Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Müügi teemade kustutamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
nevermind
HV Guru
nevermind

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.12.2003 00:16:40 vasta tsitaadiga

Ok nüüd jõudsime mingi punktini - tegelikult tundus kohe, et üritatakse ühe probleemina kahte erinevat asja vaadata.

Annan moderaatoritele edasi soovituse, mitte kustutada ärifoorumi teemasid.
Seda muidugi juhul, kui need vastavad foorumi reeglitele.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 01.12.2003 00:18:13 vasta tsitaadiga

Teadmiseks võetud 8)
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 01.12.2003 00:24:09 vasta tsitaadiga

nevermind kirjutas:
Ok nüüd jõudsime mingi punktini - tegelikult tundus kohe, et üritatakse ühe probleemina kahte erinevat asja vaadata.

Annan moderaatoritele edasi soovituse, mitte kustutada ärifoorumi teemasid.
Seda muidugi juhul, kui need vastavad foorumi reeglitele.

Mul valgub mõte jah vahetevahel laiali.
Aga tore on, kui asja saab... icon_smile.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
konn
HV veteran
konn

sõnum 01.12.2003 09:27:18 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Sulle Woosh saadan privas oma andmed ,et saaksid oma kanistriga minu juurde tulla ,kuigi vaevalt sul peale loba muuks julgust...

icon_smile.gif vot see oli h2st 6eldud, sellised postid tuleks ka kuhugi arhiivi surada

ps. tyhik k2ib koma taha, mitte ette, sellest oli eraldi teema ykskord icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 41
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 01.12.2003 09:34:41 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
Trainspotting kirjutas:
/---/ kui ei meeldi - mine minema!
/---/

Vot see on väga vale suhtumine.
Kallis pensionär, milleks sulle rohkem raha, kui ära elada ei suuda, kärva maha!
Oi patsient, mina andsin sulle ju rohtu, kui ei mõju on mul täitsa kama, kärva maha siis!
Sulle ei meeldi Eesti riigiaparaadi tegutsemine - koli minema, "külmale maale"!
Kallis sundüürnik, mul majaomanikuna on sinu soovidest savi, ära mölise, keeran vee kinni, lõikan juhtmed läbi ja löön aknad laudadega kinni - ei meeldi vä, tõmba minema!

Vot ma ei saa aru.
Kuidas muidu nii toredad inimesed siin foorumis nii kuradi täkku täis lähevad ja sellist küünilisust harastavad. Ligimese armastust üldse pole või? Ainult näkku hüppaks/paneks...

... unustad ühe pisiasja, need näited on toodud sundolukordadest, mida ei saa kuidagi samastada HV foorumi kasutamisest loobumisega ... või on asi Sinu jaoks juba tõesti nii hull, et kui HV foorumit tarbida ei saa, kärvad maha ? Külmale maale ei soovita keegi kolida, kuid kui keskkond muutub tõepoolest nii vastumeelseks, et enam taluda ei suuda, miks mitte valida mõni teine ? Olemas on ju piisavalt palju samalaadseid foorumeid, tuleb leida endale vaid see sobivaim. Pole vaja tuua elust nii drastilisi võrdlusi, foorum pole elu, mida saad elada vaid ühe korra !

Samas, ei tohi ka ära unustada, et iga loodud asi (antud juhul siis foorum) on oma looja nägu ja loojal on täielik õigus (moraalne) kujundada omaloodut nii, nagu talle meeldib ! Kahjuks ei suuda ükski looja luua midagi, millega oleks rahul absoluutselt kõik tema looduga kokku puutujad ! Ta võib omast heast tahtest püüda kujundada loodut võimalikult vastuvõetavaks paljudele, aga mitte kunagi kõigile ! Selles kontekstis on HV siiamaani isegi väga hästi hakkama saanud ja suutnud enda ümber koguda nii mitmekesise kasutajaskonna, mille üle ei saa just paljud kodumaised foorumid uhkust tunda ! Kahjuks leidub alati vastuvoolu ujujaid, kes ei suuda suurt millegagi leppida ja õhutavad igal võimalusel rahulolematust, ning seda isegi ilma erilise põhjuseta ! Vaat neile sooviks küll head teed minna ja püüdku ise midagi oma käega luua, ning saavutagu kasvõi poolgi sellest, mida nad siin nii suure suuga kritiseerinud on ...

