Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvutihiire eluiga kuni 1,5 aastat? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Celone
HV vaatleja

sõnum 03.06.2011 08:40:05 Arvutihiire eluiga kuni 1,5 aastat? vasta tsitaadiga

Ma olen üsna aktiivne arvutikasutaja ja mul lähevad arvutihiired umbes iga 1,5 aasta tagant läbi. Hetkel juba neljas arvutihiir selline. Esimese arvutihiire korral polnud tsekki alles, siis pidin uue hiire eest raha maksma. Uue hiire ostmisel jätsin ostutseki alles. Nüüd ongi nii, et arvutihiired on vastu pidanud umbes 1,5 aastat ja olen saanud pidevalt garantii korras uue hiire. Täna lähen viin jälle 1,5 aastat vana hiire garantiisse ja arvatavasti nad pakuvad jälle uut hiirt. Seega mõned aastad tagasi ostetud hiirt vahetatakse nüüd kolmandat korda välja.
Kõik need arvutihiired on olnud 250-300 kroonises hinnaklassis.
Mul pole midagi selle vastu, et saan tasuta pidevalt uue hiire.
Lihtsalt tahan teisi ka hoiatada, et hoidke kindlasti oma hiire ostutsekk alles.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
softis
HV Guru
softis

sõnum 03.06.2011 10:05:55 vasta tsitaadiga

Tore info icon_smile.gif
Ma klikkin ca 2 aastaga ühe hiire läbi.

K3ndu
HV Guru
K3ndu

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.06.2011 10:08:08 vasta tsitaadiga

Ma olen 7 aasta jooksul ainult odava Logitechi hiire läbi klõpsinud nii, et nupp enam ei funganud eriti. Teised hiired on siiamaani kõik väga hästi pidanud vastu: A4Tech X7, Roccat Kova [+] ja nüüd Razer Lachesis 5600.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ajnurm
Kreisi kasutaja
ajnurm

sõnum 03.06.2011 10:08:54 vasta tsitaadiga

Täitsa huvitab, mida sa nende hiirtega teed? Kodus Logitechi kõige odavam optiline kasutuses oma 7-8 aastat, tööl Logitechi G5-d ka juba nende turule tulekust saadik töös olnud (saavad valu 10-12 tundi päevas ja 7 päeva nädalas)
tagasi üles
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 03.06.2011 10:30:05 vasta tsitaadiga

Ostsin omale uue Logitechi hiire. Karbi peal oli kirjas, et patarei kestab 3 aastat. Loodame, et hiir ise ka vastu peab icon_smile.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
Mais
Piiratud kasutaja
Mais

sõnum 03.06.2011 10:31:01 vasta tsitaadiga

Siiani pole mitte ükski hiir ära surnud.
Põhi toode mida kasutanud olen on Logitech thumbs_up.gif
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 87
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.06.2011 11:54:57 vasta tsitaadiga

Alates '97'st on mul olnud kaks hiirt:
1) kuuliga vidin miks masinaga kaasa tuli
2) ~30-40 eegune optiline mis '03 ostetud masinaga kaasa tuli

Esimene töötaks tõenäoliselt praegugi kui keegi seda tahaks kasutada, teine samuti töötab ideaalselt senimaani ehkki on saanud kõvasti vatti. Töö juures olen firmasid vahetanud iga paari aasta tagant ning senini pole üheski kohas hiirt suutnud ära lammutada.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 03.06.2011 11:58:48 vasta tsitaadiga

ma ei tea , mul vist kah 10 aasta jooksul vist 2 hiirt olnud
Deadlock
Kreisi kasutaja

sõnum 03.06.2011 13:41:32 vasta tsitaadiga

Mul 2004st aastast see tavaline ~200 kroonine logitechi optiline hiir. Ainus, mis kulunud on, on left-clicki all olevad plastmass jullad, mida aegajalt superattacki ja mõne täiteainega lapin...
Ei kujuta hästi ette, mida sa oma hiirtega teed...

