Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
29.05.2011 12:25:54
|
|
|
Kalle kirjutas: |
tomorrow kirjutas: |
WAV kirjutas: |
Ja veel lisamõte-küsimus, et mitu korda päevas on vajadust OS'i käivitada, et see nii oluline näitaja on? |
Niikaua kui Win-ga on kohustuslikud restardid .Linuxis need praktiliselt puuduvad nagu ma aru olen saanud.
Eriti loeb boot kiirus siis kui sa teed midagi arvuti taga ja pead kohustusliku restardi tegema ja siis tuima näoga ootama seal
Loodan just, et Win8 vähendab veelgi selliste restartide arvu  |
Mida sellist sa arvuti taga teed, et windows Sull kogu aeg kohustuslikke restarte nõuab. Ise olen selle kuu jooksul ainult 1he teinud, see siis kui windows update tegin. |
Kui loetleda ainult mõned, siis peale teatud sätete näppimist on vaja restarti,uute driverite kasutamiseks on vaja restarte,paljud win uuendused nõuavad restarte,mitmed programmid nõuavad restarte jne
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
29.05.2011 13:53:14
|
|
|
Eksisteerivad tõepoolest veel mingid jobud non-Microsoft programmid, mis vahel tahavad pärast update'i restarti. Näiteks Adobe Reader ja Acrobat.
|
|
Kommentaarid: 733 loe/lisa |
   |
1 :: |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
30.05.2011 13:23:00
|
|
|
Microsofti enda windows update on see mis enim restarti nõuab. Ja veel nii kuradima ülbelt, et laseb postponeda max 4 tunniks, canceldamise võimalust polegi.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
30.05.2011 13:40:28
|
|
|
Alati on võimalus automaatsed uuendused maha keerata ja teha update parajasti siis, kui sobib resada.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
31.05.2011 08:29:34
|
|
|
maatriks kirjutas: |
Alati on võimalus automaatsed uuendused maha keerata ja teha update parajasti siis, kui sobib resada. |
Sellisel juhul ei tehtagi
Restarti peab tegema, et süsteem oleks turvalisem jms. Restardi tühistamine ei ole lihtsalt Microsofti jaoks variant .
Restartide tegemine on suht tüütu tõesti ja ootan ka aega, kus neid peab tegema minimaalselt, või leiutatakse uus süsteem uuenduste ja programmide paigaldamiseks. Näiteks milleks teha tervele arvutile restarti  Kindlasti annab midagi välja mõelda.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.05.2011 08:33:52
|
|
|
sirius4k kirjutas: |
Kindlasti annab midagi välja mõelda |
Muude OS'ide all ongi välja mõeldud ja juba aastaid kasutuses muud lahendused mis ei nõua iga väikse faili asendamise puhul rebooti
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ibndaud
HV kasutaja
|
31.05.2011 13:04:45
|
|
|
oehh. kui oleks loota, et win8 lagastaks VÄHEMALT poole vähem kettapinda 7'ga võrreldes ja kõik "võibolla vajalikud" ja tegelikult idiootsed serviced üldse likvideeritud, siis võtaks küll.
_________________ dumb...dumber...dumbest.......................................................microsoft |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
31.05.2011 13:16:28
|
|
|
tsitaat: |
canceldamise võimalust polegi. |
Kui uuendused tulema hakkavad, käib minul juba automaatselt "net stop "automatic updates"", mis tühistab uuendamise ja seega ka sunnitud olukorra alglaadimiseks.
Teenust päris välja ei lüli, aga keset töötegemist ei ole tõesti mahti ega tahtmist masinat sulgeda. Teagi, millal masin viimati mõne uuenduse lõpuni viis..
