Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nokia asendab Symbian ^3, Symbian Anna'ga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Le Inc
HV Guru
Le Inc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.06.2011 11:21:14 Nokia asendab Symbian ^3, Symbian Anna'ga vasta tsitaadiga

link :: GSMArena.com

Alates käesoleva aasta juuli kuust võivad Nokia N8, C7, C6-01 ja E7 omanikud rõõmustada - Soome majanduse alustala vahetab oma hetkel "parima" Symbian ^3 noorema Anna vastu. Välispidiselt on tegemist plastilise operatsiooniga, kus vistrikud ja vinnid on siledamaks lõigutud ja kõver nina sirgemaks rihitud.

Lisaks uuele nimele tuleb uus klaviatuur, koduekraan, uued ikoonid ja ka OVI kaarte saab uutmoodi kaeda.

Anna lühitutvustus:

Link

Kas lõpuks muutuvad Nokia nutividinad silmale ja näpule vähegi talutavaks!?
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
UB
HV Guru
UB

sõnum 22.06.2011 11:47:16 vasta tsitaadiga

väike võrdlus

Link
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 22.06.2011 11:56:26 vasta tsitaadiga

Nendele kirujatele, kellele ei meeldi Symbian. Miks see välimuse muutmine nüüd midagi paremaks muudab? Kas tõesti on OS'i välimus kõige tähtsam osa? Jõle vahe on nüüd sees, kas ikoonid on kandilised või ümmargused... Lugedes YouTube's neid kommentaare jäi küll selline mulje. Ise olen N8 praeguse Symbian 3'ga samuti rahul ega näinud ühtegi uuendust, mis oleks äärmiselt vajalik.

EDIT: Sain vastuse küsimusele juba ühest teisest teemast
Ho Ho kirjutas:
Saan aru, et olen erand kuid minu jaoks on nutitelefon ultramobiilne arvuti, mitte kaasaskantav netiühenduse ja brauseriga muusikamängija millega muu hulgas ka helistada saab. Ehk siis teen telefonil kõiksugu imeasju mis ka reaalselt vajavad suurt jõudlust. OS'i enda veab välja suht suvaline juust, küsimus on mis rakendusi seal jooksutada.

Samas ei mõista, miks on vaja kogu aeg rääkida et Symbian on p**k jms (ei pea üldse Ho Ho'd silmas). Ses mõttes, et kõigil pole vaja mobiili, mida saaks kasutada arvutina. Mina olen rahul sellega, mis mul on ja keegi ei saa öelda, et mul on halb maitse, kuna mulle meeldib Symbian ja tegelikult on Android palju parem. Äkki minu arust on Symbian parem kui Android, aga ma ei suru enda maitset kellelegi peale. Igal ühel oma...
Just ühes seltskonnas üks tüüp küsis, et kas mul on Symbianiga telefon ja oi kuidas hakkas pihta, et nii halb ja mõttetu jne. Isegi ei leia mõtet vaielda sellistega.

viimati muutis Invention 22.06.2011 13:08:05, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 22.06.2011 12:02:52 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru mida see nokia tõmbleb. Toppigu Android ja korras.
Varsti saame kindlasti uudise et Anna ei sobi kh jne. Nagu sokke vahetavad, mingit stabiilsust pole ollagi.

striker13
HV Guru
striker13

sõnum 22.06.2011 12:46:09 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Varsti saame kindlasti uudise et Anna ei sobi kh jne. Nagu sokke vahetavad, mingit stabiilsust pole ollagi.

Kui toovad telefonidele uuendusi, siis see on ebastabiilsus?!
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 90
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 22.06.2011 14:25:12 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:

Google saatis nad pikalt.
tsitaat:
Much of what Elop had to say wasn't news to his audience, but it was still distressing. In his measured telling, Apple and Google (GOOG) had changed the industry from handset-focused to software-focused. Symbian had fallen too far behind to have any hope of catching up. Worse, the company's great hope for the future—a software platform created with chipmaker Intel (INTC), called MeeGo—wasn't ready to pick up the slack. He tried to negotiate a deal with Google to run Android, but Google refused to give the world's biggest phonemaker any advantages over its smaller partners, meaning Nokia's corps of 11,600 engineers would have next to no ability to add their own innovations to Google's software. "It just didn't feel right," Elop says to the crowd. "We'd be just another company distributing Android. That's not Nokia! We need to fight!"

