Tom-D, ja sina siis oled asja näinud ja tead et vägev on?
Ei ole näinud ja erinevalt sinust ei ole ma ka midagi väitnud. Ennatlikke järeldusi ei maksa teha. Sa võid ju siia panna igasugu linke ja tsitaate aga enamus nendest on spekulatsioonid ja ka siin teemas võiks käia spekulatsioon, mitte kindel maha tegemine ega ülistamine, seda enam, et masina täpne konf ega võimed ei ole meile veel teadagi. Kui igasugu väljaütlemised põhineksid kindlatel faktidel siis oleks teine asi. Olen väga avatud meelega ja aktsepteerin seda, et inimestel on erinevad arvamused, aga kujundada ette ära arvamus ja materdama hakata asja, mida ametlikult väljaski ei ole, on lihtsalt vale.
iDemon kirjutas:
Saa aru et pimesilmi uskumine et sellest tuleb mingi amazing vidin on lihtsalt öeldes naeruväärne.
Mina ei pea millestki aru saama, kuna ma ei arvagi, et asjast mingi "amazing" vidin tuleb ja ei ole seda ka kuidagi mõista andnud ega väitnud.
Ma tegin oma poindi selgeks ja rohkem sel teemal sõna ei võta. Muidu hakkab veel mingi sõda siin pihta nagu kunagi Wii teemas, kus kasutaja Auron väitis Wii surnult sündinud asjaks olema aga juhtus hoopis vastupidi.
Mina ennustan, et müügihind tuleb kas 349€ või 399€.
Endal PS3 ja Wii vägagi sõbralikult riiulis koos, samuti PSP ja 3DS, seega võin kindlalt väita, et ostan ka Wii U.
Üldjuhul tundub, et fanboyd on sellised kellel taskutes puhub tuul ja ei raatsi muid konsoole osta, kasvõi katsetamisekski.
Umbes kuidas jaotub aeg mis nende peale kulutad? _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Ausalt ütlen, et hetkel nii 60-40 PS3 kasuks. PS3 peal käsil LA Noire ja Wii peal mässan No More Heroes 2 ning Madworldiga.
Kõik sõltub kuufaasidest ka, kas piibeleht peab või vestman all jne.
OT: Eks 7-10 päeva pärast ehk saab Zelda Ocarina of Time 3Dsile kätte siis võtab too jälle oma aja. Seega ma ei eelista ühtegi konsooli teisele. PSP siiski vaeslapse ossa jäänud hetkel, viimati pool aastat tagasi kasutasin teist.
Tom-D, minu meelest kasutad sa oma viimases postis demagoogilisi võtteid. Muidugi me ei tea, mis masin sellest tuleb ja kas seda tabab edu või mitte, kuid hetkel me saame spekuleerimisel tugineda teadaolevale. Sa tahaad kasutada fakti, et masin pole veel tootmiseks, selleks, et selle kohta ei saa halba öelda. iDemon väljendab oma arvamust on ja on seda ka allikatega põhjendanud. Sina oled talle oponeerinud samas mitte midagi väitmata? See ei ole loogiline.
Minu nägemus on, et kaks ekraani ei ole vajalik, sest mängu ajal ei ole aega vaadata sülle. Ma ei vaata ju käigukangi, kui ma käiku vahetan. Hinda tõstab see lisaekraan kindlasti. Wii edus oli suur osa uudsusel ja hinnal. Ma ei näe siin midagi väga uut peale selle lisaekraani. Minu arvamus on, et konsooli edu sõltub lojaalsetest klientidest. Paljud kindlasti peavad Nintendo mänge piisavaks põhjuseks, et konsool osta. Üldiselt on naljanumber see, et lisati üks ekraan ja osad arvustajad väidavad, et see on revolutsioon mängumaailmas. Peale Wii edu ei julge keegi Nintendot maha teha
Loomulikult konsooli "headus" on subjektiivne ja ei taga edu. Näiteks "move´i" näol on tegemist palju täpsemini töötava versiooniga Wii kontseptsioonist, kuid kuna uudsust on vähe, siis ka tähelepanu ja müüginumbrid kesised. _________________ “Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.” -- Terry Pratchett
Tom-D, minu meelest kasutad sa oma viimases postis demagoogilisi võtteid.
Minu meelest ei kasuta. Ja minu meelest pole ka tegu naljanumbriga. Küll aga on veel ilmumata mänguasjast hüsteeriline puuduste otsimine naljanumber. iDemon võib ju siin linkide ja tehniliste võrdlustega vehkida, infoks hea küll, aga tema arvamusavaldused on ikka nii erapoolikud, et paha lugeda. Isiklik kogemus on see, mis loeb. Pole korralikult katsunud ega mänginud, mölised tühja.