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
hexmex
HV kasutaja
|
31.05.2011 13:21:30
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
sirius4k kirjutas: |
Kindlasti annab midagi välja mõelda |
Muude OS'ide all ongi välja mõeldud ja juba aastaid kasutuses muud lahendused mis ei nõua iga väikse faili asendamise puhul rebooti  |
Ja üks teatud OS teeb oma järgmises versioonis asja veel mugavamaks - peale restarti jätkub töö sul täpselt sealt kus pooleli jäi .. seega väga suurt meelehärmi ei põhjusta enam isegi masina restart
PS. andke mulle andeks kui ma sellest featuurist valesti aru olen saanud
_________________ Olgem sõbralikud! |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.05.2011 13:46:16
|
|
|
hexmex kirjutas: |
peale restarti jätkub töö sul täpselt sealt kus pooleli jäi |
Mina olen säärast featuri kasutanud juba üsnagi mitu aastat. Käivitudes avatakse kõik rakendused ning isegi salvestamata failid tulevad täpselt selles seisus ette, mis nad sulgemise hetkel olid. Eriti abiks oli see, kui voolukatkestuse ajal oli korraga pooleli paari dokumendi ja koodifaili muutmine kuid polnud neid pikemat aega salvestada jõudnud
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.05.2011 13:50:14
|
|
|
Ja üks teatud OS..  |
See on saladus,milline OS ?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
31.05.2011 13:58:51
|
|
|
peale restarti jätkub töö sul täpselt sealt kus pooleli jäi |
Mina olen säärast featuri kasutanud juba üsnagi mitu aastat. Käivitudes avatakse kõik rakendused ning isegi salvestamata failid tulevad täpselt selles seisus ette, mis nad sulgemise hetkel olid. Eriti abiks oli see, kui voolukatkestuse ajal oli korraga pooleli paari dokumendi ja koodifaili muutmine kuid polnud neid pikemat aega salvestada jõudnud  |
Mis selle featuri nimi on
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.05.2011 15:09:49
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Mis selle featuri nimi on  |
Tolle featuri ühe sõnaga kirjeldamiseks vist oleks KApplication mis säärase kama oma kõhus ära lahendab
Tegelikult küll vist on tegu lihtsalt miski freedesktop protokolli implementatsiooniga ning suht suvalised rakendused võivad sama asja toetada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.05.2011 16:45:03
|
|
|
ibndaud kirjutas: |
oehh. kui oleks loota, et win8 lagastaks VÄHEMALT poole vähem kettapinda 7'ga võrreldes ja kõik "võibolla vajalikud" ja tegelikult idiootsed serviced üldse likvideeritud, siis võtaks küll. |
Senised Win8 buildid mida ma näppinud olen on mahult ja teenuste hulgalt samas suurusjärgus olnud mis Win7.
MarioA. kirjutas: |
Teenust päris välja ei lüli, aga keset töötegemist ei ole tõesti mahti ega tahtmist masinat sulgeda. Teagi, millal masin viimati mõne uuenduse lõpuni viis.. |
Mul endal on see teenus üldse nö on-demand, ehk kui isu tuleb panen batch failiga käima koos teiste "ajutiste" teenustega ja käsitsi kontrollin uuendused ära.Pärast uuenduste installi siis vajadusel restart ja pärast seda ajutised teenused jälle kinni.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
31.05.2011 16:59:46
|
|
|
oehh. kui oleks loota, et win8 lagastaks VÄHEMALT poole vähem kettapinda 7'ga võrreldes ja kõik "võibolla vajalikud" ja tegelikult idiootsed serviced üldse likvideeritud, siis võtaks küll. |
Senised Win8 buildid mida ma näppinud olen on mahult ja teenuste hulgalt samas suurusjärgus olnud mis Win7.
|
Miks see kettapind üldse oluline on?
Et iga uue versiooniga peaks aina vähem kettamahtu võtma OS? Miks? Mille arvelt?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.05.2011 17:08:34
|
|
|
Vista ja W7 puhul paistab too winsxs kataloog suht pidurdamatult kasvama. Suts jama kui on saanud OS'ile teha mõnekümne gigane partitsioon ja see paari aasta pärast hakkab üle ääre ajama.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
31.05.2011 17:30:04
|
|
|
Miks peaks keegi tegema OS-le paarikümnegigase partitsiooni? Isegi SSD-d on valdavalt suurustega 64GB+, mis on täiesti piisav juba nii Windowsi kui ka olulisemate programmide ning mängude jaoks.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.05.2011 17:33:49
|
|
|
Vana töömasina vista kataloogis olnud winsxs kataloog üksi oli ~40G suurune. Praeguse koduse W7 kastis on too kataloog ~20G. Samal kettal on ka program files ja mõned muud asjad.
