WD Caviar Green WD10EARS-00Y5B1.
Käitub täiesti müstiliselt, vähemalt minu jaoks.
Ketas oli XP-masina küljes andmekettana. Jumperiga nn. preformaaditud XP tarvis.
Ühel hetkel (tegu on masinaga, mis töötab pikalt omapäi) oli masin kokku jooksnud ja peale seda enam toda ketast ei leitud. Masina Event Viewerist miskit märget ei leidunud, sestap kahtlustan pingelohku.
Aga see selleks.
See ketas käitub väga kummaliselt. Vahetult peale probleemide avastamist üritasin Acronis Disk Directoriga klooni teha. See karjus, et osa sektoreid on loetamatud, samas partitsooni (üks suur terve ketta peale) tundis ära ja kasutatud ruum oli ka adekvaatse suurusega. Aga kloonida ei osanud.
GHostiga sain protseduuri tehtud siiski ja andmed on kloonilt kõik kätte saadud, peale ühe rikutud väheolulise faili.
Kuna andmed käes, lasin WD kettautiliidi kallale. See aga näeb ainult 33MB ketast. Testid läbitakse edukalt ja kiiresti, mõne sekundiga.
Mul on siin kaks Hireni plaati: 10.0 ja 13.1. Olen nendega siin möllanud igatpidi, ja üks selline muster on silma jäänud:
Need proged, mis kogu ketta mahu ära tunnevad, ei suuda sellega midagi peale hakata, annavad erroreid.
Need, mis erroreid ei anna, näevad vaid 33MB ja sellega ka toimetavad. Edukalt muidugi.
Toimetatud on kolme eri masinaga, kõigil tulemus sarnane.
Viimase asjana lasin Estobuntu installeri kallale. Et kuna linuxit ei tunne eriti, siis lubasin automaatse paigalduse tervele kettale. Kolmveerand tundi ragistas selle installiga.
Tulemuseks sain linuxi partitsioonid kogu ketta mahu ulatuses, mida Hirenite part managerid kõik ka kenasti tundsid ja ka modifitseerimiskatsetele ei protesteerinud.
Formaatisin NTFS-i, väidetavalt edukalt.
Pistes Windowsi külge, 7 sedakorda, näen ikka seda 33MB.
Kustutasin Hireniga partitsiooni ära, winis ikka 33MB, ka kasutamata ala ei näita.
Oskab keegi selle loo kohta midagi kosta, enda tarkus otsas.
Smart ka juurde.
Pole ise selle tõlgendamises kuigi tugev.
Tänud ette.
Edit: Lisan igaksjuhuks juurde, et ketas väliselt ei tundu kummaline, ei kuumene, ei häälitse kõvemini, kui teised temasugused.
Ostetud on veebipoest, sain kätte väga korralikult pakendatuna, spetsiaalses konteineris, pakend oli terve ja loopimisjälgedeta.
Aru ma ei saa miks rahvas halab üldse green ja blue seeriatega . Need polegi mõeldud kaua töötama sest on odav. Ma olen enda blacke kottinud igati ja kuskilt ei sure.
5 aastat garantiid. 24/7 vuravad pidevalt, siis selle statistika järgi peaks juba paar tükki surnud olema.
Oled kindel üldse ,et sata data kaabel on korras. Kui kindel pole pane uus ja siis muljeta. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Aru ma ei saa miks rahvas halab üldse green ja blue seeriatega .
Rahvas ostab hinda.
No 1200 eek terase blacki eest pole palju ja seda saad ilma keberniidita kasutada. Mul neid 4 tk arvutis, pigem sata kaablid surevad mitte nood, kuna mul veel aam nendel väljas ka. Paarsada raha rohkem pole ka ulme maksta, kui funkab paremini. Eks igaüks ise teab mis teeb ja ostab.
Proovi tutika sata kaabliga. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Võid pulli pärast mõne linuxilisega kallale minna ja vaadata, mida tolle fdisk asjast arvab. Hetkel jääb mulje nagu ei oskaks teised partitionmanagerid Linuxi poolt tehtud asjadest aru saada. Gparted'il peaks olema oma livecd/usb mille pealt partitsioonidega möllamine üsnagi lihtsaks tehtud.