viimati muutis DigeBeni 01.12.2003 14:09:20, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 01.12.2003 09:38:52 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
voyager_est kirjutas:
Trainspotting kirjutas:
/---/ kui ei meeldi - mine minema!
/---/

Vot see on väga vale suhtumine.
Kallis pensionär, milleks sulle rohkem raha, kui ära elada ei suuda, kärva maha!
Oi patsient, mina andsin sulle ju rohtu, kui ei mõju on mul täitsa kama, kärva maha siis!
Sulle ei meeldi Eesti riigiaparaadi tegutsemine - koli minema, "külmale maale"!
Kallis sundüürnik, mul majaomanikuna on sinu soovidest savi, ära mölise, keeran vee kinni, lõikan juhtmed läbi ja löön aknad laudadega kinni - ei meeldi vä, tõmba minema!

Vot ma ei saa aru.
Kuidas muidu nii toredad inimesed siin foorumis nii kuradi täkku täis lähevad ja sellist küünilisust harastavad. Ligimese armastust üldse pole või? Ainult näkku hüppaks/paneks...

... unustad ühe pisiasja, need näited on toodud sundolukordadest, mida ei saa kuidagi samastada HV foorumi kasutamisest loobumisega ... või on asi Sinu jaoks juba tõesti nii hull, et kui HV foorumit tarbida ei saa, kärvad maha ? Külmale maale ei soovita keegi kolida, kuid kui keskkond muutub tõepoolest nii vastumeelseks, et enam taluda ei suuda, miks mitte valida mõni teine ? Olemas on ju piisavalt palju samalaadseid foorumeid, tuleb leida endale vaid see sobivaim. Pole vaja tuua elust nii trastilisi võrdlusi, foorum pole elu, mida saad elada vaid ühe korra !

Samas, ei tohi ka ära unustada, et iga loodud asi (antud juhul siis foorum) on oma looja nägu ja loojal on täielik õigus (moraalne) kujundada omaloodut nii, nagu talle meeldib ! Kahjuks ei suuda ükski looja luua midagi, millega oleks rahul absoluutselt kõik tema looduga kokku puutujad ! Ta võib omast heast tahtest püüda kujundada loodut võimalikult vastuvõetavaks paljudele, aga mitte kunagi kõigile ! Selles kontekstis on HV siiamaani isegi väga hästi hakkama saanud ja suutnud enda ümber koguda nii mitmekesise kasutajaskonna, mille üle ei saa just paljud kodumaised foorumid uhkust tunda ! Kahjuks leidub alati vastuvoolu ujujaid, kes ei suuda suurt millegagi leppida ja õhutavad igal võimalusel rahulolematust, ning seda isegi ilma erilise põhjuseta ! Vaat neile sooviks küll head teed minna ja püüdku ise midagi oma käega luua, ning saavutagu kasvõi poolgi sellest, mida nad siin nii suure suuga kritiseerinud on ...
thumbs_up.gif
Kommentaarid: 468 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 359
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 01.12.2003 10:34:26 vasta tsitaadiga

DigeBeni & Tanel, HV vastu pole mul midagi, mulle meeldib HV.
See teine lõik DigeBeni postitusest .... nõustun sellega täielikult.
Iga asi olgu looja nägu! Nii on hästi.
Mis mind aga häirib, on see, et kui keegi mingi etteheite nn moderaatorite suunas teeb, siis kargavad teatud moderaatorid tagajalgadele ja pistavad ringkaitses õiendama. Nii ei tohiks olla. Kui mingi kasutaja on moderaatorite poolt "välja vihastatud", siis on tegemist enamasti arusaamatusega ja möödarääkimistega (haiget saamisega) - tuleks rahulikult kasutajale "asju" selgitada. Mitte irooniseerides (ja kambas) mõnitada.
Ja aeg on näidanud, et moderaatorid on ka inimesed (loe: eksivad). Sellepärast peakski iga moderaator huviga kasutajate tagasisidet lugema ja järeldusi tegema, mitte oma joru raiuma. Kasutajad pole siin mitte idioodid ja hälvikud. Enamasti on välja käidud ideed täiesti asjalikud - sõltumata sellest, kas mõni moderaator kõnealuseid uuendusi välja käidud kujul isiklikult vajab.

