Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
guest1902
Kreisi kasutaja

|
18.04.2011 20:26:32
|
|
|
lammas kirjutas: |
No manualid ja kooliasjad on teine teema. |
Nii kepp on lugeda ekraanilt. Samas... õpikute hinnad on nii kirved (70+€), et kahe sellise eest saaks juba Kindle'i oma tollimaksude ja asjadega (kui e-raamatu hinda sisse ei arvesta ). Füüsiliselt asja käes hoida on mõnusam kui ekraani taga passida.
Keegi pädevat statistikat viitsib otsida, et mitu puud alles jääb, kui kõik e-lugerite peale üle lähevad? Pole next level google-fu skilli täna (mingid pirukagraafikud leidsin, kuid seda ainult paberikulu jaotuse kohta).
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
19.04.2011 07:54:00
|
|
|
Traf kirjutas: |
strohher kirjutas: |
Uue raamatu lõhn, esimene ragin kui paksu kõvakaantega teose avad, riiulis ilus vaadata, näiteks Tume Torn kõik osad. Pealegi lugeri vahele sa paberpappi ei pane, et siis aastate pärast avastada, et ohooo, maast leitud raha  |
Uue hobuse lõhn; esimene matsumine, kui kaera ette annad. Tallis hea vaadata. Pealegi autosse sa seemet ei pane, et siis aasta pärast avastada, et ohhoo, maast leitud vasikas.
Uued ajad, uued kombed.  |
|
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.04.2011 08:14:30
|
|
|
DigeBeni: Uut paberit saad toota ka vanapaberist, aga kas saad toota uut E-readerit vanast E-readerist, suure tõenäosusega mitte.
Metsa mahavõtmine on kindlasti probleem, kuid samas kõrval tuleb käsitleda ka seda, et kui suur töö ja energiaraiskaja on ühe E-readeri tootmine. Kordades suurem, kui metsa istutamine ja paberi tootmine ning selle raames hävitatakse maavarasid, mis pole, kahjuks, enam taastuvad.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
19.04.2011 08:33:03
|
|
|
Televiisori leiutamisel ka ennustati raadiote hukku. Kui juba inimene hakkab mõtlema, et raamatuid on raske kanda kooli või reisile............ Andke andeks kui laisaks veel suudame minna? Ei, olen liiga vana vist selleks, et kergema vastupanu teed minna. Minu eelis on see, et ma loen ikka väga vähe. Puidutükki riiulis nüüd küll millegagi ei saa asendada.
_________________ dell somm ding mi poi |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2011 09:23:09
|
|
|
Ise oman Kindlet jämedalt kuu aega nüüdseks ning ei jõua seda ära kiita. Igast küljest mugavam, efektiivsem ja parem. Ainus mis puudu on too taga nutetav lõhn ja lehtede keeramine. Kuna aga pole eriline toksikomaan ega ei tunne vajadust ebamugavalt lehtede keeramise vastu siis minu jaoks on nende puudumine pigem plussiks. Küll ja küll on loetud 800lk+ suurusi raamatuid kus pikali maas lebotades lugemine on praktiliselt võimatu kuna käsi lihtsalt "sureb" raskuse tõttu ära, keskele jõudes pead raamatut üsnagi suure jõuga muljuma ning konstantselt on pool ees olevast infost kas lugemata või juba loetud lehekülg mida tegelikult vaja poleks. Rääkimata võimalusest kaasas tassida sadu raamatuid, reiside puhul igati mõnus.
vortex kirjutas: |
Mõistliku hinnaga kvaliteetsed e-lugerid on meie turul küll veel kahjuks suht kauge tulevik. |
Ma ei ütleks, et 150 euri oleks üle mõistuse kallis. Keskmise prose-videokaardi või 3-4 mängu hind.
