praegune kellaaeg 19.06.2025 21:53:25
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
28.04.2011 20:33:57
|
|
|
Ja siis saad võrgukettale ligi, kui selle parooli sisestad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Snoopys
HV vaatleja

|
28.04.2011 20:37:48
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Ja siis saad võrgukettale ligi, kui selle parooli sisestad? |
mul algul polnud parooli kui ta seda küsis. siis panin oma kasutajale parooli ja proovisin uuesti kuid ligi ei saa
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.04.2011 20:42:55
|
|
|
Kas Simple File Sharing on XP-l maha võetud? Ei mäleta, kas 7 sama asi olemas oli, aga kui on, siis sealt see ka maha.
Folder Options > Use Simple File Sharing eest linnuke maha. Siis proovi seda Runi käsku uuesti.
Kui siis toimib, pane Runi reale net use x: \\liberty\jagatava kausta nimi
X on võrguketta tähis, mille võid ise valida vabade kettatähiste seast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
28.04.2011 20:45:21
|
|
|
Mida te siin nuputate , elementaarne DNS kala. S.t. ruuteris on välisvõrgu DNS paika pandud, kuidas peaks su Win7 teadma mis asi see Liberty on.
Proovi \\sinu.XP.masina.IP
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.04.2011 20:59:47
|
|
|
kussu: Ruuter ei puhu pilli, kuna täpselt samasugune piiratud jagamine on ka siis, kui mingit ruuterit pole ja arvutid on omavahel otse ühendatud.
Mina ise viskan kopeeritavad failid välikettale ja siis sealt tiri alla palju tahad teise arvutiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.04.2011 21:02:32
|
|
|
kussu kirjutas: |
Mida te siin nuputate , elementaarne DNS kala. S.t. ruuteris on välisvõrgu DNS paika pandud, kuidas peaks su Win7 teadma mis asi see Liberty on.
Proovi \\sinu.XP.masina.IP |
Vaevalt, et selles probleem on, kuna ühendust saab ja kasutajatunnust/parooli küsib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Snoopys
HV vaatleja

|
28.04.2011 21:18:00
|
|
|
Kas Simple File Sharing on XP-l maha võetud? Ei mäleta, kas 7 sama asi olemas oli, aga kui on, siis sealt see ka maha.
Folder Options > Use Simple File Sharing eest linnuke maha. Siis proovi seda Runi käsku uuesti.
Kui siis toimib, pane Runi reale net use x: \\liberty\jagatava kausta nimi
X on võrguketta tähis, mille võid ise valida vabade kettatähiste seast. |
võtsin xp´l maha kuid 7´l ei leidnud sellist asja .... midagi ei muutunud
kussu kirjutas: |
Proovi \\sinu.XP.masina.IP |
Vaevalt, et selles probleem on, kuna ühendust saab ja kasutajatunnust/parooli küsib. |
jah XP teab mis/kus on "Liberty"....
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.04.2011 21:29:44
|
|
|
Tegemist pole mitte üleüldse niiväga win7-e võrguprobleemiga, see on hoopis paaniliselt kõrge turvateema, kus tahetakse ,et Administraator määrab Kasutaja all selle, et mis on Kasutajale lubatud ja mis mitte.
Seega muutmised vist hoopis kusagil nii, et:
1. arvuti tööle, siis F8 tallamine
2. Sealt siis valik töötamine Administraatorina
3. Ja sealtkaudu siis Kasutaja seadete muutmine-lubamine.
-----------------------
Kunagi sai seda kusagilt helpist loetud, aga ei viitsinud mässama hakata ja siis väliketas sai ka kasutusele võetud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Snoopys
HV vaatleja

|
28.04.2011 21:51:24
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tegemist pole mitte üleüldse niiväga win7-e võrguprobleemiga, see on hoopis paaniliselt kõrge turvateema, kus tahetakse ,et Administraator määrab Kasutaja all selle, et mis on Kasutajale lubatud ja mis mitte.
