praegune kellaaeg 20.06.2025 21:55:02
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Metsjeesus
HV Guru

|
21.04.2011 12:53:14
ReadyBoot, Prefetch, Write Caching ja muud semud [W7,Raid0] |
|
|
Tervitus,
Süsteemiks W7 64bit.
2 x Samsung F3 1TB Raid0
*Lühidalt probleemiks vähe hapu windows - firefox crashib, torrentid kipuvad olema vigased (force re-checki järgi), mõni boot on n arv x programmidel häda, OS keskkonnas saanud bsodi eri momentidel (k.a. ntfs.sys). Vaatasin hiljuti Resource Monitori - näitab memory hard faulte a la 0-10, aga tummisemad peakid käivad julgelt üle 100 hf/s. Ühesõnaga ei usalda raiska enam.
Enne, kui OS kettapoole ära formatiks, mõtlesin uurida siit tarkuseterasi.
Ma pole ilmselt piisavalt pädev, et näidata sõrmega ketastele, kui probleemi algallikale, aga seda ma praegu süüdistaks.
Olen näppinud service'id, aga need said minu arust taastatud by def seisusesse SMART v2'ga (link).
Olen klokkinud, aga kiirused said kärbitud, vool jäetud, seega seal ei tohiks viga olla.
Nädalavahetusel käis elekter ära, muidu katkestusi ei esine ehk arvuti istub vooluvõrgus.
*Kas mul peaks olema eelistus write cache suhtes? Hetkel on see näppimata kujul e. enabled, subkategooria flushingu ees linnuke puudub. Ebastabiilsel klokil ehk bsod/crash/freeze mingi mõjuga sellele?
*ReadyBoot ja Prefetch - nendega mul on/oleks midagi tarvis teha, muuta ?
*Mul on raid0 tehtud 2 partitsiooniks, OS ja "kõik muu". Kui ma dokumendid jm viskan teisele, kus hetkel resideeruvad mängud jne, kas siis OS kettale" saab/on mõistlik/pole mingit vahet 1 hdd'ga" formatti teha?
Suured tänud abivalmile kodanikule.
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCREAMER
HV Guru

|
21.04.2011 13:40:59
|
|
|
raid kontra on emaplaadi integreeritud?
kui RAM on üle 2GB, soovitatud ReadyBoot ja Prefetch välja lülitada.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 436 loe/lisa |
   |
2 :: |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
21.04.2011 13:53:14
|
|
|
Metsjeesus, hard fault ei ole viga. Lihtsalt juhus, kui päritavaid andmeid polnud RAMis ning pöörduti ketta poole.
RAID puhul soovitaks write cache välja lülitada. Vastasel juhul on corruption ja andmekadu kiired tulema voolukatkestuse või softraid BSOD korral.
Klokk maha igal juhul, keegi ei garanteeri sulle tööd väljaspool tootja ettenähtud spece.
ReadyBoot ja Prefetch on maitse asi - mina jätan need isegi RAID ja/või SSD korral sisse lülitatuks. RAM päringud on ikkagi alati kiiremad kui RAID/SSD.
1 HDDga format teha? Kui ühe ketta massiivist eemaldad, hävinevad kõik andmed RAID0 korral.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
22.04.2011 17:04:21
|
|
|
SCREAMER, emaplaat jah.
friik1, seda ma tean jah, et hard fault pole "fault".
Mitte ühe kettaga vaid kas formattimine 1 puhul on sama, mis 2 puhul ehk see raid parti format on sisuliselt sama ja midagi erilist seal pole?
E: Milline on sõprussuhe raid0 ja defragmenteerimise/jate vahel ?
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
23.04.2011 06:49:35
|
|
|
friik1 kirjutas: |
ReadyBoot ja Prefetch on maitse asi - mina jätan need isegi RAID ja/või SSD korral sisse lülitatuks. RAM päringud on ikkagi alati kiiremad kui RAID/SSD. |
Sama siin.HDD-de puhul on veel eriti olulione, et need sees oleks.SSD puhul mitte eriti.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|