Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Erinevad pulgad: MiNT, Kõu jne? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 16.03.2011 16:10:27 vasta tsitaadiga

Hollow, ok, ega ma ise ei jaga sellest midagi ausalt öelda, kuid postitasin siia kuskile teemasse kunagi pildid, et küsida antenni ühendamise võimaluste kohta, ning siis jäi mulje, et sinna ei saa midagi panna. Ostsin sony ericssoni pulga ja huawei seisab niisama.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Hollow
Kreisi kasutaja
Hollow

sõnum 16.03.2011 17:07:13 vasta tsitaadiga

see pistik mis seal sees on, on küll poolik... st. keskmine pulk on puudu, aga see tähendab, et ma viskan selle pistiku sealt minema, tinutan sinna juhtmejupi otsas oleva pesa mille saan korpusest välja tuua ja ongi asi lahendatud
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 17.03.2011 20:24:53 Re: Mint strong vasta tsitaadiga

Hollow kirjutas:

-IFFI- kirjutas:
Uuriksin ennem kui pulga hankimiseks läheb. Kas on veel saadaval ka selliseid pulkasid mis toimivad igas võrgus? Oleks vaja sellist pulka mis siis toimiks eestis ja ka soomes, eestis oleks kasutusel eesti kaart ja siis soomes soome oma. (roamingut ei taha maksta)

pole siiani võrgulukuga pulkasin kohanud... endaoma ostsin tele2'est ja esimene katsetus oligi soomes, hiljem proovisin eestis ka elisat, kõik toimis

Okeii...piilusin tele2-e lehelt ja vaatasin sealt omale välja sellise pulga. On kellelgi kogemusi...tasub selline ostmist? Loodan, et see siis töötab ka kõigis võrkudes....nii siin ja kui seal pool lahte icon_wink.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.04.2011 14:50:00 vasta tsitaadiga

Kas netipulkadel mingi vahe ka on levitundlikkuse osas?
Kas rohkem määrab brand või konkreetne mudel?
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.04.2011 16:47:08 vasta tsitaadiga

Igatahes uuema aja Huawei HSPA-toega USB-pulgad on selles suhtes meeldivad tegelased olnud, et nad suudavad ka ühendust püsti hoida väga nõrga signaali juures.

Sai tuttava juures metsade keskel katsetatud - ühendus püsis ka veel täiesti 95-100dB sumbuvuse juures.
- Vaadatuna Huawei enda diagnostikaga.
- Ja ühtmoodi püsis üleval nii EMT-i (Huawei E173) kui ka Elisa ühendus (Huawei E1752).
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.04.2011 16:58:05 vasta tsitaadiga

Mul endal vedeleb laual E153 ja E1752 ja mõtlengi täna nõrga leviga katsetama hakata.
Sellepärast uuringi, et kas juba eelduslikult on neil pulkadel levitundlikkuse osas mingi vahe sees või mitte.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
wifi.ee
Kreisi kasutaja

sõnum 10.04.2011 07:20:51 dell 5540 vasta tsitaadiga

Note sisse käiv 3,5G adapter teeb netipulkadele ära.
Antenn ekraani tagaküljel parandab M nettuse levi.
http://www.google.ee/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=dell+5540

Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.04.2011 09:29:54 vasta tsitaadiga

_marek: E1752 mängis väga edukalt paksude metsade keskel, a 10km. kaugusel lähimast mobiilimastist. Natuke tuli mööda tuba otsida - siis leidsime koha, kus oli levi -95dB ja sellega püsis ühendus HSPA-s, nagu raudnael, ja kiirus oli a 1,4-1,7 megabitti pidevalt.
- Mujal ruumis oli signaal alla 100dB ja kusagil a -105dB-ga viskas modemi ümber HSDPA-sse ja siis kukkus kiirus nii 600-700 kilobitini ja ühendus muutus ka katkendlikuks.
-------------------------------
wifi.ee: Põõsasse paned oma jutuga, kuna antenn mitte ei paranda levi, nagu kirjutad, vaid see on läppari sees ainus antenn, mis üleüldse mingit signaali sisemise 3G jaoks kinni püüab.

Ning kehvadel levitingimustes teevad Huawei HSPA-pulgad 1:0 Sinu reklaamitud sisemisele 3G-le ära.
Ja seda väga lihtsal põhjusel - ühel juhul on antenn kohe 3G küljes, teisel juhul on 3g seadme ja antenni vahel veel oma 10-20cm pikkuna suvaline traat, mida antennikaabliks nimetatakse icon_biggrin.gif ja milles igal juhul signaalikadu esineb.

