praegune kellaaeg 17.06.2025 20:31:22
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ratsoup
HV kasutaja
|
13.05.2011 01:29:49
Signaal monitori puudub/kaob ära |
|
|
Lugu selline, et isenditeks on kaks P4. Üks veid uuem teine veidi vanem. Mõlemal arvutil esineb sarnane müstiline viga, et mingil suvalisel hetkel kaob pilt eest, kuid masin töötab edasi.
Vanem P4 - monitoriks vana 19'' CRT. Tegi sellist pulli, et keset tööd wordis viskas monitorile valge pika juti horisontaalselt, ülejäänud pilt must. Mis siis aitas, et monitor välja lülitada, ja natukse aja pärast sisse, hea õnne korral sai pildi tagasi. Kahtlustasin monitori, seega pistsin ühe 17 CRT sinna taha, mis keeldus üldse pilti ette võtmast. Samas läpakast tulnud signaali peale võttis monitor pildi ette. Videokaardi vahetus Samuti ei aita absoluutselt.
Uuem P4 - sees ketas, millel on Red Hat linux peal. Selle bootib ilusti üles. Kui aga käskida CD-lt XP-d buutida, kuvab esimese rea, et midagi teeb, ning siis on pilt must, kõik. Vahetasin mälusi, slotte, kõvaketast, videokaarte. Vahepeal pilt üldse puudub, kuid paremaid tulemusi kah ei saanud.
Ise õpin IT-d ja häbi tunne on varsti juba. Ainuke asi mis mul pähe kargab, on et mõlemal masinal emaplaat jupsib? pls halp.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina2t
Kreisi kasutaja
|
17.05.2011 22:57:56
|
|
|
crt monitor tuksis esimesel. pilt kitsas. Ma ei mäleta täpset nimetust, aga pmt on pilt surutud keskele kokku ja seetõttu on sul valge joon.
vaata et 17" taha pannes oleks talle sobiv resolutsioon-hertz. äkki ei suuda nii suure resoga pilti näidata.
teisel,
plaat/cd rom tuksis?
proovi instaleerida teiseks op süsteemiks.
on minu subjektiivne arvamus.
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ratsoup
HV kasutaja
|
18.05.2011 00:23:54
|
|
|
Okei, esimese puhul tundub isegi tõenäoline selline selgitud. Testin hiljem järgi. Samas teise puhul sai masin pandud buutima teiselt kõvakettalt. Ei võtnud üldse pilti ette. Ei oska CD-d/CD Rom-i nagu kah kahtlustada, on seni kuni nende pildiviperusteni probleemideta töötanud. Igatahes tänud mõtete eest, vaba aja korral proovin järgi!
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina2t
Kreisi kasutaja
|
18.05.2011 01:30:50
|
|
|
teisel kastil ei jää muud tõesti üle kui emaplaat-protsessor siis. ülejäänud oled ju ära proovinud.
üldse pilti ette ehk vajutasid power nuppu ja ventilaatorid ka tööle ei hakanud?
siis oli ehk midagi valesti ühendatud/power switch tagant jäi offi(endal mitmeid kordi juhtunud, kõik on korras ja tööle ei lähe. täitsa paanika on ajanud:D)
mismoodi teiselt kõvakettalt bootimine välja nägi?
biosi said sisse? ketta tundis ära?
suvaline eelinstaleeritud os-iga ketas sinna arvutisse?
ahjaa. teisel, kui pildi ikka natuke ette võttis aga bootida ei suutnud. slave/master õigelt jagatud ikka kui teist ketast proovisid. ma ei kujuta kas see võib probleem olla, aga idee siiski.
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|