Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Androidiga telefoni akumajandus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
andree
HV kasutaja

sõnum 11.03.2011 17:53:55 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
andree kirjutas:
Oma tarkusest tean, et akudel on laadimiste arv. Kas igasugune arvutiga ühendamine vähendab seda, panen telefoni USB kaudu arvutile järele, jõuab laadida protsendi- viis ja ongi üks kord vähem?
mis laadimiste arv? kust selline info?

Siis pean tunnistama, et ei tea midagi. Oleksin pakkunud, et igal akul on mingi arv kordi laadimisi mille juures saab aku korralikult täis. Pärast selle arvu ületamist aku täitus väheneb.
Kui aga sellist asja pole on see vaid rõõm.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.03.2011 17:56:38 vasta tsitaadiga

andree kirjutas:
NATAS999 kirjutas:
andree kirjutas:
Oma tarkusest tean, et akudel on laadimiste arv. Kas igasugune arvutiga ühendamine vähendab seda, panen telefoni USB kaudu arvutile järele, jõuab laadida protsendi- viis ja ongi üks kord vähem?

Siis pean tunnistama, et ei tea midagi. Oleksin pakkunud, et igal akul on mingi arv kordi laadimisi mille juures saab aku korralikult täis. Pärast selle arvu ületamist aku täitus väheneb.

enamus akude elektroonika loeb laadimistsükleid ning kui teatud arv tsükleid on läbitud, siis enam voolu välja ei anna ega sisse ei võta... läpakatel näiteks aitab siis "nullimine" (veidi lühistamist ja saab veel akut veidi edasi kasutada)

äriklassi läpakatel on juba tehasest soft peal mis näitab aku konditsiooni ja laadimistsüklite arvu

Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 17.03.2011 16:03:45 vasta tsitaadiga

See, et ta laadima hakkab USB-i ühendades on nõme natukene. Kui valida Disk drive only, siis võiks mitte laadida. Kui mässata telefoniga ehk pidevalt ühendada ja lahti ühendada (appide installiks ja testimiseks või MP3 kopeerimiseks jne) ja siis iga kord laeb mõne minuti, ega see kõige parem akule ei ole. Ma arvasin et kui disk drive only siis ei laeta akut aga ei....

EDIT

Kas keegi pidevalt tavalise Desirega mõnda navi softi kasutab või on testinud kaua järjest navi kasutades aku vastu peab ? Kas järjest kasutades 5-6 h venitab välja ? Mingi imelikult kiire aku tühjenemine oli ka peale viimast laadimist eile, kui tavaliselt õhtul laen täis siis hommikuks on kadunud kuni 5 % akust siis see kord kadus 3 tunniga 10% samas kõik asjad olid välja lülitatud. icon_eek.gif mitte ei saa pihta mismoodi. Telefon oli kapi peal ja kordagi ei näppinud peale laadimist. Kas te viskate juhtme sappa ja võtate alles hommikul laadimast ehk siis juhe on taga ca. 8h ? Kuskilt on nagu meelde jäänud, et ei soovitata pikalt hoida juhet taga ei pidavat hea olema akule. Minu meelest eelmise Nokia E52 manualis oli kirjas et yle 4h ei soovitatud laadida. Desire manualis selle kohta küll midagi kirjas ei olnud et ei tohiks kauem juhet taga hoida. Kas mingi app on olemas ka, mis näitaks täpselt kui palju ja mis asi on akut kulutanud. See battery monitor widget näitab mA kulu üldiselt ja battery usage peale klikkides viskab desire default battery usage peale aga see mulle tundub, et ei näita alati õiget asja. Praegu on 11h laadimisest möödas ja akut alles 20% millest usage alt naitab et navi CoPilot on votnud sellest 45% (kasutasin 21 min seda umbes navigeerimiseks) samas kasutasin enam vahem sama palju ka iGO-d ja see kultas akust ainult 2%... Muidu nagu mul aku ikka ilusti pidanud aga täna tühjenes lausa silmnähtavalt ja selle sees oli 2 x navi kasutust kokku vbl 45 min max, mõned kõned, Wifi kaudu netti ja mobiilset andmesidet ka siia foorumisse kirjutamiseks 15 min. Pmst nagu kõik ja 13 h möödudes laadimisest oli aku jääk 13%. Mind üllatas just kõige rohkem see esimese 10% kadumine vähem kui kolme tunniga lihtsalt lambist.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 17.03.2011 16:13:08 vasta tsitaadiga

andree kirjutas:
NATAS999 kirjutas:
andree kirjutas:

Veidi lugemist akude kohta: http://en.wikipedia.org/wiki/Rechargeable_battery
Muuseas on ära mainitud ka laadimistsüklid. Iga kord, kui aku laadima panna, kasvõi 1 minutiks, võtab elektroonika seda kui üht laadimistsüklit. Vahet pole, kas aku laetakse 100% täis või mitte.
Kommentaarid: 732 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 553
tagasi üles
lampisjalg
HV kasutaja

sõnum 17.03.2011 17:09:39 vasta tsitaadiga

Meremees1 kirjutas:
See, et ta laadima hakkab USB-i ühendades on nõme natukene. Kui valida Disk drive only, siis võiks mitte laadida. Kui mässata telefoniga ehk pidevalt ühendada ja lahti ühendada (appide installiks ja testimiseks või MP3 kopeerimiseks jne) ja siis iga kord laeb mõne minuti, ega see kõige parem akule ei ole. Ma arvasin et kui disk drive only siis ei laeta akut aga ei....

EDIT

Kas keegi pidevalt tavalise Desirega mõnda navi softi kasutab või on testinud kaua järjest navi kasutades aku vastu peab ? Kas järjest kasutades 5-6 h venitab välja ? Mingi imelikult kiire aku tühjenemine oli ka peale viimast laadimist eile, kui tavaliselt õhtul laen täis siis hommikuks on kadunud kuni 5 % akust siis see kord kadus 3 tunniga 10% samas kõik asjad olid välja lülitatud. icon_eek.gif mitte ei saa pihta mismoodi. Telefon oli kapi peal ja kordagi ei näppinud peale laadimist. Kas te viskate juhtme sappa ja võtate alles hommikul laadimast ehk siis juhe on taga ca. 8h ? Kuskilt on nagu meelde jäänud, et ei soovitata pikalt hoida juhet taga ei pidavat hea olema akule. Minu meelest eelmise Nokia E52 manualis oli kirjas et yle 4h ei soovitatud laadida. Desire manualis selle kohta küll midagi kirjas ei olnud et ei tohiks kauem juhet taga hoida. Kas mingi app on olemas ka, mis näitaks täpselt kui palju ja mis asi on akut kulutanud. See battery monitor widget näitab mA kulu üldiselt ja battery usage peale klikkides viskab desire default battery usage peale aga see mulle tundub, et ei näita alati õiget asja. Praegu on 11h laadimisest möödas ja akut alles 20% millest usage alt naitab et navi CoPilot on votnud sellest 45% (kasutasin 21 min seda umbes navigeerimiseks) samas kasutasin enam vahem sama palju ka iGO-d ja see kultas akust ainult 2%... Muidu nagu mul aku ikka ilusti pidanud aga täna tühjenes lausa silmnähtavalt ja selle sees oli 2 x navi kasutust kokku vbl 45 min max, mõned kõned, Wifi kaudu netti ja mobiilset andmesidet ka siia foorumisse kirjutamiseks 15 min. Pmst nagu kõik ja 13 h möödudes laadimisest oli aku jääk 13%. Mind üllatas just kõige rohkem see esimese 10% kadumine vähem kui kolme tunniga lihtsalt lambist.