Uue ekraani lisamine pole loomulikult midagi revolutsioonilist. Ma korra juba mainisin, et näiteks Dreamcastil oli see olemas. Aga, et sinu arvates kaht ekraani vaja ei ole... Kõik sõltub ju otstarbest. Käigukangi sa ei vaata jah, aga tahavaatepeegleid või -monitori ja teisi ekraane ikka kasutad
WiiU puhul lisaekraani kasutuselevõtt on väga loogiline. DSi kogemus näitab, mida kõike sellega ära teha saab ja kuidas see inimestele peale läheb. Kõik sõltub mängude arendajatest. Häid feature'sid saab kasutada suurepäraselt ja väga sitasti. Ka selles osas on Wii ja DSi peal aastaid kogemusi. _________________ [Puldimurdja soovitab] Retropeldik: Siin on Game Boy kollektsiooni blogipost
Lisaekraani käigukangiga võrrelda on ünsagi kohatu. Käigukangi puhul pole vaja erilist pimesi sihtimisoskust ning saad otse käele kohest tagasisidet toimuvast. Ekraani puhul pead esiteks vaatama mis seal üldse näidatakse ja siis näpuga järge ajama vastava koha peal. Eks mängudes, kus pole vaja kiirelt reageerida muutuvatele oludele pole vahet kui vahepeal pilgu actioni pealt puldi ekraanile viid kuid vähegi reaalajalisema asja puhul pole erilist vahet kas teed oma tegevusi pausi ajal telekas või puldi peal.
Ehk siis puldil pole mitte kange vaid 3ds'i laadsed junnid mida nühkida. Tagumised triggerid on sisuliselt on/off nupud, mitte analoog "kangid" millega saaks näiteks sujuvalt gaasi anda automängus. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Nad vist on endast suts liiga heal arvamusel kui usuvad, et vastav funktsionaalsus inimesi ei huvita. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Selleks on ju PS3 või mõni teine meediapleier. Ja noh, tegelikult ei ole ma veel kordagi Wii puhul DVD- või DivX-mängija omadustest puudust tundnud.
Heal arvamusel või mitte, aga põhjendus on samas artiklis selgelt ära toodud: "The reason for that is that we feel that enough people already have devices that are capable of playing DVDs and Blu-ray, such that it didn't warrant the cost involved to build that functionality into the Wii U console because of the patents related to those technologies." _________________ [Puldimurdja soovitab] Retropeldik: Siin on Game Boy kollektsiooni blogipost
Võibolla on viga minus kuid elutoas üritaksin vältida N+1 aparaadi ühendamist telekaga ning siis sisendkanalite-juhtmetega möllamis et õigest august pilti saada.
Wii on küll rauda küllaga müünud kuid mänge on per-konsool oluliselt vähem, kui teisel kahel. Ehk siis asi hangiti lihtsalt kui gimmick kuna sellega sai ringi vehkida nagu "päriselt". Wiiu puhul neil puudub säärane ennenägematu feature. Milleks osta omale X hinnaga konsool kui saab oma tahvli või lausa mobla peal üsna sarnast kraami mängida või miks peaks järgmine aasta tahtma osta 250-350 eest wiiu'd kui kõrval on suht sarnase pildiiluga ps3-xb mis maksavad ~2x vähem ning omavad rohkem feature? _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Ho Ho, Sa ei saa öelda, et PS3 või 360 rohkem featureid omab, ning Wiiu-l halvem graafika on.
1. Wiiu pole väljas, sa ei tea ta köiki featureid, pole mänge veel sellele.
2. Näita mis hea graafikaga mängud olid 360 või ps3 launchil. _________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Ho Ho, Sa ei saa öelda, et PS3 või 360 rohkem featureid omab, ning Wiiu-l halvem graafika on.
Esimesed kaks oskavad mingil määral meediakeskusena töötada, viimane mitte. -1 Wiiu?
Graafikat ei nimetanud otseselt halvaks (ehkki e3'l üle 720p ilma AA'ta midagi ei näidatud) kuid mingit next-gen'i on sellest mõttetu loota. Suht hea, kui oleks XB+25%, 50% oleks juba vägagi suur üllatus.
braien334 kirjutas:
2. Näita mis hea graafikaga mängud olid 360 või ps3 launchil.
Ei vaidle vastu, et areng on viimase ~5a jooksul üsnagi muljetavaldav olnud kuid arvestades, kuidas nintendo on kiidelnud et wiiu peale xb kraami portimine on triviaalne ning et devid nii ehk naa hetkel kirjutavad oma nodi hoopis pc peale kuna reaalset wiiu rauda veel pole siis on üsnagi kummaline näha, et nende "uber" linnulennu demo on heal juhul kusagil samal tasemel, kui xb-ps3 aasta-paar peare launchi.
Tuletan meelde, et wiiu hakkab võistlema ps3-xb mängudega mis tulevad välja samal ajal kui wiiu ise. Ehk siis järgmiste jõulude kraamiga, mitte sodiga mis tuli nende launchil välja. Kedagi ei huvita enam kui saast oli Oblivion, pigem vaadatakse BF3 vs whatever wiiu peal tuleb. Selleks hetkeks, kui devid on saanud aasta-paar wiiu'd torkida tulevad välja järgmised konsoolid ms'ilt ja sonylt mis üpriski tõenäoliselt jõudluses ja tõenäoliselt featurites wiiu'le korralikult ära panevad ning viimase taaskord vaeslapse rolli jätavad. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Ho Ho, Ma mötlen pigem seda, et Wiiu mängude graafika ka areneb, kuna ei osata koodida sellele veel mänge nii hästi, ning suht toores asi see Wiiu.
Ning too linnudemo, mingi natuke aega tööd vs ~aasta(oleneb mängust) mis läheb ps3 või 360 mängu developmise peale. _________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Ho Ho, Ma mötlen pigem seda, et Wiiu mängude graafika ka areneb, kuna ei osata koodida sellele veel mänge nii hästi, ning suht toores asi see Wiiu.
