Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sakinaga
HV Guru

sõnum 12.03.2011 02:19:34 vasta tsitaadiga

Igatahes, olen nüüd olude sunnil 4 päeva linuxit kasutanud (Täpsemalt Ubuntu 10.04 Gnomega), tähelepanekud:

1) Workspaces - arusaamatu, miks seda windowsil siiamaani ei ole, saan aru, et linuxil juba aegade hämarusest saati olemas see feature.
2) Väikesed, aga häirivalt ebamugavad asjad - kuidas panna kaks akent ekraani võrdselt jagama? Windowsil ülikerge, tirid ühe akna ühte äärde, teise teise äärde, Linuxis pole veel leidnud lahendust. Samas workspaced natukene leevendavad seda muret. Erinevatele programmidele erineva helitugevuse määramine on kusagil kaugel menüüs peidus, võiks kergem olla see kasutamine.
3) Korralikku meediamängijat ei ole. Lihtsalt ei ole Foobar2000-le väärilist alternatiivi. Ja Foobar2000-t ei pordita vist kunagi, vähemalt mitte autori poolt.
4) Täiesti random restardid, mis võivad olla tingitud minu süsteemist, tegelen sellega veel
5) DVB-T seadistamine: viskas erroreid kuni ühel hetkel TÄPSELT sama toiminguga ei visanud errorit, loogika? Kusjuures DVB-T jaoks vajaliku kraami installisin terminalis koode sisse kopeerides, seega viga justkui ei saaks minupoolne olla. Nüüd igatahes töötab.
6) Ubuntu Software Center on üks äärmiselt tore asi.

Hetkel on muidugi miinuseks see, et süsteem on aeglane, mis on aga põhjustatud iidsest arvutist, niiet üritan sellele mitte mõelda Ubuntut hinnates.

Nädala pärast kirjutan ehk taas mõtted välja. Hetkel igatahes ei ole leidnud põhjust tulla Windowsilt üle. Just see teine punkt, pisiasjad, mis on Windowsis lihtsalt mugavamad.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 12.03.2011 02:38:01 vasta tsitaadiga

Mis segab Linuxis ühte akent ühte äärde tirida ja teist teise äärde? KDE 4.6-s (vist ka juba 4.5) on helimiksrisse tulnud valikud playback streams ja capture streams. Näiteks Youtube'ist kuulates läbi Flash plugina tekib sinna tabi sisse uus slaider mida kruttides saab siis Flashi helistriimi seadistada. Nõnda kõikide heli välja saatvate programmidega.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 12.03.2011 02:40:49 vasta tsitaadiga

2)täpselt ei tea aga kui workspaced kinni panna siis peaks tegema nagu windowsis..võimalik et compiz settingute alt saab ka miskit seadistada veel..pole ise uurinud
3) audacious gtk ui'ga (põhimõtteliselt copy-paste foobarist) ...olemas ka foobnix nimeline asi..
4)vaata logisid

sakinaga
HV Guru

sõnum 12.03.2011 02:51:37 vasta tsitaadiga

asjameez kirjutas:
Mis segab Linuxis ühte akent ühte äärde tirida ja teist teise äärde? KDE 4.6-s (vist ka juba 4.5) on helimiksrisse tulnud valikud playback streams ja capture streams. Näiteks Youtube'ist kuulates läbi Flash plugina tekib sinna tabi sisse uus slaider mida kruttides saab siis Flashi helistriimi seadistada. Nõnda kõikide heli välja saatvate programmidega.

Tõesti ei takista miski akent äärde tirida, kuid automaatselt poole ekraani suuruseks teda ei tehta. Ja eks see oli vaid üks näide, kõiki pisiasju meeles ei ole.

Heli kohta niipalju, et ka Ubuntus GNOME-ga on variant igale programmile enda helitugevus anda, kuid selleks peab avama preferences ja sealt veel teise tabi valima, kokkuvõttes ajakulu, mis võiks olemata olla.

xpander kirjutas:
2)täpselt ei tea aga kui workspaced kinni panna siis peaks tegema nagu windowsis..võimalik et compiz settingute alt saab ka miskit seadistada veel..pole ise uurinud
3) audacious gtk ui'ga (põhimõtteliselt copy-paste foobarist) ...olemas ka foobnix nimeline asi..
4)vaata logisid

3) Endale tundus meeldivaim Exaile-nimeline riistapuu. Aga eks proovin ka need ära.
4) Olen logisid enda aruga puurinud küll ja tundub, et on seotud Audiopulsega (vast ei eksinud), aga kindlalt väita ei oska, sest ei tea, millist logi täpselt vaadata ja millisest reast mida järeldada, selle jaoks tegin ka eraldi teema:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=489019&highlight=

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 12.03.2011 03:24:11 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Igatahes, olen nüüd olude sunnil 4 päeva linuxit kasutanud (Täpsemalt Ubuntu 10.04 Gnomega), tähelepanekud:

1) Workspaces - arusaamatu, miks seda windowsil siiamaani ei ole, saan aru, et linuxil juba aegade hämarusest saati olemas see feature.
2) Väikesed, aga häirivalt ebamugavad asjad - kuidas panna kaks akent ekraani võrdselt jagama? Windowsil ülikerge, tirid ühe akna ühte äärde, teise teise äärde, Linuxis pole veel leidnud lahendust. Samas workspaced natukene leevendavad seda muret. Erinevatele programmidele erineva helitugevuse määramine on kusagil kaugel menüüs peidus, võiks kergem olla see kasutamine.