Kui ma Ndrive katsetasin siis see imes ikka mõnuga akut. 90%-lt kukkus 2 tunniga 10% peale. Ma ise enda Desire kohta olen mõelnud, et äkki on aku vigane. Kui normaalselt kasutada, siis õhtuks on ikka ainult 15-20% alles. See siis hommikul 7-st kuni õhtul 11-ni umbes. Ja ise olen ka otsinud miskit korraliku aku haldurit aga pole kahjuks leidnud. Kas sul muidu kasutuses HTC Sense? Äkki selle vidinad tõmbavad tühjaks.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 17.03.2011 18:19:35 vasta tsitaadiga

Mul rootimatta Desire jah ja ei ole plaanis rootida ka. Selleks olekski vaja mingit appi, mis näitaks täpselt kõiki kulusid protsentuaalselt kasvõi, et näha misasi see akut röövib. Samas kui iGO navi kasutasin, siis see nagu ei võtnudki akut või kuidas see Desire enda Battery usage neid asju mõõdab / arvutab ma ei tea. Väga loogiline justkui pole, et üks navi võtab 20 min 45 % akust ja teine sama ajaga ainult 2 % aga mine tea vbl on tõesti nii. Pean katsetama seda nüüd lähiajal nii, et hommikul ennem tööle minekut võtan juhtme tagant ja siis autos katsetan kohe navi (CoPilot) tööle sõiduks ja vaatan mida see näitab tarbimise koha pealt: https://market.android.com/details?id=ccc71.bmw&feature=search_result
ning siis mingi päev teen sama katse aga kasutan naviks iGO-d siis peaks olema pilt selge, kas ja kui palju nad tarbivad. Kui nüüd tõesti ainult paar tundi aku vastu peab navigeerides, siis peab vist Desire müüma hakkama või pean tsikli peale sigareti süütaja paigaldama, et saaks laadida samas ma arvan et tsikli peal laadimise pinge kõigub pidevalt ja see ei ole ei akule ei telefonile hea, autos on see ma arvan ühtlasem.... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 17.03.2011 20:25:54 vasta tsitaadiga

Meremees1, kui üks naviproge hoiab cpu takti põhjas ja teine mitte, siis ongi vahe sees ju. Tarbimise protsent ei arvutata mitte ainult proge töösolemise aja põhjal, vaid ikka mA tarbimise põhjal.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
andree
HV kasutaja

sõnum 17.03.2011 20:43:35 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Kui alati laadida 50% pealt saab akut arvuliselt kaks korda rohkem kordi laadida? Saan õieti aru sellest?

Siit artiklist see lõik- http://arstechnica.com/gadgets/news/2011/02/ask-ars-what-is-the-best-way-to-use-an-li-ion-battery.ars
tagasi üles
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 17.03.2011 22:40:35 vasta tsitaadiga

Nii ma loen välja jah et parem on tihemini laadida, kui lasta kogu aeg aku lõpuni tühjaks.

"One of the worst things you can do to a Li-ion battery is to run it out completely all the time. Full discharges put a lot of strain on the battery, and it's much better practice to do shallow discharges to no lower than 20 percent. In a way, this is like people running for exercise— running a few miles a day is fine, but running a marathon every day is generally not sustainable"

ja ma mõtlesin, et hea on ikka aku alati võimalikult tühjaks kulutada aga see vist vanema generatsiooni akudega oli nii (NiMH vms..)
Siis peab hakkama tihemini ja varem laadima, mitte alati 10% pealt alles kui see jutt tõele vastab siis varsti muidu aku õhtal. Tööjuurde ja autosse ka siis laadijaid vaja icon_biggrin.gif

"another is that the battery counts one charge cycle for every instance the device is unplugged and plugged in again. Neither of these is true—Li-ion batteries actually count charge cycles based on a 100 percent discharge even when it's summed over multiple sessions"

Ehk siis kui laen viis korda 80% pealt aku uuesti täis siis 5 x 20 = 100% ja see läheb kirja ühe laadimistsüklina ? icon_rolleyes.gif

"Running the battery out very quickly by drawing a lot of power at once is another way to cause it a lot of strain. For example, running a graphics-intensive game on a smartphone or a notebook for a couple of hours while unplugged is worse for the battery than depleting it over several hours while e-mailing or Internet-browsing (heat is a factor here, too)"

