Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Teen tasuta kodulehe märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mazdagti
HV veteran
mazdagti

sõnum 31.03.2011 12:39:03 vasta tsitaadiga

Pane mulle Martin PS-i oma e-mail, saadan sinna sulle omapoolse näputöö harjutamiseks. Logo ehk suudan ka õhtuks välja mõelda thumbs_up.gif

FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 136
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 31.03.2011 14:55:13 vasta tsitaadiga

Sain need pildid üles laetud:
http://www.upload.ee/image/1236248/skyjump_varvi_figuurid.png
http://www.upload.ee/image/1236253/karate4.png
http://www.upload.ee/image/1236257/lambafarm.png
d3t kirjutas:
mart11n, tore näha, et hoolimata minu (ja ehk paljude teiste) karmidest sõnadest pole sa endasse usku kaotanud. Võta ja tööle läbi materjalid sellel lehel enne kui sa järgmisele kliendile oma tööd tegema hakkad.

http://psd.tutsplus.com/articles/inspiration/teach-yourself-graphic-design-a-self-study-course-outline/

Ootan huviga tulemusi peale materjali läbi töötamist icon_smile.gif

Nende karmide sõnadega saan ma vaid nõustuda, kuna siiski olen alles alustanud asjaga ning see pigem lisab auru juurde arendamaks end. Vahepeal siiski on tekkinud lootusetuse tunne kuid tänu interneti abile ja väikesele puhkusele olen siiski edasi läinud. Pean kahjuks tõdema, et ma ise ka ei ole kõigi enda töödega rahul. See võib küll imelik olla, et kuidas ma võin anda kliendile (küll ilma rahata enamasti) disaini mis mulle eneselegi ei sobi. Kuid enamasti on klient ise rahul olnud.

Kahjuks ei ole iga päev aega intensiivselt süveneda sellesse kuid ma tänan selle materjali eest. Võibolla ongi see põhjalik kokkuvõte see mida ma vajasin, kindlasti töötan läbi.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
D3ff
HV kasutaja
D3ff

sõnum 31.03.2011 15:38:30 vasta tsitaadiga

Värvide omavahelisel kokkusobitamisel oleks vaja tööd teha natuke. Tume tekst tumedal taustal ei ole just kõige meeldivam. Kasuta kasvõi http://www.colorcombos.com laadseid vahendeid sobivate kombinatsioonide leidmiseks icon_wink.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 19.04.2011 23:08:03 vasta tsitaadiga

Paar disaini veel valminud: http://www.upload.ee/image/1279901/karate_3.png
http://www.upload.ee/image/1284221/koristustood.png

Arvatavasti ma veel muudan mõningaid detaile, kuid veel ei tea mida. Loodan et suvel hakkab kiiremini minema see asi, kahju on, et aega ei ole üldse, ei saa pühenduda.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 20.04.2011 11:50:07 vasta tsitaadiga

mart11n kirjutas:
kahju on, et aega ei ole üldse, ei saa pühenduda.

kuidagi vale arusaam asjast.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 20.04.2011 12:29:22 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
mart11n kirjutas:
kahju on, et aega ei ole üldse, ei saa pühenduda.

kuidagi vale arusaam asjast.
Samas, kui inimene teeb seda näiteks kooli kõrvalt, siis ma leian ka, et koolile keskendumine on mõistlikum. Teemaalgataja tegelikku päevaplaani ma loomulikult ei tea. icon_smile.gif
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 20.04.2011 12:35:09 vasta tsitaadiga

Okei. Kui kooli kõrvalt, siis kooli kõrvalt, aga sellepärast pole ilus kvaliteeti alla lasta.
Tee vähem, aga tee hästi...

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 20.04.2011 13:41:07 vasta tsitaadiga

keevitaja kirjutas:
tee endale portfoolio leht!

