praegune kellaaeg 21.06.2025 13:08:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
lall
HV vaatleja
|
09.05.2011 15:41:47
SCSI ketaste vahetus suuremate vastu RAID1's. Live süsteem. |
|
|
Tervitus,
Hetkel on serveris 2x 72GB Ultra-320 ketast, RAID1. (SCSI0, SCSI1)
Olemas on 2 x 146GB Ultra-320 SCSI ketast.
Plaan järgmine: võtan välja SCSI1, asendan suurema vastu, lasen rebuildida. Võtan välja SCSI0, vahetan suurema vastu, lasen rebuildida. boodin serveri üles mõne linuxi live cd pealt või gparted live cd pealt ning expanin kettad et vaba ruum kasutusse saada.
Kas keegi on nii proovinud teha või kas üldse on mõistlik nii teha?
Edit: SCSId on kontolleris ja peegeldatud.
Edit2: neh, kuna serveril jookseb esxi, siis lihtsam on mul kopida virtuaalsed masinad korraks mujale, uued kettad sisse - uues esxi peale ning masinad pääle tagasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
10.05.2011 01:30:55
|
|
|
Ehk siis mõlemad teed on OK.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
30.05.2011 20:47:04
|
|
|
SCSI nagu natuke liiga vana ei ole selleks et seda nimetada upgraeks ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
lall
HV vaatleja
|
30.05.2011 22:16:12
|
|
|
Ma ei saa aru, mismõttes?
Server on ka vana juust. Aga ajab oma asja ideaalselt ära. 2 proset sees, 4gb ram, esxi, 4 scsi ketast. milles probleem? Selle raha eest (mõnekümment $) on serverit rohkem kui küll. Kui kasutus üle käte läheb panen X00€ eest sandy bridge prosega 16gb rammise kolli püsti ning kopin esxi masinad kolksti serverist uude masinasse. enam lollikindlam ei saa olla. hea liivakast kus katseid teha ning ka vajalike asju üleval hoida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
01.06.2011 10:11:30
|
|
|
lall kirjutas: |
Ma ei saa aru, mismõttes?
hea liivakast kus katseid teha ning ka vajalike asju üleval hoida. |
Testimiseks jah muidugi, aga nende vajalike ajsadega oleks mõitslik olla ettevaatlik sellise raua peal:)
|
|
tagasi üles |
|
 |
lall
HV vaatleja
|
01.06.2011 10:32:31
|
|
|
ESXi on mul 2x36GB SCSI RAID0,1 peal ning virtuaalsed 2x148GB RAID0,1 peal. Mõlemad taluvad kuni 1 ketta feilimise. Kui asi hakkabki mädaks minema tõstan virtuaalsed sealt ajutiselt mujale Paugupealt see mul pange panna ei tohiks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
01.06.2011 15:33:39
|
|
|
no ilma ma küll mõtet ei näe eriti, osta siis suuremad kettad raid0i asemel (või tee 2x raid1 ilma 0ita ja ongi 2 partitsiooni ka), ja ilma hotspareta kukub performance kohe alla ju kui 1 feilib, et siis ma ei oska 4ga teha><
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
lall
HV vaatleja
|
04.06.2011 17:31:41
|
|
|
nii raid 0 kui raid 1 vajavad min. 2 ketast. raid1 tolerants on 1 ketas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
Angrist
HV kasutaja
|
05.06.2011 12:30:08
|
|
|
lall kirjutas: |
ESXi on mul 2x36GB SCSI RAID0,1 peal ning virtuaalsed 2x148GB RAID0,1 peal. Mõlemad taluvad kuni 1 ketta feilimise. Kui asi hakkabki mädaks minema tõstan virtuaalsed sealt ajutiselt mujale Paugupealt see mul pange panna ei tohiks. |
Miks ei tohiks, lendab sul kontra minema ja oledki omadega rõõmsalt käpuli. Lisaks sellele on olemas oht et tegemist tehase kalaga ning kui juhtub olema kaks ühe firma ühe mudeli ketast siis võivad nad feilida ca poole tunnise vahega ja tegelikult feilivadki, vaata google statistikat. Üldiselt võta otsi kusagilt ketaste feilimise statistika, korruta see nende elueaga ja saad päris masendavad numbrid.
Selleks, et sind veel ntuke elevile ajada seletan ma sulle kuidas ketas töötab. Kuna kettal tekib pidevalt vad sectoreid, ning see on paratamatu protsess, siis selleks et andmeed ilusti säiliksid on ketta ääre peal kontrollsummade salvestamise osa ja osa mida allokeeritakse bad sectorite asemele, see moodustab umbkaudu 20 % ketta mahust, nüüd iga aasta koguneb teatud hulk bad sectoried mis siis asendatakse sellest reserv alast. kuna see toimub ketta mehhaanikas automaatselt siis sa sellest ka enne teada ei saa, kui kogu ruum täis on. Seega nähtavad bad sectorid ilmuvad alles peale selle 20 % täitumist. Teada saad sa reservala kasutamise aktiivsusest ketaste kõrinast, ehk siis mida tigedamini peab ketas oma peade trajektoori muutma et lugeda üks bitt kusagilt äärest. SCSI(Väikeste Arvutite Süsteemi Liides) ketastel muidugi taandab seda funktsioon TCQ.
Seega scasi ketastel on sul lihtsalt ükspäev üllatus majas.
Raid 0,1 te saab teha kahe kettaga järgneval meetodil. Võtad teed kahest kettast raid 0, stripe, et ikka kiirem oleks, siis jagad selle kaheks partitsiooniks ja siis liidad partitsioonid softi poolt raid 1ks. Igati vinge lahendus, ajab pädevamatelgi sysadminidel silmad punni.
Ja nüüd head isu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
05.06.2011 15:32:59
|
|
|
Angrist kirjutas: |
Raid 0,1 te saab teha kahe kettaga järgneval meetodil. Võtad teed kahest kettast raid 0, stripe, et ikka kiirem oleks, siis jagad selle kaheks partitsiooniks ja siis liidad partitsioonid softi poolt raid 1ks. Igati vinge lahendus, ajab pädevamatelgi sysadminidel silmad punni. |
Noh, eks gastroendoskoopiliste vahenditega saab stomatoloog ka oma tööd teha altpoolt üles, kas sellel aga pointi?
_________________ Äriklassi serverilahenduste müük, paigaldus ja haldus. SaaS / PaaS / IaaS lahendused
Kasutatud äriklassi serverite, andmesalvede ja võrguseadmete ost-müük-rent
Tier-3 privaatpilvede, virtuaal- ja virtuaal-privaat-serverite lahendused. 24/7 haldus, monitooring |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|