Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.05.2011 21:12:05
|
|
|
tomorrow: Ja kui palju on vaja tavakasutajal kõike seda teada, mida Sa Defragmentimisvõimaluste puudumiste kohta kirja panid.
Minul, kui tavakasutajal piisab täiesti sellest, millega Windows ise hakkama saab. Ning peaasi, teatab mulle piisavalt õigel ajal, millal kettal juba liialt vähe vaba ruumi peal on.
- ja see, kas Windows buudib minut-kaks-kolm minutit kauem, on ka täiesti savi - sel ajal võin ma oma hommikukohvi ära juua või kasvõi ajalehe pealkirjad läbi lugeda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
11.05.2011 21:23:29
|
|
|
tahanteada - Windowsi defragmentorist ei arva ma midagi, kuid on ikka suur vahe, kas arvuti käivitub minut või 3 minutit. Ja iseküsimus on see, mil hetkel on arvuti käivitunud. Kui töölaud tuleb ette 3 minutiga, siis kulub veel pea 10 minutit enne, kui tõesti on arvuti minu valduses ehk siis kuuletub koheselt minu soovidele, mitte ei oota ühe või teise tarkvara või draiveri laadimise taga (või mida iganes teeb).
OT: Mäletan, et kunagi sai mitu kuud kasutatud Vistat kiirendatud ning mingi imekombinatsiooniga muutus see väga-väga kiireks. Praegu annaks ei tea mida, et meelde tuletada, mis imerohtusid ma siis rakendasin.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
11.05.2011 21:31:58
|
|
|
tsitaat: |
Kui töölaud tuleb ette 3 minutiga, siis kulub veel pea 10 minutit enne, kui tõesti on arvuti minu valduses ehk siis kuuletub koheselt minu soovidele
|
Kui nii, siis tuleb midagi uuendada, reinstallida. See 10 min on nonsense
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.05.2011 21:42:14
|
|
|
tomorrow: Edit - vaatasin järgi - Windowsi defragmeter ütles, et mu masinas on ketas 1% defragmenteerimata, see on nii pisike %, et ei näe küll miks peaksin põdema ja kümneid defragmentimisprogramme taga otsima...
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
11.05.2011 21:46:20
|
|
|
Heaküll, heaküll - 10 minti oli liialdus , aga 3+3 minutit kulub ikka. Uuendada tuleb küll - kõvaketas näiteks SSD ketta vastu välja vahetada. Reinstallimine aitab ka, aega kaua sa jõuad reinstallida?
Kui ma vahepeal siin bootisin oma arvuti tavalise SATA ketta pealt, siis ikka on kohutavalt aeglane ... Sata kettale installin ainult suured mängud.
tahanteada kirjutas: |
tomorrow: Edit - vaatasin järgi - Windowsi defragmeter ütles, et mu masinas on ketas 1% defragmenteerimata, see on nii pisike %, et ei näe küll miks peaksin põdema ja kümneid defragmentimisprogramme taga otsima...  |
Sul ei ole vaja mitut defragmentimise programmi. Kindlasti teeb ka Windowsi oma head tööd ära, kuid alternatiivsed programmid annavad rohkem infot failide kohta, mida on vaja defragmentida, mitmeks killuks on failid ja kus need asuvad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
11.05.2011 21:52:11
|
|
|
tudiludi kirjutas: |
Heaküll, heaküll - 10 minti oli liialdus , aga 3+3 minutit kulub ikka. Uuendada tuleb küll - kõvaketas näiteks SSD ketta vastu välja vahetada. Reinstallimine aitab ka, aega kaua sa jõuad reinstallida?
Kui ma vahepeal siin bootisin oma arvuti tavalise SATA ketta pealt, siis ikka on kohutavalt aeglane ... Sata kettale installin ainult suured mängud.
tomorrow: Edit - vaatasin järgi - Windowsi defragmeter ütles, et mu masinas on ketas 1% defragmenteerimata, see on nii pisike %, et ei näe küll miks peaksin põdema ja kümneid defragmentimisprogramme taga otsima...  |
Sul ei ole vaja mitut defragmentimise programmi. Kindlasti teeb ka Windowsi oma head tööd ära, kuid alternatiivsed programmid annavad rohkem infot failide kohta, mida on vaja defragmentida, mitmeks killuks on failid ja kus need asuvad. |
no kui oli sata ketas, siis 1,5 min booti ja min tööle. ssd-ga ei ole isegi mõtet aega võtta
wini pole alates ssd panekust uuesti pannud
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.05.2011 22:19:58
|
|
|
Niipalju väikseks vihjeks, et kui bootimine kestab 10 minutit, siis see jääb alati mingite muude vigade tõttu 10-ks minutiks kestma, see, kas Defragmentimine töötab või mitte, ei paranda tegelikke raua- või tarkvaralisi probleeme, miks see bootimine kestab 10 minutit.
Selles suhtes on reaalne näide kah täiesti võtta tuttava moodsa, kiire lauaarvuti näitel:
1. Ultramoodne "Bootmis-mõõtur" näitas Windowsi bootimiseks "loetud sekundeid".
2. Kuid - alates sellest hetkest, kuni sinnamaani, kus oli juba "üles tulnud" reaalne seis, kus juba tööd teha saab - kulus tõesti oma 10 minutit päris kindlasti...