R A T kirjutas: |
Mulle teeb pigem muret, et e-raamat ei ole füüsiline objekt ja nende hävitamine on kõvasti lihtsam protsess kui paberkandjate. |
Alles siin räägiti kui UK ostis välja ja hävitas terve tiraaži miskit sõjast rääkinud raamatuit kui meie valitsus läks kaebama, et see sisaldab meie sõdurite kohta käivat isiklikku infot. Digiraamatut on aga praktiliselt võimatu hävitada kui see kord mõnda p2p võrku lahti pääseb.
lammas kirjutas: |
Mina kes ma olen raamatute keskel ülesse kasvanud ei saa küll näiteks ilukirjandust ekraanilt lugeda. No manualid ja kooliasjad on teine teema.
Kuigi jah. E-lugerit pole veel proovida saanud peab tunnistama. |
Soovitan ära proovida, korralik e-paper ekraani on praktiliselt sama hea lugeda kui paberit, kui mitte paremgi
netcat kirjutas: |
Puud, erinevalt naftast, on kiirestitaastuv loodusvara. Võtad metsa maha, istutad uue peale, paarkümmend aastat hiljem - voila uued raiekõlblikud puud. |
Sul vist on märkamata jäänud kuivõrd väike osa muust maailmast on metsadega kaetud. Eesti on üks väheseid riike kus pea pool territooriumist puudega kaetud. Mujal on enamus metsi ammu maha võetud ning ennäe, ei kasva nad midagi niisama lihtaslt tagasi.
guest1902 kirjutas: |
Füüsiliselt asja käes hoida on mõnusam kui ekraani taga passida. |
Olles lugenud sadu paberraamatuid ning kümmekond kindle pealt olen üsna julge väitmas, et viimane on oluliselt mugavam, kui paberraamat.
tahanteada kirjutas: |
Metsa mahavõtmine on kindlasti probleem, kuid samas kõrval tuleb käsitleda ka seda, et kui suur töö ja energiaraiskaja on ühe E-readeri tootmine. Kordades suurem, kui metsa istutamine ja paberi tootmine ning selle raames hävitatakse maavarasid, mis pole, kahjuks, enam taastuvad. |
Ära unusta paberraamatute puhul juurde arvestamast transakulusid ja muud "ebavajalikku". Eeldan, et enda kindle peab üsna rahulikulst vastu 10a+, kui selle aja jooksul lugeda mõnisada raamatut siis ei imestaks, kui ereader kokkuvõttes vähem ressursse kulutab
raul141 kirjutas: |
Televiisori leiutamisel ka ennustati raadiote hukku. |
Vaata, mis on toimunud ajalehtedega viimase ~15a jooksul; )
raul141 kirjutas: |
Kui juba inimene hakkab mõtlema, et raamatuid on raske kanda kooli või reisile............ Andke andeks kui laisaks veel suudame minna? |
Minu põhikooli ühe päeva õpikuid-(töö)vihikuid täis kott kaalus ~13kg. Kui palju sinu oma kaalus? See ei arvesta spordikraami ja muud ebavajalikku. Reisil käies kusagil lennuki pagasiruumi põhjas loksuvad raamatud saavad üsna lihtsalt kapsastatud, rääkimata sellest et pikemale reisile minnes peaks nende jaoks praktiliselt eraldi kohvri hankima. Või siis nagu ma just käisin töölähetusel, pagana hea oli, kui hunnik erialast kirjandust oli kohe kaasas ning boonusena ka otsitav paremal viisil kui seda lubab sisukord.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.04.2011 09:24:14
|
|
|
Puidust ja metsalangetamisest veel niipalju kah, et raiepuidust ainult üks väike osa läheb paberitööstusesse, enamus puitu läheb kas mööblitööstusesse või hakitakse ära ja siis lükatakse see küttehaluna või hakkemassina ärapõletamiseks ahjudesse.
--------------------------------------------
Ho Ho: Raamatut loed ka veel 50 või isegi 100 aasta pärast või veelgi hiljem. Mine raamatukokku ja vaata, mis ajast raamatud olemas on - mõni lausa mitusada aastat vana..