Ning nagu ma kirjutasin siis selleks hetkeks kui devid wiiud kasutama õpivad tuleb välja tõeline next-gen mis wiiu kaugele maha jätab.
braien334 kirjutas:
Ning too linnudemo, mingi natuke aega tööd vs ~aasta(oleneb mängust) mis läheb ps3 või 360 mängu developmise peale.
Ülehindad üsnagi tugevalt kaua kulub ühe techdemo tegemise peale aega. Imestaksin üsnagi tugevalt, kui seal on olnud rohkem kui paar-kolm devi kuu-paar tegutsemas. Rohkem pole vaja säärase flythrough ja limiteeritud interaktiivsuse jaoks. Peamine aeg kulub kunstnikel data genereerimise peale.
Põhiline probleem mis mul tolle demoga on, et seal ei olnud näha praktiliselt ainsamatki vähegi asjalikumat efekti, puudu oli isegi paljud asjad mida oskavad teha 7-8a vanad konsoolid. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Samas me kumbki ei tea kui kaua nad seda techdemo vorpisid.
Ning puuduvad efektid mis 8 aastat vanadel konsoolidel olemas olid, siis mis efektid?
Ma ei ole mingi Wiiu fänn, minuarust see suht suur fail. _________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Ning puuduvad efektid mis 8 aastat vanadel konsoolidel olemas olid, siis mis efektid?
Asjalik valgustus koos subsurface scattering'uga ning ka detaile oli stseenides üpriski vähevõitu. Kalade ujumine vee all ei paistnud mingil moel laineid tekitavat jne. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Võibolla on viga minus kuid elutoas üritaksin vältida N+1 aparaadi ühendamist telekaga ning siis sisendkanalite-juhtmetega möllamis et õigest august pilti saada.
Lisaks sellele, et tänapäeva telekatel sisendeid jagub, säästab mind sellest veel:
Spoiler
Üldiselt on mul raske sellest hädaldamisest aru saada. Teemas võtavad peamiselt sõna need, kes nagunii WiiU'd ei ostaks ja eeldavad, et iga uus mänguaparaat peab eelmise tehniliste andmete ja featuuride paljususega üle trumpama. Vaadake natuke ajaloos tagasi ja mõelge, millal on Nintendo konsoolide kontseptsioon olnud Ultimate-All-Features-In-One-Mängukonsool? Mitte kunagi. Konsoolid, millega Nintendo üritas olla tehnoloogiline liider, peaagu hukutasid selle firma. Eelmise generatsiooni kõige ägedam tehniline võimekus oli Game Cube'l. GC nigel saatus ja GB jätkuv edu, tundub, et pani väga konkreetselt paika Nintendo edasise lähenemise tehnoloogiliste mänguasjade maailmas. Seetõttu on mõttetu keskenduda omadustele, mis on võetud Sony missiooniks.
Ja Ho Ho, sinu sobimatust Nintendo toodete sihtgrupiks näitabki, et sa lähened mängimisele lausega: "Ehk siis asi hangiti lihtsalt kui gimmick kuna sellega sai ringi vehkida nagu "päriselt". Wiiu puhul neil puudub säärane ennenägematu feature. Milleks osta omale X hinnaga konsool kui saab oma tahvli või lausa mobla peal üsna sarnast kraami mängida või miks peaks järgmine aasta tahtma osta 250-350 eest wiiu'd kui kõrval on suht sarnase pildiiluga ps3-xb mis maksavad ~2x vähem ning omavad rohkem feature?"
Sa lihtsalt ei saagi aru, mis on nende võlu. Tõenäoliselt ei hakkagi saama, sest sind huvitavad tehnilised efektid ja featuurid ning võib-olla ka mobla peal mängimine, ei tea. Aga tean, mobla peal mängimine on ikka üsna piiratud. See võib küll paljudele mängudele ideaalselt sobida, aga iPhone, iPad või Android jääb ikka selleks, mis ta on - puuteekraaniga arvutiks.
Ka on üsna nüri väita, et osteti, "kuna sai ringi vehkida, nagu päriselt". Ei, hangiti, sest see oli põnev ja fun. Nüüd on vaid küsimus, kas uus kontseptsioon ikka tundub sama fun. Näha on, et üldine vastuvõtt on pigem jahe. Ja minu meelest on põnev vaadata, kas ja mida Nintendo selle meelsusega ette võtab.
Olukord on selline, et PS ja XB fänboysid ei kõigutaks ka ülimalt rikkalikult varustatud riistvara väljakuulutamine. Mingi BD või DVD toe väljakuulutamine oleks sellise sihtgrupi jaoks samasugune naerukoht, nagu selle ärajätmisest teavitamine. Isegi, kui riistvara spec oleks karpi lahti kukutav, lubatud retail hind fantastiliselt madal, siis oleks järgmine nintendovastaste fanboyde väide, et Nintendo on ju lastemängude konsool. _________________ [Puldimurdja soovitab] Retropeldik: Siin on Game Boy kollektsiooni blogipost
Lisaks sellele, et tänapäeva telekatel sisendeid jagub, säästab mind sellest veel:
Vägev, veel mõttetuid kaste teleka ümber seisma. Just mida soovin.
