Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Ülejäänud emaplaat = väike eksperiment ja palju küsimusi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
k-d.k
Kreisi kasutaja

sõnum 10.07.2011 15:26:23 Ülejäänud emaplaat = väike eksperiment ja palju küsimusi vasta tsitaadiga

Tere foorumi rahvas,

nimelt leidsin kapi põhjast ühe tuttuue Intel D201GLY emaplaadi. Kuna endal eriti vaja pole, maha müüa ka pole mõtet sest to pole enam eriti väärt, otsustasin veidi hakata sellega erinevaid eksperimente tegema.

Veidi plaadist endast:
Plaat on üks esimesi, või isegi kõige esimene katsetus Intelil teha Mini-ITX emaplaate. Tol plaadil puuduvad SATA, PCI-E jms pesad. Plaadil on emaplaadi külge joodetud Intel Celeron 215 1,33ghz 533mhz FSB-ga protsessor, 1 DDR2 rami pesa, ja SiS 662 Northbridge.Plaat toetab 2 IDE seadet ühe IDE pesaga.

Töö mõte = kui võimsaks ma tolle masina ajada saan?

Huvitavat = Intel väidab et 1GB RAMi on maksimum, ei tea mul töötab 2GB-ga ka väga kenasti. Linuxi all integreeritud SiS graafika võrdub sellega et tekib palju pahandust ekraanil icon_smile.gif.

Plaadil on näha SATA pesad ( et saaks nagu need plastmassist junnid külge joota sinna ) olemas.

Küsimused/probleemid:

1. Intel Celeron 215 külge joodetud? Socket tal andmete järgi 479, olen lugenud et kuumutades peaks see protsessor ise küljest ära kukkuma, on kellelgi kogemusi? Näiteks paneks fooliumiga terve plaadi kinni protsessori ümbert jätaks ainult lahti ja kuumaõhu püstoliga kuumutaks tolle lahti kuni ise ära tuleb?
Socket 479 veel see et sellele igasuguseid huvitavaid Core 2 Duo variante mobiilseid mille peale tahaks panna tollele.

2. Graafika. Jah on küll olemas ka PCI graafikaid, igasugu huvitavaid ATI omasid jne, aga nad kõik on kole kallid ja eestis raskesti kättesaadavad. Ehk on kellelgi veidi nõu anda? Tahaks Windows 7 sellel korralikult jooksutama saada ja "Aero" poleks kah paha.

3. SATA, SSD? mingitki lootust emba kumab saada tööle?

4. Jahutus? Mõtlesin mingi huvatavama jahutuse peale tõmmata, ehk ka passiivse, kellelgi ideid? kinnitus nagu mingi Inteli uuemate Northbridgel.

5. Vähem porte. Joodaks lahti mingid COM ja muud pordid mida ma elu sees ei kasuta, kellelgi kogemusi ehk soovitusi?

Mõned pildid ja täpsemad andmed:

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Igat moodi tänu on vägagi teretulnud, sest huvitav oleks vaadata kui palju sellest masinast välja pigistaks. Masin jääks ilma kopruseta ilmselt mingi aluse peale näidiseks ( paneks laua peale või midagi)
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Villemk2
HV veteran
Villemk2

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.07.2011 16:23:30 vasta tsitaadiga

Prose saab sealt ära küll, aga kuidas kavatsed uue joota sinna?
Porte võib ära joota küll kui lühisesse ei lase midagi
Kommentaarid: 127 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 11.07.2011 17:20:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kusagil siin foorumis, vist tee-see-ise alafoorumis on teema, kuidas ide pessa istutada ssd ketas icon_wink.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 11.07.2011 17:38:16 vasta tsitaadiga

tsitaat:
näiteks SELLEGA
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
k-d.k
Kreisi kasutaja

sõnum 11.07.2011 22:50:40 vasta tsitaadiga

Ahah, suured, suured tänud teile, aga

Villemk2 kirjutas:
Prose saab sealt ära küll, aga kuidas kavatsed uue joota sinna?
Porte võib ära joota küll kui lühisesse ei lase midagi

Mõtleisne t pistan niisama sisse ehk jahutus hoiab kinni? või tulevad pinid teiselt poolt välja?
Mis üldse arvad kas teised protsessorid üldse toetavad seda?

valesse foorumisse sai ka vist, tee see ise foorumisse oleks pidanud postitama
tagasi üles
Villemk2
HV veteran
Villemk2

sõnum 11.07.2011 22:54:28 vasta tsitaadiga

ei usu, et selle mobo BIOS mingit muud prose toetab.
prose on sinna joodetud BGA-ga, samamoodi nagu nt põhja- ja lõunasild emaplaadile/GPU videokaardile.
tagasi üles
k-d.k
Kreisi kasutaja

sõnum 11.07.2011 23:18:46 vasta tsitaadiga

no ütleme nii et kes teab samas, selles mõttes et sellest plaadist on teine variant ka D201GLY2 millel olid SATA prodid ja intel celeron 220 protsessor. Samuti selle plaadiga töötab intel integrator kit, milelga kuidagi saab vist osad piirangud maha võtta icon_smile.gif
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.07.2011 11:43:09 vasta tsitaadiga

üks asi on niisama pulli pärast ja ajaviiteks katsetamine, aga soovitan mitte erilist lootust hellitada, et sellest mingi ägeda pc omale valmis ehitad.

