Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N8 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 82, 83, 84  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
psixder
HV vaatleja
psixder

sõnum 25.06.2011 20:20:34 vasta tsitaadiga

Laadisin alla türgi kaardi, et reisi aeg gpsi proovida. Proovisin positsioneerida ilma võrgu ühendusesta aga asukohta ei suutnud GPS näidata. (sateliidi logo oli olemas). Keegi oskab midagi täpsustavalt öelda?
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
attrs
HV Guru
attrs

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.06.2011 23:56:28 vasta tsitaadiga

Ilma võrgutoeta võib asukoha tuvastamine võtta aega 20+ min. Sümbol põleb kui GPS kasutuses. See ei näita, et lock olemas.
HA
HV Guru
HA

sõnum 26.06.2011 03:10:36 vasta tsitaadiga

mul on reaalselt näinud max. 5min alati...
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
attrs
HV Guru
attrs

sõnum 26.06.2011 08:11:06 vasta tsitaadiga

Kõik sõltub juhusest. Nädal tagasli lükkasin Helsingi sadamas GPS-i sisse ja lock-i saavutas asi alles siis kui olin jõudnud jalutada raudteejaama juurde.
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.06.2011 16:07:13 vasta tsitaadiga

IIRC GPS satelliidid saadavad lock'i saamiseks vajalikku infot kord iga 6 või 12min tagant. Kui su telefon seda kinni ei püüa või saab vigaselt siis võib lock'i saamine võtta vastavalt oluliselt kauem aega.

agps'iga saan lock'i keskmiselt 3-5s jooksul ning kasutatav andmemaht jääb tundide jooksul mõnekümne kilo kanti, kui sedagi icon_smile.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
psixder
HV vaatleja
psixder

sõnum 27.06.2011 14:22:55 vasta tsitaadiga

Selge, jälle targem. Ma üle 5 minuti ei jõudnud oodata.
Agps mingi app? kust seda saada?
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 27.06.2011 14:25:32 vasta tsitaadiga

agps pole mingi app, see on väike täiendus "tavalisele" gps'ile mis laadib asukohaandmed üle võrgu, et gps lock kiiremini saada... a no siin ju spets vennad kellel kõigil andmeside jaoks 5 eurot kuus ei jätku, seega pole sellest midagi kasu.

Lugege ja harige end veidi: http://gpsinformation.net/main/slowlock.htm

Kutsikas15
HV vaatleja

sõnum 02.07.2011 15:47:55 vasta tsitaadiga

kasutan gps-i ikka väga tihti ja ei ole minu N8 veel 5 min ühenduda püüdnud... lock-i on seni saavutanud raudselt max 2 min jooksul ilma võrguta ja nuhm võrguga ei oska öelda-see suht sekundite küsimus... 5800 XM oli küll selline, et 5+ min ja teinekord jäigi gps-i otsima...et jahm... mina N8-ga selles mõttes küll väga rahul....
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 02.07.2011 22:38:22 vasta tsitaadiga

Kutsikas15 kirjutas:
kasutan gps-i ikka väga tihti ja ei ole minu N8 veel 5 min ühenduda püüdnud... lock-i on seni saavutanud raudselt max 2 min jooksul ilma võrguta ja nuhm võrguga ei oska öelda-see suht sekundite küsimus... 5800 XM oli küll selline, et 5+ min ja teinekord jäigi gps-i otsima...et jahm... mina N8-ga selles mõttes küll väga rahul....

palun kontrollige oma mobla, 10-15 sek on normaalne ja seda ilma võrguta icon_rolleyes.gif
ses suhtes on nokia ikka saast kahjuks thumbs_down.gif
eluaegne terror sellega

ot,
mu 5800 võttis alla min satid yles

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.07.2011 22:47:20 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
palun kontrollige oma mobla, 10-15 sek on normaalne ja seda ilma võrguta icon_rolleyes.gif
Nagu kusagil varem mainisin siis GPS satelliidid saadavad lock'i saamiseks vajalikku infot välja kuskil kord 6 või 12min tagant. Kui veab siis satud täpselt õigele hetkele ja saad koheselt lock'i, kui ei siis ootad selle aja. Enne lock'i saamist võid küll saada umbkaudse asukoha kuid see pole nii täpne kui peale lock'i.

