Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
janll
HV vaatleja
|
12.07.2011 17:18:16
Windowsi bootimisel must ekraan |
|
|
Ostsin uue HP läpaka ning esmakordsel käivitamisel küsis siis igasugu asju keelt jne. siis käivitus Windows 7.
Tegin Windows update ära, küsis restarti. Peale seda rohkem enam ei tule ette desktoppi. Buudib ära ja siis jääb ekraan mustaks hiirekursoriga vilkumas. Pean vajutama ctrl+alt+del et käivitada Taskmanager, siis kohe ilmub ka desktopi pilt ja hakkavad laadima ikoonid kella juurde, network ja bluetooth.
Googeldades leidsin sarnast probleemi, kus tuli Taskmanagerist käivitada explorer.exe käsitsi, kuid minul seda vaja pole teha, lihtsalt Taskmanager avada.
Kõik programmid mis start upiga käima läksid olen võtnud maha, kasu mittemidagi. System restoret proovisin, teeb justkui ära, aga peale restarti ütleb et ei saanud teha ja midagi ei muudetud.
Mida nüüd siis veel proovida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
12.07.2011 20:38:24
|
|
|
Midagi läks siis uuendamisel nihu. Võiksid proovida System restoret teha süsteemiväliselt. Selleks taaskäivita arvuti ja tipi F8 seni, kuni avaneb Advanced boot options. Sealt vali Repair your computer. Edasi klaviatuur, skännib ning saadki valida startup repairi -> http://www.sevenforums.com/tutorials/668-system-recovery-options.html
Süsteemivälist system restoret saad teha ka Windows 7 paigaldusplaadilt bootides või recovery disci kasutades. Hetkel Neosmart ei võimalda recovery disci alla laadida. :S
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smuul
HV vaatleja
|
12.07.2011 20:48:45
|
|
|
Äkki on msconfig'is kala, et ehk annab seal taastada midagi.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
12.07.2011 20:58:42
|
|
|
Ei saa kuidagi ette seda Repair asja. Algul kohe tuleb HP logo ja et vajutada Esc. Siis seal menüü valikutega
1. system information
2. system diagnostics (HP diagnostikad mingid)
3. HP sparekey
4. boot device options
5. bios setup
6. network boot
7. continue startup
Ja kõik.
Aga Windowsi oma Maintenance all Backup and Restore - Create a System Repair Disk, kas sellega ei saa teha seda diski? Windowsi plaati ei ole, on recovery partitsioon.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RaleStinre
külaline
|
12.07.2011 21:03:24
|
|
|
Tehase poolt pandud os- id tulevadki igasuguste "tasuta" lisadega ja kaladega. Kõige lihtsam- build clean install ja hävita kõik HP Tools, backup partatsioonid ning tee jaga ketas kolmeks partatsiooniks- 100gb põhiketas, 50gb backup ja ülejäänud jäta failikettaks. Usu mind, hiljem tänad ennast, et viitsisid sellise töö kohe alguses ette võtta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
12.07.2011 21:06:37
|
|
|
Ära vajuta Esc. Lase sellest mööda ja siis tipi F8.
Aga see create disk peaks ka toimima muidugi. Ma olen seda vist kunagi proovinud ja mäletamist mööda saad sellega ka jah bootides system restoret teha.
Miks süsteemiväline taaste? On ette tulnud, et süsteemisisene system restore on ebaõnnestunud, samal ajal süsteemiväline õnnestub. Loodame parimat.
PS! System restore eestikeelne nimetus on süsteemitaaste.
Edit: RaleStinrel on muidugi õigus ja arukam on sellist moodust kasutada. Tekib ainult küsimus, et mille pealt teha clean install, kui plaati pole (legaalselt )?
