Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Spezz
HV veteran
|
19.05.2011 21:19:32
|
|
|
Kole lihtsalt vaadata kui inimesed ei suuda isegi spellerit kasutada kui endal spellimistarkust ei jagu.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mais
Piiratud kasutaja

|
19.05.2011 21:23:21
|
|
|
Spezz kirjutas: |
Kole lihtsalt vaadata kui inimesed ei suuda isegi spellerit kasutada kui endal spellimistarkust ei jagu. |
Ega jah, arvan et tegu vene rahvusest inimisega, neil väga raske käändada. Aga vähemalt õpivad
Võin ka eksida.
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmcinc
HV vaatleja
|
20.05.2011 02:42:22
|
|
|
Vabandage kui mingi asi kirjutasin ma valesti.
Minu pakk läks läbi.
Aga huvitav asi on selline, et usps.com tracking staatus näitab: Out of Foreign Customs, May 19, 2011, 8:20 am, ESTONIA
See informatsioon oli pole näidatud post.ee saadetise sündmustest.
Post.ee staatus näitab :
19.05.2011 21:57:00 Saabunud Harju postivahetuspunkt
14.05.2011 15:36:00 Saabunud Sorteerimiskeskus (PI-23 – tolliterminal)
ma loodan, et sain täna pakki postkontoris.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mais
Piiratud kasutaja

|
20.05.2011 08:38:15
|
|
|
rmcinc kirjutas: |
Vabandage kui mingi asi kirjutasin ma valesti.
Minu pakk läks läbi.
Aga huvitav asi on selline, et usps.com tracking staatus näitab: Out of Foreign Customs, May 19, 2011, 8:20 am, ESTONIA
See informatsioon oli pole näidatud post.ee saadetise sündmustest.
Post.ee staatus näitab :
19.05.2011 21:57:00 Saabunud Harju postivahetuspunkt
14.05.2011 15:36:00 Saabunud Sorteerimiskeskus (PI-23 – tolliterminal)
ma loodan, et sain täna pakki postkontoris.  |
Sinu pakk peaks täna saabuma jah. Väga imelik käitumine nende poolt. minu pakk saabus:
13.05.2011 16:26:00 Saabunud Sorteerimiskeskus (PI-23 – tolliterminal)
13.05.2011 14:37:00 Vastuvõetud Sorteerimiskeskus (PI-2 - rahvusvahelised kirjad)
Ja siiani pole nad sellega midagi teinud, kuigi minu pakk jõudis sinu pakist 1 päev varem
Ajab vihale küll selline käitumine.
Anna siis märku, kas pidid tollimaksu maksma ja kui palju.
Edit:
Nüüd sain teada milles jama oli
[VaHuR] kirjutas: |
Kui asi tolliterminali läheb, siis saadetakse kiri koju, et sellisest riigist on saabunud postisaadetis ning saatke faksiga, mailiga või postiga meile kauba maksumust tõendab dokument. Kuna saadetiste numbriteks võetakse nende tracking number (kui lihtpakk tuleb, siis paneb toll selle peale) ja sa seda tead, siis saada neile email juba ära - tolliterminal@post.ee. Kirjuta mis trackinguga paki arve see on ja asi ants. Kui vaja, siis tehakse deklaratsioon ära ning saadetakse postkontorisse pakk. Seal tasud maksud ja saad paki kätte.
Viimati kui mulle EL väliselt pakk tuli, siis see polnud tähitud. Kui lõpuks mulle teatis tuli, siis nägin, et see juba nädal aega neil seal seisnud. Sellepärast saadagi lihtsalt kohe praegu juba see arve ära neile. |
Täna hakkasin asja kontrollima
Kasutaja [VaHuR], andis mulle vale maili aadressi ja sinna ma saatsin kirja. Nädal aega sellepärast nüüd p*****.
Õige aadress on tolliagentuur@post.ee ja sealt saab ka kinnituse, et nad said su kirja kätte.
|
|
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmcinc
HV vaatleja
|
20.05.2011 13:19:23
|
|
|
Sain täna kätte
Maksin imporditasu 20euro + 5 teenustasu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
21.05.2011 15:35:34
|
|
|
Kaua võiks lihtmaksikiri Poolamaale minna?
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
21.05.2011 16:10:11
|
|
|
vaevalt, et ta kiiremini liigub kui mujale Euroopasse. 2 nädalaga võib arvestada.
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.05.2011 11:43:27
|
|
|
Viimati läks 4 päevaga.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
23.05.2011 12:46:43
|
|
|
tsitaat: |
Tähtmaksikiri väljastatakse saajale tema elu- või asukohas allkirja vastu. |
Veidi loogikat mõrvav, et ma võin saadetise saada ilma lisatasuta ukse ette, aga lähimasse postkontorisse toimetamine, mis ei ole elukohajärgne (e. saadetisel märgitud adressaat), maksab.