Ja mis sa siis teed, kui reisil olles paduvaihma kaela saad ning see su uhke E-readeri ära uputab. Raamatu kuivatad ära ja loed edasi, aga E-readeri pead minema viskama ja pead uue ostma...
viimati muutis tahanteada 19.04.2011 09:29:13, muudetud 1 kord |
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2011 09:26:41
|
|
|
Puidust ja metsalangetamisest veel niipalju kah, et raiepuidust ainult üks väike osa läheb paberitööstusesse, enamus puitu läheb kas mööblitööstusesse või hakitakse ära ja siis lükatakse see küttehaluna või hakkemassina ärapõletamiseks ahjudesse. |
Tõsi kuid kütte-mööbli jaoks ei ole võimalik teha elektroonilist alternatiivi mis suudaks täita N+1 vastava eseme rolli väga pika aja jooksul. Kokkuhoid on kokkuhoid. Lisaks ka on paberitööstus parajalt suur reostaja.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
19.04.2011 09:33:26
|
|
|
mul on komme tavaliselt raamat käes voodisse magama jääda...hommikul on raamat kuskil külje all.. E-lugerid kannatavad selle väntsutamise välja?
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2011 09:37:51
|
|
|
Minu puhul on kannatanud märksa paremini kui saan öelda paari paberraamatu kohta
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.04.2011 09:55:02
|
|
|
Tiim kirjutas: |
mul on komme tavaliselt raamat käes voodisse magama jääda...hommikul on raamat kuskil külje all.. E-lugerid kannatavad selle väntsutamise välja? (H) |
Mu sõbrannale meeldib raamatut vannis lugeda - suvalise kapsa võib vanni kaasa võtta kuid vee/pritsmekindlat e-lugerit vist veel väga pole.
E-luger on mu arvates äärmiselt sümpaatne ja mõistlik suund, kui nende hinnad veel kukuvad siis mõtlen uuesti Kindle soetamisele. Hetkel kipub ta pigem kallivõitu olema veel, eriti kuna mõne euro eest saab mõnusaid kapsaid osta. Uued raamatud on muidugi teine teema.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.04.2011 10:01:24
|
|
|
Ho Ho: Sinu lemmik, Google, lükkab ümber selle Sinu teooria, et E-readeri tootmise ökoloogiline jalajälg on väiksem, kui raamatute tootmise korral.
http://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/columns-and-blogs/soapbox/article/46793-books-without-batteries-the-negative-impacts-of-technology.html
--------------------------------------
Ja veel - üks väike õrn-õel küsimus, et kas Sa enne E-readeri ostmist konsulteerisid ikka oma silmaarstiga, et kas Su silmad on ikka nii terved, et E-readeri kasutamist lubada ja et E-readeri kasutamine Sind prille ostma ei pane, või veel hullem - nägemist täiesti ära ei kaota.
Mina isiklikult eelistan küll E-readerile ilma prillideta olemist, veel vähem see, et täiesti pime olla tahan.
Karm värk - aga nii see on, kuna inimsilm oma ehituselt pole loodud selliste pidevalt vilkuvate ekraanide pidevaks vahtimiseks. Ja kuna nõrgem pool annab alla, siis nõgemaks pooleks on igal juhul inimese silm, rääkigu need E-rederite tootjad ja müüjad mida tahes.
Aga edukat E-rederi lugemist, lootuses et Sa ei pea prille ostma tormama...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
19.04.2011 10:15:07
|
|
|
Aga edukat E-rederi lugemist, lootuses et Sa ei pea prille ostma tormama... :) (y) |
E-paber ei vilgu. Samuti ei vaja see taustavalgustust.
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2011 10:27:32
|
|
|
Ho Ho: Sinu lemmik, Google, lükkab ümber selle Sinu teooria, et E-readeri tootmise ökoloogiline jalajälg on väiksem, kui raamatute tootmise korral |
Ümber lükkamine oleks see vast siis, kui seal kõrval oleks olnud ka paberraamatute tootmiseks vajalike ressursside kogus.