Muidu kui paljudel telekatel jätkub sisendeid paari-kolme konsooli, multimeediakeskuse ning tahvli-telefoni-läpaka ühendamiseks et ei peaks pidevalt juhtmetega möllama?
terry kirjutas:
Vaadake natuke ajaloos tagasi ja mõelge, millal on Nintendo konsoolide kontseptsioon olnud Ultimate-All-Features-In-One mängukonsool? Mitte kunagi
Millal konsoolid üldse hakkasid säärase aparaadina end esitlema? 360-ps3'ga, mõningaste mööndustega ps2 aegu. Nintendo lihtsalt magas maha selle rongi Wiiga.
terry kirjutas:
Konsoolid, millega Nintendo üritas olla tehnoloogiline liider, peaagu hukutasid selle firma.
Wii "võitis" tänu gimmickile kuid nagu näha siis raua massiline müük ei toonud kaasa kaugeltki võrreldavat softi müüki. Wiiu puhul on gimmick oluliselt nõrgem ning enamusele wii sihtgrupist ei pakuks erilist huvi parem pildiilu või põhjus asendada praegune wii uuemaga kuna uuem ei paku midagi väga erilist, isegi kasutab ju vana wii sisendseadmeid. Samas hetkel üritab nintendo oma konsooli võimekust tõstes üle meelitada kasutajaid teistelt konsoolidelt kuid see saab olema pehmelt öeldes keerukas.
Ehk siis olen üsnagi kindel, et wiiu'd ei saada kaugeltki wiiga võrreldav müügiedu. Oleksin üsnagi üllatunud, kui nad müüvad esimese 3a jooksul pooltki nii palju rauda kui omal ajal wii müüs. 5a jooksul näeb asi üsna kindlalt veelgi nukram välja arvestades, et siis on neil vaja lisaks ka uute sony-ms'i üllitistega konkureerida mitte ainult vanadega.
terry kirjutas:
Tead, mobla peal mängimine on ikka üsna piiratud. See võib küll paljudele mängudele ideaalselt sobida, aga iPhone, iPad või Android jääb ikka selleks, mis ta on - puuteekraaniga arvutiks.
Kirjeldasid just sisuliselt wiiu tulevikku oma uue puldi/tahvli-wannabe'ga mõne aasta pärast on neil vaja lisaks teiste konsoolidega ka oluliselt võimsamate mobiilsete seadmetega konkureerida. Ega ilmaasjata ei nuriseta igast suunast, et mõne eurised mängud "tapavad tööstust" ning rahvast konsoolide pealt ära meelitavad.
terry kirjutas:
Ei, hangiti, sest see oli põnev ja fun
Mis täpselt selle põnevaks ja fun'iks tegi? Point jääb samaks, hangiti kuna motion control oli midagi mida varem nähtud poldud. Tahvleid-telefone on kõik torkinud ning selle kastreeritud kujul konsooli külge kleepimisega eriti midagi revolutsioonilist ei saavuta. Muideks, nii kaua kuni wiiu uut pulti kasutad on see tagasiminek vana wii juhtimisskeemi pealt traditsioonilisema suunas, ehk siis sisuliselt nintendo publiku jaoks on tegu taandarenguga. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
terry, mulle tundub, et sa ei taha arutada vaid lähened asjale stiilis: "Leave Britney alone!" See pole vingumine meil ju probleemi pole. Ja milleks mulle selline box? _________________ “Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.” -- Terry Pratchett
Need on jah väga konkreetsed Jaapani näited, aga väga selgelt kandideerisid meediakeskuseks kohe esimese CD-seadme kasutuslevõtuga. CDI on veel omakorda hea näide, kus tootjad ei suutnudki ära otsustada, kas tegu on mängukonsooli või interaktiivse videopleieriga. Väga mitu aastat enne seda esines suhteliselt edukaid katsetusi (analoogselt NDS'i mp3-add-on'dega) esimesi portatiivseid mängukonsoole telekateks ja raadioteks muuta. Sega Game Gear TV näiteks.
Sina nimetad neid möödapanekuteks, mina tuleviku ennustamiseks mineviku ja loogika järgi _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Sina nimetad neid möödapanekuteks, mina tuleviku ennustamiseks mineviku ja loogika järgi
Ei, ma nimetan möödapanekuks seda, kus sa tõesti konkreetset jama ajad. Ja jama ajad sa igas oma vastuses minu tsitaatidele. See, et sa sinna oma ennustuse sisse paned, millel eksisteerib oma täidemineku tõenäosus, nagu kõigil ennustustel, ei muuda faktivigu ja tühja mullipuhumist olematuks. _________________ [Puldimurdja soovitab] Retropeldik: Siin on Game Boy kollektsiooni blogipost
Kas jama oli, et iga wii kohta müüdi oluliselt vähem softi ehkki pakuti unikaalset juhtimissüsteemi?
Kas jama oli, et wiiu juhtimissüsteem on motion control'i koha pealt samm tagasi?
Kas jama oli, et wiiu hakkab otseselt võistlema oluliselt paindlikemate tahvlite-telefonidega mis mõne aasta pärast on suutelised pakkuma ka vaat' et võrdväärset pildiilu?