Nad saadavad selle tasuta 20km eemale, kui pigem kandekeskusest 5km minu suunas.
Hämmastav bürokraatia.
Kahtlen kandekeskuste positiivses mõjus teenuse efektiivsuse ja kvaliteedi suurendamises kliendi suunas, kui selline selge vastuoluline ebapraktilisus ja ressursside raiskamine aset leiab: Kohalikud postkontorid jäid enamuses tööle, kuid saadetisi sinna automaatselt ei edastata, mis tähendab kliendile tihti +1 tööpäeva, või suurenenud kütuse- ja ajakulu kandekeskusesse suundumiseks. Momendil saadetakse kandekeskusest teatis - klient raiskab umbes liini otsas (nüüd on see vaiksemaks jäänud, aga alguspäevil sai vast kolme tunni peale teenindaja kätte) mõne minuti aega ja tagantjärele paar kopika, kinnitamaks iga kord, et ta jätkuvalt ei ela kandekeskuse kõrval ja seega palumaks saadetist elukohajärgsesse postiasutusse - saadetis saabub järgmine päev, klient läheb kandekeskuse teatisega järgi ja saab oma paki kätte - järgmine tööpäev ootab klienti "aruka" bürokraatia tõttu postkastis kohaliku postiasutuse teatis juba käes oleva paki kohta.
Mis hirm on nii elementaarset protsessi automatiseerida - (tööjõu)kulude kokkuhoid ja efektiivne (loe: ka kiire) haldamismudel ei paista Eesti Postil kuidagi päevakorras olevat.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mais
Piiratud kasutaja

|
23.05.2011 15:36:16
|
|
|
Selline jama et Toll nõuab liiga palju raha, üle 100Euro.
Ja nüüd oleks vaja asi vaidlustada.
Nagu ma aru sain siis kui tuleb kiri et pakk kohal, lähen postkontorisse võtan sealt tolli paberid (pakki ei võta) ja lähen paberitega Tolli kohapeale?
Käib see asi nii?
|
|
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
26.05.2011 10:09:21
|
|
|
Kaupade tellimine väljastpoolt EL-i läheb kallimaks
http://uudised.err.ee/index.php?06229390
tsitaat: |
Eesti Post tõstab jõuliselt väljastpoolt Euroopa liitu saabuvate saadetiste deklareerimise hindu, lisaks võib kaupade tollis vormistamine edaspidi kauem aega võtta.
Alates teisest poolaastast saab seni maksuameti tööks olnud pakkide tollimine Eesti Posti ülesandeks. "Suurem töömaht tähendab, et Eesti Post peab alates 1. juulist tõstma tollideklaratsioonide vormistamise teenustasusid," teatas postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult ettevõtte pressiteenistuse vahendusel. "Uus kord tähendab paratamatult seda, et tööd on rohkem ja kauba deklareerimine võib võtta senisest rohkem aega."
Hinnatõus on märkimisväärne, näiteks maksab alla 150-eurose väärtusega paki Eestisse lubamine senise 6.50 asemel 9 eurot. Hinnatõusu täpset ulatust saab vaadata siit: www.post.ee/toll
Eesti Postil võtab väljastpoolt Euroopa Liitu saabunud pakkide tollivormistamine aega kaks kuni viis tööpäeva alates saadetise tolliterminali saabumise päevast. Sellise ajaga saab hakkama eeldusel, et saatedokumendid on korrektselt vormistatud.
"Meie eesmärk on tagada kvaliteetne tolliteenuste kättesaadavus üle Eesti," rõhutas Jaan Vainult. "Samas on inimestel võimalus kokku hoida Eesti Postile makstavalt teenustasult ning esitada deklaratsioon iseseisvalt. Selleks tuleb pöörduda lähimasse tolliasutusse või esitada deklaratsioon elektrooniliselt."
Tollimaksud tuleb tasuda igal juhul, nii iseseisvalt deklareerides kui ka kasutades Eesti Posti teenust. Eesti Posti vahendusel saabub Euroopa Liidu välistest riikidest keskmiselt 4000 saadetist kuus. Nendest 2000-2300 saadetist vajab tollivormistust.
Kristjan Jõevere |
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
26.05.2011 10:12:51
|
|
|
Mais, palun vabandust, ei kontrollinud mailiaadressi
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
26.05.2011 10:15:17
|
|
|
mis värk viimased kuu - poolteist eesti postiga on et eu siseselt tulevad pakid kohale varasema 5 päeva asemel 10 päeva jooksul keegi omab mingit infi ?