Et kui mul on sisemine 3G kaart, siis kaabel, milles tekib näiteks 2dB signaalikadu, siis sel juhul peab mul olemas olema signaalitugevus üle 2dB, et see 3g kaart ka mingi signaali saab.
- Samas, kui mul on antenn otse seadme küljes, nagu USB-modemi korral on, siis sel juhul võin ma kaablikadu mitte arvestada ja seade saab kätte ka näiteks 1dB tugevusega signaali. icon_smile.gif
tagasi üles
wifi.ee
Kreisi kasutaja

sõnum 11.04.2011 12:24:15 über netipulk vasta tsitaadiga

Tahanteada:
tsitaat:
Põõsasse

Näita välja netipulk, mis Dell Latitude 630 3,5 G adapterile ära teeb. (samuti Huawei .)
AM netipulkade vaatluses sarnast netipulka ei kohanud.

Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 13.04.2011 20:54:13 vasta tsitaadiga

Hetke linna kogemus näitab, et pulga üle vaielda on nii või naa mõttetu - kiirus ikka kinni võrgus. 100% alas istudes sain vaid 3 mega kätte... koju sealt 500m ja siin 2,2. Mobiil ja pulk saavad kiiruse üsna ühte auku.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
pinnawaatluz
HV kasutaja

sõnum 14.04.2011 00:03:55 Re: dell 5540 vasta tsitaadiga

wifi.ee kirjutas:
Note sisse käiv 3,5G adapter teeb netipulkadele ära.
Antenn ekraani tagaküljel parandab M nettuse levi.
http://www.google.ee/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=dell+5540

leelo-leelo. levi võib muidugi paranda misiganes asi kui vaid teatud tingimused sobilikud. icon_lol.gif sõltub läpparist, aga enamiku puhul julgen kahelda selles väites. läppari sisene antenn pole 3G sagedusala jaoks ehitatud, eriti mööda võib jääda 900MHz sagedusalas toimiv 3G. nagu juba öeldud, siis jääb eestis levi taha asi aina vähem ja vähem. põhimure on siiski võrgu ülekoormus. niiet see "ära tegemine" ei õnnestu niiväga lihtsalt.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 14.04.2011 00:26:04 vasta tsitaadiga

Igatahes PDA-l n2iteks oli igasugune internet ammuilma "taskus", kui samas Huawei E173 ning E1752 EMTi ja Elisa internetti HSPA-s 2 megabitise kiirusega ringi ajasid. Nii, et nagu ytlesin juba eespool, l2ppari puudus on see pikk antennitraat ja selles tekkiv signaalikadu. Samas on USB-modem sellest probleemist vaba ja suudab k2tte saada palju n6rgema signaali.
Tavaline levi-fyysika, kus v6imendi peab olema enne kaabli, mitte p2rast seda, kuna igas antennikaablis on olemas kadu.

Ja eks f2nnata v6ib masti all igasuguseid lahendusi, kes masti all ei ela, vajab pareameid ideid kui l2ppari sisevariant, kus on suured kaod juba ette planeeritud.

Postitatud mobile device
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 24.04.2011 11:00:48 vasta tsitaadiga

Nii veel kogemust:
3,5G maste on linnas ikka liialt vähe - kui üks mast lendab, siis on eramute piirkonnas kööga icon_smile.gif
Eile istusin tele2-ga 5h vaikuses...edasi ei tea kuna läksin magama.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.04.2011 11:18:24 vasta tsitaadiga

Magic: Milles probleem - võimendiga antenn või võimendiga USB-kaabel järgi ja järgmine, kaugemal olev jaam on kohe kinni püütud. icon_smile.gif
Ehk kui signaal on alla - näiteks -115dB, siis on signaal nii nõrk, et ühendust tööle ei saa. Kuid kasutades näiteks võimendust 20dB, saab sel juhul signaalitugevuseks juba -95dB ning selle tugevusega saab ühenduse juba suht hästi tööle.
---------------------------
Või varinat B: Üks ISP on maas, teise ISP netikaart tööle ja internetti taas kui palju.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 24.04.2011 11:42:22 vasta tsitaadiga

See võimendiga USB on jama... annab minu kogemusel umbes sama tugevuse, kui korralik ruuter.
Eelis on lihtsalt et saad siseruumis panna soovitud kohta.
Pigem ikka korralik suundantenn, aga seda pole raatsinud osta.
tagasi üles
borru
HV veteran
borru

sõnum 13.05.2011 07:57:34 vasta tsitaadiga

mis on kõige s*tem pulk (välja arvatud kõu pulgad) ?
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.05.2011 08:55:46 vasta tsitaadiga

Selline küsimus, et mis on kõige kehvem USB-pulk, on vähe valesti püstitatud, kuna USB-pulga töö efektiivsus sõltub ikkagi peamiselt kahest asjast:
- et kui tugev levi / ja kui kõvasti koormatud piirkond.
- ja kui uus Firmware on USB-pulgal peal on.