Et näiteks navigeerimine ja mängude mängimine pole ka hea kuna siis koormatakse korraga kõvasti akut ja see kuumeneb mis on akule halb. Mnjah, ega lolliks ei saa ka minna selle aku hoidmisega lihtsam on osta poole aasta või aasta pärast lihtsalt uus aga päris tyhjaks siis pole vast mõtet täristada ja 50% juures võib rahulikult saba taha torgata telefonile.
tagasi üles
jaani8
HV kasutaja
jaani8

sõnum 18.03.2011 16:20:54 vasta tsitaadiga

Samsung Spica Battery Doctor'iga laadimine annab 1,5 päeva akulisa kindlasti! Laeb aeglasemalt, kestab kauem icon_smile.gif
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
ceemic
24/7@kalal
ceemic

sõnum 19.03.2011 02:45:44 vasta tsitaadiga

jaani8, +1 icon_exclaim.gif thumbs_up.gif
Eelmine nädal laadisin aku ilma BD-ta 100% täis, ning kasutasin üsna tagasihoidlikult. Kestis täpselt 4 päeva.
Järgmise laadimise tegin BD-ga. Hetkel on üle 5,5 päeva, ning järel veel 45% icon_eek.gif thumbs_up.gif
Telefoni olen täpselt samamoodi kasutanud. Enamus ajast data/gps/wifi väljas. Mõned korrad GPSi kasutanud ja veidi üle WiFi netis surfanud. Aeg-ajalt BD alt "killin taske".
Kommentaarid: 421 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 322
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 19.03.2011 12:51:52 vasta tsitaadiga

Kas laadisid BD-ga normal või full cycle, et aku kauem kestis ?
Ma pole seda nagu võrrelnud, kas BD ja normal ning ilma BD-ta ka mingi vahe sees on aga tundus, et pikemalt kestis aku sama kasutuse juures just peale full cycle laadimist. Mis taske sa sealt BD alt killinud oled, see taskide killimine ei anna vist midagi juurde. Huvitav oli eile see, et laadisin aku täis ja siis kasutasin iGO navi ning kui battery usage alt vaatasin siis seal olid lisaks iGO-le veel akut kulutanud Aura Sygic ja CoPilot icon_eek.gif aga neid ei olnud ma kordagi käima pannud... Olen nüüd viimased korrad niisama akut laadinud ja peaks hakkama nüüd BD-ga laadima ja uuesti võrdlema kuidas aku kestab.
tagasi üles
tonks
HV vaatleja

sõnum 19.03.2011 14:09:02 vasta tsitaadiga

Mul pärast BD kasutamist aku vastupidavus just drastiliselt langes. Kui varem pidas napilt päeva vastu, siis nüüd ei pea enam üldse, peab ikka 2 korda päevas laadima.
tagasi üles
ceemic
24/7@kalal
ceemic

sõnum 25.03.2011 12:40:11 vasta tsitaadiga

Juba teine "full" laadimistsükkel BD-ga, ning jälle pidas aku 6 päeva vastu. Müstika thumbs_up.gif
tagasi üles
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 25.03.2011 20:08:41 vasta tsitaadiga

Kas telefon seisis 6 päeva ainult ühe koha peal STBY ? Mis telefoniga tegu ? Või tõesti kasutasid telefoni helistamiseks jne ja pidas 6 x 24 h ?
tagasi üles
ceemic
24/7@kalal
ceemic

sõnum 25.03.2011 21:10:30 vasta tsitaadiga

Eespool juba kirjeldasin seda vähest kasutust.
~15min kõnet
~1h WiFi/3G võrgus netti(HV foorum, Postimehe app jne)
~30min Skype/MSN chattimist
~15min GPSi
mõned korrad pimedas garaažis kasutanud "taskulambina"(Quick Settings võimalus panna ekraan max heleduse peale)
Ekraaniheledus kogu aeg 10%. Jägin, et kasutatud appid "taha" jooksma ei jääks.
See kõik siis 6 päeva peale kokku.
Telefon ikka i5700 Galaxy Spica.

EDIT: kontrollisin saldost. Selle 6 päeva jooksul 2G/3G-s nett kokku 56,6min. Lisaks veel WiFis oldud aeg. Ehk siis nett kokku ~1,5h.
tagasi üles
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 27.03.2011 10:30:56 vasta tsitaadiga

ceemic kirjutas:
Ekraaniheledus kogu aeg 10%. Jägin, et kasutatud appid "taha" jooksma ei jääks.
Telefon ikka i5700 Galaxy Spica.

