praegune kellaaeg 10.04.2026 00:34:15
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis? |
| Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist |
|
17% |
[ 53 ] |
| Pooldan täielikku legaliseerimist |
|
36% |
[ 107 ] |
| Ei poolda |
|
33% |
[ 99 ] |
| Olen erapooletu |
|
12% |
[ 36 ] |
|
| hääli kokku : 295 |
|
| autor |
|
jeesus188
kodustatud

|
05.05.2011 21:57:57
|
|
|
| maatriks kirjutas: |
| mTim kirjutas: |
|
burksi isu tuli vaadates seda 2 kordset juustuburgerit... |
Sama, lisaks nägin numbrit 350%. |
ma peale 300% loobusin juurde panemast
see teadmine ei anna mulle midagi.
selle tabeli järgi suren lihtsalt nälga
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
äss
Kreisi kasutaja

|
05.05.2011 21:58:58
|
|
|
Spoiler 
täna läks paljuks
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
1 :: |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
05.05.2011 21:59:00
|
|
|
| äss kirjutas: |
siin kõrvaarste ka on?
see vilin kõrvas on ravitav ka? |
Mul oli ka kunagi mingi vilin, tehti röntgen ning tuli välja, et põskkoopa põletik oli.
|
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
äss
Kreisi kasutaja

|
05.05.2011 22:01:01
|
|
|
noh, mul see mingi aasta juba
eriti jama kui mingi heli samasse sagedusse läheb, nt mõni telefoniheli siis vapsjee ei kuule
ühes kõrvas see jama ainult, õnneks
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
05.05.2011 22:30:09
|
|
|
| äss kirjutas: |
Spoiler 
täna läks paljuks |
Sheerin ameerika ajakirjande "kuidas kaalus alla võtta" top 1. nõuannet - sööge vähem burgereid
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.05.2011 22:36:07
|
|
|
Väike 80g pakk küüslaauguleibu sisaldab praktiliselt terve päeva soolavaru. Ma olen viimase kaha õhtuga ära krõbistanud kusagil kõva 500-800g jagu neid
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
05.05.2011 22:41:48
|
|
|
Järgmised 10 päeva ei pea soola sööma
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
05.05.2011 23:54:40
|
|
|
Mida põrgut. Kaks pihvi, ahjukartulit, kaste juurde, 2 viilu saia ja ma peaks sellest terve ülejäänud päeva soolata hakkama saama?
Päris ulme kudias ma siiani elus ja terve olnud püsinud
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
06.05.2011 00:13:13
|
|
|
No keha ju kõike ei omasta (vist?), seega kui on arvestatud sisaldav kogus vs reaalne tarbimine, siis on arusaadavalt protsendid paigast.
Lihtsalt minu teooria.
_________________ Dima oli siin |
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
2 :: |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
06.05.2011 00:15:30
|
|
|
mul polnudki kõige hullem - eile 143,5%, täna 111,9%
aga suhkruid seevastu ilmselt kõvasti üle normi (põhijook Nestea ja selle vahele suhteliselt magus kohv)
põdemiseks sellegipoolest põhjus puudub.
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.05.2011 03:05:10
|
|
|
| Anti kirjutas: |
keegi tänase ekspressi toore toidu hullude artiklit ka lugenud on? Jube värk ikka, ma ei kujuta kurat, kui mina suur pikk ja lai mees peaksin oma päevaste toimetuste energia ammutama puhtalt võilillejuurte närimisest, jättes kõrvale kõiksugu lihad, kalad, kanad, piimatooted, leiva, saia jms.
Isegi natuke raske uskuda, et artikliks kajastunud perekond ainult ja eranditult mingitest juurikatest toitub... |
Artiklit pole näinud, ega lugenud, aga kui tead, mida teed, siis pole seal midagi jubedat. Tähtis on see, et sa vajalikud toitained kätte saad, edasine on juba maitse asi ehk individuaalne. Ma tean isegi edukaid profisportlasi, kes toituvad rangelt ainult taimsest toidust - vegaanid.
