Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  USB3.0 port muutus USB2.0 pordiks [LAHENDATUD] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
WAV
HV veteran

sõnum 22.05.2011 14:33:38 USB3.0 port muutus USB2.0 pordiks [LAHENDATUD] vasta tsitaadiga

Ühest suvalisest kasutamisest alates hakkasid USB3.0 pordid USB3.0 mälupulgaga järsku USB2.0 kiirusega toimima (Windows 7; A-Data S102 pulk, Intel 67 chipset).

- Enne toimis kõik õigesti, sama mälupulgaga, samades portides.
- Nüüd läheb alati ainult USB2.0 max kiiruse peale (37 MB/s), ka kõik erinevad süsteemiutiliidid ja testrid kinnitavad: "established speed USB2.0".
- USB3.0 draiver (Renesas) on endiselt peal ja kõik süsteemiinfo kohad näitavad, et see ka töötab probleemideta. Seda näitavad ka eelpoolnimetatud testutiliidid.
- Mälupulga sissepistmisel tuntakse ilusti ära, et tegemist on USB3.0 pulgaga, sest antakse ekraanile teade "this device can perform faster if you connect it to USB3.0 port"... aga ma just ühendangi seda parajasti sellisesse USB3.0 porti !?!?
- Muutus tekkis pärast seda kui ma vahepeal kogemata kasutasin sama mälupulka ka USB2.0 porti ühendatuna.

Guugeldades miskit sarnast probleemi teistel ei suutnud välja otsida (võimalik, et ei suuda probleemi õigesti sõnastada).
Teisi USB3.0 seadmeid ei ole kahjuks käepärast, et proovida-võrrelda nendega, teisi USB3.0 emaplaate ka hetkel pole võtta.

Mõned oletused:
- Kas on võimalik, et Windows jätab pulgaga kasutatud eelmise kiiruse kuhugi (aga kuhu siis?) ini või inf faili kirja ja järgmisel korral kipub samuti toimima siis (et kui korra olin USB2 pordi taga, arvas äkki et sellise ID-ga pulk on nüüd USB2 standardi kiirusega vaja lugeda-kirjutada)? Muidu seda ma tean et kuhugi Windows kirjutab omale üles küll, mis pulgad talle on kunagi külge pandud, sest järgmine kord näiteks suudab ta neile omistada sama draivi-tähe nagu enne sai määratud, just individuaalsetele pulkadele, ka samatüübiliste erinevatele eksemplaridele (ise kasutangi just tagumisi U, V, W jne tähti selleks).
- Kas võib olla hoopis pulk nässu läinud kuidagi ja ei suuda USB3 standardit edastada enam? Kuid ometi masin tunneb ära, et tegemist on USB3 pulgaga ja kuvab ette soovituse kasutada seda kiiremas pordis (kuigi ongi seal pordis ta juba)?
- Või tuleks viga otsida ikkagi emaplaadi portide või draiverite poolelt?

viimati muutis WAV 22.05.2011 23:55:27, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.05.2011 15:59:26 vasta tsitaadiga

Start > Run... > cmd > OK (või otsiaknasse cmd.exe ja siis sealt klõpsad käima, Run as administrator soovitavalt)
Ja seal mustas aknas
set devmgr_show_nonpresent_devices=1 > Enter
ning peale seda
devmgmt.msc > Enter
Device Manageri menüü > View > Show hidden devices > linnuke
Nüüd otsid selle pulgaga seotud read igalt poolt üles ja kustutad.

XP all vähemalt käib nii, vaevalt see uuematel teisiti on. Palju sellest antud juhul kasu on, seda ei oska kommenteerida.

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Asgate
Kreisi kasutaja

sõnum 22.05.2011 19:06:14 vasta tsitaadiga

Uuri minu USB3 probleemi/lahendust:

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=469025&highlight=
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 23.05.2011 01:19:55 vasta tsitaadiga

1. To A.S.: Juhend on igati OK, kuid probleemi see ei lahendanud. Neid pulgaga seotud ridu seal kusagil, ka sügavustes, lihtsalt ei olnud (siis kui pulk välja võetud).

2. To Asgate: PCI-E sagedus on mul paigas, vähemalt tundub nii, et on. OC tegemist ma ei harrasta, midagi pole ise ka ära näppinud.

3. Lasin nüüd ka kõik USB ja chipseti draiverid maha, seejärel paigaldasin hoolikalt uuesti kõik taas. Ei mingit tulemust, ikka sama seis.