Vähemalt Huawei USB-modemite juures pole ma veel ühtki sellist endal kohanud, mis töötanud poleks. Ja kolm erinevat USB-pulka on mul endal olemas (E220, E156G ja E1752), kuid olen katsetanud ja uurinud ka mitmeid teisi Huawei USB-pulki. Kõik on töötanud 100%, kui levitugevus ja levikvaliteet on olemas olnud.
tagasi üles
borru
HV veteran
borru

sõnum 14.05.2011 21:07:07 vasta tsitaadiga

Et siis ühes nagu sellist ühes samas "vaikses" kohas erinevate pulkade testi pole keegi teinudki veel ?
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 14.05.2011 21:51:05 vasta tsitaadiga

Mingi ajakiri ju tegi kunagi icon_confused.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 14.05.2011 22:03:52 vasta tsitaadiga

borru: Niipalju võib öelda, et Huaweid mängivad küll täiesti ühtmoodi, mida teiste firmade USB-pulgad teevad, seda ei tea.

Magic: Pole veel küll ühtki võrdlustesti näinud, mis tõsiseltvõetav oleks olnud. Kõik on olnud tavaliselt mingi kaubamärgi fännamine või siis mida nõutakse reklaamida.
See ka veel lisaks, et korraliku ülevaate saamiseks ei piisa mingist paarist-kolmest Speedtest-neti katsest, vaid monitoorimine on küllalt pikk ja tüütu tegevus ning vaevalt mõni ajakirjanik sellega pikalt viitsib tegelda.
tagasi üles
CD7
HV vaatleja

sõnum 30.05.2011 17:43:34 vasta tsitaadiga

Mul tekkis siuke küsimus, et kui mul on plaan suvel suvilas olekuks nüüd netipulk võtta ja seal see ühendus suht nadi oli, siis ei aita ju parem pakett ka paremat netti ju saada? Et mõistlikum on siis ikka kõige aeglasem võtta kui neti kiirus üle mega/paari ei lähe niikuinii?
tagasi üles
siim951
HV kasutaja
siim951

sõnum 30.05.2011 19:42:42 vasta tsitaadiga

Oled õigesti aru saanud.thumbs_up.gif Küll aitavad igasugu võimendavad vidinad.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
hobihall
Kreisi kasutaja

sõnum 30.05.2011 20:12:45 vasta tsitaadiga

CD7, Siin näiteks üritab elisa kiiruste kohta infot jagada: http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Blogi/s/19/3g-andmeside-modemid-kiirused-tehnoloogiad
Üldiselt on lugu selline, et kui 3,5G võrku kinni ei püüa, siis võid ka kõige kangema paketiga edge 0,2M kiirust "nautida"
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
CD7
HV vaatleja

sõnum 30.05.2011 22:28:16 vasta tsitaadiga

Tänud. Tegelikult juhtus mul nii, et kui nüüd suvilas testimas käisin, siis jäi enda telefon koju, kus siis tele2-e sim sees ja see jäi testimata, kui aeglane või siis kiire ta on. Meeles aga on, et eelnevatel aastatel on seal tele2-e levi kordades parem kui elisa oma, mille pulgaga siis ka aeglane ühendus oli.

Samas paketti kõvema variandi vastu vahetamise eest nad ju mingit lisa raha ka küsima ei hakka? Kui mul seal siis tõesti see tavaline nõrgaks jääb?

Samuti jäi hobihall lingis silma selline lõik:

tsitaat:
Samuti võib kiirust parandada kui kasutate USB-kaabli pikendust. Siinkohal soovitame mitte kasutada pikemat kaablit kui 40 cm. Et tagada modemile täisrežiimil piisavalt voolu tuleks kasutada Power USB-kaablit (2 USB pistikut ühes otsas).

Ma arvasin ka kohe, et mul on seda pikendust vaja ja ostsin kohe kõige pikema, ehk kolme meetrise pikenduse. Toimis nagu küll ja selles küll mingit probleemi ei näinud. Kui tõsiselt seda Elisa soovitust võtma peaks?
tagasi üles
karol2000
HV vaatleja

sõnum 06.07.2011 11:52:06 Küsimus netipulga kohta. vasta tsitaadiga

Tere.
Tahaksin teada kas nii saab:
kui ma saaksin netipulga ilma sim-ita. Siis kas ma saan panna sinna oma telefoni sim-i ? näiteks kui minu teenusepakkuja pakub tasuta netti,siis kas ma saan seda kasutada arvutis läbi netipulga? praegu kasutan telefoni modemina.
Tänud ette,kes nõu anda oskavad icon_wink.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Erinevad pulgad: MiNT, Kõu jne? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.