Kas jama oli, et wiiu peab mingi valemiga saama paar-kolm aastat peale launchi hakkama konkureerimisega uue xb-ps'i vastu millede motion control'id on liikunud arengus edasi, mitte tagasi?
Kas jama oli, et wiiu launchi hetkel saab olema ta hind umbes-täpselt 2x kõrgem konkurentidest kuid ei paku peale pildiga puldi absoluutselt midagi uut, ainult viletsamat meediaseadet, vähem arenenud online-kommuuni ning nõrgemat mängude tuge?
Kas jama oli, et kõike seda arvestades ei saa wiiu mingi valemiga kordama wii võidukäiku? _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Jah tõesti, pead leppima sellega, et peale esimese lause, mille kontrollimisel ma mõtet ei näe, on kõik sinu väited puhas jama segatud sinu enda arvamusega. Tore, et see sul olemas on, aga ma ei leia selles mitte midagi uut. Kui videomängude maailm veel palju lihtsam oli, nimetati selliseid tech spec räuskajaid graafikahooradeks, sest nad ei näinud mängudes mitte midagi peale ultimate processing power'i. Ja see on igav, sest sellist jama on aetud igas konsoolipõlvkonnas. Mänguasjade juures ei maksa unustada kõige tähtsamat - mängimine.
Väga rumal sealjuures on aga vehkida võrdlusega WiiU vs tahvlid-telefonid, kui viimastel pole WiiU'ga rohkem pistmist kui kõigi ülejäänud mängukonsoolidega. _________________ [Puldimurdja soovitab] Retropeldik: Siin on Game Boy kollektsiooni blogipost
Jah tõesti, pead leppima sellega, et peale esimese lause, mille kontrollimisel ma mõtet ei näe, on kõik sinu väited puhas jama segatud sinu enda arvamusega.
Täitsa huvitav oleks kuulda miks sa arvad et need valed on.
Näiteks samm tagasi juhtimises on kasvõi seetõttu, et too pult ei paku kaht eraldi vidinat eraldi liikumisanduritega, puuduvad analoog shoulder nupud, ekraani suunas sihtimine on kas täiesti puudu või äärmiselt tülikas ning kangidel puudub alla vajutamise funktsionaalsus. Jah, on võimalik kasutada ka tavalist wiimotet kuid miks ma siis peaksin üldse wiiu omale hankima?
terry kirjutas:
Kui videomängude maailm veel palju lihtsam oli, nimetati selliseid tech spec räuskajaid graafikahooradeks, sest nad ei näinud mängudes mitte midagi peale ultimate processing power'i
Kui nüüd natukenegi viitsiksid kaasa mõelda näeksid, et rõhuv enamus välja toodud punktidest ei sõltu pildiilust vaid just vastava konsooli pakutavatest (puuduvatest) eelistest alternatiivide ees.
terry kirjutas:
Väga rumal sealjuures on aga vehkida võrdlusega WiiU vs tahvlid-telefonid, kui viimastel pole WiiU'ga rohkem pistmist kui kõigi ülejäänud mängukonsoolidega.
Huvitav et e3 demod selle lausega ei taha väga kokku sobida. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
viimati muutis Ho Ho 16.06.2011 10:12:49, muudetud 1 kord
Jah tõesti, pead leppima sellega, et peale esimese lause, mille kontrollimisel ma mõtet ei näe, on kõik sinu väited puhas jama segatud sinu enda arvamusega...
lapsed lapsed kuss kuss nüüd, minu jaoks isiklikult meeldib, et on valikuvabadus konsooliturul ja miks mitte nautida iga sellise seadme v6imalikke hüvesid ja mitte tampida mutta aparstaati mida keegi meist pole veel näpuotsagagi puudutadagi saanud. Seega nagu Ostap Bender ütles: elame näeme
Jah tõesti, pead leppima sellega, et peale esimese lause, mille kontrollimisel ma mõtet ei näe, on kõik sinu väited puhas jama segatud sinu enda arvamusega.
Täitsa huvitav oleks kuulda miks sa arvad et need valed on.
Näiteks samm tagasi juhtimises on kasvõi seetõttu, et too pult ei paku kaht eraldi vidinat eraldi liikumisanduritega, puuduvad analoog shoulder nupud, ekraani suunas sihtimine on kas täiesti puudu või äärmiselt tülikas ning kangidel puudub alla vajutamise funktsionaalsus. Jah, on võimalik kasutada ka tavalist wiimotet kuid miks ma siis peaksin <b>ül<font color=red>d</font>se</b> wiiu omale hankima?
terry kirjutas:
Kui videomängude maailm veel palju lihtsam oli, nimetati selliseid tech spec räuskajaid graafikahooradeks, sest nad ei näinud mängudes mitte midagi peale ultimate processing power'i
Kui nüüd natukenegi viitsiksid kaasa mõelda näeksid, et rõhuv enamus välja toodud punktidest ei sõltu pildiilust vaid just vastava konsooli pakutavatest (puuduvatest) eelistest alternatiivide ees.
terry kirjutas:
Väga rumal sealjuures on aga vehkida võrdlusega WiiU vs tahvlid-telefonid, kui viimastel pole WiiU'ga rohkem pistmist kui kõigi ülejäänud mängukonsoolidega.
Huvitav et e3 demod selle lausega ei taha väga kokku sobida.