Mängudele on eraldi 320G ketas mis on servani täis ja aeg-ajalt tuleb vanemat kraami maha lasta
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.05.2011 17:37:20
|
|
|
Renka kirjutas: |
|
Miks see kettapind üldse oluline on? |
Eks ta tahab rohkem kraami mahutada vist OS kettale või loeb seda kuidagi bloat-ks
Vista ja W7 puhul paistab too winsxs kataloog suht pidurdamatult kasvama. Suts jama kui on saanud OS'ile teha mõnekümne gigane partitsioon ja see paari aasta pärast hakkab üle ääre ajama. |
Mäletan, et kuskil sai arutatud seda ja see oli suht erandjuht, et sul see winsxs üle hakkas ajama Vista peal.pealegi enamus kasutajad teevad suuremad pardid kui neil reaalselt kunagi vaja on, seega nad ei komistaks selle probleemi otsa isegi kui see veel esineb kellelgi.
maatriks kirjutas: |
Miks peaks keegi tegema OS-le paarikümnegigase partitsiooni? Isegi SSD-d on valdavalt suurustega 64GB+, mis on täiesti piisav juba nii Windowsi kui ka olulisemate programmide ning mängude jaoks. |
Andmekandja enda mahu piiratus?.Minul 34GB OS ketas, seega loogiliselt max part sealsamas.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
31.05.2011 17:40:21
|
|
|
tomorrow, vanemad SSD-d tõesti on sealmail, aga praegu enam alla 64GB eriti ei müüda, seega ei näe probleemi selle kohapealt, nagu ka enne kirjutasin.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
31.05.2011 18:02:25
|
|
|
Ho Ho, ei oska öelda millega sa nüüd otseselt tegeled aga mina arendajana koos 229 installitud programmiga ei ole ka suutnud sellist winsxs kausta suurust saada, minul on see vaid 5,95GB.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dolph
HV kasutaja
|
31.05.2011 18:21:48
|
|
|
mirko27 kirjutas: |
Jah, seepärast arendataksegi tarkvara edasi, et temaga ebamugavam ning keerulisem töötada oleks. Panid mu paika Marie. Soovitan sul üle minna windows 98 peale lausa, sest sellega olid kindlasti veel varem harjunud kui XP-ga. Ja miks mitte lausa 3.1 kui nii vana mees oled. |
A mis sa lahmid ja laiad. Ma oskan Excelit väga hästi käsitseda, aga uute Excelite menüüsid vaatan küll tükk aega enne kui õige nupu üles leian. Produktiivsusele on täiesti absurdne hoop. Aga eks arengutega tuleb kaasas käia, midagi pole teha.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
31.05.2011 18:23:55
|
|
|
Dolph, kui sa oskad väga hästi käsitseda siis kuidas menüüd su produktiivsust muudavad? Klaviatuuri otseteed on ju kiirelt asjade tegemiseks
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
31.05.2011 18:25:21
|
|
|
Dolph, minujaoks on ribbon ja selle peitmise nupp parim asi peale viilutatud leiba. Tõsiselt, kui ma tahan saan kiiresti selge menüü ette, ja liigun hiirega minema - kaob ära.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.05.2011 18:40:41
|
|
|
Ribboni põhiprobleem on, et asjade mõistlikuks ära mahutamiseks on sul näha ainult ikoonid kuid ikoonidele vastavate tegevuste välja mõtlemine/meelde tuletamine on jupp maad raskem kui tekstist aru saamine. Muidugi ka see pisiasi, et sageli on vaja sama toimingu jaoks rohkem ringi klõpsida
[edit]
winsxs kataloogist veel rääkida siis hetke töömasina ~1.5 kuu vanuse win7 installi puhul on selle suurus kriips alla 8GB ehkki kogu arendustegevus ja rõhuv enamus rakendustest on installitud virtuaalmasinasse.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |