Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elion ja ping märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 09.06.2011 13:53:36 Elion ja ping vasta tsitaadiga

Niisis selline pisike story.
Sai 2010 Detsembris STV välja vahetatud Elioni vastu. Kuna stv 4/1 mbps kadus lihtsalt ära kohati kuhugile musta auku sai kergelt villand.
Mõeldud tehtud. Tellisin Elion 12/1 kodulahenduse lisavaatajakohaga. Kui hästi mäletan siis oli elionil käimas too jõulukampaania, aga kuna mul endal oli niikuinii plaanis tellida sain lihtsalt kuu aega liugu lasta. Kõik OK, ping oli super, downloadida ka mugav. 25giga alla polnud nädala ettevõtmine.
Veebruar-Märts tekkisid probleemid. Ping täiesti P***is

Selline ta enamuse ajast on.
Eesti serveris counterit mängida pea võimatu, ping 40-100ms kohati isegi, mujale nagu ei ole mõtet enam üldse ronidagi. Prof(ish) tasemel sellise pingiga kahjus ei mängi.

Kirjutan juba ette ära, et protsesse ei jookse, värske win7 x64 peal, digiboxid kinni e. siis olen teinud kõik mida saab teha et ping oleks parem, ainuke mis ei parane on ping ise.
Natuke sai Elioni foorumis ka kisa tõstetud ja naljakas vastus oli, et mõne kuuga ping 20 pealt 40-50 peale on täiesti normaalne. http://foorum.elion.ee/foorum/viewtopic.php?f=19&t=20447

Tahaks siis küsida, et kas on veel kellelgi sellist probleemi ja kas on mõni lahendus kuidas seda leevendada.
Korrusmaja ei ole lahendus, pigem eelistan elada rahulikus rajoonis kus keegi ei n**si ajusid pidevalt. Ise optiline elioni vedada on ka idiootsus. Kuna elioni foorumis sai kisa tõstetud ja sealt head vastust ei tulnud, siis ehk on mõni HV'lane kellel ideid pea täis.
Visualroute'ga olen igasugu asju pinginud. Seetõttu pole ka vaevunud lisaraha maksma, et istuda toru otsas ja kuulata mussi tund aega, et mingi rumal vastus saada.

Päikest
hevi.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
noxton
HV Guru
noxton

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 09.06.2011 14:16:10 vasta tsitaadiga

miks korrusmaja lahendus pole? oled proovinud? mis optikal viga, veetakse tasuta elioni poolt.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 169
tagasi üles
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 09.06.2011 14:34:45 vasta tsitaadiga

noxton kirjutas:
miks korrusmaja lahendus pole? oled proovinud? mis optikal viga, veetakse tasuta elioni poolt.

Ma ei hakka rahulikust kõrvaltänavast kesklinnas ju ometi lasnamäele/mustamäele kolima, et saada korrusmaja net!?
Optilist elion minu majas ei paku, ka küsimise peale öeldi, et kui tahad räägi ühistuga ja tellige (rõveda papi eest).
tagasi üles
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 09.06.2011 14:42:13 vasta tsitaadiga

Tee traceoute'i ja vaata, et kus punktis ping suureks läheb
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 09.06.2011 14:52:39 vasta tsitaadiga

Reaper kirjutas:
Tee traceoute'i ja vaata, et kus punktis ping suureks läheb

Olen teinud nii ja naa pidi. tracert, ping, visualroute jne. Näitab ,et dsldervice.lan(192.168.1.254) on kõrge aga see pidigi mingi tobe anomaalia olema kuna kui ruuterit otse pingin siis on ümmargune 0

Keegi võiks nüüd soovitada ruuterile resa teha vms. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

viimati muutis Killer-Bea 09.06.2011 14:53:43, muudetud 1 kord
tagasi üles
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 09.06.2011 14:53:28 vasta tsitaadiga

Killer-Bea, Tee ruuterile resa.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
LunaticDmx
HV kasutaja
LunaticDmx

sõnum 09.06.2011 17:42:39 vasta tsitaadiga

Endal ka Elioni ühendus ja täpselt sama jama.
Olen pidanud mitu korda endal teenusepakkujat muutma, et saaks kvalitetse/stabiilse ühenduse, ka võimalikult madala pingi. Üle 2 aasta Elioni ühendus olnud ja pole pidanud kurtma, aga viimase poole aasta jooksul on ping laes.
Kokkuvõttes ei hoolitse ISP enam oma kliendi eest.
Elion tõmmaku pähe oma uus lilla logo...

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 09.06.2011 17:55:42 vasta tsitaadiga

Nojh, teisest eesti otsast DSLi otsas

(Testi tegemise ajal torrent möllas ja dtv mängis)

noxton
HV Guru
noxton

sõnum 09.06.2011 18:00:44 vasta tsitaadiga

mul päris pikk liin...ja asun rae vallas

tagasi üles
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 09.06.2011 18:26:55 vasta tsitaadiga

Ärme ajame segamini optilise ja dsl liine.
Optiline on võimeline kordades mahukamaid andmeid vahetama ja seda kordades kiiremini kui kaabel.
Ainuke mida Elion teha võiks oleks error kontroll maha võtta. Mis nemad vastasid "error kontroll maha võtmine põhjustab elionile suurt koormust". Ühe inimese error kontroll laseb kogu kesklinna neti põhja? mhm... Mulle võibolla põhjustab ka suurt koormust arvet maksta ja mitte kogemata pesapalli asemel digibox palliplatsile võtta icon_biggrin.gif
Aga emo emoks...

Siiski ootan ideid mis ei hõlmaks lasnamäele kolimist ja pensionifondi otpilise alla matmist.
Elioni peastaapi kohale lennata ja otse küsida vist, mis N**s on thumbs_up.gif

viimati muutis Killer-Bea 09.06.2011 18:31:54, muudetud 1 kord
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 09.06.2011 18:31:31 vasta tsitaadiga

Otsi tuttav elionist kes selle maha võtab, kuskil 30ms saab automaatselt 15ms umbes.
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 09.06.2011 18:48:35 vasta tsitaadiga

Varem keerati küll veakontrolli maha, aga ju siis see liiga suur käsitöö. Koos veakontrolliga on 40ms ping normaalne, ilma on 15 ms kandis.

Kui sulle on ping nii väga oluline, siis võid mõelda ADSL-i asemel SHDSL-i peale. Mul hetkel on Elisa SHDSL-i otsas ping 2-3 ms eesti serveritesse. See on siis nagu käsurea ping, mitte mängu seest või speedtestist nähtav.

Hinnad on kallimad, kui ADSL-i puhul:

http://www.elisa.ee/et/Ariklient/kontorilahendused/90/Kontori-Internet

Internet Value (5/5) on 37,5 EUR kuus, Internet Premium (10/10) on 76 EUR kuus.

Internet Standard (10/2) on ADSL-i põhine lahendus, sel on ping suurem.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
noxton
HV Guru
noxton

sõnum 09.06.2011 19:49:49 vasta tsitaadiga

Killer-Bea, mul dsl icon_biggrin.gif
õigust räägitakse, veakontroll tekitab suurt pingi.
tagasi üles
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 09.06.2011 22:20:25 vasta tsitaadiga

Tänud, ma kaalun neid variante. Enne tuleb tiir ka elioni peastaapi teha ja uurida, et miks niimoodi ajusid trukitakse.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 09.06.2011 22:27:16 vasta tsitaadiga

nad ajavad sulle et tehnoloogia ei võimalda paremat.
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 09.06.2011 22:41:12 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:

See on üks tobedamaid väiteid mida ma elionilt saanud olen, clearly... märtsis sai pingi 20ms, nüüd ei saa? Ei tea kas järgmiseks tuleb et internet läheb sooja ilmaga kuumaks ja ei saa kiiresti liikuda...
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 10.06.2011 10:29:05 vasta tsitaadiga

Killer-Bea kirjutas:
salatoimik kirjutas:

See on üks tobedamaid väiteid mida ma elionilt saanud olen, clearly... märtsis sai pingi 20ms, nüüd ei saa? Ei tea kas järgmiseks tuleb et internet läheb sooja ilmaga kuumaks ja ei saa kiiresti liikuda...