Kui sind tõesti huvitab kuulda, millega sa jama ajad siis loe, mida ma kirjutan. Ma ju toon iga sinu postituse peale välja fakte, millega sa jälle puusse paned. Veider, et sa seejuures veel lahmid, et "kui nüüd natukenegi viitsiksid kaasa mõelda." Kaasa mõelda millele? Piiratud arusaamale mängimisest? Ma ei tea, miks sina WiiU ostma peaksid. Ei huvita kah. Ma juba korra mainisin, et ilmselgelt pole sina WiiU ega Nintendo sihtgrupp.
Nii, mis puutub E3 demodesse, siis mida need näitavad? Näitavad puutetundliku ekraaniga mängupulti. Kõik. Miks sa järeldad sellest automaatselt seotust tabletite ja mobiilidega? Tegelikult on tegu lihtsalt mängupuldiga, millel on puutetundlik ekraan. Ja see pult ei pretendeeri uueks portatiivseks mänguplatvormiks, sest Nintendol on see DS seeria näol juba olemas. _________________ [Puldimurdja soovitab] Retropeldik: Siin on Game Boy kollektsiooni blogipost
Ma ju toon iga sinu postituse peale välja fakte, millega sa jälle puusse paned
Umbes stiilis "Sa lihtsalt ei saagi aru, mis on nende võlu"? Või et "see on vale" aga ei vaevu põhjendama miks täpselt?
terry kirjutas:
Kaasa mõelda millele?
Võiksid mõtiskleda nonde wiiu kitsaskohtade üle mida välja tõin ja mida need endaga kaasa toovad selle asemel et mingit ümargust mulli ajada "mängukogemuse" kohta
terry kirjutas:
Ma juba korra mainisin, et ilmselgelt pole sina WiiU ega Nintendo sihtgrupp.
Kes siis on? Wii tõi kaasa posu rahvast kes oletas, et puldiga vehkimine on ilgelt äge ning balance boardi ja plastikjunnidest puldi kestade juurde lisamisega saab ennast mängides vormi ajada (uuri veidi paljudel säärastel wii kusagil kapinurgas vedeleb peale mõnda nädalat). Wiiu ei paku noile inimestele absoluutselt mitte midagi uut. Kui su juttu uskuda ning ka graafika pole oluline siis miks peaksid nad wii pealt uuendama? Kui graafika on oluline siis miks peaksid nad wiiu'd eelistama ps3-360 üle kui viimased on launchi hetkel pea 2x odavamad ning pakuvad oluliselt paremat motion control'i?
terry kirjutas:
Miks sa järeldad sellest automaatselt seotust tabletite ja mobiilidega?
kuna muud lahendused mida nad näitasid olid suht ebamugavad/mõttetud. Sisuliselt lihtsalt liigutati enamus kohtades pausi menüü/inventory/charscreen teisele ekraanile ja kogu moos. Mõnes "ägedamas" töötas see vidin küll ka alternatiivse vaatena maailmale sama mängija jaoks kuid korraga kaht väga erineval kaugusel olevat ekraani jälgida on pehmelt öeldes ebamugav. Lokaalne multiplayer on nondega võimatu kuna ühe wiiu külge käib üksainus säärane pult. Väga mitu demot käis neil aga just kõiksugu lihtsamate mängude kohta mida rahvas on mobladel mänginud juba aastaid, rääkimata tahvleist.
terry kirjutas:
Ja see pult ei pretendeeri uueks portatiivseks mänguplatvormiks, sest Nintendol on see DS seeria näol juba olemas.
Küsimus millele sa miskipärast kuidagi vastata ei taha on et millele siis üldse wiiu pretendeerib? Midagi erilist ta endga kaasa ei too. Pigem lihtsalt same-old shit aga jupp maad kallim ning taandarenguga motion control'i koha pealt, vähemalt seni kuni kasutada toda uut pulti. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Ho Ho - jätaks nüüd selle pasa siit ära, kui oma käega katsunud pole ja kogemus ainult internetist lugemisega piirdub, siis ennatlikke ennustusi ja muud sellist jama pole mõtet ajada. Nagu öeldakse kui asjast ei jaga on kasulik suu kinni hoida, näed tunduvalt targem välja. Jagad matsu tehnikast väga hästi, kuid ilma ise kogemust omamata panna koheselt oma arvamuse järgi paika et uus konsool on surnult sündinud on ka mage. Uber Cutting edge techonology alati ei tähenda kohe seda, et raudselt tegemist maailma parima mängumasinaga. Sony oma Movega pole ju miskit saavutanud ja mille poolest ta üldse erineb uuest WII-st? natukene täpsem ja muud ei msikit, casualide maailmas pole ta saavutanud miskit ja enamus hardcore gamerid ka mängivad sellega enamjaolt ühte mängu: Sports Champions.
