Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alts
HV vaatleja
|
18.06.2011 23:59:05
XP reinstall |
|
|
Probleem selline:
Kui arvuti boodib ja windows xp loading screen ette tuleb, siis umbes 3 sekundi pärast tuleb hästi korraks "blue screen" ette ja teeb restardi.
Bootisin xp plaadilt ja proovisin windows xp repair teha aga ta ei näita setupis et windows xp üldse installeeritud oleks.
Küsimus selline, kui ma panen setup windows xp now ehk hakkan xp-d otsast peale installima, aga formatit partitionile ei tee, kas siis failid sellel partitionil jäävad alles? ?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Villemk2
HV veteran

|
19.06.2011 00:21:31
|
|
|
failid jäävad alles, eelmine windows ka.
enne wini laadimist arvuti küsib kumba windowsit käivitada tahad.
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
19.06.2011 01:31:38
|
|
|
Kui seal kõvakettal midagi tähtsat on, püüaks kõigepealt talle mõne live CD-ga ligineda ja olulised failid ohutusse kohta toimetada!
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
aldios
HV kasutaja

|
19.06.2011 02:36:02
|
|
|
Toksi F8 ja lülita automaatne restart välja sinise puhuks jõuad ehk errori maha lugeda ja siis kirjutada.
Paha ei teeks kui räägiksid mis arvutiga tegu.
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
19.06.2011 06:12:46
|
|
|
alts kirjutas: |
Probleem selline:
Kui arvuti boodib ja windows xp loading screen ette tuleb, siis umbes 3 sekundi pärast tuleb hästi korraks "blue screen" ette ja teeb restardi.
Bootisin xp plaadilt ja proovisin windows xp repair teha aga ta ei näita setupis et windows xp üldse installeeritud oleks.
Küsimus selline, kui ma panen setup windows xp now ehk hakkan xp-d otsast peale installima, aga formatit partitionile ei tee, kas siis failid sellel partitionil jäävad alles? ? |
Kas selline nagu siin teemas
Windows XP Repair Installation—parandusinstalleerimine
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
alts
HV vaatleja
|
19.06.2011 12:43:32
|
|
|
Hakkasin windows XP-d installima, valin partitsiooni ja siis tuleb error "An error occured while Setup was updating partition information on: 239422 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR] Setup cannot not continue. Press F3 to quit.
Arvuti on muidu pentium4, asuse emaplaat, videokaart 8800gts (väljavahetatud, algselt oli komplektis 6600) Kõvaketas on pmst täiesti uus. Algul hakkasidki probleemid kõvakettaga, arvuti lihtsalt ei lugenud et kõvaketas oleks taha ühendatud. Vahepeal on siit arvutist kaks kõvaketast läbi käinud, mis olid ostetud kasutatud peast. Nendega oli ka mingi jama ei mäleta enam. Nüüd sai ostetud uus kõvaketas garantiiga. Töötas mõned kuud, kuigi oli probleem , et vahepeal arvutit käivitades ei lugenud kõvaketast, siis oli lahendus lihtsalt uuesti reset teha või ühendusjuhet kõvaketta küljes natukene surkida, siis läks ikka teisel või kolmandal katsel. Kui aruvuti juba windowsis oli, siis võis mitu päeva järjest sees olla, ainult käivitamisel oli probleem.
Arvuti on muide seisnud mingi mõned kuud, nüüd jälle võtsin arvuti toa nurgast välja ja üritan kuidagi korda teha. Ning sama probleem on ikka alles, vahepeal ta lihtsalt ei loe kõvaketast ära, ei saa isegi biosi sisse.
Samal ajal kui ma seda posti kirjutasin, proovisin ma uuesti xp installi algusest peale, nüüd sai installi teha, aga setup ütles et ilma formatita ei saa, kuna "this partition is too full, damaged jne" Kuigi see kõvaketas on võibolla 50gb täis kui sedagi.
Nimelt on kõvakettal päris palju pere pilte mida oleks vaja kindlasti kätte saada, seega formatit ei saa teha.
LIVE CD-ga oleks vist jah mõistlik proovida, nagu eespool mainiti, aga mul on ainukene cd-kirjutaja selle katkise lauaarvuti küljes Kaks sülearvutit, aga kummalgi cd romi pole. Ning minu teada see lauaarvuti USB mälupulgalt buutimist ei toeta?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.06.2011 12:58:44
|
|
|
Kas S-ATA ketas või IDE? Mõlemal juhul võiksid proovida ühedanda ketta emaplaadil teise pesasse ja katsetada ka mõne teise kaabliga. Kui ütled, et ühendusjuhet surkides läheb tööle, siis äkki on emaplaadil pesa või ühenduskaabel vigane?
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
alts
HV vaatleja
|
19.06.2011 13:16:57
|
|
|
S-ATA
Ma läksin windows recovery konsooli, lugesin seda õpetust http://ezinearticles.com/?Repair-XP-Installation-Using-Recovery-Console&id=1272653 kuigi see õpetus ei töötanud mul, proovisin FIXBOOT commandit, mis tal õpetuse lõpu poole on. Tegin restardi ja nüüd saan windowsisse sisse
Kuid arvatavasti probleemi tuum on ikka alles. Koguaeg on mingi jama kõvakettaga, mõnikord loeb ja mõnikord mitte arvutit käivitades ..
Ma olen vist mingit 4-5 erinevat kõvaketast proovinud, seda kõvaketta ühendusjuhet olen erinevaid proovinud, emaplaadi küljes peasasi vahetanud. Need juhtmed on väga jäigalt ja tugevalt nii kõvaketta kui emaplaadi küljes. Aga ikkagi mõnikord loeb kõvaketast käivitamisel ja mõnikord mitte. Äkki on emaplaat vigane ?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.06.2011 14:10:36
|
|
|
Täiesti võimalik. Kui kettatootja utility ka vigu kettalt ei leia, siis võib kahtlustada emaplaati. Mälusid ja toidet võid ka kontrollida.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
HV vaatleja
|
19.06.2011 14:56:23
|
|
|
Endal on tulnud ette sarnaseid juhtumeid. Lõpuks peale u 4 tunnist jebimist sai win ära repitud ning chkdsk tehtud (peale seda pole probleeme olnud). Minu kõvaketas on tõenäoliselt saanud mingil määral kuumakahjustust (äkki ka sinul). Samas võib viga olla ka SATA kaablis või kaablipesades.
|
|
tagasi üles |
|
 |
real
HV kasutaja
|
19.06.2011 15:17:17
|
|
|
Mälusi on kontroliitud ning toitekas on ka välja vahetatud ja alles hiljuti.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.06.2011 15:41:15
|
|
|
Ketas ka kontrollitud? Mitte checkdiski, vaid tootja utility'ga?
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
alts
HV vaatleja
|
19.06.2011 18:45:29
|
|
|
Kuidas see tootja utility käib ? ?
Ma ise arvan, et kõvakettas ei saa porbleem olla, kuna see uus ning eelmise kahe kõvakettaga oli sama probleem.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
HV vaatleja
|
19.06.2011 21:19:56
|
|
|
alts kirjutas: |
Kuidas see tootja utility käib ? ?
Ma ise arvan, et kõvakettas ei saa porbleem olla, kuna see uus ning eelmise kahe kõvakettaga oli sama probleem. |
Võimalik, et probleem on SATA kaablis või pesades siis. Proovi sama kõvakat teise kasti taha ning vaata kas hakkab normaalselt bootima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|