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
12.07.2011 21:14:43
|
|
|
Jah aga kuidas puhast installi teha kui plaati pole. Kui ma recovery plaadid teen siis need tulevad ikka needsamad HP plaadid. Kirjutasin ära selle system repair disk ja proovin sellega nüüd vähemalt esialgu buut korda teha, muid asju vaatan pärast edasi
|
|
tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
12.07.2011 21:15:55
|
|
|
tsitaat: |
Tekib ainult küsimus, et mille pealt teha clean install, kui plaati pole (legaalselt )?
|
Litsentsi number tuleb ju arvutiga ikka kaasa ja seda saab kasutada. Plaadi laenad nt sõbralt.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaleStinre
külaline
|
12.07.2011 21:17:56
|
|
|
Jah, clean install eeldab plaadil olevat os- i. Kahjuks uute arvutitega enam sellist luksust kaasa ei anta. Seega tulebki selleks kasutada kõrvalisi teid. Iseenesest ei oleks illegeealne tõmmata netist see windowsi versioon mille sa oled ostnud arvutiga kaasa ja regad selle arvuti põhja all oleva key- ga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.07.2011 21:26:58
|
|
|
Pole vaja tegelikult mingeid kõrvalisi teid. Nimelt on arvutis olemas Recover-programm ja see oskab ise ilusti Windowsi Recover-DVD põletada sellesama Windowsi baasil, mis masinas olemas on.
Ja see Recover-DVD põletamine on tegelikult alati esimene asi, mille uue arvuti Häppi-omanik koheselt ära tegema peaks.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaleStinre
külaline
|
12.07.2011 21:41:28
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Pole vaja tegelikult mingeid kõrvalisi teid. Nimelt on arvutis olemas Recover-programm ja see oskab ise ilusti Windowsi Recover-DVD põletada sellesama Windowsi baasil, mis masinas olemas on.
Ja see Recover-DVD põletamine on tegelikult alati esimene asi, mille uue arvuti Häppi-omanik koheselt ära tegema peaks.  |
Jutt käib siiski CLEAN installist. Minu teada tulevad Recover DVD- le kaasa ka kõik need tehase poolt pandud "tasuta" lisad või siis tõesti saab sealt selle puhta Windowsi kätte ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
12.07.2011 21:42:58
|
|
|
Sain tehtud süsteemitaaste ja nüüd laeb kohe Windowsi. Tänud abistajatele
Aga SP1 vist kadus ära. Kas pean uuesti alla laadima või see kuskil arvutis? Ei tahaks küll hakata uuesti laadima. Kuhu Windows paneb need update asjad?
Niinimetatud Recover-programm avab Windowsi oma programmi ja pakub Create a System Image. Käivitan sealt HP Support Assistant aknast mingit recovery DVD tegemist küll ei pakuta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
12.07.2011 22:05:01
|
|
|
Tore, saab panna plussi süsteemivälisele süsteemitaastele.
SP1 eelduste kohaselt kaobki sul ära, kui valitud taastepunkt on loodud enne SP1 installimist. Aga kindluste mõttes installi ainult SP1 ja mitte ühtegi muud värskendust. Seda esiteks seepärast, et probleemsele värskendusele jälile saada ja teiseks (kui SP1 ei tekitanud probleemi) ei pea kulutama aega SP1 installimise peale. Loomulikult võis see olla ka lihtsalt juhus, et miski ebaõnnestus. Ja SP1 pead uuesti Windows update kaudu alla laadima ja installima.
Kuna ma pole HP-d praktiliselt näppinud, siis muus osas ei oska kommenteerida.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
exciter
HV kasutaja
|
12.07.2011 22:16:59
|
|
|
ma ei saa üldse aru, mida sa siin veel jamad. Mine poodi vms, kust ostsid ja lase garantii korras korda teha asi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
12.07.2011 22:22:17
|
|
|
Leidsin Windows\SoftwareDistribution\Download seal peaks olema kõik mis update tõmbas
Ok. proovin nüüd kõigepealt service packi panna ja siis security updates ja alles seejärel need mis ütles recommended.
Klõpsasin ka huvi pärast seal System Image peal ja ma ei saa midagi muuta, kõik HP partitsioonid on valitud koos sellega kus Windows on, ei lase neid valikud maha ka võtta. Nii palju DVD plaate mul küll ei ole Siis on lausa eraldi ketast vaja mida samuti pole võtta. Las jääda nii nagu on, ei hakka midagi kustutama. Garantii ka veel kolm aastat ja ütlevad pärast mulle et olen ise perse keeranud kui midagi juhtub. Ainult need programmide prooviversioonid lasin maha mis peale olid installeeritud.
exciter, poes öeldi mulle et see on tarkvara viga ja olen ise süüdi ja võivad tasu eest teha süsteemi taastamise.
|
|
tagasi üles |
|
 |
exciter
HV kasutaja
|
12.07.2011 22:24:00
|
|
|
no mida...ise oled süüdi , et arvutile restardi tegid????