Siis selge, mulle jäi miskipärast tunne et HTC Desirest jutt, ilmselt sellepärast et loen seda teemat ka kogu aeg icon_razz1.gif

EDIT

HTC Desire ja aku tarbimine STBY on ikka ebaloogiline, vahel kisub seistes mõne tunniga 4-10% akust peale laadimist aga eile laadisin täitsa tavaliselt täis 30% pealt ilma Battery Doctori ja muude vidinateta. 00:30 juhe ära tagant ja kell 07:30 aku ikka veel 100% ja siis kukkus alles 1% akust icon_rolleyes.gif ei tea, kuiadas vahel kaob aku rämedalt ja nüüd nii kaua püsis. Kasutan ikka ühte moodi kogu aeg ja ei killi taske vms...
tagasi üles
ronn
HV kasutaja

sõnum 07.04.2011 08:35:15 vasta tsitaadiga

Mingi app hoiab pidevalt neti ühendust üleval. Background data on väljas, kontode sünk väljas. mingeid ilma vidinaid ka ei ole lahti. Mis appiga saaks selle võrgus istuja üles leida?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
andree
HV kasutaja

sõnum 07.04.2011 09:08:32 vasta tsitaadiga

Android 2.2 kohta räägitakse ikka, et Task Killer`i sugused appid on oma vajaduse minetanud ja, et las see app jookseb taustal, uuesti käima panemine võtab rohkem "jõudu" kui see niisama olemine. Paljud mõnda sellist appi kasutavad ja kui kasumlik see on, kasvõi aku ajale.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 07.04.2011 11:23:14 vasta tsitaadiga

andree, niipalju on see appkiller kasumlik, et ükskord võtab kätte ja kukub süsteemi protsesse kinni loopima mille peale iga liigutus toob ekraanile "...has stopped working" või isegi süsteemi reboote.

kui vaja midagi maha killida, siis on selleks olemas settingsites application sealt manage applications ning running vaheleht ja sealt saad ise kinni panna, mis kogemata taustale jooksma on jäänud (väljud programmist home nupuga, siis ei pruugi alati appi kinni panna ja jääb taustale jooksma, samas kui back nupuga appi kinni paneks.) teine koht on sama applicationi all running services, aga seal peab väga kriitiliselt neid asju vaatama, liiga palju kinni toppides jookseb süsteem kokku.

tagasi üles
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 11.04.2011 18:42:19 vasta tsitaadiga

Niipalju, kui ma aru olen saanud siis vahet pole millal sa telefonile juhtme järgi lükkad, kas 75% juures või 30% juures ehk siis Lithium-ion akule ei mõju see kuidagi halvasti kui laadida isegi juba 75% juures uuesti täis küll aga ei mõju hästi akule see, kui iga päev lasta päris tühjaks ja laadida 5% juurest täis näiteks. Kuidas teie laete, kas viskate igal õhtul terveks ööks saba järgi ? Ma vaatasin Battery monitori widgetit aku laadimise ajal ja siis kui aku sai täis siis mõne aja pärast viskas tagasi 99% peale ja siis jälle 100% peale ehk siis hakkas peale laadimistsükli lõppu kuidagi mängima seal lõpus samas homescreenil akul aga enam laadimismärki ei olnud, kas see ei ole akule kuidagi halb kui 8 tundi laadimisjuhe taga on ? Idee poolest ei tohiks vahet olla kuna laadimine ju lõpetatakse kui aku saab täis. Kui kohe peale laadimist rebin juhtme ära tagant siis näitab näiteks aku täituvust 4,187 v või 4,192 vahel isegi vähem aga kui peale laadimist olen veel jätnud saba taha tunnikeseks ehk siis surub aegajalt 4,201 akusse widgeti andmetel tea kas see sellest et tõesti jääb juhe veidi pikemaks sappa või see widget lihtsalt näitab lampi neid numbreid.
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 12.04.2011 08:41:15 vasta tsitaadiga

