Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.04.2011 17:03:46
|
|
|
DVDRW: Eks kõik sõltub maakohas saadavast signaalitugevusest ja ka sellest, millise singaalitugevusega modem või telefon hakkama saab.
Sai viimati katsetatud a 10km. kagusel mobiilimastist:
- Igatahes Huawei E1752 ja E173 said suurepäraselt hakkama ka -95dB tugevuse signaaliga ja ühendus hakkas hakkima-katkema nii -103dB-ga.
- Samas samal ajal, kui Huawei modemid veel töötasid, siis igatahes 3,5G toega PDA ei teadnud enam ühendusest mitte kui midagi.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
18.04.2011 20:18:37
|
|
|
1 mega eest see ikka kirves - hetkel saan 2X soodsamalt 3/1
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
0 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
19.04.2011 20:00:25
|
|
|
Magic kirjutas: |
1 mega eest see ikka kirves - hetkel saan 2X soodsamalt 3/1 |
Elioni paketil on muidugi sees ka "boonused" - TV ja lauatelefon (vau!).
ot: |
Millal Elioni taolised teenusepakkujad lõpuks aru saavad, et on palju inimesi, kes ei soovi neid "boonuseid" (mida neil vaja ei ole, aga mis hinda tõstavad). Ja sellepärast valivad 3G... |
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.04.2011 22:08:29
|
|
|
ewur kirjutas: |
Millal Elioni taolised teenusepakkujad lõpuks aru saavad, et on palju inimesi, kes ei soovi neid "boonuseid" (mida neil vaja ei ole, aga mis hinda tõstavad). Ja sellepärast valivad 3G... |
|
Oled kindel, et nad kasvataksid sellega kasumit?
Kui paljudele on vaja ...21Mb ühendust - võibolla toimuks massiline kolmikpakketist loobumine? Ehk pigem üks 30€ klient kui 2 10€ klienti.
Vahepeal Elion tegi ju mingit kortermaja lahendust - server keldrisseja paarimegased torud korteritesse - 10€. Enam ei tehta?
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
1 :: |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinnawaatluz
HV kasutaja
|
20.04.2011 00:32:08
|
|
|
marcor1 kirjutas: |
Kui paljudele on vaja ...21Mb ühendust - võibolla toimuks massiline kolmikpakketist loobumine? |
Ma ei tea mis nad endale kasulikumaks loevad ja mind see kliendina ausalt öelda ei huvita ka. Küll aga tean üht: minu kui kliendi jaoks nende televisiooni, telefoni j a interneti ristsugutis ei sümpatiseeri. Omal ajal ( ADSL Light, Väikekontor jne. ) sai see teenus ostetud ainult andmeside vajadusteks. Kõik hiljem sinna külge poogitud jura, nagu telefon ja iptv mind ei pole huvitanud ega huvita tänini. Paraku pole mingit arengut just nende teenuse andmeside osas märgata, kogu aur ja vile läheb mõttetu televisooniteenuse peale. Vaid andmesidest huvituva erakliendi jaoks on Elioni toode nagu vastik Brežhnevi pakike: tahad andmesidet, siis pead ostma ka mõttetut pudi-padi. Oleks siis võimalik veel valida, näiteks televisiooni ja telefoni mittetarbimisel saad kogu toru andmesideks aga ei.. kohe algab pigin "pole võimalik, bläää-blääää" ja algab taas spämmimine oma krdi digitvga. Oma tutvusringkonnas on ka teisi, kes sarnaselt Elioni teenust näevad. Õnneks tuleb endal peagi lõpp sellele jamale.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
20.04.2011 00:34:44
|
|
|
pinnawaatluz kirjutas: |
marcor1 kirjutas: |
Kui paljudele on vaja ...21Mb ühendust - võibolla toimuks massiline kolmikpakketist loobumine? |
Ma ei tea mis nad endale kasulikumaks loevad ja mind see kliendina ausalt öelda ei huvita ka. Küll aga tean üht: minu kui kliendi jaoks nende televisiooni, telefoni ja interneti ristsugutis ei sümpatiseeri. Omal ajal ( ADSL Light, Väikekontor jne. ) sai see teenus ostetud ainult andmeside vajadusteks. Kõik hiljem sinna külge poogitud jura, nagu telefon ja iptv mind ei pole huvitanud ega huvita tänini. Paraku pole mingit arengut just nende teenuse andmeside osas märgata, kogu aur ja vile läheb mõttetu televisooniteenuse peale. Vaid andmesidest huvituva erakliendi jaoks on Elioni toode nagu vastik Brežhnevi pakike: tahad andmesidet, siis pead ostma ka mõttetut pudi-padi. Oma tutvusringkonnas on ka teisi, kes sarnaselt Elioni teenust näevad. Õnneks tuleb endal peagi lõpp sellele jamale. |
+1 . Lisaks veel loobujatest - valdav enamus nendest, kes on praegu kolmikpaketi võtnud, on sellega rahul. Ja valdav enamus nendest, kes pole rahul, on võtnud 3G (nagu minagi). Kui tuleks elionisarnaste teenusepakkujate lisateenuseks ainult nett, siis eelpoolkirjutatu baasil loobujaid oleks minimaalselt. Ja nad ei läheks minema, vaid valiksid uue teenuse sama teenusepakkuja juures. Liitujaid oleks aga arvatavasti tunduvalt rohkem. Ja seda tuginedes praegu 3G ülekoorumusele, mis linnades valitseb.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.04.2011 08:18:36
|
|
|
Just selle koormuse teema tõttu ongi elion nii kindel ja ei tõmble
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
20.04.2011 08:20:32
|
|
|
Kes oskab koos põhjendusega kommenteerida?
