul ei lähe seda hunnikut nagunii tarvis), miks peaks eelistama 64bit süsteemi ja kui argumentidest puudu tuleb, hakatakse isiklike solvangute ning muu demagoogiaga lahmima.
Olen kõiki windoosade 64 bitiseid versioone piisavalt omal nahal katsetanud, et võin südamerahuga väita, et tavalisel ilmakodanikul omade tavaliste soovidega toimib 32bit windoosa ka veel praegu paremini (sahtlipõhjast leitud vanaraud, nostalgiline tarkvara jne). Näituseks maadlesin kevadel 64bit brauseri, ID-kaardi tarkvara ja Javaga. asi hakkas tol momendil edukalt toimima 32bit brauseri ja tarkvaraga, hiljem, kui uuendused juba saadaval olid, sai ka 64bitist kasutada. No kellele seda keppi tarvis on või kas kõik ikka viitsivad mõelda suunas: " oi bljaa, mul lemmikteenus ei tööta, peaks äkki 32bitist proovima, kuna automaatseid uuendusi pole 64 bitisele veel toodetud?"
Mis puudutab vabavaralisi windoosa 64 bitiseid versioone, siis tahaks mõnda näidet, et nad on tõesti naapalju ees . Linuski jätaks antud momendil rahule.
PS. viimased pool aastat on mu põhiliseks töövahendiks netbook 1,6GHz prose (ühetuumane) 2GB mälu ja Win7 32bitiga ja neid momente, kui mul millestki puudu oleks, praktiliselt polegi. arvutit aga kasutan keskmisest kontoritöötajast rohkem ning teismelisest vähem
viimati muutis kännuämmelg 16.07.2011 18:10:59, muudetud 3 korda |
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.07.2011 18:07:36
|
|
|
Linuski jätaks antud momendil rahule |
Sel juhul läheb asi pisut keerukaks kuna kuda sa jooksutad 64bit wini rakendusi kui OS ise eksisteerib alles ainult 32bit versioonina?
Muidu xp aegu kasutas 64bit variant uuemat kernelit kui 32bit ning võttis ka mõned featurid win2003 pealt üle mis teatud tingimustes perfi tõstis. W7/vista kohta ei tea kommenteerida.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
16.07.2011 18:18:12
|
|
|
CCleaner, Defraggler, Avast viirusetõrje, Crystaldiskmark, Lockhunter, Rainlendar, Speccy, Revo Uninstaller. Need on programmid, mis on 64-bitised ja tasuta. Pool aastat tagasi oli neid vähem, poole aasta pärast arvan neid rohkem olevat. Kokkuvõttes on 38 üksust Programmifailides ja 66 üksust Programmifailides (x86). Seal hulgas on muidugi muid kahtlaseid Microsofti kaustu. :S
64-bitise tarkvara eelis ongi eelkõige enama mälu tugi. Kui on vähe mälu, ammugi puudub 64-biti võimeline protsessor, siis ei pea pabistama ning jääda kasutama 32-bitist tarkvara. Minul on hetkel 4 GB RAMi ning minu jaoks on 64-bit oluline selle ja ainult selle pärast. Muud argumendid võiks prügikasti visata ning sealt ära hävitada.
Edit:
PS. viimased pool aastat on mu põhiliseks töövahendiks netbook 1,6GHz prose (ühetuumane) 2GB mälu ja Win7 32bitiga ja neid momente, kui mul millestki puudu oleks, praktiliselt polegi. arvutit aga kasutan keskmisest kontoritöötajast rohkem ning teismelisest vähem |
No täpselt!
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
16.07.2011 18:50:00
|
|
|
tudiludi kirjutas: |
Minul on hetkel 4 GB RAMi ning minu jaoks on 64-bit oluline selle ja ainult selle pärast... |
Ja nüüd põhiline küsimus, et mille pärast Sul seda mälu 4GB on ? väljendamaks, et Sul on vahendeid, et seda osta? või sellepärast, et teistel on? Või ehk on Sul kasutusel programme (loomulikult legaalsel teel hangitud), mis seda mälu hirmsasti vajab? Viimasel juhul paluks nimekirja
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
16.07.2011 19:04:57
|
|
|
1. Seepärast, et 2-st jääks vähest ning 3 oleks napp.
2. RAM on arvuti kastis kõige odavam asi. Kõik muud asjad on kordades kallimad.
3. Teistel on ja miks mul ei peaks olema, kui mul seda vaja oleks.
4. Oleks mul kõik programmid legaalsed, siis istuksin 5 aastat tagasi ostetud arvuti taga. Aga üks erand siiski on (nimekirja pakkuda paraku pole). Windows Media Center on see, mis vajab 50% RAMi. Kui oleks 3 GB, siis hakkaks Windows mõlisema kogu aeg, kuna 80% peal hakkab hoiatama, et mälu on vähe. Kahest gigast ei räägigi, sest RAMi ei tohi napiks jääda, sest muidu hakkab neid andmeid vist kõvakettale kirjutama ja see muudab arvuti kohutavalt uimaseks.