Ja nüüd siis asja juurde - mina olen uut WII U-d ka katsunud ja kõik E3 olemas olevad prototype mängud ära proovinud (kasutus kogemust umbkaudu kokku hetkel tund - gamescomil lisandub seda veelgi). Ja võrdlen asja nüüd hetkel puhtalt WII-ga. Graafilise poole pealt on uus konsool peajagu üle vanas WII-st, kuid pole absoluutselt kadunud just see sama fun efekt, mis on WII-ga kaasas (NEW Super Mario, Zelda jne). Nintendo esialgu läheb sama teed, mis ta WII-ga on tagunud, kuid parema graafikaga ja miskit pole teha, seal ongi see suur raha peidus (SOny oma Movega pole casuale suutnud võita, Kinect on väga pop casualide seas). Uus pult on käes väga mugav, üllatavalt mugav, arvestades tema suurust, midagi keerlusit polnud, arvestades, et kätte võtsin ta esimeskorda, ka minu kaaslane, kes omab küll WII-d, kuid pole kunagi ise seda eriti kasutanud, sai asjale pihta esimese 2 minutiga, ning oli ülimalt rahul seadme lihtsuse ja mugavusega. isegi Zelda tech demos ei olnud raske jälgida erinevaid andmeid uuelt puldilt ja telekalt (sarnaneb väga DS põhimõttega) - uuel puldil jooksid elud, inventory kaart jne, ning telekas oli ainult pilt, ei miskit muud häirivat. Tegemist oli muidugi kõigi asjade puhul esimeste prototypidega, kuid eks Gamescomil saa juba katsuda ka reaalseid mänge ja siis oskan rohkem infot jagada. Eks saame näha kas Nintendo suudab võluda ära ka hardcore gamereid uue konsooliga.
Mis kõige huvitavam oli, siis messil ringi liikudes oli vaieldamatult kõige popima konsool, mida järjekordades seistes, või muidu kasutatti 3DS ja neid kasutajaid oli meeletult. Vahele eksis ära mõni üksik PSP ja vanem DS konsool. Kusjuures Nintendo box oli tunduvalt rohkem rahva poolt sisse piiratud, kui seda oli MS või Sony box. _________________ GT: janrist
PSN: janrist
Just for fun: Mängupunker
Techdemode kohta selline nali, et siis kui esimest korda E3 raames ps3 ja x360 konsooli tutvustati, siis ps3 Motorstormi ja Killzone 2 jne. techdemod olid nii über, et minu x360 ost lükkus launch day'st mitu kuud hilisemaks.
Ja nagu hiljem selgus, ei olnud neil demodel reaalsusega mitte mingit pistmist.
Techdemode kohta selline nali, et siis kui esimest korda E3 raames ps3 ja x360 konsooli tutvustati, siis ps3 Motorstormi ja Killzone 2 jne. techdemod olid nii über, et minu x360 ost lükkus launch day'st mitu kuud hilisemaks.
Ja nagu hiljem selgus, ei olnud neil demodel reaalsusega mitte mingit pistmist.
eks ta nii kipub olema jah, kuid eks augusti keskel toimuv Gamescom toob rohkem valgust, mida siis uus konsool ka tegelikult suudab _________________ GT: janrist
WiiU pulti kirjeldab hästi alltoodud lõik ehk siis puldi mõte on näidata konsoolipilti ja toimida juhtseadmena:
Shigeru Miyamoto: "Because of the way we've designed the game system, where the controller is really just that — it does have a screen but it doesn't have a processor inside it. All of the processing is happening inside the hardware itself, and then the hardware is sending the information to the controller with incredibly low latency because of the wireless beam we're using"
Nintendo on tuntud oma vanade ideede uuesti kasutamisega, kui tehnoloogia on piisavalt odavaks arenenud. Ekraaniga kontroller ja 3DS'ide kasutamise idee on läbi käinud juba Game Cube ajast, kui näiteks vastava Link Cable abil sai GC külge ühendada neli GBA'd. Kõige ägedam lahendus oli GC mängus: The Legend of Zelda: Four Swords Adventures
"The multiplayer version requires each player to have a GBA, which is used as a controller and to which the action transfers when that player's character goes off the main screen"
Ehk siis full setupi puhul viie telekaga nägi asi välja selline:
Väga põnev oleks teada saada, millal nad leiavad mõistliku rakenduse vist üle-eelmisel aastal välja kuulutatud Vitality Sensori jaoks. Ilmselt leiti, et sellisena, nagu tookord demoti, asi peale ei lähe. _________________ [Puldimurdja soovitab] Retropeldik: Siin on Game Boy kollektsiooni blogipost
"The multiplayer version requires each player to have a GBA, which is used as a controller and to which the action transfers when that player's character goes off the main screen"
Ho Ho kirjutas:
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
Ma ootaks ära mis lõpuks 2012 välja tuleb. Sest hetkel tuleb nintendolt ikka väga jaburaid sihnaale. Kohati lausa vastukäivaid. Kord räägitakse et odavaiod asju ei taheta teha ja pakkuda, siis jälle et üritame hinda madalamal hoida ja selle tõttu viskame konsoolist välja selle ja selle. Mis sealt lõpuks välja tuleb seda teab vanajumal üksi. No vaadake mis PS Vita arendamisel juba tehtud on. aasta alguses reklaamitud ja promotud versioonist on müügile tulev versioon juba kõvasti võimsust kaotanud. _________________ PELA.EE - Foorum tõelistele mänguritele!
XLGT: Xbot
No vaadake mis PS Vita arendamisel juba tehtud on. aasta alguses reklaamitud ja promotud versioonist on müügile tulev versioon juba kõvasti võimsust kaotanud.
What the shit.
