... Tabid-aknad sulguvad ctrl+w ja alt+f4'ga. Ei näe et seal erilist vahet oleks...
On küll vahe. Vahe tuleb juba sellest, kuidas Win/Linux ja MacOS akende ja programmidega majandavad. Kui sa Win/Linux all akna kinni paned, siis reeglina pannakse kinni terve proge (eranditeks need, mis on loodud ise tray'sse ronima). MacOS'i all on sul aga kaks varianti - Cmd+W ja kaotad ära ainult akna ja proge ise jääb taustale tööle või Cmd+Q ja proge pannakse täiesti kinni.
Ma olen ühte asja veel tähele pannud - Cmd+<mingi_täht> kombinatsioonid on kuidagi "sõrmesõbralikumad". Ei pea mingit erilist "sõrmeakrobaatikat" harrastama, et asjad tehtud saaks. Kui pöial Cmd peale panna, siis jäävad kõik enamlevinud otseteeklahvid nimetissõrme raadiusesse. Win/Linuxi all tahab Ctrl+<mingi_täht> ühte lähenemist, Alt+F4 jälle teist. Pisiasi, aga meeldiv...
Mäletan, et kui olin pikka aega Mac'i kasutanud ja siis olin sunnitud mingi aja Win'i keskkonnas tegutsema, siis julge nädal aega üritasin Alt+C' ja Alt+V' kopeerida-pasteerida. Kusjuures vastupidine protsess läks kuidagi hulka libedamalt...
testisin just järgi, linuxis paistab ctrl+q enamus programme sulgevat, seega too "boonus" ei ole puhtalt maci spetsiifiline
Copy-paste koha pealt, kas OSX'is saab hiirega selectitud teksti keskmise nupuga pasteda? Sellest mugavamat varianti pole ma veel kohanud, oluliselt parem kui ctrl c/v _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Copy-paste koha pealt, kas OSX'is saab hiirega selectitud teksti keskmise nupuga pasteda? Sellest mugavamat varianti pole ma veel kohanud, oluliselt parem kui ctrl c/v
Seda ei oska kommenteerida - pole ühtegi keskmise nupuga hiirt. Rulli litsumine täidab mul teist ülesannet...
Kaks sõrme ja nende alla ulatuvad järgmised kombinatsioonid:
CMD + A S D Q W R F C V (X totalfinder cut) T TAB B 1 2 3 4 5
Ütleks, et päris palju ulatub kahe sõrmega ära tegema.
CRTL puhul saaks ka aga palju ebamugavamalt. Pöial jääks üldse mängust välja siis.
ertr2 kirjutas:
tsitaat:
Sellist läbimõeldud, konsistentset, kasutajasõbralikku operatsioonisüsteemi on raske PC peal leida.
Mul on maci kogemus väike, kuid kui ma nägin et entrit vajutades dokument ei avane siis tuli küll tahtmine kedagi lüüa
OS X on muidu tore aga pange saab seda kah, kui vaja. Finderist igasugu erroreid välja meelitanud, totaalseid hangumisi. Viimase aja trendiks on minu installatsioonil lambist login screenile visata, miskit sureb maha. Samas masin kinni ei käi, sleep on ainuke asi mida masin näeb, kui just mõni update restarti ei nõua.
CRTL puhul saaks ka aga palju ebamugavamalt. Pöial jääks üldse mängust välja siis.
Kummaline, mul on käsi pimetrüki asendis klaveril ja pöial vajutab jämedalt kolmandiku noist loetletud nuppudest ning ka funktsiooniklahvideni ulatub vabalt _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Mina ütleks, et aknamajandus on jumala pohlad, kui aknas jooksev programm töötab 2-10x aeglasemalt Mäkil. Tõsise riistvaraga ei jää aega cmd+x abil menüüdes surfata, sest töö on enne tehtud kui pead hakkama sõrmedele tegevust otsima ja igavusest shortcutte mällu talletama.
Mina ütleks, et aknamajandus on jumala pohlad, kui aknas jooksev programm töötab 2-10x aeglasemalt Mäkil. Tõsise riistvaraga ei jää aega cmd+x abil menüüdes surfata, sest töö on enne tehtud kui pead hakkama sõrmedele tegevust otsima ja igavusest shortcutte mällu talletama.
Ei tea, igavusest shortcutid küll mällu ei jää, pigem ühekordsest kasutamisest ja emotsioonist, kui palju kiiremini saab, hiirega nühkimise asemel. Lisaks, kui mõlemad käed on klaviatuuril, pean oma kätt ju füüsiliselt liigutama, et hiirt kasutama hakata, mingisuguse lihtsa funktsiooni jaoks, palju lihtsam on sama toiming ju klaviatuurilt ära teha.