Ja kui sa küsid, et miks ma windows media centeriga telekanaleid vaatan, siis seepärast, et pole raha ja eriti ruumi, et televiisor osta. Lisaks 2-in-1 - saab arvutis toimetada ja vajadusel telekanaleid vaadata. Lisaks ilma erividinaid omamata saab saateid salvestada ning uudiseid või olulisi sündmusi maha magades neid arvutis uuesti vaadata. Kes hetkel ei oma oma arvutis TV-tuunerit, see ei tea, millest ta ilma jääb. Salvestamist ma ei kasuta praktiliselt, kuna salvestist peab hiljem töötlema, sest salvesti algse mahu hulk ei kannata kriitikat. Aga kui hakkab mingi saade, kuid samal ajal on vaja midagi muud ära teha, siis jätan teleka käima ning hiljem kerin lihtsalt tagasi vajalikku kohta.
Või kui mul oleks samaaegselt suur südametunnistus ning soov istuda sellesama arvuti tagasi, kus praegu olen, siis pruugiksin ainult õlle ära teeninud programmeerijate vabavara.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
16.07.2011 19:45:14
|
|
|
eks ta ole.. mis puutub mälu saadavusse/odavusse, siis selle koha pealt tasub olla ettevaatlik- meeriklased on tüsedad eelkõige just seetõttu, et tüsedaks tegevad asjad on ahvatlevas pakendis, tunduvad head ning neil on vahendeid neid endale lubada...
igaksjuhuks arvutikasti mälu toppimisest on ainult üks samm burksiputka püsikliendini
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.07.2011 19:58:38
|
|
|
RAM'i pole kunagi liiga palju. Korralikud OS'id oskavad failisüsteemi väga efektiivselt cacheda teheks selle kasutuse kordades kiiremaks kõige kiireimaist SSD'dest. Rääkimata sellest, et siis ei pea pidevalt programme sulgema et arvutit kasutuskõlblikuna hoida. Kuna lisaks veel kasutan igapäevaselt virtuaalmasinaid softi testimiseks-arendamiseks siis nood söövad samuti paraja koorma seda. Samuti nagu eespool mainitud eksisteerib mänge mis jooksevad <3GB puhul lihtsalt kokku kui kogu vajalikku kraami ei saa sisse laetud
Lisaks saab kasti õlle eest juba päris mitu giga seda, viimasest on ka märksa pikemaks ajaks kasu.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
16.07.2011 20:21:26
|
|
|
Ho Ho, Sa pole ju tavakasutaja
Mälusse cachemine on muidugi lahe, kuid tavapäraselt tehakse ju seda ketta peale, mis võib küll olla kalendri jagu aeglasem, kuid toonitan veel, et enamik tavakasutajatest ei taju seda vahet nagunii...
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.07.2011 20:29:17
|
|
|
Millised mu loetletud asjadest ei käi tavakasutaja kohta? Virtuaalmasin vast ainus võibolla.
Mälusse cachemine on muidugi lahe, kuid tavapäraselt tehakse ju seda ketta peale |
Mis ajast cachetakse näiteks OS'i ja programmide faile kõvakettale? Sa räägid praegu pigem swappimisest
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
16.07.2011 21:02:02
|
|
|
jeah, swapist.. eks ta sarnased terminid kipu ikka teist asendama tikkuma.
tavakasutajaks pean ma ikkagi sellist kodanikku, kes kasutab arvutit oma igapäevaste vajaduste teostamiseks, ei jookse võidu tarkvara uuemate saavutuste kasutamiseks maksimumi piiril ning ei kasuta tegevuseks professionaalseid või erivahendeid.
Sai terve ports läpakaid 1gb pealt 4 peale viidud (512 klotsid asendatud 2-gigastega). 3 kordsest vahest ei saanud "tavakasutajad" muhvigi aru. Samas saind nad kiiruse muutusest väga aru, kui teistel kordadel masin saastast roogitud sai
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.07.2011 21:05:02
|
|
|
tudiludi: eksid tiba - Windows Media Center, mis on 32-bitise Win7-e Proffiga kaasas, jookseb rõõmuga ka 2 gigasega läppari peal ja pole kordagi vingunud, et mälumaht väikseks jääb.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
16.07.2011 22:06:04
|
|
|
Ei eksi ma midagi. Praegu on mälu kasutus 45%. Mida see sulle ütleb?