HellWalKeR
HV kasutaja
HellWalKeR

sõnum 03.06.2011 13:46:08 vasta tsitaadiga

2004 aastal saadud logitechi junn töötab siiamaani ning 3a tagasi ostetud G5-l on ainult värv maha kulunud peopesa alt, isegi need (teflon?)padjad pole ära kulunud alt kuigi hiirematti ega midagi ei ole, puhas puulaud.
Vatti saavad hiired ikka kõvasti.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 3
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.06.2011 13:48:18 vasta tsitaadiga

Celone, mis su hiirtega siis täpsemalt juhtub? Lihtsalt surevad ära või mingi klikkimise probleem?
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
Celone
HV vaatleja

sõnum 03.06.2011 18:10:27 vasta tsitaadiga

Esimesel, kolmandal (Microsoft) ja neljandal (sama Microsofti mudel) oli nii, et kui tahan vasakut klahvi all hoida (näiteks vaja Word-is pikem lõik teksti üle tõmmata või sõjamängus valangu lasta või Angry Birds´is ragulkat pingule tõmmata), siis vahepeal mingiks üheks hetkeks või kuni sekundiks käitub arvuti nii, nagu oleks korra hiire klahvi lahti lasnud. Sellist asja juhtus kord iga umbes 5 minuti jooksul. Kui selline asi juhtub näiteks Word-is teksti üle tõmbamisel, siis tõmmates mingi osa teksti ta tõmbab üle, siis juhtub see et hiir korraks katkeb ja siis hetk hiljem jälle klahv töötab- seega pool ületõmmatavast tekstist lendab kuhugi mitu tekstirida edasi (arvuti saab aru, et aktiveerin mingi osa tekstist ja et tahan kohe selle teksti kuhugi mujale lohistada, kuid tegelikult ei taha mujale lohistada). Sellise veaga hiirel see viga aina süveneb aja jooksul- seda viga hakkab järjest tihedamini juhtuma.
Teisel hiirel (Trust) oli hiire küljel olev "back" nupp sisse jäänud. Internetis kolades ma tegelikult hiire küljes olevadi "edasi" ja "tagasi" nuppe ei kasuta, kuid selle hiirega ei saanud sülearvutit ikkagi korralikult kasutada. Sülearvuti kasutamist häiris see, et kui see vigane hiir oli sülearvutiga ühendatud, kui sülearvutit käivitasin, siis ei saanud hiirega ega touchpadiga ühelegi desktopil olevale asjale vajutada (tuli vajutada igal käivitamisel ctrl+alt+del ja siis sai alles arvutit kasutada).
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.06.2011 18:18:01 vasta tsitaadiga

Üks tuntud põhjus on see, et hiire-kasutajad vajutavad klahve liialt tugeva jõuga, agressiivselt ja selle tulemusena ei pea lülitid vastu. Sel juhul tuleb lülitid ära vahetada ja hiirt edasi kasutada.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 03.06.2011 18:31:19 vasta tsitaadiga

Kui ettevaatlikult arvutihiirt kasutada siis peab vast juhtmega hiir garantiiaja vastu, juhtmeta hiir tavaliselt peab probleemideta garantiiaja vastu.
Enda peres läheb iga paari kuu tagant juhtmega hiir katki ( lapsed oskavad pidevalt hiirt laualt maha kukutada), olen loobunud kallite hiirde soetamisest ja ostnud viimasel ajal kõige odavamaid isendeid, vahel on mõttes küll olnud, et korjaks selle hunniku kokku ja viiks kõik garantiisse, kahjuks aga nii terveid isendeid millel mehaanilisi vigastusi poleks pole.
Mõni ehk teab mõnda lastesõbralikku põrutuskindlat arvutihiire mudelit nimetada, võiks juhtmega isend olla, millel juhe ka vastupidav on.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.06.2011 18:35:34 vasta tsitaadiga

Marie: Mis Sa teed nende hiiretega - juhtmega hiired peavad vabalt vastu oma 5-10 aastat ja tavaliselt visatakse töötav hiir minema, kuna osteti uus ja moodsam... icon_smile.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 03.06.2011 19:02:29 vasta tsitaadiga

Odav juhtmega Logitech "maakodus" - on vist kuuendat aastat kasutuses. Käe all olev G9 elab neljandat aastat. icon_rolleyes.gif Kuidas need teil lagunevad?
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 03.06.2011 20:02:01 vasta tsitaadiga

