Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  Login script märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Redikate
HV veteran
Redikate

sõnum 13.04.2011 19:30:57 vasta tsitaadiga

On vahe kas tehakse seda sinu originaallehel või tehakse selleks uus leht mis näeb taoline välja.

Ma saan aru et on raske mõista, et keegi teine saab su lehte muuta ja paha teha, aga nii on ja parem on seda ennetada ning mitte jätta selliseid turvaauke.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 13.04.2011 21:24:06 vasta tsitaadiga

Kõik siin räägivad, kuidas originaal lehte muudetakse, kas keegi saaks mingi lihtsa näite teha, ma ei saa tegelikult ikkagi aru, kuidas see muutmine käib, kuidas sinna aadressribele see script äkki tekib? Tehakse link, milles on script sees? kuidas see hakkab avanema, kui tegeliklt avab lehe teiselt lehelt tulev header ?
Kui sa ise kirjutad käsitsi aadressribale, siis on se ju ainult sinu arvuti jaoks, mitte teistele.

Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 13.04.2011 21:51:15 vasta tsitaadiga

andrusny kirjutas:
Kõik siin räägivad, kuidas originaal lehte muudetakse, kas keegi saaks mingi lihtsa näite teha, ma ei saa tegelikult ikkagi aru, kuidas see muutmine käib, kuidas sinna aadressribele see script äkki tekib? Tehakse link, milles on script sees? kuidas see hakkab avanema, kui tegeliklt avab lehe teiselt lehelt tulev header ?
Kui sa ise kirjutad käsitsi aadressribale, siis on se ju ainult sinu arvuti jaoks, mitte teistele.
See link tuleb pahaaimamatule kasutajale lihtsalt ette sööta, et ta seda klikiks. Korra juba sinu antud lingi kaudu lehele sisenenud, saad sa juba ise garanteerida, et edaspidised klikid toimuvad sulle sobival viisil.

Meetodeid ettesöötmiseks on ilmselt mitmeid, aga vast kõige lollikindlam on võltsida usaldusväärsena mõjuv meil, milles sisaldub link koos sobiva parameetriga. Küll kasutaja juba klikkima hakkab - pealegi selle ründe korral on lehe aadress ju õige, mitte mingi minimaalse erinevusega võltsdomeen.

Samuti ma kordaks oma eelnevalt öeldud mõtet - selle ründe reaalse rakendamise sotsiaalsed aspektid on antud juhul teisejärgulised. Primaarne on see, et seda võimalust ei tohiks üldse andagi, ükskõik kui ebavajalik, väheoluline ja väikese kasutaja arvuga su süsteem on.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 13.04.2011 23:07:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:
pealegi selle ründe korral on lehe aadress ju õige, mitte mingi minimaalse erinevusega võltsdomeen.

Se on üsna suur pluss piraadi kasuks, paljud ei süvene mis on aadressribal peale domeeninime, töötab kuidas töötab. Pealegi uusim Opera näiteks ei näitagi peale failinime get andmeid, need paistavad alles siis kui kursoriga peale minna.

keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 13.04.2011 23:24:39 vasta tsitaadiga

ot:
see opera uus üllitis on saatanast. mul võttis ükskord suht kaua aega, ennem kui aru sain, et mis toimub. testisin erinevates brauserites ühte lehte ja raisk ei töötanud. "joppas" mul, et just operaga see kamm välja tuli. mõtlesin, et mu link ei tööta vms!!!
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 40
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

sõnum 15.04.2011 19:19:09 vasta tsitaadiga

Õngitsemispettus (phishing attack) on rünnak mille abil üritatakse mõne tuntud veebisaidi kasutajate sisselogimise informatsiooni varastada.

Et siis selline peaks olema võimalik variant eelpool arutatava turvavea kohta.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  Login script mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.