+1 thumbs_up.gif

mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 20.04.2011 15:12:49 vasta tsitaadiga

Ma teengi pigem vähem kui lohakalt. Kui töö jätab lohaka mulje siis ma võin ehk selle taha pugeda, et ma olen veel algaja, näed, ei julge rahagi küsida. Hetkel on küll jah kooli lõpetamine ja edasiminemine prioriteediks.
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 20.04.2011 16:54:03 vasta tsitaadiga

Enamik on vist kooli kõrvalt alustanud. Hea ju cashi tasku pista. Aga see selleks. Portfolio kohta niipalju, et ma ei saa pihta miks kõik alati endale portfoliot kujundavad kus portfolio kujundused on ainukesed tööd. Minu esimene kompleksne folio tuli ala ikka mitme mitme aasta pärast ja tegelikult ongi olnud üks folio mida olen selle õiges tähenduses kasutanud.

Anyway, kirjutan parem siis nendest kahest kujundusest. Roosilist ja rõõmustavat muidugi pole aga võtan siis asjad otsast pihta läbi, mis mulle ei meeldi kas isiklikult, või tunduvad juba kogemuste põhjal valed. Kurvasta, või tee järeldused ja arene.
1/ Karate. Need lindid või mis iganes asjad, mis alal lehvivad on tegelt päris coolid. Teostus annab soovida, shadowit võiks kasvõi vähem olla.
Suht keeruline oleks sellist kujundust minuarust ka html-i panna kui arvestada neid kõverjoontega kergeid värvivahesid. See efekt on muidu hea. Prindis toimib ka päris hästi.
Logo - ei tea ', kas sinu tehtud või siis sinupoolt sinna need layerstylid peale pandud. Võiks rohkem komplekti sulanduda hetkel nagu võõrelement seal.
Menüü - ei tea, kas seda kirjutada on vaja, et siin on menüü, kliki siia. Küll aga võiks menüü olla suurem ja hover efekt on muidugi maitse asi.
Tekst reavahe ok. Võiks ilmestada seda Bold link, pilt lisada jätab huvitavama mulje kliendile ja siis näha ka koge kuidas vajalikud asjad peavad olema icon_wink.gif Reklaam kalender, need lingid või tegemata asjad? Alguses vaatasin, et lingid veidi mõeldes tundub, e siis tuleb sinna midagi? Tühjade kohtade jätmine on feil. Asi tuleb ära kujundada kõikjalt.

Roheline: Häirib. Need sinkavonka jooned RÄIGE drop shadowiga on lausa nõmedad. Kui layer style kasutad siis hoia tagasi, kõik ei pea nägema, et sa oskad seda kasutada. Juba väga õrn vari ilmestab kujundust. Päis, puud logo, kole ja ebaotstaarbekas ruum iraiskamine. Menüü taust ok, tekstid jätavad kujundamata mulje. nagu oleks mingi tutoriali järgi tehtud, siis jäks otsa saandu texttooliga suva tekst keskele ja valmis. Tekst jah, suurus, kontrast reavahe ok. See, et tekstiväli jälle nii lai on teeb ta ebamugavaks lugeda.

Edu. Ja võibolla surfa lihtsalt erinevates veebides. vaata kuidas asjad on paigutatud, millises stiilis elemendid on koos, kuidas menüüd välja näevad, nende olekuid jnejnejne

mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 26.04.2011 13:49:42 vasta tsitaadiga

http://www.upload.ee/image/1299032/koristustood.png

Muutsin seda lehte, ehk on niimoodi veidi ilmekam?
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 26.04.2011 13:54:02 vasta tsitaadiga

Tume (aga mitte must) tekst ja tume vari menüül on silmale häiriv.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
zepac
HV kasutaja
zepac

sõnum 30.04.2011 16:57:34 vasta tsitaadiga

Kui sa oled ikka asjatundja ja huviline, siis sa ka arened, paratamatult. Muidugi mis on tase, millal võib end n-ö letti lüüa? Mu meelest suure osakaalu moodustab oskus tunda süsteemi sügavuti. Pean silmas ikkagi mitme sisuhalduse tundmist. Päris oluline on see, et sa suudad luua veebilehe, mida kasutaja saab täielikult ise hallata. Sa teed selliseid lihtsaid lehti, mis on html+css, ehk põhirõhk kulub suures osas raamistiku paigutusel ja css-i tundmisel. Alustuseks on see esmatähtis ja vajalik. Aga tänapäeval on siiski ka väikeettevõtted sellised, et infot on vaja muuta ja uuendada veebil päris tihti. Kui sa ei oska luua päris WP+custom kujundus, siis custom kujundus+php cms peaks vajalik olema.

