Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
dynamic
HV kasutaja

|
29.11.2003 11:23:04
extended partition kadunud ! [teist korda] |
|
|
Juba teist korda juhtus sama jama. 20GB kõvaketas oli jagatud kolmeks: C, D, E ketas. Salvestasin telekast C-kettale ca 80 min. filmijupi (XVid ja uncompressed audio) - see oli ca 1.65 GB. Kui ma pärast seda D-ketast vaatasin (enne restarti), koosnesid kõik faili- ja katalooginimed suvalistest sümbolitest; E-ketas tundus korras olevat. PÄRAST restarti oli kogu extended partition ehk nii D- kui E-ketas kadunud. fdisk ja format parandasid vea, aga kõik andmed läksid kaduma. Opsüsteem on Windows 98SE. Mis toimub? Ma ei taha iga kord, kui ma C-kettale mõne suure faili tekitan, suurest hulgast vajalikust kraamist ilma jääda!
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliyx
Kreisi kasutaja
|
29.11.2003 12:48:38
|
|
|
nii väiksele vindile on mõttetu 3 parti peale ajada. muret vähem.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
29.11.2003 17:05:51
|
|
|
vabanda, aga sellised kommentaarid ei lahenda mu probleemi.
3 partitsiooni seetõttu, et oli vaja kasutada seda ketast vana arvuti / emaplaadi / BIOS'iga, mis ei tunnistanud üle 8 GB parte.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
29.11.2003 18:04:36
|
|
|
ok. tee primaarne partitsioon, mul oli ext.-iga ka probleeme ja ta ei ole ka bootiv jne. milleks teda tarvis on ??
vaja lähex ehk siis kui tahad üle 4 part.-i teha et 3 prim. ja 1 ext. ja sinna peale siis niipalju kui soovid loogelisi.
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
29.11.2003 20:02:52
|
|
|
võiks natuke täpsemalt seletada äkki ?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
29.11.2003 21:34:58
|
|
|
extended partition kadunud
[/quote]
no ext. partitsiooni peale tehakse loogeline part. siis fat,ntfs jne.
loogeline partitsioon ei ole bootiv ja erinevad opsysteemid tõlgendavad teda
erinevalt. windowsi jaoks ikka primaarne fat(32) , ntfs.
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.11.2003 21:57:34
|
|
|
dynamic kirjutas: |
3 partitsiooni seetõttu, et oli vaja kasutada seda ketast vana arvuti / emaplaadi / BIOS'iga, mis ei tunnistanud üle 8 GB parte.
|
Saab ju tunnistama panna, ma panin 486DX4'le (100Mhz) 30GB'se ketta taha ja töötas, otsi kõvaketta tootja kodulehelt abi. Võib võtta kaua aega jamamist ent saab. Tegemist siis just BIOS'i parandusega.
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
01.12.2003 04:16:48
|
|
|
tsitaat: |
Saab ju tunnistama panna, ma panin 486DX4'le (100Mhz) 30GB'se ketta taha ja töötas, otsi kõvaketta tootja kodulehelt abi. Võib võtta kaua aega jamamist ent saab. Tegemist siis just BIOS'i parandusega.
|
Nüüd enam vahet pole, mõned päevad tagasi panin uue arvuti kokku (muidu nagu ei veaks hästi reaalajas video kodeerimist välja).
tsitaat: |
ok. tee primaarne partitsioon, mul oli ext.-iga ka probleeme ja ta ei ole ka bootiv jne. milleks teda tarvis on ??
|
Extended partition on mul "pärand" vana arvuti aegadest. Kuna ma ei taha / ei viitsi teha puhast installi ja partition magicut pole käepärast, siis pean sellega edasi elama.
Et teema täiesti mõttetu poleks, lisan siia oma hüpoteesi: kahtlustan, et süüdi võib olla programm nimega FolderGuard (tundliku info kaitsmiseks). Kahel korral, kui ma oma extended partitsiooni 'ära kaotasin', olin tekitanud suured failid kaitstud folderitesse. Paar päeva tagasi katsetasin veel korra, salvestasin telekast ca 1.8 GB faili kaitsmata folderisse ja kõik on OK. See pole muidugi kindel, ainult kahtlus.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|