Nii see on. Suured "brändid"(ma paneks artiklis viidatud Apple, Facebook jms kohtadele lisaks veel muud suunad, kasvõi Microsoft versus linux, PC versus Mac, konsool versus arvuti jne) on võtnud üle religiooni rolli, vanasti valati verd, tänapäeval sõimeldakse internetis.
Nii see on. Suured "brändid"(ma paneks artiklis viidatud Apple, Facebook jms kohtadele lisaks veel muud suunad, kasvõi Microsoft versus linux, PC versus Mac, konsool versus arvuti jne) on võtnud üle religiooni rolli, vanasti valati verd, tänapäeval sõimeldakse internetis.
Aga tuleks tähele panna, et religioossed tunded tekivad siiski õunafännis - millele ilmalikud PC-kasutajad siis vastanduvad, nagu õige kaine mõistusega talupoeg kunagi
Aga tuleks tähele panna, et religioossed tunded tekivad siiski õunafännis - millele ilmalikud PC-kasutajad siis vastanduvad, nagu õige kaine mõistusega talupoeg kunagi
Tänapäeval on ateism ka "religioon"... _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
Enne võiks omale mõistete tähendused selgeks teha kui hakata oma teadmatusega laiutama _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Enne võiks omale mõistete tähendused selgeks teha kui hakata oma teadmatusega laiutama
Milline lünk sul nüüd täitmata jäi
Alustame näiteks sellest, kus millegi olemasolu tõestamiseks peavad eksisteerima päris, jälgitavad tõendid. Kasvõi kaudsed, aga siiski reaalsed. "Ateistid" oleksid valmis paugupealt oma seisukohti parandama, kui reaalse maailma faktid enam nende uskumustele ei vasta, religioon kui selline aga pöördub maailmapildiga mittesobivate faktide vastu põrgates tagasi pimedasse usku, mitte ei muuda oma maailmapilti.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Enne võiks omale mõistete tähendused selgeks teha kui hakata oma teadmatusega laiutama
Tahaks ka teada, milline lünk siit puudu on?
Kulla kallis sõber võiks enne religiooni mõiste endale selgeks teha. _________________ >50$ pokkeri bankroll
Mark0, XP ja Vista juhend on päris korralik bullshit. Mõlemas on all taskbaril ikoonid, mille peale klõpsates avaneb saadaval olevate võrkude nimekiri ja saab lihtsasti ühendada.
Huvitaval kombel tõesti on 2/3 juhendist see, kuidas kontrollida kas default seaded ikka töötavad või mitte _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Mida tuleb osx'is teha et muuta IP'd automaatse ja manuaalse vahel ning kui palju lühem selle kirjeldus tuleks säärase manuali põhjal? _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Teoorias võimalik kirjutada osx'ile viirusi mis aku õhku lasevad. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Seepärast ka sõna "teooria" _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
No minu arvates on see sõna "teoorias" rohkem kirjutatava viiruse kohta. Aga kui arvad, et raudpolt saab selle kirjutada siis jah teoorias võivad mõned akud ka õhku lennata.
"probleem" on pigem selles, et sääraste pahalaste kirjutamine on üsnagi mõttetu tegevus. Märksa tulutoovam on nakatunud masinaid mitte õhku lasta vaid kusagil botnetis ära kasutada. Seetõttu ka üsna tõenäoliselt sääraseid asju näha ei saa.
Samas jällegi kes teab, CIF ju ka otseselt kellelegi kasu ei toonud aga emaplaate hävitas ikka _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Ei teagi kuidas säärase typo teha suutsin arvestades kuidas see mul ühe emaplaadi ära hävitas ning kuidas järgnevatel paaril-kolmel aastal oli aprillikuu sisustatud sõprade-tuttavate masinate ennetava puhastamisega. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Alustame näiteks sellest, kus millegi olemasolu tõestamiseks peavad eksisteerima päris, jälgitavad tõendid. Kasvõi kaudsed, aga siiski reaalsed. "Ateistid" oleksid valmis paugupealt oma seisukohti parandama, kui reaalse maailma faktid enam nende uskumustele ei vasta, religioon kui selline aga pöördub maailmapildiga mittesobivate faktide vastu põrgates tagasi pimedasse usku, mitte ei muuda oma maailmapilti.
Paralleele mäkimaailmaga enam kui küll....
Oi kui kihvt. Ikka ja jälle on inimesi kes endale "jalga lasevad". Eriti magus on "Ateistid" oleksid valmis paugupealt oma seisukohti parandama, kui reaalse maailma faktid enam nende uskumustele ei vasta, religioon kui selline aga pöördub maailmapildiga mittesobivate faktide vastu põrgates tagasi pimedasse usku, mitte ei muuda oma maailmapilti." Ehe näide, kuidas ateism on sügavalt pimedale usule rajatud paganlik religioon. Klemm lihtsalt usub, et ateistid muudavad midagi kui selleks on vajadus, kuigi faktid läbi ajaloo midagi muud näitavad. Sügav paganlus, rajatud pimedale usule ja faktide ees silmade sulgemisele.