Seega muutmised vist hoopis kusagil nii, et:
1. arvuti tööle, siis F8 tallamine
2. Sealt siis valik töötamine Administraatorina
3. Ja sealtkaudu siis Kasutaja seadete muutmine-lubamine.
-----------------------
Kunagi sai seda kusagilt helpist loetud, aga ei viitsinud mässama hakata ja siis väliketas sai ka kasutusele võetud. |
kas sellest ei piisa et olengi admin(F8 all sellist valikut pole)?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.04.2011 21:59:32
|
|
|
Sisselogimisaknas tuleb Ctrl-Alt-Del vajutada 2 korda, et Windowsi sisseehitatud administratori kontot näha. Windows 7 peaks see by default olema välja lülitatud vist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
28.04.2011 22:05:33
|
|
|
Snoopys kirjutas: |
Maldur kirjutas: |
Snoopys kirjutas: |
Maldur kirjutas: |
Win7 krüpteerib oma sisevõrku 128bitise võtmega defauldis. Tulemuseks on et sisevõrk töötab selliselt vaid teiste Win7 masinatega. See krüpteerimine tuleb välja lülitada ning siis on sisevõrk täpselt sama nagu ta seni on olnud. |
Olen proovinud 128bitise kui ka 40-or 56 bitisega
|
Ma ju kirjutasin et lülita krüpteerimine üldse välja.
Mul oli endal talvel selline juhus kus oli vaja Win7 ja mäkk suhtlema saada, aitas ainult see kui krüpt täitsa maas. Proovisime ka XP ja W7 vahelist suhtlust - täpselt sama asi. |
Ehk juhatad teed kust ma selle välja keeran? "Advanced sharing settings" alt seda ei leia |
Mul on raske juhatada kuna ma igapäevaselt ei kasuta ühtki windowsi, kuid meeles on et pidin midagi ka registris nokitsema (local policy asjades midagi), lisaks sellele Advanced Sharingu nupukestele. Ja pärast seda polnud probleem üle smb ühendada nii mäki kui XPga. Kindel on et torkida oli vaja ainult W7 masinat, mulle miskipärast tundub et sai registrist kuidagi seatud et krüpti ei kasutata.
Ei ole millegil proovida aga kas need krüpti muutvad nupud võivad olla mõlemad korraga mitteaktiivsed? Peaks siis andma tegelikult krüptimata tulemuse. XP vaikimisi peaks ka olema ju krüptimata, kuigi ma pole kindel.
Midagi sellist ehk abiks: Control Panel - Administrative Tools - Local Security Policy
Local Policies - Security Options
Network security: LAN Manager authentication level
Send LM & NTLM responses
Minimum session security for NTLM SSP
Disable Require 128-bit encryption
See peaks krüpti ära jätma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.04.2011 22:37:54
|
|
|
Edit: Oli praegu korra asja Safe Mode kaudu sees käia - ja vaatasin kergelt kettamajandust ka - ongi täpselt nii, et täisõigused kettaga mässata on ainult Administraatoril ja Useritel on need õigused üksjagu piiratud.
Aga mõnes mõttes loogiline kah - kui lubada Userile niisama kogu aeg Full tegevus, siis selle tagajaärjel võib olla mingi jama, kasvõi mingi juhuslik faili / kataloogi kustutamine, mis iganes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
aldios
HV kasutaja

|
29.04.2011 10:08:40
|
|
|
to:tudiludi kõige lihtsam ilmselt ikka mõnelt sõbralt laenuks korras toiteplokk piisava võimsusevaruga ja proovid kas on muutusi.
|
 |
ewur
HV veteran

|
29.04.2011 15:49:54
|
|
|
Spoiler 
Kuidas saada asi sinnamaani, et neid update´sid ei pakuks enam? Tambin muudkui "hide update" ja OK aken kinni. Läheb mõni sekund mööda ja uuesti pakub neid. Teiste uuendustega, mis olen ära "haidinud", seda probleemi pole...
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
29.04.2011 17:59:58
|
|
|
Hea öelda, kuid ega mul kellelgi ei ole üle 400 W toitekaid.
Teine asi on see, et toite võimsuse taha ei saa ka miski jääda, sest kui panin aida64 koormustesti kõikidele asjadele peale, siis mingit kokkujooksmist ei olnud.
Kuid kontrollisin oma toiteka üle ja pinged olid järgnevad:
3,3V pingega väljundis oli 3,54V
5V pingega väljundis 5,52
12V pingega väljundis 12,97
10% vea vahemikku need jäävad, kuid kõik on millegipärast kõrgemad. Pingeid testisin siis nii, et PS_ON# ühendasin COMiga, et toide hakkaks tööle. Seejärel testil ühendasin ühe otsa COM külge ja teisega siis vastavalt sealt, kus pinged peavad olema. Võibolla on kõrgemad seetõttu, et koormus ei ole testimise ajal toitekal järgi?