Margus kirjutas:
No 1200 eek terase blacki eest pole palju
Arvestades, et sain sama hinnaga 2T rohelise ketta siis väga ei nurise _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Võid pulli pärast mõne linuxilisega kallale minna ja vaadata, mida tolle fdisk asjast arvab. Hetkel jääb mulje nagu ei oskaks teised partitionmanagerid Linuxi poolt tehtud asjadest aru saada. Gparted'il peaks olema oma livecd/usb mille pealt partitsioonidega möllamine üsnagi lihtsaks tehtud.
Aga võibolla tõesti. Unustasin mainida, et selle ketta esimene töö oligi ühe linuxi ruuteri/serveri kooleva ketta ajutine asendamine. Ka esimene partitsioneerimine tehti linuxis.
Katsetan G-parted`iga, kui alla laetud saab.
Edit:
Geparted näeb samuti seda 33MB ainult.
Proovin uuesti selle vana Estobuntu sinna peale lasta, et las teeb oma partitsioonid ära. See saab aru, et on tegu 1TB kettaga.
Ma miskipärast ei usu, et ketas füüsiliselt tuksis on. Miski tarkvaralise anomaaliaga on siin tegu vist.
Seagate ketastega olen sama näinud. seatoolsis saab max lbad sättida ja see taastab endise suuruse. WD puhul sai ka midagi tehtud. Hirensi abiga igatahes sai ära fixitud. Seatools vist WD puhul ei toiminud. Hirens10 oli abiks tol korral.
Huvitav on nüüd see, kui see Estobuntu (8.09) end nüüd installitud sai, siis peale restarti ja süsteemi sisselogimist andsin terminalis käsu "df". Ja näitas et /dev/sda1 kasutus on 1%.
fdisk`i ma seal rakendada ei suutnud, öeldi, et tundmatu käsk.
Aga kui ma nüüd masinale uue restardi tegin, ei leita enam süsteemiketast. Plaat sai masinast eemaldatud juba installijärgse restardiga.
Nii, panin nüüd uuesti G-partedi CD sisse, ja see annab mulle järgmise info ketta kohta:
Partition File system Size Used Unused Flags
/dev/sda1 ext3 930,07GiB 9,40GiB 920,67GiB
/dev/sda2 extended 1,44GiB
/dev/sda5 linux swap 1,44GiB
unallocated unallocated 2,49MiB
Üritasin selle tabeli siia ringi toksida.Ebaõnnestunult, aga ehk on abiks.
olc`i pakutud utiliidiga jõuan tutvuda ilmselt alles homme.
Aga seniks on ikka kõik ideed oodatud.
Kunagi paar aastat tagasi juhtus sama asi (selline asi juhtub mõne gigabyte moboga). Täpselt ei mäleta mis ja kuidas siis tehtud sai, aga üldiselt näiteks hitachi ftool abiks ja HPA (host protected area) on võlusõnaks.
Lase gparted uuesti käima ja kustuta partitsioonid maha. Uusi pole vaja tekitama hakata kui just linuxiga ei plaani tegutsema hakata seal. Wini alt saad neid samuti teha. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Lase gparted uuesti käima ja kustuta partitsioonid maha. Uusi pole vaja tekitama hakata kui just linuxiga ei plaani tegutsema hakata seal. Wini alt saad neid samuti teha.
Partitsioonid ei puutu asjasse. Piisab kui toksida guuglisse kaks sõna HPA ja Gigabyte. _________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt.
Piisab kui toksida guuglisse kaks sõna HPA ja Gigabyte.
Uskumatu. See firma läheb minul küll pöördumatult blacklisti.
Linuxis oskab hdparm HPA-ga opereerida. Üks näide on siin.
Mõte on hea aga teostus kehv. Nii nagu nende tarkvaraliste projektidega enamus juhtudel kipub välja kukkuma. _________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.