Kui nüüd macimaailmaga paraleel vedada, siis osadel macikasutajatel kipub see asi tõesti religiooni ligi kiskuma, kuid vaadakem neid haiglaselt aktiivseid macivastaseid, samasugune pime usk, et mac ON paha. Täpselt samasugune ainult-minul-on-õigus suhtumine, seega nii äärmuslik macide kiitmine kui ka mahategemine omavad fanaatilisi tunnusjooni, kusjuures poste lugedes see teine veel veidi enamgi.
Mac on lihtsalt üks arvuti teiste omasuguste seas. Kellele meeldib, kasutab. Kellele mitte, ostab midagi muud. Igal juhul on mac inimese looming ja käegakatsutav nagu ka kõik muud arvutid ning sellisel juhul ei ole vaja midagi uskuda, piisab teadmistest millest kujundada oma arvamus. Mida rohkem teadmisi, seda paikapaidavam arvamus _________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference.
Ehe näide, kuidas ateism on sügavalt pimedale usule rajatud paganlik religioon. Klemm lihtsalt usub, et ateistid muudavad midagi kui selleks on vajadus, kuigi faktid läbi ajaloo midagi muud näitavad. Sügav paganlus, rajatud pimedale usule ja faktide ees silmade sulgemisele.
Kisub juba väga OT'ks kuid sa vist päris hästi ei taba ära mis on paganlus. Vihjeks nii palju, et ateismiga on see sama tihedalt seotud kui budism. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Antud teema kontekstis tõepoolest sügav OT, kuid ikkagi huvitav. Kas igakülgne vellondus, kui mõne isiksuse läbiv tunnusjoon, on ühiskonna seisukohast reegel või erand ? _________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference.
Kui nüüd macimaailmaga paraleel vedada, siis osadel macikasutajatel kipub see asi tõesti religiooni ligi kiskuma, kuid vaadakem neid haiglaselt aktiivseid macivastaseid
See on tiba OT juba kuid hästi ei saa aru, miks inimesed kasutavad läpakaga veel välist hiirt. Eriti kui nühkplaat on suurepärane nagu näiteks MacBook'idel. Läpaka idee ongi ju mobiilsus, milleks sea selga sadulat panna. Aga noh, maitse asi.
See on tiba OT juba kuid hästi ei saa aru, miks inimesed kasutavad läpakaga veel välist hiirt. Eriti kui nühkplaat on suurepärane nagu näiteks MacBook'idel. Läpaka idee ongi ju mobiilsus, milleks sea selga sadulat panna. Aga noh, maitse asi.
Sõltub inimesest. Minu jaoks on läpakas lihtsalt vähe kergemini liigutatav arvuti. "Tööasendis" on tal alati küljes eraldi hiir-klaver ja valdavalt ka lisa monitor. Muidugi kui kusagil õues fotoka külge panen siis sinna neid kaasa ei tari kuid kui kasutada asja 90% ajast laua taga siis milleks piinelda sisse ehitatud asjadega kui võib ka palju mugavamalt hakkama saada? _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Sõltub inimesest. Minu jaoks on läpakas lihtsalt vähe kergemini liigutatav arvuti. "Tööasendis" on tal alati küljes eraldi hiir-klaver ja valdavalt ka lisa monitor. Muidugi kui kusagil õues fotoka külge panen siis sinna neid kaasa ei tari kuid kui kasutada asja 90% ajast laua taga siis milleks piinelda sisse ehitatud asjadega kui võib ka palju mugavamalt hakkama saada?
Einoh, mul on ka kontoris läpakas dockis ning eraldi hiir, klaver ning monitor järgi + LAN. Aga just koosolekutel on huvitav, kuidas tulevad inimesed ning külge lähevad laadija, CAT5 (kuigi õhus on täisfunktsionaalne wifi) ning hiir.
Mu läpakas on suht-koht tõsine elajas ning ilma laadijata ei pea üle 1h vastu. Klaveri-hiire kõrvaltoast koosolekute tuppa vedamine pole eriline vaev, lisaks ka on kontori wifi eraldatud lan'ist ning ainult viimase kaudu saab ligi arenduseks tarvilikele asjadele. Ehk siis süsteemid on erinevad ja ei anna neid eriti võrrelda _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Samas jällegi kui on oodata, et koosolek kujuneb 8h pikaks siis pole eriti midagi parata _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Näidatud hiir on mõeldud kasutamiseks wired klaveriga ( http://www.imarvutid.ee/et/shop/tooted/10001445 )millel on enesel mõlemal pool USB hub küljes, sestap siis ka lühike juhe sest mida teha pikaga kui klaver ja hiir on kõrvuti...
Selle klaveriga on kaasa ka täiendav USB pikendus juhuks kui keegi vajab pikemat distantsi ekraaniga.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.