Ja kui toiteka ühendasin emaplaadile järgi, siis nagu neetult hakkas arvuti korralikult tööle. Nii krdi nõme on see, et ükskord töötab korralikult ja teinekord jamab mis kole. Eile oli isegi nii, et arvuti sisselülitamisel ei võtnud piltigi ette, kuigi vendikad ja power nupp oli sees. Ja välja ei lasknud ka lülitada.
Mälud on korras. Kõvaketas samuti. Emaplaadile on järgi ühendatud ainult hädavajalikud asjad (cpu, video, RAM ja DVD-ROM).
Esmaspäeval saan uue plaadi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
29.04.2011 19:14:19
|
|
|
tudiludi kirjutas: |
Hea öelda, kuid ega mul kellelgi ei ole üle 400 W toitekaid.
Teine asi on see, et toite võimsuse taha ei saa ka miski jääda, sest kui panin aida64 koormustesti kõikidele asjadele peale, siis mingit kokkujooksmist ei olnud.
Kuid kontrollisin oma toiteka üle ja pinged olid järgnevad:
3,3V pingega väljundis oli 3,54V
5V pingega väljundis 5,52
12V pingega väljundis 12,97
10% vea vahemikku need jäävad, kuid kõik on millegipärast kõrgemad. Pingeid testisin siis nii, et PS_ON# ühendasin COMiga, et toide hakkaks tööle. Seejärel testil ühendasin ühe otsa COM külge ja teisega siis vastavalt sealt, kus pinged peavad olema. Võibolla on kõrgemad seetõttu, et koormus ei ole testimise ajal toitekal järgi?
Ja kui toiteka ühendasin emaplaadile järgi, siis nagu neetult hakkas arvuti korralikult tööle. Nii krdi nõme on see, et ükskord töötab korralikult ja teinekord jamab mis kole. Eile oli isegi nii, et arvuti sisselülitamisel ei võtnud piltigi ette, kuigi vendikad ja power nupp oli sees. Ja välja ei lasknud ka lülitada.
Mälud on korras. Kõvaketas samuti. Emaplaadile on järgi ühendatud ainult hädavajalikud asjad (cpu, video, RAM ja DVD-ROM).
Esmaspäeval saan uue plaadi. |
mul oli analoogne probleem gigabyte p35-ds4'ga, kus bootimist proovis enne mitu korda, kui üles tuli - samas töötav masin pange ei pannud
lõpuks oli vaja windows nullist peale panna, aga siis installi lõpuni ei viinudki, vaid hangus - toites ja mäludes viga ei olnud ning uus komplekt kõrvaldas probleemi
näis nagu viga oleks olnud lõunasillas, kuna lambist installimise ajal viskas mõnikord ketast tagant ära, isegi IDE kadus ära
_________________ ☠ |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
29.04.2011 20:03:45
|
|
|
Ma otsustasin installimise veelkord ette võtta (neljas kord juba). Panen kõik paika. Siis teen SSD kettast tõmmise, et tulevikus ei pea rohkem hakkama nullist pihta asjaga. Sest varem installitud süsteem peab hakkama ka mu uue emaplaadiga tööle, kui vajalikud uute seadmete draiverid ära installida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
29.04.2011 20:08:39
|
|
|
tudiludi kirjutas: |
Ma otsustasin installimise veelkord ette võtta (neljas kord juba). Panen kõik paika. Siis teen SSD kettast tõmmise, et tulevikus ei pea rohkem hakkama nullist pihta asjaga. Sest varem installitud süsteem peab hakkama ka mu uue emaplaadiga tööle, kui vajalikud uute seadmete draiverid ära installida. |
ise ka tegin tõmmiseid XP'st, kuid ükshetk venis viimase tõmmise tegemine 2 aastataguseks ja seda näkast tõmmist ei taht nähagi
_________________ ☠ |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
29.04.2011 22:55:17
|
|
|
Tõmmisele panen ainult seda, mis on hädavajalik. Kui tõmmist vaja läheb, siis kõik muu pean niikuinii juurde lisama. Ja see mõni giga tõmmisefailina teisel kettal ei võta erilist ruumi üldse ja igaks juhuks ta võib seal olla ...
XP-ga on teine teema natuke. Kui selle tõmmist tahad kusagil mujal või uue emaplaadiga kasutada, siis tõenäoliselt lõpeb see blue screeniga ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
30.04.2011 01:17:17
|
|
|
win7'ga vaja see recovery part ka kaasa võtta? - see on alati segadust tekitanud ja ega pole viitsinud netist tudeerida ka, kuna raip püsib nagu herpes
_________________ ☠ |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
30.04.2011 08:36:40
|
|
|
libe kirjutas: |
win7'ga vaja see recovery part ka kaasa võtta? - see on alati segadust tekitanud ja ega pole viitsinud netist tudeerida ka, kuna raip püsib nagu herpes |
Kui sa teed terve kõvaketta tõmmise, siis kõik, mis kettal on (ka recovery).