Esimene odav logitech suri lüliti koha pealt ära, sai teine ikka päris kõvasti vatti. Elas teine vist mingi 3 aastat. Teine juhtmeta Logitech MX620 hakkas topeltklõpsu tegema vahepeal - põhjus oli lihtne. Lüliti oli natuke karmim ja oli hiire korpuse sisse kaare teinud, niiet kontakt katkes vahepeal. Eluiga 2 aastat. Vahel endiselt kasutan, sest kogu aeg ei tee seda nalja. Sai villand ja ostsin Razeri, mis nüüd alustab oma teist eluaastat minu käe all. Loodan, et peab vastu thumbs_up.gif
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 03.06.2011 23:08:19 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Marie: Mis Sa teed nende hiiretega - juhtmega hiired peavad vabalt vastu oma 5-10 aastat ja tavaliselt visatakse töötav hiir minema, kuna osteti uus ja moodsam... icon_smile.gif

Lapsed kipuvad juhet nööriks pidama lihtsalt - seda sikutatakse ikka julmalt kohe. Täiesti tüüpiline käitumine ka mõnede täiskasvanute poolt.

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.06.2011 23:39:57 vasta tsitaadiga

Mul on töö juures kaks Logitechi odavat optilist juhtmega hiirt ära surnud. Mõlemad üpris vanad. Esimest arvutid keeldusid omaks võtmast mingist hetkest alates ja teine "kustus" lihtsalt 5 minutit pärast töötamist ära. Tuli uuesti ühendada ja siis jälle 5 minutit töötas.
Klikkimisprobleeme pole kunagi ühegi hiirega kogenud - loodetavasti ei tule seda ka kunagi ette.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
Laurikre
HV Guru
Laurikre

sõnum 04.06.2011 02:40:22 vasta tsitaadiga

Logitechi hiirtega mis minule meeldivad on see häda ,et kaablid kippuvad neil läbi minema nii aastaga..
Loomulikult alumised slaiderid kuluvad ära juba poole aastaga..
Lauri Kreutzwald

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 04.06.2011 08:58:47 vasta tsitaadiga

Mul kolm hiirt olnud 6 aasta jooksul.
Esimene oli mingi optiline Fujitsu OEM mis esimese arvutiga kaasa tuli.Senini kuskil karbipõhjas alles ja 100% töötab.
Teine oli Logitech MX1000.Päris suur hüpe OEM hiire pealt kohe 1000 kroonise (tollle aja rahas) hiire peale icon_smile.gif .Aga kui uus tuli (mida praegugi kasutan) siis müüsin maha ja eeldatavasti töötab ka uuel omanikul praegugi.
Praegune on Logitech MX1100.Jälle 1000kr klassi hiir ja ka see töötab hetkel kuni ma ta välja vahetan millalgi järgmine aasta ehk.

Kokkuvõtvalt võib ehk öelda, et ma pole nii rikas, et odavat kraami osta.Pealegi ei kujuta ette et peaksin veel kunagi juhtmega hiirt kasutama.See on tohutult vastik ja piirav minu jaoks.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 04.06.2011 09:28:52 vasta tsitaadiga

Mul on eluaeg olnud üks arvuti hiir (Logitech), sirka 11a. Tõsi vahepeal läks vasak mikrolüliti läbi aga tevalost uus sisse ja töötab jälle edasi. Juhe pole kordagi katki läinud, mis siis, et laps ka seda vahest tirib. Ei näe põhjust miks peaks uue ostma.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
s4nder
Kreisi kasutaja

sõnum 05.06.2011 12:02:40 vasta tsitaadiga

Umbes neli aastat vana MX518 on igati heas korras, vahel harva teeb vasaku kliki asemel topeltkliki.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 05.06.2011 12:05:48 vasta tsitaadiga

Logitech MX300, alates aastast 2003a, vasaks nupu pealne on ainult ära kulunud thumbs_up.gif
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 05.06.2011 12:17:45 vasta tsitaadiga

endal mingi 4 aastat odav optiline olnud... töötab ideaalselt siiani, kuigi liikus laua arvuti tagant läppari taha umbes aasta tagasi kuna sain kuskilt odava laseri.
Optilisel ainuke asi mis on remonti vajanud on korpuse klahvi alumine osa mis selle peene lülitiga kokku puutub (ajapikku kulub soon sisse ja siis ei vajuta enam korralikult) aga selle saab kergelt ära täita ja asi töötab edasi.

Laserhiirel kulus esimese mõne kuuga (mingi aasta oli enne kasutatud kui mina selle sain) vasak lüliti läbi, selle asendasin vana odava optilise hiire omaga ja töötab siiani ideaalselt! (aasta umbes möödas)

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Arvutihiire eluiga kuni 1,5 aastat? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.