4. Võtsin pulgalt partitsiooni maha, tegin uue MBR ja uue puhta format'i. Ikka ei mingit muutust probleemis.

5. Nüüd aga ühel katsel läksin käega kogemata natuke tugevamini arvuti USB3.0 pesas olevale pulgale vastu... arvuti andis selle ajal tüüpilise kontakteerumise/lahtikontakteerumise helisignaali, ja veel kahekordselt! See tegi mu kohe ettevaatlikuks! Siis võtsin pulga välja ja pistsin tagasi pessa isegi teise suunda veidi kallutades, vaatasin ka koheselt testutiliiti... jah oligi USB3.0 kiirus tekkinud!

Järelikult: eriti tobe viga - kehv mehaaniline kontakt USB3.0 osa signaaliklemmidega! Võib-olla on mõningase kasutamise järel veidi lõdvaks vajunud (või siis vajutaski just see vahepealne pulga USB2.0 pesas kasutamine mingid klemmid natuke ära, kuigi seda ei tohiks juhtuda). Ühes USB3.0 pesas ei suuda praegu veel kuidagimoodi USB3.0 käima saada (USB2.0 samas töötab). Kuid teises USB3.0 pesas (sama kontroller ja hub) juba õnnestub 50% juhtudel, kuna ma nüüd tean kuhupoole suruda! Uurin luubiga neid kontakte, väga halb vaadeldavus ja juurdepääsetavus on, kuid näib nagu midagi otseselt katki või ärapaindunud ei ole. Tõenäoliselt liiga lõdva pesa, või siis pistik.

NB! Ebameeldivalt miniatuurne on see USB3.0 lisaklemmide värk küll. Need klemmid on pesa poolel ainult 2mm pikad, pistiku poolel vaid peened ühepunktikontakti-konksukesed ja lisaks liiguvad nad omakorda veel millimeetri murdosa kaugusel USB2.0 klemmidest, kujutan ette et mingis kombinatsioonis või sisselükkamise hetkel võivad veel omavahel vabalt lühistuda ka! Kui nüüd USB3.0 hakkab laiemat populaarsust saavutama ja massidesse jõudma, siis ma julgen küll ennustada, et neid pistikuprobleeme hakkabki tulema, järjest... Äärmiselt kapriisne ja nöga kokkukompunnitud mehaaniline konstruktsioon, juba põhimõtteliselt! Kui veel mustus ja purud ka vahele satuvad, siis veelgi enam...
Samas aga, kui kasutaja just vahetult protsessi juures aega ei mõõda ja teste ei vahi, siis ta ei pruugigi tihti üldse taibata, et tema USB3.0 asi töötas ainult USB2.0 kiirusega! Enamuse rakenduste juures seda tähele ei panegi, mälupulkadele tüüpilise toiminguna väikeste failide salvestamise kiirust (tegelikult üldse salvestamise kiirust tänapäeva pulkade suutlikkuse juures) see erinevus samuti ei mõjuta.

EDIT:
Tegin veel pool tundi lisakatseid. Tulemusena sain omale juba päris hästi käppa selle liigutuse, kuidas panna mälupulk pessa, nii et 95+% tõenäosusega saab USB3.0 kiiruse peale. See võib küll olla ka minu pesade-pulga kokkusobivuse eripära (kuigi visuaalsel lähiuuringul siiski paistsid kõik kontaktid samas väga ilusti olema nii nagu peab), kuid igaks juhuks võib-olla on ka kellelegi teisele neid põhinippe kasulik teada:

* Sissepistetav mälupulk (või juhtmepistik) tuleb haarata sõrmede vahele nii eestotsast kaelast (pistiku kontaktosa juurest) kui veel võimalik. Sabast haaramine tekitab tõenäoliselt pulga võnkumise sisselükke löögi mõjul, kangiefekti ja sellega tekib hetkeline USB3.0 klemmide kontaktipuudulikkus. Kuigi see kontakt võib hetke pärast kenasti taastuda, süsteem juba kord USB2.0 peale läinult uuesti USB3.0 peale tagasi ise ei tule, selleks peab siis pulga korraks välja tõmbama;

* Mälupulk tuleb lükata pessa hoogsalt, kiiresti, ühe lükkega, pikemalt mõtlemata! Lõpus ei tohi survet aeglustada, tuleb laksti vastu põhja lasta, ikka korralikult vastu põhja (ehk siis vastu serva mis eest tõkestab), kuid samas ilma "hüppamiseta" vastulöögi hetkel. Tundub, et süsteemil on väike, sekundi kümnendikosa suurune viivitus, mille jooksul ta veel pulka initsialiseerima ei jõua hakata - selle aja jooksul peab pulga ühendatud saama;