Kui nüüd rääkida minu eelmise postituse esimesest lõigust, siis need olid tõesti väga trastilised näited. Võibolla tõesti kohatud võrdluseks. Aga otsene võrdlus polnudki peamine, mida ma taotlesin. Idee on selles, et siin (ja mujalgi) tunduvad mõnedele teatud asjad tühised. Mida nad üksikult vaadates ongi. Aga sellised väikesed asjad moodustavad kokku "elu" ja siis nad koos polegi enam nii tühised. Selle "käi minema" suhtumisega on sama moodi - natuke siin, veidike seal ja ongi jama käes. Täna on see siin loomult "tühises" vormis, homme aga juba mujalegi levinud ja palju suuremas ja olulisemas kõiki puudutavas vormis.
ELU KOOSNEBKI PISIKESTEST TÄHTSUSETUTEST ASJADEST.
Olge rohkem mõistvamad, asetage ennast teiste isikute rollidesse - vaadake, kas teile meeldiks, kui asjad nii oleks. Ega vist mitte. Selle pärast peabki asju muutma, võimalikult kõigile vastuvõetavamaks - kuigi kõigi rahulolu pole tõesti võimalik kunagi saavutada.

Iga asi on ja jääb oma looja nägu, nagu ta on ja saab ka ühiskonna näoliseks - ühiskonna, mille hambusse ta nii julmalt heidetud on. Paratamatu.
tagasi üles
Smith
HV veteran
Smith

sõnum 01.12.2003 12:16:16 vasta tsitaadiga

woosh kirjutas:
vaban oma postituse sisu... aga.....

soodent, tahad ma ostan sulle liitri bentsu ja paki tikke võin kah anda...

peaksid teadma mida teha nendega. icon_wink.gif

Kas selline post juhuslikult bänni väärt ei ole?
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 145
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 01.12.2003 13:58:36 vasta tsitaadiga

voyager_est, ma pakun, et kasutajad võiks olla pigem mõistvamad moderaatorite suhtes ! Tavakasutaja kogeb moderaatori tööd omal nahal vaid vahel harva, aga moderaator kasutajate tegemisi pidevalt. Ilmselt mõjub see üks väike vahejuhtum tavakasutajale rohkem, kui moderaatorile ja tundlikuma isiksuse korral on konflikt kerge tekkima olgugi, et tegemist võib olla iseenesest pisikese, tähtsusetu asjaga. Nagu varemgi olen maininud, saab alati kõigest rääkida enne, kui midagi tõsisemalt ette võetakse, kuid paljud kasutajad pole sellest kaugeltki huvitatatud ! Parema meelega tullakse Parem HV alla probleemi kurtma, vürtsitades posti omajagu intrigeerivate vihjete ja väljaütlemistega, ning püütakse jätta muljet, et neile on tohutult liiga tehtud ! Loomulikult tuleb sellisele käitumisele kuidagi reageerida ja üks võimalus on just selline, mida Sa ringkaitseks nimetad ! Vastandiks võiks olla teema kasti lükkamine ja teemaalgatajale bänn, kuid HV foorum pole just, kasutajaile vastu tulles, seda teed läinud ! Kui muul viisil ei saa, arutatakse asja avalikult ja lubatakse sõna võtta kõigil, kes tunnevad vajadust sõna sekka öelda ja midagi pole teha, kui teemaalgataja argumendid nõrgaks jäävad, ning vaidlus ühepoolseks muutub ! Samas, pean jällegi tõdema, et leidub piisavalt indiviide, kes üritavad kõigest hoolimata, vinti üle keerata ja nõuavad pidevalt üha rohkem ja rohkem, omamata ettekujutust, mida kõigi nende nõudmiste täitmiseks tegema peab ja kas kõik see üldse puht füüsiliselt võimalik on !

viimati muutis DigeBeni 01.12.2003 14:13:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 01.12.2003 14:07:54 vasta tsitaadiga

Tuleviku mõttes:
Eesti keele sõnaraamat kirjutas:
dras'tiline <12: -lise> tugevasti mõjuv, rabav. Drastiline näide, võrdlus
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 01.12.2003 14:29:38 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Tuleviku mõttes:

Ma tänan...
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 01.12.2003 14:30:39 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
ihvike kirjutas:
Tuleviku mõttes:

Ma tänan...