http://www.businessweek.com/magazine/content/11_24/b4232056703101.htm
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 22.06.2011 14:28:41 vasta tsitaadiga

Loe uuesti.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 22.06.2011 15:08:53 vasta tsitaadiga

Umm alustaks äkki sellest, et Symbian^3 ei asendata Annaga... vaid lihtsalt see on uuendus nagu iga teine. Tegu on PR2.0 versiooniga S^3-st. Uuendus ise on igati tervitatav... homescreenide uuendus, uuendatud brauser ja portrait qwerty (või qwertz). Pigem on huumor selles, et juulis saad osta Symbian Annaga telefoni aga sama telefoni uuendada Annaks saad alles augustis. Tegelikult tähtsamaks saab tõenäoliselt järgmine uuendus, kus muudetakse homescreeni widgetite piirid lahtiseks ja eks ole ilmselt muudki oodata.

Ahja neid enhanced ovi mapse võib igaüks tirida praegu beta labsist... endalgi peal.

OSide vaheline sõda ei peaks nüüd küll siin aset leidma, vaid peaks pigem kolima võistlustandrisse.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 22.06.2011 15:20:59 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Loe uuesti.

Loen mida uuesti? Google ei olnud nõus andma midagi, mida Microsoft oli. Seetõttu valitigi Microsoft.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 22.06.2011 15:32:28 vasta tsitaadiga

Samas MS kirjutab WP7 jaoks vägagi ranged nõudmised nii telefonide rauale kui softi modifikatsioonidele. Android on selle kõrval päris vaba.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
der hammer
HV Guru
der hammer

sõnum 22.06.2011 18:20:46 vasta tsitaadiga

Törts pettunud. Lootsin rohkemat kui väikest iluravi ,sest nokia haip on üsna kõva olnud uuenduse kohta. Ainukene kasulik uuendus on siis brauser.
Kolmas
HV vaatleja

sõnum 24.06.2011 13:43:37 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Google saatis nad pikalt.

Pigem polnud Nokia nõus olema tavaline Androidi kasutaja/jagaja, kuna uuendusi ei lubatud teha, otsiti teisi väljundeid.

ja selgub, et kui neil on soovi, siis võimalused selle kasutusele võtuks on täiesti olemas:
tsitaat:
In his keynote speech today Eric Schmidt talked in Google's usual frank way about the Nokia Windows Phone. “We would have loved Nokia to choose Android and we certainly tried... The offer remains open for the future.”

Hendrique
HV kasutaja
Hendrique

sõnum 24.06.2011 21:31:52 vasta tsitaadiga

Ostsin mõned kuud tagasi Symbian 3-ga telefoni, kuna Android MINULE ei meeldinud.
Kõhklusi tekitas mitte just parim brauser ja klaviatuur. Brauseri puhul sai Flashi ohverdades kasutada Operat, kuid juba sel ajal oli Nokia välja käinud lubaduse, et brauser ja klaviatuur tehakse korda. Võimalus saada puhkuse lõpuks Symbian Anna telefoni, tähendab minu jaoks kokkuvõttes Nokia poolt antud lubaduse täitmist ja on seega kiiduväärt.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 10
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 24.06.2011 21:59:13 vasta tsitaadiga

Nokia Ei Anna
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
kaljukits
HV vaatleja
kaljukits

sõnum 25.06.2011 02:11:29 vasta tsitaadiga

nokia võiks lubada ka vanematel telefonidel uuendada tarkvara edasi.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
aivar1988
Kreisi kasutaja
aivar1988

sõnum 28.06.2011 13:20:02 vasta tsitaadiga

kaljukits kirjutas:
nokia võiks lubada ka vanematel telefonidel uuendada tarkvara edasi.

Uuendaks ka hea meelega oma N95 8GB ära aga sellele see vist ei istu. Mis puutub brauserisse siis Opera ja Opera mini töötavad väga hästi.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Nokia asendab Symbian ^3, Symbian Anna'ga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.