Pigem vastaks, et lepinguliselt ei garanteerita ping pakettide päringute vastust. Samas vana progeimerina tean, et oluline ei ole mitte madal ping päringutele vastus, vaid stabiilne ühendus.
Igaksjuhuks, et mitte vaidlustesse laskuda uuri palun, kui kiirelt toimub käe-silma koordinatsioon.

Ehkki püüdes aidata, arvan, et tuleks uurida Elioni tehnilise toe käest, mis pudelikaelaks jääb, kas jaam või ruuter? Juhul, kui ei soovi vaevuda helistama , siis kirjuta tugi@elion.ee peale.
Ennustada, kuidas ühenduse kvaliteeti hetkel parandada oleks sama hea, kui võtta kätta kristallkuul või pendel ja ilma proovida ennustada.

Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 10.06.2011 13:24:55 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Killer-Bea kirjutas:
salatoimik kirjutas:

Pigem vastaks, et lepinguliselt ei garanteerita ping pakettide päringute vastust. Samas vana progeimerina tean, et oluline ei ole mitte madal ping päringutele vastus, vaid stabiilne ühendus.
Igaksjuhuks, et mitte vaidlustesse laskuda uuri palun, kui kiirelt toimub käe-silma koordinatsioon.

Ehkki püüdes aidata, arvan, et tuleks uurida Elioni tehnilise toe käest, mis pudelikaelaks jääb, kas jaam või ruuter? Juhul, kui ei soovi vaevuda helistama , siis kirjuta tugi@elion.ee peale.
Ennustada, kuidas ühenduse kvaliteeti hetkel parandada oleks sama hea, kui võtta kätta kristallkuul või pendel ja ilma proovida ennustada.

Mulle on madal ping oluline, et ma saaksin normaalselt mängida. Maksan iga kuu 30€ selle eest, aga mängida ei saa enivei. Elioni helistasin peale 15 minti ootamist võttis vastu meelas neiu, kellele oma mure selgitades kratsis vist kukalt kuna ainuke mida ta mulle soovitas esialgu "tehke ruuterile restart" WTF... Omast arust seletasin juba ette ära, et ma ei ole eile sündinud nende kohtade pealt ja see kõrge ping pole teps mitte mingi üleöö nähtus vaid juba pikka aega kestnud PROBLEEM. Seletasin ära et märtsis oli ping 20ms, nüüd 40-50 ja üle. Tegi mingi "targa testi" ja ütles, et nende poolt on kõik korras, ehk kiirus ja ping 20ms(kui ma oleks öelnud 10ms, ei tea kas ta oleks ka öelnud et ping hetkel 10ms jaamast minuni). Võttis mu andmed ja esmaspäeval pidavat minuga keegi ühendust võtma, eks näis mis saab. Kui tehnikut pakuvad (millest ma eeldan, et mina pean selle kinni maksma), siis olen sunnitud elionist loobuma. Ma leian, et mina kui klient olen teinud kõik selleks et elionil minu vastu midagi öelda poleks (arved makstud, kividega ei loobi).

Stabiilsuse koha pealt, ma ütlen ausalt mul sügavalt pohh kas mul dtv virvendab või kasvõi plahvatab (niikuinii kogub enamuse ajast tolmu). Kui mul korraks net ära läheb ei ole ka mingi teab mis probleem, seda ei juhtu iga minuti tagant, et see nii häiriv oleks ja ma mööda seina üles ronima hakkaks.