Ja veel - üks väike õrn-õel küsimus, et kas Sa enne E-readeri ostmist konsulteerisid ikka oma silmaarstiga, et kas Su silmad on ikka nii terved, et E-readeri kasutamist lubada ja et E-readeri kasutamine Sind prille ostma ei pane, või veel hullem - nägemist täiesti ära ei kaota. |
Mis täpselt muudab e-readeriga lugemise ohtlikumaks kui suvaline muu tegevus mis seisneb pikema ajaliselt ühele kindlale kaugusele pilgu fokuseerimine?
Karm värk - aga nii see on, kuna inimsilm oma ehituselt pole loodud selliste pidevalt vilkuvate ekraanide pidevaks vahtimiseks |
Ok, see vist vastab eelmisele küsimusele, sul lihtsalt pole halli aimugi mis on e-paper
Prillid on mul juba muideks ammu olemas, sain need paberraamatute lugemise tõttu.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
19.04.2011 12:53:39
|
|
|
Tegelased, kes pole e-lugejat käes olnud võiksid mitte kommenteerida silmade väsimist ja ekraanilt lugemise kogemust palun:) see on ikka täitsa omaette ooper, milline see ekraan on. Ma olen lugenud nii umbes 50 raamatut Kindle peal ja lasen samamoodi edasi, kui seetõttu kasvõi väike puu alles jääb on ju tore. Kindlet olen lugenud kõikvõimalikes oludes, ka vannis, need paar veepritset ei tee talle miskit. Ainuke koht kus ilmastik tunda annab on talvel, nüüd mõned kuud tagasi bussis lugedes läks ekraan uimaseks külma tõttu.
Mul on üks tuba raamatuid täis, vanematekodus on mitu kasti ehk siis kokku sadu raamatuid ning olen Kindlega ääretult rahul. Mõned tõsiselt head raamatud olen ka paberil ostnud, mis Kindle peal loetud said ja jubehead olid.
Lisaks on valik laiem, Eesti raamatupoodides pole pooltesid raamatuid, mida lugeda tahaks. Kõikvõimalikke eri formaate(pdf jms) on võimalik kindlest lugeda või kindlesse formaatida, pole vaja paberile printida(säästame puid!). Ma ei saa öelda, et olen kõik loetud raamatud ostnud, osa on tulnud ka teisi kanaleid pidi, aga ma ei pea seda halvaks asjaks, mõnesid tundmatuid asju olen tundma õppinud sedamoodi, et siis hiljem kirjanikku (kahjuks küll rohkem kirjastajat) ostuga toetada.
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
19.04.2011 13:11:32
|
|
|
tahanteada toetuseks tuleb siiski öelda, et ehkki e-ink pigem rohkem prinditehnoloogiatele sarnaneb kui meile harjumuspärastele arvutiekraanidele pole see oma silmasõbralikkuselt veel kaugeltki tavaliste paberile trükitud raamatutega võrreldav kuna valdav enamus turul ja ka meil Eestis pakutavaid e-ink lugereid omavad üsna halle ja kahvatu kirjaga ekraane, mille lugemine samuti silmadele paras pingutus on eriti kui aastaid juba oluliselt üle kahekümne kus inimese nägemisvõime (-teravus, -valgustundlikkus) juba vähehaaval east tingitult kahanema kipub, mis omakorda eeldab tubasel lugemisel eelkirjeldatu kompenseerimiseks tugevat valgusallikat ja sellest tulenevat lisakoormust meie põlevkivivarudele ehkki metsad saavad päästetud ! Ehk siis paberraamatute lugemine koormab üldkokkuvõttes siiski oluliselt vähem silmi kui erinevad e-alternatiivid. Muidugi ei taha ma sellega seada kahtluse alla kogu antud tehnoloogiat kui sellist vaid lihtsalt rõhutada, et see alles üsna lapsekingades on ega ole veel kaugeltki valmis võtma seda rolli mida talle pühendunud austajate poolt juba omistada püütakse. Ja, et mitte näida siin lihtsalt teemakauge targutajana olgu lõpetuseks öeldud, et oman samuti e-ink lugejat ning olen e-raamatuid erinevatel seadmetel ja ekraanidel aktiivselt lugenud juba vähemalt oma kümmekond aastat.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
19.04.2011 13:44:07
|
|
|
niikaua kui e-raamatud on 20-25% kallimad kui paber raamatud mina küll ei suuda sundida ennast ostma teksti faili. Kuigi jah, pikemat aega juba mõtlen kindle ostmisele...
