praegune kellaaeg 21.06.2025 09:50:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
21.06.2011 10:17:29
Barracuda blacklist |
|
|
Mingi valemiga on asutuse IP sattunud Barracuda blacklisti. Tahaks seda sealt maha võtta, aga ei saa Barracudaga seotud lehtedele mitte ühestki võrgust ligi
On kellelgi häid ideid, mida ette võtta või olen ainus, kes neile linkidele ja Barracuda lehtedele ligi ei saa?
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject: Pealkiri
Sent: 20.06.2011 19:01
The following recipient(s) cannot be reached:
nimi.perekonnanimi@asutus.ee on 20.06.2011 17:02
You do not have permission to send to this recipient. For assistance, contact your system administrator.
<meie.serveri.nimi.ee #5.7.1 smtp;550 5.7.1 --- SAATKE SEE TEADE OMA IT-MEHELE! --- TEIE server Elioni IP on BLACKLISTIS b.barracudacentral.org, BarracudaCentral blokeeris kirja! YOUR server Elioni IP is in the blacklist b.barracudacentral.org, your message was blocked by BarracudaCentral! Check http://www.robtex.com/ip/Elioni IP.html#blacklists>
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.06.2011 11:30:23
|
|
|
Veider. Viimased kaks päeva olen erinevatele Barracuda lehtedele üritanud ligi pääseda ja pole õnnestunud. Tundub, et nüüd on kõik neil jälle OK.
Nii, sain palve blacklistist eemaldamiseks sisestatud. Sealne ankeet pakkus välja sellise võimaluse: http://www.emailreg.org/index.cgi
Kas keegi on seda kasutanud ja oskab kommenteerida selle vajalikkust/tulusust?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.06.2011 23:32:38
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Veider. Viimased kaks päeva olen erinevatele Barracuda lehtedele üritanud ligi pääseda ja pole õnnestunud. Tundub, et nüüd on kõik neil jälle OK.
Nii, sain palve blacklistist eemaldamiseks sisestatud. Sealne ankeet pakkus välja sellise võimaluse: http://www.emailreg.org/index.cgi
Kas keegi on seda kasutanud ja oskab kommenteerida selle vajalikkust/tulusust? |
Olen Barracuda blacklistis olnud - süüdi oli meie Wifi võrgus viibinud spämmibotiga nakatunud läpakas ja see, et ma polnud tulemüüris port 25-le väljuvaid ühendusi blokeerinud. Kaasa aitas ka PTR kirje puudumine (Eestis on päris kõva nimega ja tähtsatel asutustel PTR kirjed puudu, nagu pärast seda olen märganud, ja näiteks RMK registreeris enda oma minu märkuse peale).
Nüüd on kinni port 25 väljuvad ja veel mõned väljuvad pordid, mida pahavaral meeldib näppida - SMB ja NetBIOS esmajärjekorras loomulikult. Ja PTR kirje sai ka kohe Elioni käest küsitud. Rohkem pole probleeme olnud.
Mis puutub tasulisse whitelisti enda registreerimist, siis neid pole üks vaid terve ports, kui natuke uurid seda asja, ning kasu neist on äärmiselt küsitav. Ma võin kihla vedada, et ka whitelistitud serveritest tuleb spämmi, seega on nende listide kasutamine mõttetu, kui neile nagunii samu reegleid pead rakendama ja see teeb ka enda registreerimise sellisesse whitelisti mõttetuks. Seda enam, et millisesse whitelisti siis end registreerida, kui neid nii palju on
Mulle on igatahes jäänud mulje, et tegemist on millegi vägagi reklaamimaigulise, indulgentsihõngulise ja samas võrdlemisi World Business Register või Europe Business Register portaalide -laadse ja "kasulikkusega" ettevõtmistega. Võib-olla ma eksin. Millegipärast on tunne, et mitte.
Aga kui raha loopida on, siis proovi ära ja räägi meile ka
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
29.06.2011 11:29:32
|
|
|
Tulemüüri logidest uurides mingit erilist liiklust viimase kuu lõikes ei märganud, seega spämis probleem ei tohiks olla. Töötajate WiFis on kõik peale Exchange'i jaoks vajalike asjade kinni keeratud, kaasa arvatud POP3, ja töötajate e-posti liiklust kontrollib GFI, mis on seadistatud häiret andma, kui keegi väga aktiivselt "kirju" saadab. Kuigi jah, spämbotid ei kasuta ju Outlooki selleks. Samas, trafficut pole.
Külaliste WiFi on parooli all ja seal on praktiliselt kõik kinni keeratud, isegi VPN-id.
Barracudasse saatsin enne jaanipäeva kirja, aga vastust pole tulnud ja IP endiselt blacklistis. Ainus vastus, mille sain, oli automaatvastus mu kirjale.
Thank you for contacting Barracuda Networks regarding your issue. Your issue is important to us. We have assigned a confirmation number: BBR21308731259-99009 to this case.