... sama siin icon_redface.gif

nevermind
HV Guru
nevermind

sõnum 01.12.2003 14:51:47 vasta tsitaadiga

Juba uus probleem majas - arvan et sobib selle teema jätkuks.

Et tagada ajaloo muutumatus ning järgida lubadust et teemat enne õiget aega ei kustutata ega muudeta, keelasin ärifoorumites teemade muutmise ning kustutamise.
Samas juba kostab arvamusi, et see oli pigem pidurdav kui abistav tegu.

Nüüd vaielge see asi siin sirgeks...

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 01.12.2003 15:02:37 vasta tsitaadiga

... arvan, et muudab ärifoorumis tegutsemise liialt ebamugavaks ja seda kõigest nende mõne üksiku kasutaja pärast, kes püüavab nimet' funktsioone kuritarvitades oma tegude eest vastutamata pääseda. Nüüdsest, pole võimalik enam esimeses postis tehingu olukorda kajastada ja tehingust huvitatu peab terve teema läbi lugema, et mõnes pisiasjas veenduda. Kõik muudatused tulevad uue postina ja vähegi suurema kraamikoguse korral, venivad teemad üüratult pikaks. Vaadates olukorda andmebaasi kasvu aspektist, pole see IMHO kuigi hea idee ...
traks
HV Guru

sõnum 01.12.2003 15:07:32 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... arvan, et muudab ärifoorumis tegutsemise liialt ebamugavaks ja seda kõigest nende mõne üksiku kasutaja pärast, kes püüavab nimet' funktsioone kuritarvitades oma tegude eest vastutamata pääseda. Nüüdsest, pole võimalik enam esimeses postis tehingu olukorda kajastada ja tehingust huvitatu peab terve teema läbi lugema, et mõnes pisiasjas veenduda. Kõik muudatused tulevad uue postina ja vähegi suurema kraamikoguse korral, venivad teemad üüratult pikaks. Vaadates olukorda andmebaasi kasvu aspektist, pole see IMHO kuigi hea idee ...

nõus. oma postituse muutmise ja kustutamise võimalus peaks alles jääma.
uppimise postid ainuüksi teeks asja väga segaseks.

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 01.12.2003 15:12:35 vasta tsitaadiga

Kuna siin on virisetud ajaloo säilumise nimel (et pole millegi alusel pettuse puhul protesti avaldada), siis tuleb midagi välja mõelda nende sushtes, kes omaenda teemas selle hävitavad. Minu poolest kasvõi erirank, mis hoiatab potentsiaalse petturi eest...
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 01.12.2003 15:20:13 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Kuna siin on virisetud ajaloo säilumise nimel (et pole millegi alusel pettuse puhul protesti avaldada), siis tuleb midagi välja mõelda nende sushtes, kes omaenda teemas selle hävitavad. Minu poolest kasvõi erirank, mis hoiatab potentsiaalse petturi eest...

... ma leian, et see on liiga radikaalne lahendus ja Sa saaksid sellest ehk ka ise aru, kui Ärifoorumi kasutaksid ...

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 01.12.2003 15:25:21 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
XYZ kirjutas:
Kuna siin on virisetud ajaloo säilumise nimel (et pole millegi alusel pettuse puhul protesti avaldada), siis tuleb midagi välja mõelda nende suhtes, kes omaenda teemas selle hävitavad. Minu poolest kasvõi erirank, mis hoiatab potentsiaalse petturi eest...