* Niipea kui on pihtas-põhjas, tuleb koheselt näpud lahti lasta ja pulka mitte ühestki otsast enam rohkem puutuda. Igasugune "istuvuse järelkontroll" pulga kerge nõksutamisega keerab oleku kohe USB2.0 peale. Kõige hullem on pulga sabast kangutamine kontaktplaadiga ristsuunas - sealt sabast saab vabalt teda kuni sentimeetri ülesalla pendeldada, aga see on juba piisav, et pesa esiserval asuvad USB3.0 klemmid ka pool millimeetrit pistikukontaktist juba eemalduksid. Samas USB2.0 klemmid on pikad ja ulatuvad sügavale, nad on ka poole laiemad ja pistiku poolt samamoodi pikad klemmid vastas. Seetõttu neid nii kergesti lahti ei loksutagi.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 23.05.2011 09:46:33 vasta tsitaadiga

Mul ka kodus vana A-Data 2.0 pulk, gigane. See ei anna ka pessa torgates alati korralikult ühendust (ei sõltu arvutist ega opsüsteemist), peab välja tõmbama ja uuesti proovima. Tundub A-Data omapära olevat, sest teiste pulkadega pole sellist probleemi täheldanud.

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 23.05.2011 10:13:49 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Seetõttu neid nii kergesti lahti ei loksutagi.

Ma ka ei soovitaks neid pesasid sedasi loksutada. Sendi haaval edasi-tagasi loksutades loksutab lõpuks kõik asjad lahti... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.05.2011 10:42:25 vasta tsitaadiga

Väike ääremärkus - aga järelikult ei ole mõtet kokku osta ka suvaliste firmade kehvakesi USB-pulki, vaid tuleb kulutada vähe rohkem raha ja osta mõne kindlama firma, väheke kallim, kuid 100% töötav USB-seade.

Nii, et igasugu ime-nimede ime-toodete korral võib igasugust koerust oodata ja see on nii ka USB2.0 seadmete juures.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 23.05.2011 10:49:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Väike ääremärkus

Ma ei nimetaks A-Datat just suvaliseks firmaks...

tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 23.05.2011 14:01:44 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
tsitaat:
Väike ääremärkus
Ma ei nimetaks A-Datat just suvaliseks firmaks...

USB 3.0 pulkade (seejuures eriti veel 32 ja 64GB mahuliste) valik on meie kaubanduses peaaegu olematu veel. Põhimõtteliselt ainult A-Data ja Kingston vist, kummaltki üks mudel, vähemalt siis kui ma hiljuti neid otsisin. Kingston'i vastava mudeli korpus on aga nii jäme, et blokeerib ka teise pesa enda kõrval ära.

Tegelikult ma polegi täiesti kindel, kas kehvakesed on just pulga kontaktid või on hoopis Inteli (Foxconn) emaplaadi küljes olevad pesad tehtud kuidagi mõõdust natuke välja.
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 23.05.2011 23:31:10 vasta tsitaadiga

http://tigma.ee/toote/usb-3-0-malupulgad/

Neid Tigmasid pole kusagil näha olnud? Kui mõne omale ostetud saan siis Tallinnas saaksin katsetada anda. Saad proovida kas on emaplaadi viga. Mälupulkadest eelistaksin A-Datale Kingstoneid. Robustsemad on küll aga vähem muresid. A-Data pulgad on mul üldiselt kõige sitemad pihku juhtunud icon_sad.gif

tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 24.05.2011 00:20:35 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
http://tigma.ee/toote/usb-3-0-malupulgad/
Neid Tigmasid pole kusagil näha olnud? Kui mõne omale ostetud saan siis Tallinnas saaksin katsetada anda. Saad proovida kas on emaplaadi viga. Mälupulkadest eelistaksin A-Datale Kingstoneid. Robustsemad on küll aga vähem muresid. A-Data pulgad on mul üldiselt kõige sitemad pihku juhtunud icon_sad.gif

Vähemalt eile polnud Eestis üldse mitte ühtegi 32GB ega 64GB USB3.0 pulka saadaval või tellitavat laoseisuga (nüüd lubatakse, et samasugune A-Data 32GB saabub taas lattu lähipäevil). Kingstoni robustsus-jämedus välistab kahjuks minu puhul tema kasutusvõimalikkuse, kuna mul vaja kahte pulka hakata korraga kasutama (teine tuleb lähiajal veel juurde) ja kaks USB3.0 pesa üldse ongi, vahetult kõrvuti. Alternatiivina saaks muidugi kasutada pikenduskaablit/kaableid, siis mahuksid ka jämedamad pulgad ära, kuid samas USB3.0 A(male)-A(female) kaablit pole ka mitte kusagil veel näinud. Tundub, et USB3.0 ajastu pole nagu tegelikult ikkagi veel saabunud...
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 25.05.2011 07:30:34 vasta tsitaadiga