Mitte midagi ei ole muudetud. Täpselt samad riistvaralised specid on.
PeZ, see oli ühe prantsuse gaming portalli kuulujutt. Nothing offical.
RAM'i hulka ei ole siiani avalikuks tehtud, spekulatsioonid on 256mb mälu ja 128mb video mälu.
Kuna kasutaja "xbot" postitas bullsjhti nagu oleks PS Vita mingi rämeda kohitsemise üle elanud.
Riistvaralised specid on PS Vita teemal üleval. Need mis announciti aasta algul - on siiani täpselt samad. Mitte midagi ei ole muudetud.
Uus pult on käes väga mugav, üllatavalt mugav, arvestades tema suurust
Tund aega jaotatuna mitme sessiooni vahele on piisav kommenteerimaks kui mugav asi on? Mõnd automängu vmt proovisid, kus oleks vaja sujuvat gaasi-pidurit shoulder nupust?
Shade kirjutas:
isegi Zelda tech demos ei olnud raske jälgida erinevaid andmeid uuelt puldilt ja telekalt (sarnaneb väga DS põhimõttega)
DS'i puhul on ekraanide vahel sentimeeter-paar, wiiu puhul tuleb sul peaga korralikult ringi vehkida, püsti jala peal mängida või pulti ette sirutatud kätega hoida, mitte süles. Vali üks variantidest.
Shade kirjutas:
Mis kõige huvitavam oli, siis messil ringi liikudes oli vaieldamatult kõige popima konsool
Oleks imelik kui tuttuut ja esmakordselt näidatavat aparaati ei saadaks säärane huvi. Selle järgi ei tasuks küll mingeid põhjapanevaid järeldusi teha. Või siis järgmine aasta kui näidatakse teisi konsoole saab näha kuidas vastavalt siis rahvas uute aparaatide juurde voolab, siis tuleb jutt kuidas nood on oluliselt huvitavamad/paremad?
Varasemalt teatud rahvas siin irvitas kui väitsin, et wiiu üritab üsna otseselt tahvlite-telefonidega konkureerida:
http://www.engadget.com/2011/06/17/real-racing-2-hd-wireless-dual-screen-gaming-with-ios-5-on-ipad/
Parim nali asja juures on, et üsnagi kindlalt saab apple'i loomingut näha pea aasta enne nintendo oma. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Tund aega jaotatuna mitme sessiooni vahele on piisav kommenteerimaks kui mugav asi on?
Ho Ho, kas 0 tundi mängukogemust/proovimast on piisav kommenteerimaks kui mugav/ebamugav asi on?
tsitaat:
DS'i puhul on ekraanide vahel sentimeeter-paar, wiiu puhul tuleb sul peaga korralikult ringi vehkida, püsti jala peal mängida või pulti ette sirutatud kätega hoida, mitte süles.
Eks igaüks leiab ise, kuidas tal kõige mugavam seda pulti on "käes hoida" - sama hea oleks väita, et Wii pulti tuleks FPS-i mängides ainult ette sirutatud käega/kätega mängida (imiteerides relvaga laskeasendit)... _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
Tund aega jaotatuna mitme sessiooni vahele on piisav kommenteerimaks kui mugav asi on?
Ho Ho, kas 0 tundi mängukogemust/proovimast on piisav kommenteerimaks kui mugav/ebamugav asi on?
Enda teada pole ma käes hoidmise mugavust kommenteerinud muu koha pealt kui funktsionaalsuse puudumise ning kui tülikas on kahe väga erineva kauguse peal ekraani vahtimine. Samas ei taha kuidagi nõustuda, et mõne minutiste sessioonidega saab selgeks kui mugav on seda käes hoida näiteks paar tundi järjest reaalsetes mängudes (eeldusel, et üldse aku nii kaua vastu peab )
tsitaat:
DS'i puhul on ekraanide vahel sentimeeter-paar, wiiu puhul tuleb sul peaga korralikult ringi vehkida, püsti jala peal mängida või pulti ette sirutatud kätega hoida, mitte süles.
Eks igaüks leiab ise, kuidas tal kõige mugavam seda pulti on "käes hoida" - sama hea oleks väita, et Wii pulti tuleks FPS-i mängides ainult ette sirutatud käega/kätega mängida (imiteerides relvaga laskeasendit)...[/quote]Võrdled võrreldamatut. Wiimote puhul ei ole sul vähimatki põhjust pulti vahtida. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Samas ei taha kuidagi nõustuda, et mõne minutiste sessioonidega saab selgeks kui mugav on seda käes hoida näiteks paar tundi järjest reaalsetes mängudes (eeldusel, et üldse aku nii kaua vastu peab )
Kogemust omamata ei ole mõtet ka koheselt kogu uut konsooli mutta trampida. Eks GamesCom näitab, mida Nintendo paari kuuga teha suudab juurde WII U-le ja seal saab vast juba tunduvalt pikema mängu kogemuse. _________________ GT: janrist
Eks igaüks leiab ise, kuidas tal kõige mugavam seda pulti on "käes hoida" - sama hea oleks väita, et Wii pulti tuleks FPS-i mängides ainult ette sirutatud käega/kätega mängida (imiteerides relvaga laskeasendit)...
Võrdled võrreldamatut. Wiimote puhul ei ole sul vähimatki põhjust pulti vahtida.
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.