Muidugi see, mida sina kirjeldasid seal artiklis, tundub väheke kiiksuga olema.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
06.05.2011 03:27:04
|
|
|
keegi tänase ekspressi toore toidu hullude artiklit ka lugenud on? Jube värk ikka, ma ei kujuta kurat, kui mina suur pikk ja lai mees peaksin oma päevaste toimetuste energia ammutama puhtalt võilillejuurte närimisest, jättes kõrvale kõiksugu lihad, kalad, kanad, piimatooted, leiva, saia jms.
Isegi natuke raske uskuda, et artikliks kajastunud perekond ainult ja eranditult mingitest juurikatest toitub... |
Kui on tõesti korilase kombel vaid toored juurikad ja hein, siis on küll kahtlane. Aga kui võtta kõike, mida loodus pakub, ja seda kõike igal viisil koduselt töödelda (keetmine jne), siis enam mitte. Näiteks krishnaiidid oskavad teha selliseid roogi, et sa ei pruugi jääda uskuma, kui nad tõemeeli ütlevad, et liha pole üldse sees Ma tean - olen aastaid nende koosolekutel käinud, et nende kokanaadioskusi kaifida. Elavad nad, nagu teisedki ja pole kuulda olnud, et mõni neist oleks mingi aine puuduse tõttu ära surnud.
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
06.05.2011 07:15:57
|
|
|
Kassmees, aga kas need krishaniidid rasket füüsilist tööd ka teevad või ainult taovad trumme ja laulavad
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 134 loe/lisa |
   |
108 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
06.05.2011 09:31:05
|
|
|
Kui toitumisest rääkida, siis tasuks eelkõige mõelda oma peaga ja saada aru, mismoodi toitumissmehhanismid töötavad ning tasuks ka kuulata näiteks, mida Eesti teadlased sellest arvavad. Selle kohta on ka palju teadustöid ning publikatsioone, mis on üsnagi kergelt kättesaadavad.
Näiteks Mihkel Zilmer on väga palju meedias jms kohtades figureerinud ning rahvast harinud, mida ja kuidas ja millal peaks sööma.
_________________ Rakvere parasiit |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
06.05.2011 10:02:58
|
|
|
| SKG kirjutas: |
Artiklit pole näinud, ega lugenud, aga kui tead, mida teed, siis pole seal midagi jubedat. Tähtis on see, et sa vajalikud toitained kätte saad, edasine on juba maitse asi ehk individuaalne. Ma tean isegi edukaid profisportlasi, kes toituvad rangelt ainult taimsest toidust - vegaanid.
Muidugi see, mida sina kirjeldasid seal artiklis, tundub väheke kiiksuga olema. |
No kui ema harjutab lapsed hommikuks umbrohtu (Jah, sõna otseses mõttes), hapuoblikaid ja väilillejuuri sööma ja väidab, et üldhariduskoolid on vanglad, kooli lõpetades teevad lapsed enesetappe ja lõpetavad vanglas ning kõige parem on lapsi oma elutoas diivanilaua taga õpetada, siis on tõesti see asi kiiksuga. Artikkel küll väidab, et lapsed on väga õnnelikud oma võilillejuurikate üle, aga noh eks sa oledki õnnelik, kui millegi muuga kokku pole puutunud. Aga võibolla on see minu jaoks lihtsalt midagi ülimat ja ma ei saagi sellest aru... kahju kohe lastest, kellel ei lasta laupäeval loomaias käes kellukese lipsi osta ja vahtlitopsi süüa...
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
06.05.2011 10:06:39
|
|
|
Neil saab kodust välja lennates raske olema. Kui enne 30ndat eluaastat üldse minema lastakse või tahavad minna.