Nüüdseks ma oskan juba ise ette näha, millised on lehekülje vajadused. Vastavalt vajadustele ehitan veebi juba alguses kas Joomla või WordPressi baasile. Kui on aga mingi väikesait, siis on mul ehitatud muud süsteemid, n-ö custom cms icon_smile.gif

Ja erinevate disainerite lehti lausa peab jälgima, et olla kasvõi ajaga kursis. Kaasaegne progeja nt tunneb, mis on html5 ja css3, lisaks jQuery ja ajax-põhised süsteemid. Üldiselt javascript, mis muidugi on kõrgemate oskuste klass, kuid vajalik ja nõutud oskus. See annab oskuslikku paindlikkust, mis tõstab sinu väärtust icon_smile.gif

Kuna mu enda portfolio läks ketta surmaga kaotsi, siis olen nõus ka mõne veebi tasuta tegema tingimusel, et viide minule saab ka lehe nurgas kajastatud icon_smile.gif Hetkel aega on, niiet võib asja teha.

Magic
HV Guru
Magic

sõnum 30.04.2011 19:15:17 vasta tsitaadiga

zepac pane mingi näide millist viidet tahad thumbs_up.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 01.05.2011 12:41:18 vasta tsitaadiga

zepac kirjutas:
/---\ Muidugi mis on tase, millal võib end n-ö letti lüüa? Mu meelest suure osakaalu moodustab oskus tunda süsteemi sügavuti. Pean silmas ikkagi mitme sisuhalduse tundmist. Päris oluline on see, et sa suudad luua veebilehe, mida kasutaja saab täielikult ise hallata./---\

Tekkis nüüd küsimus, et millal võiksin ma juba väikest raha küsima hakata kodulehtede eest? Sisuhaldussüsteemidele (need samused Joomla ja Wordpress ning mõni väiksem veel) oskan ma lehti teha. Disain arvatavasti ei tuleks minu puhul tipp-tase, kuid ma ju ei küsiks erilist hinda kah esialgu. Taskurahaks või nii..
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 01.05.2011 13:10:44 vasta tsitaadiga

mart11n, lõdva randmega võid juba raha küsida. Paljud kes raha küsivad ei tee kah nii hästi. Edu edaspidises thumbs_up.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 02.05.2011 17:58:39 vasta tsitaadiga

Raha võib küsida kui sa suudad kliendi etteantud specid rahuldavalt ellu viia. Mingit muud saladust siin polegi.
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 02.05.2011 20:01:17 vasta tsitaadiga

Enamasti on mul ikka õnnestunud rahuldada kliendi soove.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 02.05.2011 21:19:51 vasta tsitaadiga

ArQ kirjutas:
Raha võib küsida kui sa suudad kliendi etteantud specid rahuldavalt ellu viia. Mingit muud saladust siin polegi.

Sisuliselt küll... minu meelest on ka vaid gramm puudu sellest, et saaks raha küsida.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 03.05.2011 20:33:26 vasta tsitaadiga

Tegin oma portfoolio lehe jaoks disaini: http://www.upload.ee/image/1315470/portfoolio.png
tagasi üles
woozy
HV Guru
woozy

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.05.2011 20:48:13 vasta tsitaadiga

Milleks seal mingi välismaal keeles teksti peab olema? või mis point on asjal? icon_rolleyes.gif
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 03.05.2011 20:53:46 vasta tsitaadiga

äääärgh

Mõtle > Kogu infot > Visualiseeri > Visualiseeri veel > Mõtle uuesti > Visualiseeri 10x > näita

Portfolio eesmärk on tutvustada seda mida sa oskad st sinu töid.
Portfolio võib aga kindlasti mitte ei pea olema üle võlli keeratud - samas teha seda labasel lihtsalt viisil on küll õnnetu.