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
12.07.2011 22:35:52
|
|
|
Järelikult tarkvara vigades oleme ise süüdi, samaaegselt tarkvara ei tohi varastada, muuta ning vastutame ise, kui tarkvara meie vajalikud andmed pekki keerab.
Tasu eest süsteemi taastamine? Ehk ütled poe nime ja aadressi? Et näiteks minagi kogemata tollest uksest sisse ei juhtuks astuma.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
12.07.2011 22:59:38
|
|
|
Ma ausalt öeldes ei tea, kuidas seaduse järgi garantiiga on, seega ei hakka siin nimetama konkreetselt. Veebilehel on neil kirjas ka et "Tarkvaralised vead ei käi garantii alla." Ju see siis nii ongi, vaevalt et nad ise võivad otsustada, millal garantii kehtib, millal ei.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
12.07.2011 23:40:24
|
|
|
Nohjah, aga süsteemitaastega aitamine ei käi tarkvara vigade alla. Lihtsalt inimlik oleks tiba juhendada.
Aga õnneks olen mina saatnud kõiksugused arvutisalongide teenindused ja teenindajad pe***e ning õppinud arvutit läbi enda vigade ja riistvara ostan pärast seda, kui eelnevalt olen kirjandust selle kohta lugenud. Kuna arvuti hakkab meie elus mängima aina suuremat rolli, siis on kõige asjalikum ise asjad endale selgeks õppida, et tulevikus peavalu ja tagakirumist oleks vähem. See olukord on umbes sama 70 aasta tagusega näiteks, kus igaühel oli oma talupidamine ja loomad. Ainult, et arvuti on palju-palju lihtsam.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
13.07.2011 00:10:42
|
|
|
Ega mulle keegi otse just öelnud et ise süüdi olen, olid väga viisakad jne aga no põhimõte jääb samaks.
Homme vaatan neid update, hea meel et tööle sain, saan rahulikult magada
Proovisin veel ühendust luua laua arvutiga, kuhu oma dokumentidest ja piltidest koopiad teha. Kindlam kui teine partitsioon, ikkagi teine ketas. Aga Network all ei näita laua arvutit (Vista on seal) ega ka Vistaga arvutis läpakat. Laua arvutis vaid ilmus mingi arvuti nimega Vera Vahetasin wifi parooli ära ja Vera kadus ära, aga minu läpakat ikka ei näe. Eks homme uurin edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
13.07.2011 00:28:01
|
|
|
Säästa oma närve ja aega ning ära ürita oma lauaarvutit läpakaga ühendada. Kui sa tahad oma andmeid kopeerida lauaarvutisse, siis võta kõvaketas läpakast välja ja aseta lauaarvutisse. Või kuna dokumendid ja pildid pole suured, siis kopeeri mälupulgale ja sealt lauaarvutisse.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
13.07.2011 02:44:44
|
|
|
Näed, ikka ei saanud rahu ja olengi istunud jälle siin kella kaheni Aga sain kõik korda ja ühendusegi arvutite vahel tehtud. Tuli password sharing sisse lülitada, ilma millegipärast ei lubanud ühendada.
Eks mul asjad ongi praegu mälupulga peal, sest sellega ma ju nad laua arvutist läpakasse saingi. Aga tuleb uusi pilte ja videosid, siis tahaks hoida koopiad teisel kettal ning ei saa ju pidevalt ketast tõsta sinna teise arvuti külge ija kaameraga kahe arvuti vahet ka seigelda ei taha.
Tänud veelkord, eriti tudiludile abi eest
Ahjaa, mainiks veel selle recovery kohta ka ära, et kontakteerusin HP suppordiga kes saatis mind Symanteci lehele. Peale registreerimist ja 181 mb programmi alla laadimist teatas see mulle käivitamisel aga rõõmsalt, et töötab vaid 32 bitise süsteemiga. Minul aga 64bit
|
|
tagasi üles |
|
 |
|