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
06.05.2011 10:40:03
|
|
|
No kui ema harjutab lapsed hommikuks umbrohtu (Jah, sõna otseses mõttes), hapuoblikaid ja väilillejuuri sööma ja väidab, et üldhariduskoolid on vanglad, kooli lõpetades teevad lapsed enesetappe ja lõpetavad vanglas ning kõige parem on lapsi oma elutoas diivanilaua taga õpetada, siis on tõesti see asi kiiksuga. Artikkel küll väidab, et lapsed on väga õnnelikud oma võilillejuurikate üle, aga noh eks sa oledki õnnelik, kui millegi muuga kokku pole puutunud. Aga võibolla on see minu jaoks lihtsalt midagi ülimat ja ma ei saagi sellest aru... kahju kohe lastest, kellel ei lasta laupäeval loomaias käes kellukese lipsi osta ja vahtlitopsi süüa...  |
Nõustun 100%
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.05.2011 12:10:03
|
|
|
| Jerry kirjutas: |
Kassmees, aga kas need krishaniidid rasket füüsilist tööd ka teevad või ainult taovad trumme ja laulavad |
Ainult taimse toidu peal annab teatud maani täitsa edukalt lihasmassi kasvatada, seega jah. Alates 10:00:
Spoiler 
Keda terve film huvitab, siis nimeks Vegan Fitness: Built Naturally
| SKG kirjutas: |
Muidugi see, mida sina kirjeldasid seal artiklis, tundub väheke kiiksuga olema. |
No kui ema harjutab lapsed hommikuks umbrohtu (Jah, sõna otseses mõttes), hapuoblikaid ja väilillejuuri sööma ja väidab, et üldhariduskoolid on vanglad, kooli lõpetades teevad lapsed enesetappe ja lõpetavad vanglas ning kõige parem on lapsi oma elutoas diivanilaua taga õpetada, siis on tõesti see asi kiiksuga. Artikkel küll väidab, et lapsed on väga õnnelikud oma võilillejuurikate üle, aga noh eks sa oledki õnnelik, kui millegi muuga kokku pole puutunud. Aga võibolla on see minu jaoks lihtsalt midagi ülimat ja ma ei saagi sellest aru... kahju kohe lastest, kellel ei lasta laupäeval loomaias käes kellukese lipsi osta ja vahtlitopsi süüa...  |
Nojah, see on juba liiga äärmuslik. Nagu ütlesin, pole artiklit näinud ega lugenud.
| ot: |
| Samas koolide poole pealt osaliselt nõustun - enda last ei paneks ma ka üldhariduskooli, aga see juba teine teema... |
viimati muutis SKG 06.05.2011 12:18:39, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
06.05.2011 12:20:30
|
|
|
Tõeline kurjus lasta lapsel päevast päeva lõunaks suppi süüa .
| tsitaat: |
hambaid pesti ka isetehtud hambapastaga
|
See on ebatervislik, puusöega on kõige parem.
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mati29
Kreisi kasutaja

|
06.05.2011 13:46:57
pimesool |
|
|
nonii edasi minu lugu...
Spoiler 
3ndal siis kukkusin minagi Tallinna Keskhaiglasse... Hommikul hakkan tundma
kõhuvalu, mingi 1st hakkan otsima transporti kodutulekuks.. sain siis 2 koju, viskan pikali,
läheb hullemaks... Helistan perearstile, mida teha, räägib et kui hullemaks läheb kutsugu
kiirabi... Ega midagi, 15.06 1 kõne häirekeskusesse, vastuseks et väga palju väljakutseid,
tuleb oodata, kui hullemaks läheb, helistagu uuesti... 15.46 teine kõne, vastuseks on välja
sõitnud, samal ajal ka alt uksekell. Kombivad ka kõhtu, otsus- tulete kaasa... Jõuan siis
Keskhaigla EMOsse, pannakse kohe tilguti alla, üks neist no-špa, teise nime ei tea.. Veidi
aja pärast röntgenisse ja ultrahelisse, sealt edasi haiglasse sisse Kirurgia 1 osakonda..
Veidi ajapärast arst- teeme lõikuse- pimesool... Egand midagi, kusagil peale 6-te opile,
22,40 ärkasin valudega... Pandi nii lahuseid, antibiootikume kui valuvaigisteid.. Ega sest
ööst ei mäleta midagi.
Järgmine hommik söögiks suudan ainult pool kaussi riisipudru ilgelt magusa
moosiga(öökimajav), kummelitee, arstide käest midagi ei saa aru, õnneks oli tööl sugulase
tüdruk abiõena, kes midagigi selgitas. Liigutada ei saa, rääkimata sinna kohta minekust...
Lõunaks banaan+ puljong...
Ja valud...
Õhtul no ei saa vett välja, no ei saa... pool tundi istu, enne kui tuleb...
joogiks ainult kraanivesi, gaseeritud jook(kelluke) ajab köhima, ja oi kui valus on see...
Eile siis hommikul 8 paiku arst astub läbi ja "Täna lähete koju".. Oli teada et kl2 tuleb
auto mulle järgi, 14.40 pandi siis 1 väike tilguti, mis muidu jookseks 10 minutiga, 40ks
minutiks jooksma, 15.10 veel viimane antibiootikum, samuti venis 40 minutit... Nii et ära
sai lõpuks alles 16 paiku..
Ravimiteks kirjutati Zinnat 500x2 ja Metronidazole 500x3, valuvaigistiks Paracetamol, mis sai lastud täna hommik välja osta..
_________________ Number profiili! Keskmine EKRE valija toetab Eesti alkotootjaid ja Soome riiki maksudega, meie riiki ka laevapiletite kaudu. |
|
| Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
143 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
06.05.2011 14:05:19
|
|
|
mati29, pimesoolt on iseenesest lihtne ise ka testida. Enamusel juhtudel saab ise pihta mis valesti on. Aga seda räägin omadest kogemustest... igaühe jaoks on see aint kord elus kogemus, esimesel korral ei saa pihta milles asi ja teist korda pole vaja pimesoolt kahtlustada.
Gaseeritud jook 2 päeva pärast pimesooleoppi? Üldiselt pimesooleopp teeb seedesüsteemi nii hellaks, et mingit raskesti seeditavat asja (gaasilised, ka leib nt. mis gaase põhjustab, rasvane jms.) ei tohiks üldse süüa. Mulle 1. päeval ei antud midagi, isegi veega võis ainult suud loputada. Hiljem mingit mannakörti (vastik) ja jogurtit jms. väga libedalt seeditavat asja. Tahket toitu ei söönud pea nädal aega. Mul pimesool lõhkes ka, olin nädal aega kokku haiglas, tilgutid ja värgid, puhastati kõhuõõnt tagantjärele.
Aga sööma samas peab. Muidu võib juhtuda, et kui midagi tahket ei söö ja sital ei käi, siis ei käi pärast torustik korralikult läbi. Kõige halvemal juhul tekivad sooleliited ja siis juba uus opp.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
07.05.2011 08:11:13
|
|
|
Nonii, sai eile Tartus dr. Metsa juures ülevaatusel käidud. Kiita sain : käsi on väga hästi taastunud, seda just tundlkuse osas. Arst mainis muigel näoga, et "liigagi hästi"
Probleemiks on sõrmede ja randme kontraktuur. Kõõlused pidavat väga head olema, võimalik, et tulevikus on vaja neid käe liikuvuse parandamiseks ümber tõsta. Aga näpud on "sassis". Ei suuda eristada neid, käsud ajust ei jõua päris nii kohale, nagu peaks.
Vähemalt üldjoontes kulgeb paranemine hästi, arvestades seda, et traumast pole veel aastatki möödas
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
08.05.2011 22:38:13
|
|
|
Mul ka seniajani õnneks kõik väga hästi läinud. Tervis aina paraneb ja arstid on rahul. Loodan, et trend on jätkuv.
_________________ Rakvere parasiit |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
08.05.2011 23:11:21
Re: pimesool |
|
|
| mati29 kirjutas: |
nonii edasi minu lugu...
Spoiler 
3ndal siis kukkusin minagi Tallinna Keskhaiglasse... Hommikul hakkan tundma
kõhuvalu, mingi 1st hakkan otsima transporti kodutulekuks.. sain siis 2 koju, viskan pikali,
läheb hullemaks... Helistan perearstile, mida teha, räägib et kui hullemaks läheb kutsugu
kiirabi... Ega midagi, 15.06 1 kõne häirekeskusesse, vastuseks et väga palju väljakutseid,
tuleb oodata, kui hullemaks läheb, helistagu uuesti... 15.46 teine kõne, vastuseks on välja
sõitnud, samal ajal ka alt uksekell. Kombivad ka kõhtu, otsus- tulete kaasa... Jõuan siis
Keskhaigla EMOsse, pannakse kohe tilguti alla, üks neist no-špa, teise nime ei tea.. Veidi
aja pärast röntgenisse ja ultrahelisse, sealt edasi haiglasse sisse Kirurgia 1 osakonda..
Veidi ajapärast arst- teeme lõikuse- pimesool... Egand midagi, kusagil peale 6-te opile,
22,40 ärkasin valudega... Pandi nii lahuseid, antibiootikume kui valuvaigisteid.. Ega sest
ööst ei mäleta midagi.
Järgmine hommik söögiks suudan ainult pool kaussi riisipudru ilgelt magusa
moosiga(öökimajav), kummelitee, arstide käest midagi ei saa aru, õnneks oli tööl sugulase
tüdruk abiõena, kes midagigi selgitas. Liigutada ei saa, rääkimata sinna kohta minekust...
Lõunaks banaan+ puljong...
Ja valud...
Õhtul no ei saa vett välja, no ei saa... pool tundi istu, enne kui tuleb...
joogiks ainult kraanivesi, gaseeritud jook(kelluke) ajab köhima, ja oi kui valus on see...
Eile siis hommikul 8 paiku arst astub läbi ja "Täna lähete koju".. Oli teada et kl2 tuleb
auto mulle järgi, 14.40 pandi siis 1 väike tilguti, mis muidu jookseks 10 minutiga, 40ks
minutiks jooksma, 15.10 veel viimane antibiootikum, samuti venis 40 minutit... Nii et ära
sai lõpuks alles 16 paiku..
Ravimiteks kirjutati Zinnat 500x2 ja Metronidazole 500x3, valuvaigistiks Paracetamol, mis sai lastud täna hommik välja osta..
|
Ma ärkasin 1992. aastal keset ööd kõhuvaluga üles (paar nädalat olin 1. klassis käinud) Kiirabisse helistati aga pärast mõnda aega ootamist sõidutati haiglasse. Tee peal olevat kiirabi vastu tulnud. Ööst suurt midagi ei mäleta, oksendasin üsna tihti. Hommikul üles ärkasin olin ühes pisikeses palatis, peale minu veel 2 täiskasvanut patsienti. Üks klimberdas süntesaatoril midagi pidevalt. Lõunaks toodi neile mingi korralik praad, mul konkreetselt ila jooksis ja vahtisin pealt ning ootasin, millal ka süüa saaks. Midagi ei toodud ja keegi midagi ei seletanud ka miks ma süüa ei või. 7. aastane poleks vist aru ka saanud nagunii. Mingi hetk toodi vett, ma tahtsin loomulikult kõik korraga ära juua aga vaevu sain huuled märjaks kui tass ära viidi.
Ühe öö sain veel haiglas olla ja teise päeva hommikul viidi lauale. Prooviti erinevaid hingamismaske vmt et mis sobivad. Siis tehti randmeveni süst (räigelt valus oli), kästi 10'ni lugeda, jõudsin vist 5-ni, üks haigutus ning järgmine hommik ärkasin üles. Voodist üles tõusta tahtes oli kõhus räige valu. 3 päeva vedelesin voodis, siis vaikselt hakkasin kõndima, järsemad liigutused olid räigelt valusad. Mõnda aega olin üksi palatis (Hiljem toodi ühe jalaga meesterahvas palatisse, kes kartis, et teine jalg amputeeritakse ka ära, 2 või 3 päeva oli seal).
Paremal alakõhus tikutopsist natuke pikem arm. Tänapäeval tehakse mingi pisike auk ja paari päeva pärast lastakse koju.
Nädal olin kindlasti haiglas, ehk kauemgi, ei mäleta täpselt. Nädal istusin kodus ka enne kui kooli tagasi läksin.
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SinineSiil
Kreisi kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|