E1752 vs E173 - kumba võtta, kui arvestada, et suht samas hinnas ning välisantenn tõenäoliselt kasutusele ei tule?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.04.2011 09:12:46
|
|
|
Draqula: On olemas kogemus - mõlemad, nii E1752 ja E173 töötasid 100% täpselt ühtmoodi.
Proovitud tuttava juures, väga kehvas levitingimuses, a 10km. saatemastist.
Tõsi, proov oli suht. lühikest aega - paar päeva, aga selle aja jooksul mingit erinevust näha polnud.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
20.04.2011 10:55:57
|
|
|
pinnawaatluz kirjutas: |
Ma ei tea mis nad endale kasulikumaks loevad ja mind see kliendina ausalt öelda ei huvita ka... |
äriettevõtte nr.1 prioriteet ongi kasum. Ülejäänu neid ei huvita.
Kolmikpakett on sisuliselt "kaksikpakett".
Mõistlik oleks paarimegase kiiruse eest maksta palju ... ~10€ ?
Üle jääb pea 20€ ja selle eest saad mida? Eesti kanaleid, RTL-i, vene kanaleid jms... kvaliteetkanalid on lisatasudega. Noored istuvad nagunii arvuti taga, lapsevanematel on niigi palju tegemist ja pensiokatel on eestikeelsed seebid ~8h päevas.
Kortermajades on tv magistraalkaablid alles - ~10€ eest/per korter, saab antennid ja uued splitterid ning elu läheks edasi.
Ma olen küll nõus väiksema summa peale kihla vedama, et lahkujate arv oleks päris suur.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
20.04.2011 11:07:53
|
|
|
Pakuks linnas Elion 1mbit/7€ kuu, kohe liituks |
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
salasilm66
HV vaatleja
|
20.04.2011 11:46:25
|
|
|
elioni kolmikpaketti odavam versioon on ikka 16,55 eur mitte 30
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
20.04.2011 12:12:38
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Draqula: On olemas kogemus - mõlemad, nii E1752 ja E173 töötasid 100% täpselt ühtmoodi.
Proovitud tuttava juures, väga kehvas levitingimuses, a 10km. saatemastist.
Tõsi, proov oli suht. lühikest aega - paar päeva, aga selle aja jooksul mingit erinevust näha polnud. |
Tänud, sellist konkreetsel kogemusel põhinevat tagasisidet ootasingi.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
20.04.2011 13:19:51
|
|
|
Sai ostetud võimendiga USB pikendus. Elisa kodulehel oleva manuali järgi peaks kaasa tulema ka iminapp klaasile kinnitamiseks. Mul seda polnud, ainult juhe. Kuidas teistel, kes selle pikenduse Elisast ostnud (ühe kasutaja käest juba küsisin, temal oli ka ainult juhe)?