|
|
Kommentaarid: 293 loe/lisa |
   |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.04.2011 14:20:01
|
|
|
Ho Ho: Järelikult kehvalt loed seda, mida Google kirjutab - ja nüüd nuputa, kui E-rederi tootmine vajab defitsiitseid värismetalle ning kui neid kaevandatakse ainult kas Hiinas või Aafrikas, siis kuipalju läheb maksma nende materjalide kaevandamine, töötlemine ja transport kusagilt Hiinast või Aafrikast...
Samuti see, et kui palju kulub toomisel näiteks vett selle ühe plastiku tootmiseks jms...
----------------------------------
OT: Aga see on muidu kõige huvitavam, kuidas arukad eeslased lasevad endile teha tootjate poolselt müügireklaami ajupesu ja siis suure hurraaga poodi krabama tormatakse.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2011 15:49:51
|
|
|
Pikkõrv kirjutas: |
enamus turul ja ka meil Eestis pakutavaid e-ink lugereid omavad üsna halle ja kahvatu kirjaga ekraane, mille lugemine samuti silmadele paras pingutus on |
Väga paljud vanmad raamatud mida olen lugenud on samuti suhteliselt tumeda paberi peale trükitud. Samas sai vahepeal suvel õues päevitamise ajal üritatud üht vähe uuemat klantspaberile trükitut lugeda üritatud. Nii kaua kuni päike peale paistis oli lugemine võimatu tänu talumatule läikele. Pealegi on oluliselt silmakahjulikum lihtsalt ühele kaugusele fokuseerimine ning selle koha pealt pole vähimatki vahet kas vahtida monitori, ereaderit või paberit.
eShelobik kirjutas: |
niikaua kui e-raamatud on 20-25% kallimad kui paber raamatud mina küll ei suuda sundida ennast ostma teksti faili. Kuigi jah, pikemat aega juba mõtlen kindle ostmisele... |
Alles sai õele amazonist raamat võetud mille kindle versioon oli ilma erisoodukateta jämedalt kolmandik odavam paperback'ist, rääkimata postikuludest ning transa kiirusest
Loodetavasti leian mingi aeg veidike aega ja jõuan Kindle'st väikse ülevaate teha. Küll panen sinna ka pilte igast asendist et saaks näha kuidas tekst näeb välja nii hämaras kui otsese päikse käes ja mujal.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
19.04.2011 16:16:10
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Loodetavasti leian mingi aeg veidike aega ja jõuan Kindle'st väikse ülevaate teha. Küll panen sinna ka pilte igast asendist et saaks näha kuidas tekst näeb välja nii hämaras kui otsese päikse käes ja mujal. |
... kindlasti tee see ära, teema pakub huvi paljudele ja kahjuks nagu näha, pole enamikul veel täit ettekujutust, millega tegemist ja väärarusaamad lokkavad
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
19.04.2011 16:31:05
|
|
|
Väga paljud vanmad raamatud mida olen lugenud on samuti suhteliselt tumeda paberi peale trükitud. |
Hea tähelepanek, sest just sellistele aja pleegitatud või nõukogude aegsele kehvale paberile trükitud teostele need e-ink või siis e-paber ekraanid hetkel kõige enam sarnanevadki ehkki ma ei taha muidugi sugugi väita, et neil tulevikku poleks või sellisteks jääksidki, kuid hetkel ollakse veel siiski üsna oma arengutee alguses. Muidugi peitub ilu paljuski vaataja silmades nagu öeldakse, kuid ausalt öeldes mina veidi kahetsen, et e-paberi asemel siiski mõnd TFT ekraaniga lugerit ei soetanud ehkki viimast jälle väljas kaunis kehv lugeda on ja muidugi see aku oma alalõpmatute laadimistega aga samas taas siseruumides kuidagi mõnusam.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
19.04.2011 17:05:30
|
|
|
Ma ei ütleks, et 150 euri oleks üle mõistuse kallis. Keskmise prose-videokaardi või 3-4 mängu hind. |
Minu jaoks näiteks on, tõsi mõni aasta tagasi, enne masu, kui palgad hoopis teised olid ei oleks olnud.