Mis veel:
Tausta gradientsuurt visuaalselt midagi juurde ei anna.
Logo logoks.
Tekst. Kui sa enda portfolio lehele niipalju teksti suudad kokku kirjutada tutvustuse alla, siis palju õnne, oled valinud vale ala. Targem oleks ajakirjanduse või koguni ilukirjandusega tegeleda.
Kogu selle teksti asemel võiks olla tehtud töödest näited või viited tehtud töödele. See mida sa müüd.
Jah, SEO ja tekst ja hea copy on oluline, aga mitte põhiline. Tõsi, copyga võid ilma tehtud töödeta ka asja maha müüa.
Reavahe võiks vähemalt 18px olla.
Miks sa esitled ainult ühte vaadet. Tööde ja kontakti vaade on ka olulised. Kogu komplekt tuleb kujundada.

Woozy - loren ipsum on nn kohatäite tekst, mida kasutatakse kujundustes siis kui õige tekst pole veel valmis. Midagi imeliku seal pole. Koht on vaja täita ja kliendile mingit mulli täna on ilus ilm, juhan jookseb ümber poe, vaatab aknast sisse manni näitab tisse - pole ka ilus kirjutada ja esitleda.

MONGO
HV kasutaja
MONGO

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.05.2011 22:09:01 vasta tsitaadiga

mart11n, ilus kraam käib ikka ees, mulli võid puhuda mulli alamlehel aga esilehele mõttekam just panna potentsiaalset klienti huvitav kraam ehk siis tööde näidised thumbs_up.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 21
tagasi üles
mart11n
HV vaatleja
mart11n

sõnum 18.05.2011 00:08:34 vasta tsitaadiga

Njaah. Ma siiski jätsin sama template oma portfooliole, ma tahangi sellist lihtsat esialgu ning kui aus olla, siis mulle tegelikult meeldib see.
Mul on veel mõned tasuta projektid lubatud inimestele, kui nendega saan ühele poole, siis hakkan väikest raha küsima juba.
http://www.martinappo.ee
Niiet põhimõtteliselt võib selle teema lukustada.
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 18.05.2011 20:50:54 vasta tsitaadiga

Normaljokk iseenesest.

Tee endale mingi kompaktne korrektne "logo/pealkiri"

Menüü kaota üldse ära, minust tekst pane sinna alla ja kontakt kõige alla. Kontakti võid panna nt telefoni ja maili ka sinna logoga samale joonele aga paremale.

Tehtud tööd joonda vasakule, keskel ei mõju kuidagi hästi.

Muuda sisu. Keegi ei maksa kui kilkad kuidas tasuta teed jne. See tasuta ja tasuta ja tasuta pole edasiviiv asi üldse.

Vähem layer style vast. Nendega ei tasu üldse liialdada. Vähem effekti, rohkem paigutust ja värvide mängu.

See rohekas värk mulle ka ei meeldi, aga isiklik probleem vist pigem.

Tulevikus arvesta, et tegelt portfolio on valitud tööde koht. Ma lugesin paar aastat tagasi kui portfoliot tegin olin teinud umbes 100 erinevat kujundustööd ja foliosse läks vast 8-9. Folio peaks olema see koht, kus näitad oma käekirja ja seda mis endale väga meeldib ning parimast parimaid asju või siis pahatihti neid asju mida lubatakse näidata. Anyway nt 9 tööd sinna lehele oleks cool.
Alla, tutvustus ja kontaktandmed. Ja väga nice turule sisenemiseks.
Luck

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  Teen tasuta kodulehe mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.