Ehk siis vahet pole mis moblat või muud aparaati positsioneerimiseks kasutad, kui see kasutab ainult GPS satelliite ja mitte midagi muud siis ei ole sul elu sees garanteeritud saada lock enne, kui satelliitidelt vastav info tuleb.

tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 02.07.2011 22:58:23 vasta tsitaadiga

hehh võttis muigele, kui sellist asja vaatasin nagu Text-to-speech nimelt seal pole isegi soome keelt, täitsa uskumatu mu meelest ammugi mitte Eestit icon_smile.gif
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 02.07.2011 23:21:40 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Nagu kusagil varem mainisin siis GPS satelliidid saadavad lock'i saamiseks vajalikku infot välja kuskil kord 6 või 12min tagant. Kui veab siis satud täpselt õigele hetkele ja saad koheselt lock'i, kui ei siis ootad selle aja. Enne lock'i saamist võid küll saada umbkaudse asukoha kuid see pole nii täpne kui peale lock'i.

Ehk siis vahet pole mis moblat või muud aparaati positsioneerimiseks kasutad, kui see kasutab ainult GPS satelliite ja mitte midagi muud siis ei ole sul elu sees garanteeritud saada lock enne, kui satelliitidelt vastav info tuleb.

vabandust, aga mis jura sa ajad ?

Mis asi on su arust umbkaudne asukoht icon_question.gif 1m, 2m, 20m, 200m, 2000m mööda eusa_think.gif
Kohe huvitav teada

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.07.2011 23:35:38 vasta tsitaadiga

http://en.wikipedia.org/wiki/Time_to_first_fix
Loe ja saad teada icon_smile.gif

Fixiks vajalik pakett saadetakse siiski nähtavasti kord 12.5min tagant, mingil teisel positsioneerimissüsteemil oli see vist 6, sealt ka mu segadus.

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 02.07.2011 23:56:16 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Fixiks vajalik pakett saadetakse siiski nähtavasti kord 12.5min tagant, mingil teisel positsioneerimissüsteemil oli see vist 6, sealt ka mu segadus.

tsitaat:
As such, the receiver must systematically search for all possible satellites

kle satteliite on väga palju, täpse asukoha teada saamiseks on vaja min 4, mul fiksib ca 7-8 kohe.
pakun et see a la 24 satti, siis näitab tõesticm täpsusega, aga who cares kui 1 mööda paneb doh.gif

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.07.2011 00:52:16 vasta tsitaadiga

Nagu sealt wiki lingilt näed siis reaalselt GPS võrgus ei saa sa eales >12 satelliiti näha ning tihti langeb see 6-8 peale. Oleks siis veel mõni miljonise hinnasildiga täppisgps siis jah võid saada 25+ satelliiti kuid see tähendab juba lisaks GPS'i omadele muude võrkude kasutamist. Lisaks veel ilma baasjaamast tugisignaali veaparanduseks saamata (ükski mobiil seda ei kasuta) on ka nonde 12 satelliidiga viga kohati loetav meetrites.

Olen üsnagi kindel, et sa räägid hetkel tollest "soojast" fix'i leidmisest, mitte külmast.

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 03.07.2011 01:38:58 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Nagu sealt wiki lingilt näed siis reaalselt GPS võrgus ei saa sa eales >12 satelliiti näha ning tihti langeb see 6-8 peale. Oleks siis veel mõni miljonise hinnasildiga täppisgps siis jah võid saada 25+ satelliiti kuid see tähendab juba lisaks GPS'i omadele muude võrkude kasutamist. Lisaks veel ilma baasjaamast tugisignaali veaparanduseks saamata (ükski mobiil seda ei kasuta) on ka nonde 12 satelliidiga viga kohati loetav meetrites.