Samuti Amazon ei käi päris "meie turu" mõiste alla.
Sina, mina ja enamus kaashinnavaatlejaid tellivad muidugi vabalt Amazonist, Ebayst või mujalt, kuid massituru tekkimiseks vajalik "keskmine kodanik" tahab sellist seadet siiski kohalikust raamatu- või elektroonikapoest osta.
Eestis saada olevate e-lugerite puhul on ikka nii et vähegi talutav on 200€ kandis ja korralikud isegi 250-300€
Julgen väita et 99€ suvalise elektroonikapoe letil on see maagiline number mis rahva suuremas koguses e-lugereid ostma paneks.
Tegelikult on mul suur soov Kindle osta juba ammu ja ühel hetkel ka ostetud saab, seni lohutan ennast sellega et hetkel on lausa kolm paberraamatut korraga pooleli ja pole eriti aega neid lugeda. Eriti kurb on sealjuures veel see et kõik kolm on väga head...
Olles lugenud sadu paberraamatuid ning kümmekond kindle pealt olen üsna julge väitmas, et viimane on oluliselt mugavam, kui paberraamat.
|
Sellega olen väga nõus, eriti mis puutub taskuformaadis pehmeköitelisi.
Näide:
Spoiler 
Pildil olev raamat on 1235 lehekülge paks ja oma olemuselt praktiliselt kuubik - peaaegu sama paks kui kõrge.
Lugemiseks peab sellist raamatut päris korralikult väänama, pikapeale üsna väsitav ja tüütu tegevus. Sama raamatut e-lugerist lugeda on oluliselt mugavam.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
19.04.2011 19:06:34
|
|
|
Sellist demagoogilist jama on raske lugeda.
OT: Aga see on muidu kõige huvitavam, kuidas arukad eeslased lasevad endile teha tootjate poolselt müügireklaami ajupesu ja siis suure hurraaga poodi krabama tormatakse.  |
Aga loomulikult - isiklikud eelistused ja kogemused ei mängi mingit rolli - ikka on oponentide erinevas arvamuses suurfirmade ajupesu süüdi.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.04.2011 19:51:05
|
|
|
Pikkkõrv kirjutas: |
ausalt öeldes mina veidi kahetsen, et e-paberi asemel siiski mõnd TFT ekraaniga lugerit ei soetanud |
Taustavalgus pigem väsitab märksa hulleminigi silmi kui veidi väiksema kontrastiga epaper
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
20.04.2011 02:01:29
|
|
|
Taustavalgus pigem väsitab märksa hulleminigi silmi kui veidi väiksema kontrastiga epaper |
Täitsa nõus ainult, et silmade väsimimine on vaid üks osa kogu lugemiskogemusest ja kuhugi tuleb see (kompromissi)joon paratamatult tõmmata ning kuhu poole ta parasjagu kaldu juhtub jääma sõltub juba konkreetse lugeja eelistustest ja valikutest ehkki samas kes meist ei ihkaks kõiges kompromissitut täiuslikkust, kui see vaid alati saavutatav oleks !
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|