- Enda arvuti korral, sellise käitumise korral, otsiks ma kindlasti juba taga seda, et mis probleemid sellist jama tekitavad. Sisselülitusest, kuni töötamiseni kulub paar-kolm minutit ja pole sellele otsa vaja veel 10-15 minutit oodata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
11.05.2011 22:44:04
|
|
|
ot: |
SSD kettad on väikese mahuga ja suht kallid seal juures ning eluiga kordades lühem kui SATA`l näiteks? Aga kiirus kompenseerib selle siiski? Küsimused sellest tingitud, et plaan ketas suurema vastu vahetada ja seda sülearvutis. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
11.05.2011 22:54:31
|
|
|
Arvuti uimasuse põhjuseid võib olla sadu, tuhendeid, miljoneid. Alatest äärmisest räpasest arvuti sisust, lõpetades kõvaketta kohe-kohe suremisega. Kuna antud juhul oli jutt defragmentimisest, siis seletasin täielikult killustatud failidega kõvaketta mõjust arvuti kiirusele. Pole vist vaja siin kellelegi seletama hakata, et kui kõvakettal üks laaditav draiver on kõvakettal 5000-ks killuks, mis on kõik kõvakettal laiali, kulub selle (+ 200 sarnase draiveri) laadimiseks kordades kauem aega ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
11.05.2011 23:42:03
|
|
|
olafsand kirjutas: |
SSD kettad on väikese mahuga ja suht kallid seal juures ning eluiga kordades lühem kui SATA`l näiteks? Aga kiirus kompenseerib selle siiski? Küsimused sellest tingitud, et plaan ketas suurema vastu vahetada ja seda sülearvutis. |
|
kahe otsaga kysimus, millel on 2 vastust
Kui plaan on sitax filme ja muud tavaari salvestada, siis unusta ssd ära. kui on plaanis kiire op systeem ja harju keskmine arvuti kasutamine. st läpakas ei hakka olema torrenti neelaja, siis ssd
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.05.2011 04:09:56
|
|
|
tomorrow: Ja kui palju on vaja tavakasutajal kõike seda teada, mida Sa Defragmentimisvõimaluste puudumiste kohta kirja panid. |
Ma olen kindel, et tavakasutajat puudutab vägagi kui läpakal taustal defragmenter ketast ragistab üritades mingit 50GB asja defragmentida ja aku järjest kulub
jeesus188 kirjutas: |
tsitaat: |
Kui töölaud tuleb ette 3 minutiga, siis kulub veel pea 10 minutit enne, kui tõesti on arvuti minu valduses ehk siis kuuletub koheselt minu soovidele
|
Kui nii, siis tuleb midagi uuendada, reinstallida. See 10 min on nonsense  |
Vb mingil Atom netbookil jah 10min.Korralikult arvutil pole probleemi.Minagi saan omal vanal rondil täiesti normaalselt asja kasutama hakata hiljemalt 30sek peale sisselogimist.Esimesed 5-10 sek on kõige lagisem.
Ta on taustal juba aja jooksul ära teinud.Vaata installi miski suurem asi ja vaata mis protsendi siis ütleb
olafsand kirjutas: |
|
Väike maht vb mõne jaoks jah.Imo 64GB on OS jaoks piisav.
Kallid enam nii väga pole.Alla 100€ saab kiireima 64GB SSD kätte (Crucial C300 või m4).
Eluiga pole enam ammu probleemiks.Isegi kui kirjutad kümme aastat iga päev 15GB kettale.
Sülearvutis igal juhul SSD
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.05.2011 11:32:07
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Kallid enam nii väga pole.Alla 100€ saab kiireima 64GB SSD kätte (Crucial C300 või m4).
Eluiga pole enam ammu probleemiks.Isegi kui kirjutad kümme aastat iga päev 15GB kettale.
Sülearvutis igal juhul SSD  |
SSD versus HDD threadi viimased postitused ei ole just julgustavad. See kümme aastat on pigem ikka teoreetiline ja varukoopia on ikka kasutaja kõige suurem sõber.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hollow
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
12.05.2011 16:43:45
|
|
|
...alternatiivsed programmid annavad rohkem infot failide kohta, mida on vaja defragmentida, mitmeks killuks on failid ja kus need asuvad. |
Milleks tavakasutajal seda vaja...? Kasutan winni enda defragmenterit ja profiilis olev läpakas on alates käivitamisest poole minutiga töökorras (siia sisse läheb ka sõrmejälje skännimine)...
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.05.2011 17:02:31
|
|
|
Aga ega selle Defragmentimisega liialt üle kah pole mõtet paanitseda ja ega pole enam Win98 ajastu, kus kogu aeg ise tuli midagi defragmentida.
Windows 7 kontrollib ise piisavalt hästi olukorda ning siis ise sekkub, kui vajadus tekib.
