Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MeoR
HV veteran

|
07.04.2009 21:32:45
Probleem Ordi Enduro EL80 videokaardiga või emaplaadiga. |
|
|
Tere!
Laptop Ordi Enduro El80
Conf
Dual Core 7200 2Ghz
2gb ddr2
160gb hdd
Videokaart Geforce 7600GO
Prolbleem sai alguse täiesti ootamatult nagu alati.Töö lõpetades sulgen kaane ja hiljem tööd alustades pilti ette ei võta.
Probleemi kirjeldus siis järgmine:LCD tasutavalgus toimib, tuled põlevad, kõik töötab va siis pilt mis puudub.
Teine kuvar külge ühendatud ja pilt olemas, kuid täpiline ja kergelt triibuline ühesõnaga ebakorrapärane pilt. Lõhnab jubedalt videokaardi järgi toetudes lauaarvuti kasutus kogemustele.
Diagnostika tehtud ja probleemiks väidavad mulle emaplaat. Keegi muidugi mulle täpselt öelda ei oska kas videokaart on iseseisev või mitte, seetõttu kiskusin täna arvuti laiali ja tegin möningad avastused. Plaadi küljes siis väike kaart kus peal jahutus mis ristatud ühe emaplaadi mäluga.
Kaart ise istub kahes möötmetelt ca 20mm x 7mm pesades ja on täiesti eemaldatav.
Mida targemad sellest probleemist arvavad ja kas nõustuvad et paha teeb hoopis ebatõenäoline VGA kaart?
|
|
tagasi üles |
|
 |
themm
HV kasutaja

|
07.04.2009 22:08:08
|
|
|
Kes sul selle diagnostika tegi? Antud juhul arvan et tegu emaplaadi ja/või videoga (arvestades seda et ise pole seda lahti võtnud ning erineaid komponente proovinud), kuid kuna ta sul ootereziimist välja tulles pilti ette ei võta viitab ikkagi emaplaadi probleemile, see et pilt ruuduline teise monitoriga võib olla ka vabalt emaplaadi viga. Olen seda viga näinud ning leppinud emaplaadi veaga kuigi jah esialgu arvad pigem et tegu videokaardi veaga. Kui garantiiline siis vii garantiisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MeoR
HV veteran

|
08.04.2009 16:47:45
|
|
|
themm kirjutas: |
Kes sul selle diagnostika tegi? Antud juhul arvan et tegu emaplaadi ja/või videoga (arvestades seda et ise pole seda lahti võtnud ning erineaid komponente proovinud), kuid kuna ta sul ootereziimist välja tulles pilti ette ei võta viitab ikkagi emaplaadi probleemile, see et pilt ruuduline teise monitoriga võib olla ka vabalt emaplaadi viga. Olen seda viga näinud ning leppinud emaplaadi veaga kuigi jah esialgu arvad pigem et tegu videokaardi veaga. Kui garantiiline siis vii garantiisse. |
Powermill service tegi diagnostika. Ja garantiid enam pole. 2006 aasta laptop.
Kas kuidagi äkki on võimalik testida näiteks videokaarti eraldi? Sest videokaart mul ikkagi iseseisev ja kui googeldasin emaplaadi numbrit siis ebay´s täiesti müügil emaplaat 250$ kuid ilma videokaardita.
Asjatundjad jätavad minu arust soovida seal ordis..Võiksid ikka teada mitte oletada kas on int videokaart või mitte. Seetõttu kui mingi väiksemgi probleem on öeldaks nagu lindi pealt emaplaat.
Helistan täna päevajooksul oridsse, räägin oma probleemi uuesti "spetsialistiga" läbi ja vaatan mis nad mulle räägivad, kas laptopile pakutakse emaplaati koos videoga ja uurin samas ka videokaardi hinda lisaks..
UUS INFO[B]
Nonii täna helistades sattusin mingi targema spetsialistiga rääkima.To väitis kohe et sellel mudeli pole inter videokaarti.
Tubli kuulda muidugi, pidin arvuti ribadeks kiskuma ,et selles ise veenduda, kuid see selleks
Infoks siis nii palju, et telefoni teel keegi viga prognoosida ei oska ja 100-200.- eest tehakse nii videokaardile kui emaplaadile eraldi diagnostika.
videokaardi hind ordi esinduses 1600.-
Emaplaadi hind siis 2700.-
Eks näis mis välja tuleb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
09.04.2009 17:52:38
|
|
|
kui inimene on ordi töötaja, siis see ei tähenda, et ta automaatselt kõiki mudeleid peab kohe tundma.
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
tagasi üles |
|
 |
MeoR
HV veteran

|
17.04.2009 17:32:00
|
|
|
.:MDK:. kirjutas: |
kui inimene on ordi töötaja, siis see ei tähenda, et ta automaatselt kõiki mudeleid peab kohe tundma.  |
Kes siis huvitav küll veel teadma peaks, kui mitte garantii ja remondi osakonna telefonikõnedele vastav spetsialist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mn87
HV vaatleja
|
18.05.2009 20:38:59
|
|
|
Vabandust, et vana teema välja kaevan, aga mul juhtus täna arvutiga (sama mudel) TÄPSELT sama värk - pilti ette ei võta, aga kõik töötab (mul kadus pilt arvutiga töötades - heli jäi tööle näiteks).
Sellega seoses tahtsin teema alustajalt küsida, kas selgus, oli tegu emaplaadi või videokaardi veaga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
MeoR
HV veteran

|
21.05.2009 15:23:09
|
|
|
Tere!
Vastused käes ja järg nüüd nii kaugel et täna sain arvuti kokku ja toimib.
Videokaardi hind 1600 koos käibega.
Diagnostika 200.-
Kui arvuti käitub samut,i võid, ma usun südamerahus kaardi ära tellida. Oote aeg ca 1nädal.
Ja kaardi vahetamisest siis nii palju ,et ei midagi keerulist.arvuti täiesti ribadeks ja seejärel kokku. Kui kusagil probleeme tekib küsi, aitan, suhtkoht meeles veel kuidas kõik käis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RReinu
HV kasutaja

|
21.04.2011 18:15:57
|
|
|
on masin sul veel alles? või on uuesti maha põlenud kaart? niisama uurin. NImelt mul oleks selle masina korpust vaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MeoR
HV veteran

|
26.04.2011 11:45:50
|
|
|
just sain ära remonditud, tuli uus prose osta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|