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Warfare
HV vaatleja
|
17.07.2011 02:40:19
|
|
|
Nii see on, 32 Bit ei tuvasta kogu 4Gb mälu ära..Igatahes, mina lasen lähiajal 64 Bit peale kuna mul on juba plaat olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
17.07.2011 06:46:20
|
|
|
Warfare kirjutas: |
Nii see on, 32 Bit ei tuvasta kogu 4Gb mälu ära..Igatahes, mina lasen lähiajal 64 Bit peale kuna mul on juba plaat olemas.
Spoiler 
|
Kas see oligi põhi argument või, nutad Windowsi poolt tuvastamata mälu taga või, meeletu rahaline kaotus, raiskamine.
Endal töötab ainult üks masin W7 64bit peal, kasutatakse seda põhiliselt ainult netimasinana ja mingit poonust see 64bit seal ei anna, põhjus oli pigem rauas - emaplaadis mis ei soovinud just kõige stabiilsemalt 2x2GB mäludega 32bit Windowsiga koostööd teha, teises masinas tiksub Vista 32bit ja põhi masinas tiksub ikka veel vana hea XP 32bit, samas masinas testimiseks olemas ka W7 64bit, väikesed võrdlus pildid ka kõrvuti juurde.
XP oma ja 64bit W7 , selle W7 64bit skreeni tegemiseks kulunud aeg oli minu jaoks väljakannatamatu
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.07.2011 09:50:32
|
|
|
tudiludi: see 45% näitab pigem seda, et Sa ei saa isegi poolt mälumahust täis.
Nii, et olen pigem sellisel arvamusel, et jooksutad hoopis mõnd muud, meeletut ressurssi vajavat programmi X ja siis selle tõttu igasugused "katkumised" ja muud jamad.
PS: Tegin endal Media Centeri lahti, mälumahu suuruse muutus oli suht. olematu, küll muutus oluliselt see, et nõudis endale kõvasti protsessorijõudlust.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
17.07.2011 10:23:52
|
|
|
Pane 64bit ja jääb võimalus ilma OPsysi välja vahetamata mälu juurde panna hiljem.
8GB puhul võib üldjuhul isegi swap faili ära keelata, sest seda piiri suht keeruline saavutada.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.07.2011 11:03:03
|
|
|
Edit: Panin vähe jõhkrama filmi WMC-ga jooksma - mälukasutus 200 mega. Ehk siis 10% minu masina 2 gigasest mälumahust.
OT: Aga üsna tobe ja mõttetu asi see WMC ja seda seetõttu, et vajab kõvasti prosa ressurssi ning koos sellega kütab prosat ja ajab ventilaatori ikka väga lärmakalt tööle. Huvitav küll, kuidas sellises lärmis üleüldse mingit filmi vaadata kannatab.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
17.07.2011 11:09:28
|
|
|
tavakasutajal pole reeglina sellist raha, et kalleid adobe tooteid omada. Vabavaraliste toodetega on aga milline seis? |
Pole need Adobe tooted kõik nii kallid midagi, et tavakasutaja neid legaalselt omada ei suudaks. Olgu või näiteks Photoshop Elements, mille nõuded, et mitte antud teemast kõrvale kalduda, on aga kasutatavale op-süsteemile ja rauale põhimõtteliselt samad, mis ta vanemal vennalgi. Ehk siis kõik need müüdid ei tarvitse tänapäeval enam töötada nagu vanasti !
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
timothy
HV kasutaja

|
17.07.2011 13:02:51
|
|
|
Sellest teemast on väga raske eemalduda
Ma läheneks tavakasutaja seisukohast tegelikult nii, et tavakasutajal ei ole 64 bit wini valikul mitte midagi kaotada. Eeldusel, et uude arvutisse on op. sys. valik käsil:
- tänapäeval poest ostetav riistvara ühildub 100%
- tavakasutaja soft ühildub 100% (VÄGA üksikud erandid ei mängi suures plaanis absoluutselt rolli)
- 32 bit programmid jooksevad 64 bit peal paar % aeglasemalt, osad 64bit programmid seevastu märgatavalt kiiremini. (kaotada vähe, võita palju)
- võimalik mälu lisada tulevikus. Tavakasutaja lauaarvuti töötab täiesti vabalt 5 aastat või rohkemgi. Mõne aasta pärast ilmselt ei tundu enam väga mõttetu arvutile rohkem mälu lisada, kui nüüd veidikenegi ajaloo peale mõelda.
640k mälu on kõik, mida keegi võiks kunagi vajada?
_________________ www.minuprint.com fototrükk
3dmarket.ee filamendid 3d printerile ja 3d prinditud tooted |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |