praegune kellaaeg 20.06.2025 01:28:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MirjamL
HV vaatleja
|
05.05.2011 21:24:16
Sülearvutil pilt virvendab |
|
|
Niisiis nüüd kaks viimast päeva arvuti täitsa kutupiilu Ja minul paanikaosakond. Eile sain veel käima, nüüd ei saa käima ka. Seis selline, et vajutan power nuppu, tuleb ette see leht, kus saab valida safe mode jms, ja vajutan start windows normally ja pärast seda hakkab pilt virvendama. Kord muutuvad tähed kahekordseks. Järgmisel korral tulid sinised triibud. Peale seda aga jäigi lihtsalt ekraan selliseks nagu oli, ehk siis midagi ei juhtunud. Miski sel ajal ei tööta, ei hiirega liikumine, ctrl+alt+delete, mitte midagi. Ainus mis midagi teeb on power nupu peal hoidmine. Ja ma ei oska enam midagi teha. Proovisin ka aku ära võtta ja tagasi panna, sest ühel teisel arvutil see aitas. Aga seekord minul ei töötanud.
Kõige hullem on see, et väga vajalikud failid on seal arvutis. Ja pole raha, et parandusse ka viia Ise ka pole IT alal väga kogenud, et korda teha oskaks.
Kas keegi oskab aidata???
Kaks pilti ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.05.2011 21:30:39
|
|
|
Arvuti mudel on täpsemalt milline? Kõigi eelduste kohaselt tundub probleeme olevat videokaardiga. Kas arvuti läheb väga kuumaks põhjast?
Failid on sul alles ega kao kusagile - need saab kõvakettalt ära kopeerida. Pole eriline tuumateadus
|
|
tagasi üles |
|
 |
MirjamL
HV vaatleja
|
05.05.2011 21:46:21
|
|
|
Arvuti IBM thinkpad Z60T rohkem andmeid ei oska kahjuks öelda. Hetkel ja ma rõhutan HETKEL, ta töötab. Kopeerin juba asju. Aga siiski, kuidas edasi toimida? Ja minu jaoks oleks see tuumateadus küll, kui ma ikka arvutil pilti ette ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.05.2011 21:53:58
|
|
|
See tuumateaduse osa käis failide kopeerimise kohta.
Kas arvuti põhi läheb väga kuumaks ja ventilaator vuhiseb täie kiirusega? See arvutimudel on üpris vana ja kui selle eluajalpole termopastat vahetatud ega puhastust tehtud, siis võib olla probleem ülekuumenemises.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MirjamL
HV vaatleja
|
05.05.2011 22:03:02
|
|
|
Termopasta kohta... emmm ma isegi ei tea, mis see on. Puhastatud on teda muidu küll, võetud lahti ja ventilaatorit ja klahve puhastatud. Et hetkel täitsa ok, ei lähe väga kuumaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.05.2011 22:14:11
|
|
|
Ventilaator on radiaatori küljes, mille all on protsessorid. Protsessorite ja radiaatori vahele käib õhuke kiht termopastat, mis soojust juhib. Kui see pasta on kivistunud, siis soojusjuhtivus on minimaalne. Siis hakkavad ilmnema iseeneslikud restardid, hangumised, väljalülitumised ja videokaardi protsessori puhul ka probleemid ekraanile kuvatava pildiga.
Pilt Z60T radiaatorist ja ventilaatorist. Hallid alad on termopasta kohad. Kui termopastat pole vahetatud, siis peaks seda nüüd tegema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|