... ma leian, et see on liiga radikaalne lahendus ja Sa saaksid sellest ehk ka ise aru, kui Ärifoorumi kasutaksid ...
Kusjuures ma ei mõelnud, et see peab lõuapooliku tasemeline olema... icon_wink.gif
Mida suhteliselt tagasihoidlukku, kuna tegemist siiski pelgalt võimalusega. Et asi arusaadavam oleks, siis pakun ühe variandina välja "salatseja" icon_razz1.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 01.12.2003 15:26:29 vasta tsitaadiga

Oleks vist tsipake liiga keeruline, aga kas ei oleks selline lahendus mõeldav:
müüja/ostja (teemaalgataja) jaoks oleks olemas üks väike nupuke, mis teema pealkirja lisaks sobiva teksti ("tehing sooritatud" näiteks). Millegi muu muutmise jaoks eriti mingeid põhjendusi ei leia, alati on ju võimalik uus selgitav postitus teha.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 01.12.2003 15:27:24 vasta tsitaadiga

traks kirjutas:
nõus. oma postituse muutmise ja kustutamise võimalus peaks alles jääma.
uppimise postid ainuüksi teeks asja väga segaseks.

Olen ka poolt.
Mul endal on tihti nii, et 5 korda tuleb tehtud postitust 1min jooksul muuta.
Võiks olla nii, et esimest posti ei saa muuta - et oleks kõigile "igavesti" näha, millega äritsetakse. Kõiki teisi peaks aga saama muuta.
Lisaks oleks vaja veel sellist ametlikku reeglit/soovitust, et kasutajad ei paneks oma uppimise poste üksteise otsa hunnikusse - et kui kasutaja enda uppimise post on teemas viimane, et ta siis enne selle ära kustutaks, kui uue teeb. See aga pole võimalik, kui kustutamise funktsioon ära kaotatakse. Muidugi oleks lahendus, kui keegi moderaator viitsiks "uppimisi" kustutada.
Samas võiks keegi osav/välenäpp "up-postide" jaoks mingi spets koodi kirjutada. Umbes nii, et up-poste enam polekski, et oleks lihtsalt uppimise funktsioon. Vastavat nuppu vajutades äri-foorumi teema lihtsalt uueneb andmebaasis ja tõuseb teemaloendi tippu. Samas tuleks sellised piirangud teha, et uppimise nuppu saab vajutada kokku mingi 10x ja et see võimalus oleks ainult teemaalgatajal.
Ja kui "muuda" funktsioon kaotatakse, läheb raskeks ka teema pealkirja informatiivne uuendamine - võimatuks muutub. Samas on halb ka, kui teema pealkiri muutub mingiks "müüdud". Siit siis lisaks selline idee, et "uppimise" funktsiooni juurde selline asi, mis näitaks, kas äriteema on aktiivne, või mitte. Et aktiivne teema oleks näiteks rasvases kirjas, aga mitteaktiivne tavalises. Siis poleks pealkirja muutmist üldse vaja.
Ärge nüüd jälle näkku lööge!
tagasi üles
woosh
HV Guru
woosh

sõnum 01.12.2003 15:38:07 vasta tsitaadiga

arvan et muutmise keelamine on õige.

Kui tõesti vaja muuta midagi... siis saab ju saata priva parasjagu online olevale modele.

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 01.12.2003 15:40:27 vasta tsitaadiga

woosh kirjutas:
arvan et muutmise keelamine on õige.

Kui tõesti vaja muuta midagi... siis saab ju saata priva parasjagu online olevale modele.

... ole valmis privade laviiniks icon_lol.gif

woosh
HV Guru
woosh

sõnum 01.12.2003 16:19:22 vasta tsitaadiga

no problem. Selleks ma ju olengi et korda hoida icon_rolleyes.gif
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 01.12.2003 16:23:07 vasta tsitaadiga

woosh kirjutas:
no problem. Selleks ma ju olengi et korda hoida icon_rolleyes.gif

See on õige suhtumise musternäidis !!!
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 01.12.2003 18:19:22 vasta tsitaadiga

Kas niukest asja ei ole olemas, et lisada saab, aga vanad sõnad on lukus? icon_redface.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Müügi teemade kustutamine mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.