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
26.05.2011 11:20:09
|
|
|
Loogikavastane tegevus. Tõstavad hinda, sest kliente liiga palju
Hinnatõusu pärast hakkavad inimesed ise pabereid täitma. Ise täites saab äkki isegi kiiremini kui ep 10 päeva
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
20.06.2011 15:21:57
|
|
|
Ei tea, kas toll on puhkusel? Pakid jõuavad kuidagi kiiresti
Üks pakk oli missent to thailand ja siis on peal veel kleepsud, et saksa toll on paki kinni pidanud (pakk on käinud läbi Šveitsi ja ma ei tea mis maade, tegelt on Hong Kongist pärist). LOL
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
03.08.2011 22:41:01
|
|
|
Ma ootaks pigem uudiseid Tallinna kohta, kas suudetakse mõistliku tihedusega kogu linn ära katta või hoitakse selle pealt kokku.
|
|
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV veteran

|
03.08.2011 22:42:12
|
|
|
Nägin ka Rakveres ühte sellist automaati. Niikuinii mingid rusikakangelased lähevad oma rammu proovima nendega
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
03.08.2011 22:42:54
|
|
|
Tallinnas niigi postkontorid kauem lahti kui enamikes teistes Eesti paikades.
|
|
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
03.08.2011 22:46:51
|
|
|
[VaHuR] kirjutas: |
Tallinnas niigi postkontorid kauem lahti kui enamikes teistes Eesti paikades. |
Seda kindlasti, kuid strateegilistes kohtades (nt kesklinn) on nad kõvasti kokku tõmbunud ja kui mina sinna sattunud olen, on alati mitmekümneminutilised järjekorrad olnud. Lisaks on katmata näiteks Veerenni piirkond Tallinnas.
|
|
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaleStinre
külaline
|
03.08.2011 22:50:04
|
|
|
Eesti Post liht ja tähtsaadetis = vanaaegne, aeglane, ebausaldusväärne ja ALATASA segadused korralikult vormistatud pakkide õigetele aadressitele toimetamisega
Eesti Post ELS kuller = mitte alati kiire (segadused adresaadile toimetamisega ja pühapäeval ja riigipühadel teenus ei toimi) ning meeletult kallis (lisavad küsimata 2x kallima teenuse hinna näiteks. ettevaatlikult)
SmartPost = usaldusväärseim postiteenus Eestis, samuti suhteliselt kiire
Cargobus = kiireim kuid mitte kõige odavaim postiteenus Eestis, v.a. vahepealsed klienditeeninduse möödalaskmised, kus pakk ei jõua "ümberistumisega" bussi peale.
DPD kuller = usaldusväärne postiteenus üle Euroopa. Ainus miinus- pühapäeval ja riigipühadel teenus ei toimi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.08.2011 23:51:19
|
|
|
Ramones kirjutas: |
Nägin ka Rakveres ühte sellist automaati. Niikuinii mingid rusikakangelased lähevad oma rammu proovima nendega  |
aga kuidas on nende ilmastikukindlusega- soe, kylm (-30 talvel), vihmad jne
niiskus seal aparaadis võib päris karmiks minna. arvuti juppe jms nendesse sygisel ja talvel küll ei julge panna
väga kahtlen, et seal kastid täiesti hermeetilised
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
04.08.2011 01:19:41
|
|
|
tule taevas appi, pea samasugused lambad nagu SmartPost
sinine täpp on EP, 2 punast SP, see A-junn kesklinnast mõnisada meetrit kirdes. EP kasuks räägib vähemalt see, et kesklinnas on postkontor. aga kõik automaadid puntras koos. kõige otsesemas mõttes võib kõvem viskaja EP automaadist SP-d tabada ja sealt paar viset edasi on teine SP
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
04.08.2011 01:21:27
|
|
|
Täna 20 minutit Kristiine Eesti Postis sai aega veetud, olgugi et kaks klienti oli ainult ees, ikka täielik ikaldus . Pakiautomaati tahaks näha küll nende poolt. Esiteks ei ole numbreid järjekorra jaoks (võitle pensionäridega, et sinu koht ikka järjekorras säiliks) ja siis see aega igale kliendile on ikka liiga palju, pole ime et pankroti äärel ollakse.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
04.08.2011 08:47:01
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
sinine täpp on EP, 2 punast SP, see A-junn kesklinnast mõnisada meetrit kirdes. EP kasuks räägib vähemalt see, et kesklinnas on postkontor. aga kõik automaadid puntras koos. kõige otsesemas mõttes võib kõvem viskaja EP automaadist SP-d tabada ja sealt paar viset edasi on teine SP  |
Vähemalt koduka järgi Aurigas enam SP-d pole. Alguses oli ka kesklinnas Kaubamajas, aga sealt kadus kiiresti ära
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|