1. mingit muud prose sa seal ilmselt käima ei saa
2. mingit asjalikku graafikat sul sinna "pookida" ei õnnestu
3. SATA't sa ilmselt tööle ei saaks lihtsalt pesade külge jootmisega.

ja mis point oleks nende connencotite lahti jootmisel ma ei mõista, jäävad need sulle ette või? icon_rolleyes.gif

aga kui sul erinevaid teoreetiliselt sobivaid prosesid olemas on siis võid muidugi proovida küll sinna midagi muud külge kasvatada. huvitav oleks teada kuidas õnnestub icon_razz1.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
k-d.k
Kreisi kasutaja

sõnum 12.07.2011 13:15:50 vasta tsitaadiga

1. Karbi peal on ka huvitav kiri tegelikult:

"Caution, this product is designed to use with intel (r) microprocessor products. A limited warranty that applies only when product is evaluated with an intel microprocessor covers this product."

Hea hinnaga saan ilmselt ühe core 2 duo t7300 ( kuigi see liiga hea vist ) socket 479, sellega tahaks ilmselt ära proovida kuida on.)

Veel siuke asi et keegi teab kuida ma uue sinna külge saada võiksin?
2. Newegg.com seal tunduvad mõned päris asjalikud isegi. Iseasi kas selle projekti peale mõtet raha magama panna.
3. D201GLY2 on sata pordid ilmselt kuidagi BIOS-iga jamades/timmides võib-olla on väike lootus. aga ilmselt mitte.

Ei väga hullu kiirust ei tahagi, rohkem selle peal väljas et Windows 7 ( võib-olla ka 8 ), enam-vähem kiirusel välja jooksutaks, praegu ikka päris nutune seis.

Tegin veel ühe huvitava avastuse, MIKS mul Windows 7/Vista aeglaselt ilmselt jooksevad.

Mul on 400mhz DDR2 ram tal praegu peal (A-DATA DQVE1A16 ) ja protsessori FSB on 533mhz. Viga aga selles et RAM reaalselt jookseb ainult 266.7mhz peal, ja FSB:DRAM ratio on 1:2 (CPU-Z andmetel) . Kui saaks ehk selle kuidagi korda et RAM jookseks õigel kiirusel? Kellelgi mingeid ideid ses suhtes?
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.07.2011 14:20:04 vasta tsitaadiga

katsu nüüd ikka aru saada sellest, et tegu on siiski väga vana ja tänapäeva mõistes aeglase platvormiga icon_smile.gif sai võid seal muidugi katsetada ja proovida oma lõbuks ja huviks, aga mingit märgatavalt kiiremat arvutit sa sellest teha ikkagi ei saa.

tee parem omale mingi win7 lite versioon ja jooksuta seda icon_rolleyes.gif

prose fsb on 533 küll, kuid see oli vist dual-pumped kui ma nüüd õigesti mäletan. seega ram peabki jooksma 266mhz peal. isegi kui ta jookseks 400mhz peal, ma arvan, et mingit vahet sa ei tunnetaks.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
k-d.k
Kreisi kasutaja

sõnum 12.07.2011 15:15:49 vasta tsitaadiga

icon_confused.gif Nojah....

tegelt veits klokkisin juba 1.66ghz peale sain FSB 666.6 ja RAM jookseb 333.3mhz peal. Ma päris kindel ei ole aga minu arust tundub hetkel Vista all veidi kiirem. Maksimumi eile sain 1.80ghz sellelt välja aga siis oli üsna ebastabiilne mu süsteem.

Suht mõttetu DDR2 mis jookseb DDR1 kiirustel siis.

EDIT: Neid Lite versioone juba ka proovinud, algul on tead veel enam-vähem aga kui juba mingid asjad peale lased IE9 jne hakkab aeglaseks jälle kiskuma, minu parim tulemus oli verivärske Microsofti tootega "Windows Thin PC" see on iseenesest üsna hea asi, ainuke viga et .NET 3.5 ei tööta sellel, ja WMP-l polnud mingeid codeceid, ma väga mingeid Winampe ja asju ei kasuta.

Windows 8 all oli üldse eriskummaline, aero sain tööle ( seal see tarkvara toodab kuidagi) aga graafika draivereid ei suutnud mingilgi kombel peale saada, ja selle tõttu hiir isegi tõkkas lausa ekraanil. Ka siis kui aerod ja vigurid olid kõik välja lülitatud.
tagasi üles
Villemk2
HV veteran
Villemk2

sõnum 12.07.2011 15:31:16 vasta tsitaadiga

Prosele volti ei saa juurde keerata?
Saab ehk stabiilsemaks.
tagasi üles
k-d.k
Kreisi kasutaja

sõnum 12.07.2011 15:35:43 vasta tsitaadiga

No, vist ei saa, selles mõtets et ma pidin niikuinii tarkvaraga kellama sest biosis selliseid asju näiteks teha ei saa.
Muidu hetkel on 1,3v peal.

Kui mõni idee on ma kuulaks ikka.

Sellel vist ei saa "pin mode" ka teha suht emaplaadile joodetud ju icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Ülejäänud emaplaat = väike eksperiment ja palju küsimusi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.