We apologize for any inconvenience that this may have caused you. Since this is is your first request for this IP, the reputation of this IP address will be temporarily upgraded from "poor" for 48 hours *or* until we complete our investigation. When our investigation is complete, you will receive a decision via email. It may take up to 1 hour for the changes in the Barracuda Reputation System to propagate to all the Barracuda Spam Firewalls in the world.
There are a number of reasons your IP address may have been listed as "poor", including:
1. The email server at this IP address contains a virus and has been sending out spam
2. The email server at this IP address may be configured incorrectly
3. The PC at this IP address may be infected with a virus or botnet software program
4. An individual in the organization at this IP address may have a PC infected with a virus or botnet program
5. This IP address may be a dynamic IP address which was previously utilized by a known spammer
6. The marketing department of a company at this IP address may be sending out bulk emails that do not comply with the CAN-SPAM Act
7. This IP address may have a insecure wireless network attached to it which could allow unknown users to use it's network connection to send out bulk email
8. In some rare cases, your recipients' Barracuda Spam Firewall may be misconfigured
If you do not think any of the above apply, please also contact the person who manages this IP address, as they may be better able to investigate this issue.
Thank you for your time and understanding.
Barracuda Central by Barracuda Networks
http://www.barracudacentral.com/
intent@barracuda.com
---
If you reply to this email, please ensure the following lines are intact:
[Sent to: administrator@domeen.ee]
[IP: Elioni IP]
[CONFIRMATION: BBR21308731259-99009]
[XASGDEBUGID: 1308731261-201884807899788-]
|
|
tagasi üles |
|
 |
terat
HV kasutaja
|
29.06.2011 12:55:20
|
|
|
Ja maililiiklus on siiamaani kinni või alternatiivse smtp pealt töötab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
29.06.2011 13:20:37
|
|
|
Kõikidele neile, kes Barracudat ei kasuta, lähevad kirjad probleemivabalt kohale. Ülejäänud, kes kasutavad Barracudat, saadavad eelpool toodud veateate.
Saatsin neile uue kirja igatahes. Mind huvitab põhjus, miks me üldse sinna listi sattusime. Punktid 1-7 on kontrollitud ja väidetavalt 8. punkt on blokeerijate serverites ka OK.
Alternatiivse SMTP all mõtled mida täpsemalt?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.06.2011 16:58:22
|
|
|
PTR kirje (Pointer Record) on ka olemas serveri IP-aadressil?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.06.2011 09:55:52
|
|
|
Jep. Olemas. Nagu öeldud, meie poolt tundub kõik OK olevat.
EDIT: tundub, et IP on listist maha võetud, aga mingit selgitavat kirja või muud vastust ma pole saanud
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.06.2011 16:14:23
|
|
|
Ega sealt ei tulegi mingit mõistlikku vastust. Esimene vastus tuleb eemaldamise soovile subject reaga "Your request to Barracuda Central regarding confirmation number: blah-blah-blah".
Teine peaks tulema IP eemaldamisel listsist, pealkirjaga: "The Barracuda Reputation Block of IP: xxx.xxx.xxx.xxx".
Põhjus listi sattumiseks peaks olema teises kirjas, minu puhul oli selleks "This IP has been seen by Barracuda Central to transmit spam email in the past 30 days."
Kirjade saabumise vaheline aeg oli alla 10 minuti. Kusjuures IP oli saanud ratingu "poor".
Teine kiri peaks välja nägema selline:
tsitaat: |
Thank you for contacting Barracuda Networks IP address: xxx.xxx.xxx.xxx
The Barracuda Spam Firewall has rules that apply to email sent from an IP address known to Barracuda Central with a "poor" rating. The Barracuda Spam Firewall has an option to decline email from these IPs. This is an option that the Administrator of the Barracuda Spam Firewall may enable. If the Administrator chooses to enable this option it may block email from your IP address.
This IP has been seen by Barracuda Central to transmit spam email in the past 30 days.
We have removed your "poor" rating. The IP will be automatically rechecked several times each day and may be adjusted again if issues are observed.
Please allow between 12 and 24 hours for changes to propagate around the world to all Barracuda Spam Firewalls -- at which time you will be able to send email from the IP address. This is the last email you should receive about this issue.
Thank you for your time and understanding.
Barracuda Central by Barracuda Networks
http://www.barracudacentral.com/
intent@barracuda.com
---
If you reply to this email, please ensure the following lines are intact:
[Sent to: mina@asutus.ee]
[IP: xxx.xxx.xxx.xxx]
[XASGDEBUGID: ilmatumapikk-numbrite-ja-tähtede-rodu] |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.06.2011 16:28:57
|
|
|
Tuli ainult üks kiri
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.07.2011 16:31:38
|
|
|
See teine kuhugi spämmifiltrisse kinni jääda ei võinud?
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
01.07.2011 17:13:36
|
|
|
Ei jäänud, kontrollin seda ülepäeviti. Ainus võimalus on Directory Harvestingi filtrisse kinnijäämine ja automaatne kustutamine, aga see poleks loogiline - esimene kiri tuli õigele aadressile ja ei tahaks uskuda, et teise kirja automaatsel saatmisel aadressis viga tehti
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|