Kuna aga enamasti on kõvakettad mahukad ja Windows on ühel partitsioonil ainult, siis tõmmis tuleb teha partitsioonist. Kuid mina ei ole recovery partitsiooni kaasa võtnud - rohkem jamamist. Ning kui sa tulevikus ei taha endale tõmmisega probleeme, siis süsteem, millest sa tahad tõmmist luua, peab asuma kõvaketta esimesel (kui on ka recovery, siis teisel) partitsioonil. Seda selleks, et Windows peaks C ketta enda omaks.
Teine asi on see, et kui partitsioonist on tehtud tõmmis ja kui Windows on teinud recovery partitsiooni ka, siis hiljem, kui sa tõmmist kasutada soovid, see ei boodi. Seda põhjusel, et Recovery on alati kõvaketta esimesel partitsioonil ning arvuti otsib boot-kirjeid alati kõvaketta kõige esimeselt partitsioonilt. Aga sellise probleemi lahendab alati ära startup repair.
Niiet kui tõmmis ei boodi hiljem, siis startup repair parandab selle. Ja peab tähele panema, et kui süsteemist soovid tõmmist luua, peab süsteemi ketta tähis olema kindlasti C:
PS! Tegelikult (ma ei ole küll seda proovinud) peaks saama muuta ka süsteemi ketta draivitähist, kui see on miski muu, kui C. Aga noh, kuna kui soovin teisi süsteeme kasutada, kasutan neid virtuaalselt, siis ei ole sellise asja peale mõelnud ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
30.04.2011 09:07:16
|
|
|
win7'ga vaja see recovery part ka kaasa võtta? - see on alati segadust tekitanud ja ega pole viitsinud netist tudeerida ka, kuna raip püsib nagu herpes |
Aga sa ära kasuta seda eraldi partitsiooni
W7 installil ta tekitab selle partitsiooni ketta algusesse ning siis soovitava suurusega põhipartitsiooni selle järele. Nüüd installi ajal kohe kustutad põhipartitsiooni maha ning suurendad seda recovery partitsiooni vajaliku suuruseni ja installid W7 sellele - tulemus ongi ainult üks partitsioon W7 jaoks ja kõik vajalik ühel partitsioonil.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
30.04.2011 16:30:24
|
|
|
Miki-Hiir kirjutas: |
Aga sa ära kasuta seda eraldi partitsiooni
W7 installil ta tekitab selle partitsiooni ketta algusesse ning siis soovitava suurusega põhipartitsiooni selle järele. Nüüd installi ajal kohe kustutad põhipartitsiooni maha ning suurendad seda recovery partitsiooni vajaliku suuruseni ja installid W7 sellele - tulemus ongi ainult üks partitsioon W7 jaoks ja kõik vajalik ühel partitsioonil. |
Täpselt nii oleks mõistlik. Vajadusel saab recoveryt teha ka installiplaadiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tavka007
HV kasutaja

|
30.04.2011 17:39:40
|
|
|
Kas kellelgi veel on esinenud probleem, et windowsi update failib kogu aeg. Jama hakkas pihta viimase Windows updatega. Arvutit kinni pannes installib updateid ära ja kui arvuti sisse lülitab, siis kusagil 5 minutit on ees configuring updates ja siis ütleb, et configuring updates failed ja paneb vanad updated tagasi. Kas keegi oskab soovitada midagi, mis aitaks mul sellest tüütust failist lahti saada. Op süsteem siis windows 7 professional.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
30.04.2011 18:17:25
|
|
|
tavka007 kirjutas: |
Kas kellelgi veel on esinenud probleem, et windowsi update failib kogu aeg. Jama hakkas pihta viimase Windows updatega. Arvutit kinni pannes installib updateid ära ja kui arvuti sisse lülitab, siis kusagil 5 minutit on ees configuring updates ja siis ütleb, et configuring updates failed ja paneb vanad updated tagasi. Kas keegi oskab soovitada midagi, mis aitaks mul sellest tüütust failist lahti saada. Op süsteem siis windows 7 professional. |
Proovi kustutada C:\Windows\SoftwareDistribution\Download kausta sisu ja teha restart.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|