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
geotrac
HV vaatleja
|
20.04.2011 13:31:25
|
|
|
Tere foorumi rahvas.Sai ka siis oma kõu karp nurka visatud ja elisa minti peale üle kolitud,olin enne pisteliselt kõnekaardiga testinud ja nüüd siis kuu aega kasutanud ning üldiselt võib rahule jääda.Kasutusse läks kunagi emt-st ostetud netipulk ZTE MF-636.Kuna aga kodus peale lauaarvuti ka aegajalt sülearvuti ja ka nutitelefon tarbimisel ning suht tüütu vana ruuteriga läbi lauaarvuti netti jagada,arvuti peab ju sees olema koguaeg,siis sai pisut ringi vaadatud ja 3G wifi ruuter D-Link dir-412 koju toodud.Zte MF-636 sai siis ruuterisse pistedud ja ära seadistatud ning wifi hakkas ilusti tööle.Nüüd aga kummaline probleem,mingi aja möödudes,umbes 30min pärast kaob neti ühendus ära,ehk teisisõnu pulgal on ilusti pidevalt põlev lilla valgus,mis tähendab et internet on pulgal olemas,aga ruuteris on interneti märk rohelise asemel muutunud kollaseks,ehk internet ei tööta.Peale pulga ruuterist eemaldamist ja tagasi panemist taastub internet kuni järgmise sellise momendini 15-30 minuti jooksul ja vahet pole kas olen parasjagu internetti tarbimas või seisab terve komplekt ooteresiimis.Enne selle ruuteri kasutusele võttu ei olnud selliseid interneti ühendusest välja loopimisi ja praegugi otse arvuti taga sellist asja ei juhtu,modem asub samas kohas kus ennegi.Enne ruuteri ostu sai ka pulkade sobivust vaadatud dir-412ga kuid ekslikult vaatasin et MF-636 sobib aga tegelikult oli selle asemel MF626.Oskavad targemad nõu anda ,kas tõesti pulk ja ruuter ei sobi kokku või aitab siiski veel seadistuste üle vaatamine.ISP ja dial number on kindlasti õiged ja mitmeid kordi kontrollitud,ja reconnect mode on;alwais-on.Kahjuks siinkandis ei ole kellelgi ka teisi interneti modemeid ega sarnast ruuterid millega saaks proovida.Ei julge ruuterit ka vigaseks pidada sest see pool tundi jookseb internet ilusti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
AKE
HV kasutaja
|
20.04.2011 13:55:49
|
|
|
OT aga pliis õpi ära kirjavahemärgi järele TÜHIKU panemine.... sellise jada lugemine tekitab vastupandamatu soovi paremal ülanurgas ühte risti klikkida....
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
20.04.2011 23:58:29
|
|
|
Tuleb siis nüüd lugu, kuidas püüdsin vastavalt tahanteada õpetustele mobiilse neti võimalikult ideaalseks saada. Peaaegu sain, aga siiski täielikuks rahuloluks põhjust pole.
Kõigepealt lisasin Firefox´le add-ons´i nimega "ReloadEvery", millega saab suvalise lehe panna üha uuesti alla laadima, minul iga sekundi tagant (neti.ee). Siis ostsin võimendiga usb kaabli. Infoks - enne oli signaali vahemik -79dBm kuni -83dBm, nüüd -59dBm kuni -63dBm. Ehk siis keskmiselt 20 ühikut parem! Infoks veel, et täpse asukoha leidmine antennile on üsna "täppistöö" , 5-10cm siia-sinna akna juures ning signaal kõikus eelmainitud -59dBm-st kuni -75dBm-ni. Parima signaali sai lõpuks võimalikult kõrgel ning ülevalpool klaasi/aknaraami (tegemist pakettaknaga), kuid siiski aknaorvas. Mastini 320 meetrit. Signaali testisin Tele2 Mobile Partner programmiga, seal pandud sätetes "3g only". Nüüd aga pingimise (natuke peale kella 23.30) tulemus, millega päris rahule ei jää:
Spoiler 
Nagu pildilt näha, siis ping siiski kõigub! On parem küll, aga ping üle 100 (ka üle 70 mitmel korral) ei ole normaalne peale kõike ettevõetut...
Aga veelkord küsimus võimendiga usb juhtme ostnutele - oli iminapp pakendis või ei?
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.04.2011 06:22:45
|
|
|
ewur: Aga varem olen vihjanud ka sellele, et kasuta Huawei enda Mobile Partneri uusimaid programme.
Kasv6i selleks, et n2ha, kas yhendus on ikka HSPA v6i mitte. Pingi j2rgi v6ttes v6ib see vabalt hoopis HSDPA olla, siis ongi kohe kehvem tulemus kui HSPA korral.
Ja teine asi, mis tundub olema, on see, et nii t2pse suunamise vajadusel pyyad hoopis m6nd kaugemal asuvat masti ning see sinu l2him mast kas ei to"o"ta yldse v6i on m6ne teise firma mast.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
21.04.2011 08:18:04
|
|
|
Enamus ikka käib ka masti läheduses testimas
Mina käisin ja sellega sain üsna selgeks milline operaator võtta..