- Nii, aga ka eespool kirjutasin, et Win 7-e enda Defragmenter näitab, et sassis on 1% alles ja seda 50% ketta täitumise olukorras.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
12.05.2011 17:47:36
|
|
|
ewur kirjutas: |
...alternatiivsed programmid annavad rohkem infot failide kohta, mida on vaja defragmentida, mitmeks killuks on failid ja kus need asuvad. |
Milleks tavakasutajal seda vaja...? Kasutan winni enda defragmenterit ja profiilis olev läpakas on alates käivitamisest poole minutiga töökorras (siia sisse läheb ka sõrmejälje skännimine)... |
Ülalpool just mainiti, miks. Pole mõtet ju pagefile.sys faili või muud 5 GB-dist mängu näiteks defragmentida iga kord
Defragmentimist on jah äärmiselt mõttetu liiga tihti teha. Mina defragmendin max kaks korda kuus või suurte või suure hulga programmide installimise järel. Kui liiga tihti defragmentida, siis kui programm leiab, et kõvakettal ühte "auku" ei mahu see hiigelsuur fail ära, siis hakkab ta uuesti seda suurt faili liigutama ...
Kõike mõistuse piires ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
gj
HV veteran
|
13.05.2011 10:41:32
|
|
|
selline küsimus, et win7 all ie8 toimib perfect aga nagu ie9 peale panna ei suuda see ühtegi veebisaiti avada, tehtud kõik uuendused ja ms enda veatuvastus näitab, et kõik ok?
|
|
tagasi üles |
|
 |
destiny12
Piiratud kasutaja

|
13.05.2011 10:58:21
|
|
|
Miks mul windows sp1-te ei paku? Olen juba pikemat aega oodanud, et update all endast märku annaks aga tutkit.
_________________ "Ära mine sinna, kuhu rada viib. Mine selle asemel sinna, kus rada ei ole, ja saa teerajajaks." |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
13.05.2011 11:04:01
|
|
|
destiny12 kirjutas: |
Miks mul windows sp1-te ei paku? Olen juba pikemat aega oodanud, et update all endast märku annaks aga tutkit. |
sest miski spets update tuli peale panna mis siis "teeb nähtavaks" tuleviku updated. Nii oli ühe update kirjelduses igatahes olemas. Peale selle peale panekut tekib ka sp1 nähtavale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
destiny12
Piiratud kasutaja

|
13.05.2011 11:05:46
|
|
|
SurfData kirjutas: |
Miks mul windows sp1-te ei paku? Olen juba pikemat aega oodanud, et update all endast märku annaks aga tutkit. |
sest miski spets update tuli peale panna mis siis "teeb nähtavaks" tuleviku updated. Nii oli ühe update kirjelduses igatahes olemas. Peale selle peale panekut tekib ka sp1 nähtavale. |
Õigus!
_________________ "Ära mine sinna, kuhu rada viib. Mine selle asemel sinna, kus rada ei ole, ja saa teerajajaks." |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
13.05.2011 11:35:48
|
|
|
Laadi parem eraldi alla ja pane peale.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tiiger15
HV veteran

|
14.05.2011 16:37:51
|
|
|
Krt, kas just õige teema, aga 5 problems peksab koguaeg, ja seotud videokaardiga tegelikult...
Windows
Problem: Video hardware error
Files that help describe the problem:
WD-20110411-2131.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml
View a temporary copy of these files
Warning: If a virus or other security threat caused the problem, opening a copy of the files could harm your computer.
Windows
Problem: Video hardware error
Files that help describe the problem:
WD-20110411-2338.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml
View a temporary copy of these files
Warning: If a virus or other security threat caused the problem, opening a copy of the files could harm your computer.
Et selline kiri siis kui "Check solutions" valida. Videoks HD 5450. Lisaks kellakese juures see PC Issues kurdab järgnevat:
Consider sending additional information about problem with ati radeon display driver. See jama siis peale updati kui kakkus mulle alla ka win7 poolt pakutud driverid? Driverite uuendamine lõppes eelminekord peavaluga ja mitmetunnise piinaga, et mis mure sellel 7 reaalselt on? Ja kuidas veenduda või kuskohast uurida veel reaalselt probleemi alget?
_________________ My choices, my life - don't judge me, just try better! |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
14.05.2011 17:12:14
|
|
|
Kui Windows update pakub sulle uuemat draivert, mis tegelikkusest ei toimi, siis lase see uuendus ära peita. Järgmine kord siis ei paku.
Ja installi see draiver, mis toimib. Eeldatavasti see, mis asub videokaardiga kaasas olnud plaadi peal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tiiger15
HV veteran

|
14.05.2011 17:51:06
|
|
|
Tänud vastamast, uuenduse peitmine peale uuenduse aktsepteerimist on natike hilja ju? Ja kahjuks arvuti ostuga ei saabunud kaasa ka ühtegi plaati ja kõvaketas polnud ka partitsioonideks jaotatud, et kust leida kasulikke drivereid ja inffi
_________________ My choices, my life - don't judge me, just try better! |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
14.05.2011 18:14:28
|
|
|
Ja plaadiga kaasas olnud draiver pole kindlasti kõige uuem ja parem, mida kasutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|