praegune kellaaeg 17.06.2025 14:57:57
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Märt.
HV Guru

|
08.05.2011 07:31:30
Workgroupi mure ja Linuxi pardi kustutamine |
|
|
Mure on selles: töötas korralikult läpakas (HP 6910p) failide-kaustade sharing, ent ühel hetkel enam kuhugi ligi ei saa. Jagatud kaustal toperltklõpsu tehes kausta enam ei ava. Ja tahtes läpakast kas minu masinasse või koduserverisse midagi salvestada- ka ei õnnestu. Ometi ennem sai seda vabalt teha. On äkki mingeid ideid, mida võiks vaadata, et see jama fixitud saaks?
Ja teiseks- samas läpakas on win XP kõrval Ubuntu 8.04 LTS ja tegu on nn õpside läpakaga. Kellel on nendega kogemusi, siis kas on ohutu see Ubuntu part kustutada, ilma et grub ka kaoks, ehk kuidas kindlaks teha, kus pardil grub asub? Ruumi on juurde vaja....
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.05.2011 13:44:23
|
|
|
Kui juba trummi ära viskad, mida sa nende pulkadega veel pihta hakata tahad? GRUB-i kustutad WinXP installikalt käivitatud recovery console abil FIXMBR käsuga
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
08.05.2011 14:11:09
|
|
|
Okei, see on ka selge, aga peale on see komplekt pandud mingi imagega, mida mul pole ja kahtlane, kas tavaline Pro installikas SATA ketta puhul recoveryni välja jõuab.
Aga esimene küsimus on ikkagi aktuaalne- file and printer sharing on sees, asi töötas kaks aastat ja siis lambist enam ei tööta User/pass on õiged, õigused on korras, workgroup sama, Windows firewall on väljas, kuna toimetab KIS 2011, sai proovitud ka see ajutiselt sulgeda, ei midagi. Ja kummaline, et sellega kadus ka kirjutamisõigus minu masina ja serveri ketastele, sinna, kuhu oli kogu aeg saanud asju salvestada. Ehk on mingi nipp veel, mida ei tea?
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.05.2011 18:37:08
|
|
|
On seal ketas AHCI modes, et XP installikas ketast ei leia? Isegi kui on, siis kasvõi fixmbr tegemise ajaks võib ajutiselt IDE modesse lülitada, mbr-i üle kirjutada ja siis tagasi AHCI peale panna.
Mis puutub esimesse küsimusse, siis õigused on korras ka serveris? Kontrollitud? Parooli ära pole muudetud serveris? sudo smbpasswd abil saab seda vahetada, kui kahtlus peaks olema. Samba kasutaja on alles ikka? (sudo pdbedit -Lv kasutajanimi)
Võid proovida windowsis teha net use * /d kõigi smb ühenduste katkestamiseks ja siis teha
net use \\serverinimi /user:domeeninimi\kasutajanimi * |
Mida server ütleb selle peale?
Serveri smb.conf-is mingeid IP piiranguid pole (hosts allow)? Või kui on, siis saab läpakas IP ikka lubatud vahemikust?
Läpakas töötavad teenused Workstation (lanmanworkstation) ja Server (lanmanserver)? Computer Browser (browser) võib ka abiks olla ja kui tahad kasutada masina nimesid IP-de asemel, siis juhul kui kohalik DNS ei toimi, peab ka NetBIOS teenus töötama ning TCP/IP seadistusest lubatud olema.
Väga palju asju saavad seda mõjutada, kindlasti jäi veel palju nimetamata.
Nagu ma aru saan, on häda mõlemat pidi - ei pääse läpakast teiste masinate sharedele ega teistest läpaka omadele?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
08.05.2011 19:30:06
|
|
|
Vot naljakas, läpakas lugeda mujalt saab, aga kirjutada enam mitte. Enda masinas on Win XP Pro, seal sama jama. Läpakas endas saad sharetud kaustu näha ja see on ka kõik. Viga peab olema läpakas wini seadetes kuskil, miski on lukku läinud, aga mis...? Vot pole proff ja kõiki asju lihtsalt ilmselt tänu sellele ka ei tea. Serveris ja minu winis kasutajad ning paroolid muutusteta. IP on staatiliselt pandud ning ruuteris dhcp keelatud.
Proovin kohe sinu nõuanded järgi, kui läpaka taas kätte saan ja eks guugeldan-nuputan edasi. Lihtsalt on veidi ideid vaja, kust veel saaks nokkida.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|