Meremees1 kirjutas:
Niipalju, kui ma aru olen saanud siis vahet pole millal sa telefonile juhtme järgi lükkad, kas 75% juures või 30% juures ehk siis Lithium-ion akule ei mõju see kuidagi halvasti kui laadida isegi juba 75% juures uuesti täis küll aga ei mõju hästi akule see, kui iga päev lasta päris tühjaks ja laadida 5% juurest täis näiteks. Kuidas teie laete, kas viskate igal õhtul terveks ööks saba järgi ? Ma vaatasin Battery monitori widgetit aku laadimise ajal ja siis kui aku sai täis siis mõne aja pärast viskas tagasi 99% peale ja siis jälle 100% peale ehk siis hakkas peale laadimistsükli lõppu kuidagi mängima seal lõpus samas homescreenil akul aga enam laadimismärki ei olnud, kas see ei ole akule kuidagi halb kui 8 tundi laadimisjuhe taga on ? Idee poolest ei tohiks vahet olla kuna laadimine ju lõpetatakse kui aku saab täis. Kui kohe peale laadimist rebin juhtme ära tagant siis näitab näiteks aku täituvust 4,187 v või 4,192 vahel isegi vähem aga kui peale laadimist olen veel jätnud saba taha tunnikeseks ehk siis surub aegajalt 4,201 akusse widgeti andmetel tea kas see sellest et tõesti jääb juhe veidi pikemaks sappa või see widget lihtsalt näitab lampi neid numbreid.

Mina viskan igal öösel saba järgi ning ärgates tõmban saba tagant.
Kuna tööl liigun palju ringi ja kasutan ka telefoni palju, siis laua taha jõudes viskan ka seal saba taha.

Üldiselt on telefoni eeldatav kasutusiga nii lühike, et aku pärast minu hinnangul liigselt muretseda ei tasu. Välja arvatud see päris tühjaks laskmine - see vast on tõesti asi mida vältida tasub liitiumaku puhul.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 12.04.2011 10:42:09 vasta tsitaadiga

Ega jah, saab ju uue aku osta kui vana enam üldse pidada ei taha lihtsalt on vanadest aegadest veel see meeles, kui ei olnud hea laadida poolikut või peaaegu täis akut aga see jutt vist NiMh vms akude kohta. Nutitelefon vast selle arvestusega ikka toodetud, et sellel suurema osa ajast juhe taga kas siis laadimiseks või arvutiga ühendamiseks ja nagunii arvutiga ühendamisel alustatakse ka kohe laadimist. Peab ikka ühe laadija tööjuurde ka ostma, saab tööl ka saba järgi lükata ja on alati täis akuga liikvele minek.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 12.04.2011 10:44:46 vasta tsitaadiga

Meremees1 kirjutas:
Ega jah, saab ju uue aku osta kui vana enam üldse pidada ei taha lihtsalt on vanadest aegadest veel see meeles, kui ei olnud hea laadida poolikut või peaaegu täis akut aga see jutt vist NiMh vms akude kohta. Nutitelefon vast selle arvestusega ikka toodetud, et sellel suurema osa ajast juhe taga kas siis laadimiseks või arvutiga ühendamiseks ja nagunii arvutiga ühendamisel alustatakse ka kohe laadimist. Peab ikka ühe laadija tööjuurde ka ostma, saab tööl ka saba järgi lükata ja on alati täis akuga liikvele minek.

see on mõistlik jah. Mul on juhe nii kodus, tööl kui autos olemas.

tagasi üles
Meremees1
HV kasutaja
Meremees1

sõnum 12.04.2011 13:28:19 vasta tsitaadiga

Aga kas kasutad originaal laadijaid või miskeid "EBAY / HIINA" omasid ? On neil vahet ka üldse või kas on oht, et mingi suvalise "HIINAKAGA" keerab telefoni või aku peeti ? Olen kogu aeg oma telefone originaal laadijatega laadinud ja kuidagi skeptiliselt suhtunud nendesse "SÄÄSTUMARKETI" laadijatesse nii telefonidele kui jumal teab mis seadmetele. Originaal seinalaadija 15,- ja autolaadija 19,- pole muidugi tappev summa aga lihtsalt mul minigsugune autolaadija on mida pole veel julgenud järgi ühendada.... pole olnud otsest vajadust ka autos laadida kuna sõidud nagunii lühikesed eks pikemal sõidul või navi kasutades tekib see vajadus suht kiiresti.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Androidiga telefoni akumajandus mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.