Olen üsnagi kindel, et sa räägid hetkel tollest "soojast" fix'i leidmisest, mitte külmast.

ausalt ma ei tea kas soe või kylm, aga gps näitab alati kus ma hetkel asun icon_rolleyes.gif
sellest ka totaalne umbusk selle 15.... min. pigem see muu syteemi jaoks mõeldud.
ma vaene eestlane veel, aga mis vaene ameeriklane veel täpse gpsita teeb icon_lol.gif

tagasi üles
b18c6
HV vaatleja

sõnum 11.07.2011 10:43:04 vasta tsitaadiga

Kas keegi oskab soovitada kaitsekilede ostu kohta,viimati sai tellitud detsembris e-bay'st viiene pakk kellegi kaudu,esindustesse ja mujale pole jõudnud minna,kogu aeg tööl.
tagasi üles
hullpeast
HV vaatleja
hullpeast

sõnum 11.07.2011 19:53:31 vasta tsitaadiga

Näiteks see http://kaitsekiled.ee
wello
HV vaatleja

sõnum 11.07.2011 20:46:55 vasta tsitaadiga

b18c6 kirjutas:
Kas keegi oskab soovitada kaitsekilede ostu kohta,viimati sai tellitud detsembris e-bay'st viiene pakk kellegi kaudu,esindustesse ja mujale pole jõudnud minna,kogu aeg tööl.

vot ei saa aru miks seda vaja, aasta otsa juba ilma kriimudetta ja paar korda ka seda trikki segi peaga proovitud
Link
[/spoiler]
tagasi üles
b18c6
HV vaatleja

sõnum 11.07.2011 21:44:11 vasta tsitaadiga

Tundub et e-bay st tuli odavamalt aga äitäh et soovitasite,sai ka mujale vaadatud,kõik nagu ühe vitsaga löödud.Mis puutub aga videosse sis mul teine pool suutis mingi nipiga oma c7 ekraani küll ära kriipida-sealgi pidi väidetavalt korralik klaas peal olema,teeb mind ettevaatlikumax.
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 11.07.2011 22:14:56 vasta tsitaadiga

suht tihti satub ka mul telefon võtmetega taskusse või siis müntidega. pole siiani telefonil äda midagi ja mu teada lähevad kriimustused garantii alla sellise telefoni puhul.

pead ei anna.

KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 11.07.2011 23:37:37 vasta tsitaadiga

Ainukesed kriimud mis ma enda E7le saanud olen on kuskil 1,2...1,3m pealt asfaldile kukkumisest icon_biggrin.gif ja seda mitte ekraanile, vaid korpusel värv õrnalt kriibitud.

Muide kes siin ise endale romme peale küpsetavad siis nagu aru sain, siis hiina versioon N8 Symbian Annast on netti lekkinud ja sel on inglise keel täitsa olemas.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
Indrek67
HV vaatleja

sõnum 12.07.2011 17:07:24 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

See 12-15 minutit kehtib juhul kui seade lülitatakse kas esmakordselt või siis üle pika aja(üle 180päeva) sateliite otsima, selle käigus laeb seade alla almanaci, ehk siis kõikide sateliitide paiknemise asukoha, liikumise jne. üldise info.
The almanac assists the receiver in determining which satellites to search for, and once the receiver picks up each satellite's signal in turn, it then downloads the ephemeris data directly from that satellite.
The almanac serves several purposes. The first is to assist in the acquisition of satellites at power-up by allowing the receiver to generate a list of visible satellites based on stored position and time, while an ephemeris from each satellite is needed to compute position fixes using that satellite

Kui seadet kasutatakse tihedamalt kui poole aastase intervalliga, siis on locki aeg ikka kõvasti kiirem kuna seadmel on teada tänu almanacile milliseid sateliite otsida ja infot vastu võtta.
Kogu info: http://en.wikipedia.org/wiki/GPS_signals
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 13.07.2011 13:49:49 vasta tsitaadiga

Keegi mõnda sellist programmi pole leidnud, mis suudaks jälgida võrgu signaali tugevust ja seda reaalajas? PhoNetInfo on üks taolisi aga see loeb info ainult käivitamisel. Nokia enda Energy Profileris on just signaali tugevuse oma ainuke, mis ei toimi.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
matuh
HV vaatleja

sõnum 13.07.2011 14:04:44 vasta tsitaadiga

Mul on wifiga probleem tekkinud. Enam ei õnnestu connectida ühtegi võrku. Kui sisestad parooli ära ja vajutad ok, ei juhtu mitte midagi. Avalikkudesse võrkudesse connectib ära, aga nett ei toimi. Kas kellelgi on veel midagi sellist olnud? Milles asi võiks olla. Varem toimis kõik ilusti. Midagi muutnud vahepeal ei ole.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Nokia N8 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 82, 83, 84  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.