Pendliga ilma ennustada(why not)?! Mis sa arvad mismoodi enne modernset tehnoloogiat ilma ennustati? Kohvi paksu pealt või? Ei olnud ilmajaamu ja satelliite aga ikkagi osati, go figure...
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 10.06.2011 13:46:44 vasta tsitaadiga

Killer-Bea, kas käsurealt (cmd) pingides on ka ping 40-50ms? St ma saan aru, et ilmselt mängust seest näed sa suuremat numbrit, speedtest.net näitab ka aga... kuidas on kui teha vana hea ping -t id.ee näiteks? Mis siis tulemuseks on?
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 10.06.2011 13:53:13 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Killer-Bea, kas käsurealt (cmd) pingides on ka ping 40-50ms? St ma saan aru, et ilmselt mängust seest näed sa suuremat numbrit, speedtest.net näitab ka aga... kuidas on kui teha vana hea ping -t id.ee näiteks? Mis siis tulemuseks on?

20-21 korra kukkus 19 ja korra viskas 103
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 10.06.2011 14:08:07 vasta tsitaadiga

Mis serveris (IP huvitab just) ping 40-100 on? Mänguks on ilmselt CS?
tagasi üles
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 10.06.2011 14:14:40 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Mis serveris (IP huvitab just) ping 40-100 on? Mänguks on ilmselt CS?

forum.ee (peaks olema 212.7.7.98), sõbral lasnas on ping mingi 5-15 stv, ja mustamäe korteris starman umbes sama. Minul sõbraga Elion, üks kesklinnas teine maardus. Mul ping keskmiselt 40-60 vahest saab nautida ja 27+, sõbral keskmiselt 40-60 vahel.
STV kohta ma saan aru, et see on n.ö koduvõrk. Aga samas kuidas siis starman kasutajad samamoodi hea pingiga mängivad ja elion optilise vennad kah mängivad ping on 5-10

Midagi peab olema mäda, mis täpselt ma ka ei tea. Aga esitan igasugu küsimusi edasi, eks kuskilt peab see vastus tulema, miks on ping nii rõvedalt metsas viimasel ajal
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 10.06.2011 14:29:34 vasta tsitaadiga

212.7.7.99 on ilmselt serveri IP kui seda teemat vaadata. Kui sa seda pingid samamoodi läbi cmd: ping -t 212.7.7.99 - mis siis tulemus on?
tagasi üles
Killer-Bea
HV kasutaja
Killer-Bea

sõnum 10.06.2011 16:21:00 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
212.7.7.99 on ilmselt serveri IP kui seda teemat vaadata. Kui sa seda pingid samamoodi läbi cmd: ping -t 212.7.7.99 - mis siis tulemus on?

20-21, sama mis id.ee'd pingides

Nüüd võiks mulle kui lollile maamehele selgeks teha, miks mängides mul ping ikkagi pekkis on ja miks siiski speedtest.net näitab kalossinumbreid.
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 10.06.2011 16:43:28 vasta tsitaadiga

Mängides on suuremad paketid mis liiguvad, hetkel kui sa läbi cmd pingid liigub ju 32 baiti andmeid. Mängus on suuremad paketid ja sellepealt tuleb suurem ping
Pinging 212.7.7.99 with 32 bytes of data:
Reply from 212.7.7.99: bytes=32 time=26ms TTL=54
Reply from 212.7.7.99: bytes=32 time=25ms TTL=54

1200 baiti
Pinging 212.7.7.99 with 1200 bytes of data:
Reply from 212.7.7.99: bytes=1200 time=39ms TTL=54
Reply from 212.7.7.99: bytes=1200 time=39ms TTL=54
Reply from 212.7.7.99: bytes=1200 time=38ms TTL=54

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elion ja ping mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.