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.04.2011 09:07:10
|
|
|
Igatahes ise ei kurda, modem Huawei E1752 ja Huawei enda poolt pakutav viimane firmware ja Mobile Partner ning tulemus:
Ühendus HSPA-s, kiirus 2-megabitise Mint Lighti paketi korral:
Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 2.1 kuni 2.5 Mbps.
http://speed.hot.ee/
Ja ping pidevalt nii 30-50 vahel, vahest ka natuke alla 30-e.
Momendil siis:
www.elion.ee, 32 bytes, 34ms, 21.04.2011, 08:59:07
www.elion.ee, 32 bytes, 37ms, 21.04.2011, 08:59:12
www.elion.ee, 32 bytes, 37ms, 21.04.2011, 08:59:17
www.elion.ee, 32 bytes, 37ms, 21.04.2011, 08:59:22
www.elion.ee, 32 bytes, 34ms, 21.04.2011, 08:59:27
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
21.04.2011 12:25:52
|
|
|
tsitaat: |
Huawei enda poolt pakutav viimane firmware ja Mobile Partner
|
Kust selliseid asju leida võiks?
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
21.04.2011 14:23:29
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
ewur: Aga varem olen vihjanud ka sellele, et kasuta Huawei enda Mobile Partneri uusimaid programme.
Kasv6i selleks, et n2ha, kas yhendus on ikka HSPA v6i mitte. Pingi j2rgi v6ttes v6ib see vabalt hoopis HSDPA olla, siis ongi kohe kehvem tulemus kui HSPA korral.
Ja teine asi, mis tundub olema, on see, et nii t2pse suunamise vajadusel pyyad hoopis m6nd kaugemal asuvat masti ning see sinu l2him mast kas ei to"o"ta yldse v6i on m6ne teise firma mast.
Postitatud mobile device |
Point ju pole millegi "nägemises" (Huawei enda Moblile Partner), selge on ju pingi järgi juba, et pole HSPA koguaeg. Vahet pole, kas kasutad Huawei enda või Tele2 Mobile Partnerit, kumbki ei aita teisest paremini kaasa "paremale levile" või HSPA-s püsimisele. Sätetest on pandud "3g only", seda juba mainisin, muu ei mängi rolli.
Mingi iva võib olla mastijutus. Püüan seda uurida, aga kui signaal on vahemikus -59dBm - 63dBm, siis tuua põhjenduseks masti, on natuke vale, kas pole? Vaevalt et sul endal signaalitugevus parem on...
Ja kuna paned oma kiiruseid, siis minu kiirus (koguaeg, olen paari päeva jooksul mõõtnud, õhtul-päeval), Mint Medium:
"Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 3.7 kuni 4.5 Mbps."
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
22.04.2011 18:10:10
|
|
|
Mul on nii hea meel, et. kõikvõimas elisa testib 4G võrku ja reklaamib oma pikendusjuhet levi parandamiseks aga kurat, kui ma pean tallinnas istuma edge otsas kus uudised avanead ikka väga vaga kaua, siis ma küll aru ei saa, mille eest raha küsitakse!!!
_________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
22.04.2011 18:13:42
|
|
|
Väidetavalt ei saa maste väga palju üles panna... nii et osalt tulebki oodata 4G tulekut.
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.04.2011 18:32:12
|
|
|
ewur: ikkagi saad ise kõigest valesti aru - kui tahad saada parimat tulemust, siis pead asja HSPA-s tööle saama. Ja kui Sa seda ei saa, saad ainult HSDPA, siis pole Sul mõtet kurta kah, et asjad nii ei lidu, nagu Sa saada tahad.
- Lihtsalt HSDPA on kõvasti aeglasem ja rohkem ülekoormatud, kui HSPA on.
- Ning ka see, seda kas Sul modem istub HSDPA-s või HSPA-s, näitab ainult Huawei enda Mobile parner, seda ei näita Tele2-e tarkvara. Ning tarkvarades on kohe kindlasti vahed sees, vastasel juhul on küsimus, et miks iga natukese aja tagant uuem Huawei Mobile Partner tarkvara välja tuleb.
--------------------------
PS: Minu kiirus ei puutu asjasse, mul on 2-e megabitine Mint Might pakett ja sellel on kiirus kogu aeg stabiilselt ühesugune ning samuti on mul ping pidevalt ühtmoodi "väike".
Vahet on siis niipalju:
- et kui ma võtan HSPA-toega modemi, on kiirus a 2,1-2,5 megabitti ja mitte kordagi alla 2 megabiti. Ning ping on a 30-50.
- kui ma võtan aga HSDPA-toega modemi, siis on kiirus nii 1,7-1,9 megabitti ja mitte kordagi üle 2 megabiti ja ping on a 100-200.
Vahe on ju totaalselt erinev või arvad, et pole....
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|