See ühenduvusprobleem tundub pulga versiooni eripära vist olevat jah.Mul pole USB 3.0 pordis sellist asja juhtunud igatahes.
Muide kellel eraldi PCI-(E) kaart kus Renesas kiip peal, siis uusimad driverid ja firmware saab siit: http://www.station-drivers.com/page/nec.htm

USB 3.0 ajastu on jah kahjuks alles lapsekingades ja see A-DATA S102 on kah ikka megaaeglane USB 3.0 pulga kohta.Proovimise mõttes ma võin ta siiski osta mingi aeg.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 25.05.2011 10:34:29 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Mul pole USB 3.0 pordis sellist asja juhtunud igatahes.

Muide ega sa ei saa seda ka alati kindlalt väita. Ka mina tõenäoliselt ei märganud seda viga kohe üldse. Sest millegi väiksema asja kopeerimisel ei taju reaalselt kiiruseerinevust ja ega teste ka iga päev ju ei tee. Pulk võibki vabalt kukkuda suvalisel hetkel 2.0 reziimi ja töötada sedasi perfektselt edasi ca 36 MB/s kiirusega. Windows ei näita seda kiiremasse porti ühendamise soovitust ka sugugi mitte iga kord!

tomorrow kirjutas:
USB 3.0 ajastu on jah kahjuks alles lapsekingades ja see A-DATA S102 on kah ikka megaaeglane USB 3.0 pulga kohta.Proovimise mõttes ma võin ta siiski osta mingi aeg.

Selle S102 USB3.0 32GB pulga 45€ on sama või isegi veidi odavam hind kui USB2.0 32GB pulkadel, seega osta tasub igal juhul, vähemalt 2 korda kiirem on ta ikkagi... midagi nagu eriti ei kaota sellega, kui jah nüüd seda kontaktide veidrust poleks ilmnenud.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 25.05.2011 10:36:52 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
tomorrow kirjutas:

Selle S102 USB3.0 32GB pulga 45€ on sama või isegi veidi odavam hind kui USB2.0 32GB pulkadel, seega osta tasub igal juhul, vähemalt 2 korda kiirem on ta ikkagi... midagi nagu eriti ei kaota sellega, kui jah nüüd seda kontaktide veidrust poleks ilmnenud.

Ei mul pole nii suurt vaja.8GB ajab täitsa asja ära.16GB nö igaks juhuks varuga.
Paraku nagu ka SSD puhul on väiksematel mahtudel märgatavalt väiksemad kiirused.
Nt 8GB versioonil 14MB/s write.Isegi mu USB 2.0 8GB pulk on kiirem icon_neutral.gif
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 25.05.2011 11:04:13 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Paraku nagu ka SSD puhul on väiksematel mahtudel märgatavalt väiksemad kiirused.
Nt 8GB versioonil 14MB/s write.Isegi mu USB 2.0 8GB pulk on kiirem

Jah, nende kirjutamiskiirustega ongi asi üldse täiesti kaootiline. Spec'ides toodud andmed ei näita ka selles osas midagi asjalikku. Olenevalt failide suurusest olen S102/32GB pulgaga saanud kirjutamiskiiruseid kuni 28 MB/s, samas suurema hulga pisipudinate kopeerimisel saavutab kõigest 8...9 MB/s. Lugemiskiirus on siiski palju vähem kukkuv, reaalselt ka ligi 72 MB/s saan selle pulgaga kätte suhteliselt tavaliselt.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 25.05.2011 12:36:34 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
tomorrow kirjutas:
Nt 8GB versioonil 14MB/s write.Isegi mu USB 2.0 8GB pulk on kiirem

Jah, nende kirjutamiskiirustega ongi asi üldse täiesti kaootiline. Spec'ides toodud andmed ei näita ka selles osas midagi asjalikku. Olenevalt failide suurusest olen S102/32GB pulgaga saanud kirjutamiskiiruseid kuni 28 MB/s, samas suurema hulga pisipudinate kopeerimisel saavutab kõigest 8...9 MB/s. Lugemiskiirus on siiski palju vähem kukkuv, reaalselt ka ligi 72 MB/s saan selle pulgaga kätte suhteliselt tavaliselt.

Jep proovi 10 000 x1KB faili kopeerida ja vaata kuidas venib icon_smile.gif
Kasutasin seda käsurida, et seda teha:
For /l %n in (1,1,10000) do echo CopyTest >> "C:\CopyTest%n.txt"

Batch faili puhul tuleb muidugi kasutada topelt %% märke.Käsitsi toimib ka ülaltoodu.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  USB3.0 port muutus USB2.0 pordiks [LAHENDATUD]
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.