Gnomes siis veel pole selliseid mugavusi? KDE-s igatahes küll on. Sama käib helitugevuse reguleerimise kohta - otse KMix mikserist.
tsitaat:

3) Korralikku meediamängijat ei ole. Lihtsalt ei ole Foobar2000-le väärilist alternatiivi. Ja Foobar2000-t ei pordita vist kunagi, vähemalt mitte autori poolt.

Foobnix ei päde?
tsitaat:

4) Täiesti random restardid, mis võivad olla tingitud minu süsteemist, tegelen sellega veel

Mis asi see täpselt restardib? Terve süsteem teeb restardi või ainult X?

Vabandust, osad vahepeal juba vastatud, ma ei lugenud enne.

Pulseaudioga olen Gnome ja KDE peal ise ka jamanud kunagi (mitte küll viimase aasta-poolteise jooksul), ju siis pole Gnomega seda ikka veel stabiilselt tööle saadud. KDE peal pole teda enam süsteemi seadistuses näha, aga tagaplaanil ta töötab ja Ubuntu 10.x versioonidel on töötanud probleemideta vaikimisi seadistuses Xine ja Phonon-i vahendusel.
Muidu soovitakski KDE-d sulle Gnome asemel, aga kui kiirusega on probleeme, siis KDE-ga võib asi veel uimasemaks minna.

tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 12.03.2011 03:50:13 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:

Pulseaudioga olen Gnome ja KDE peal ise ka jamanud kunagi (mitte küll viimase aasta-poolteise jooksul), ju siis pole Gnomega seda ikka veel stabiilselt tööle saadud. KDE peal pole teda enam süsteemi seadistuses näha, aga tagaplaanil ta töötab ja Ubuntu 10.x versioonidel on töötanud probleemideta vaikimisi seadistuses Xine ja Phonon-i vahendusel.
Muidu soovitakski KDE-d sulle Gnome asemel, aga kui kiirusega on probleeme, siis KDE-ga võib asi veel uimasemaks minna.

ei ole mina mingisuguseid probleeme pulsega kogenud gnome all. päris mitme arvuti peale olen ubuntut installinud ja pole küll probleemiks olnud.
ei tahaks kde vs gnome vaidluseks teemat kiskuda... ühele 1 teisele 2.. mõlemal omad head ja vead.

-Innu-
HV kasutaja

sõnum 12.03.2011 13:03:56 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:

2) Väikesed, aga häirivalt ebamugavad asjad - kuidas panna kaks akent ekraani võrdselt jagama? Windowsil ülikerge, tirid ühe akna ühte äärde, teise teise äärde, Linuxis pole veel leidnud lahendust.

Proovi Ctrl+Alt+NumPad4 (1-9) kui kasutad compizi. Ma ei tea kas see plugin on vaikimisi aktiveeritud. Kui ei ole, siis CompizConfigust aktiveeri "Grid" plugin.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
soovija
Kreisi kasutaja
soovija

sõnum 12.03.2011 16:41:41 vasta tsitaadiga

-Innu- kirjutas:
maatriks kirjutas:

2) Väikesed, aga häirivalt ebamugavad asjad - kuidas panna kaks akent ekraani võrdselt jagama? Windowsil ülikerge, tirid ühe akna ühte äärde, teise teise äärde, Linuxis pole veel leidnud lahendust.

Proovi Ctrl+Alt+NumPad4 (1-9) kui kasutad compizi. Ma ei tea kas see plugin on vaikimisi aktiveeritud. Kui ei ole, siis CompizConfigust aktiveeri "Grid" plugin.

Kasuta Aero snapi!
http://www.omgubuntu.co.uk/2009/11/get-aero-snap-in-ubuntu/
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 83
tagasi üles
Nexxxus
HV kasutaja

sõnum 12.03.2011 16:58:10 vasta tsitaadiga

Tervitused Linuxi inimestele...

Mul pisikene küsimus, serverites kasutan aegade algusest peale Linuxit, nüüd läks ka tööjaam Linuxile üle (täpsemalt Ubuntu 10.10).

Minu mure seisneb selles, et webilehed (nii FF kui Chrome) on erinevad Linuxis kui nad on Windowsis, täpsemalt fondid ja fontide suurused.
Microsofti fondid on installeeritud, restart tehtud, kuid endiselt on lehed kardinaalselt erinevad Windowsis ja Linuxis.

Kuulan huviga ettepanekuid.

Nexxxus
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 50
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 12.03.2011 22:01:04 vasta tsitaadiga

Nexxxus kirjutas:
Tervitused Linuxi inimestele...

Mul pisikene küsimus, serverites kasutan aegade algusest peale Linuxit, nüüd läks ka tööjaam Linuxile üle (täpsemalt Ubuntu 10.10).

Minu mure seisneb selles, et webilehed (nii FF kui Chrome) on erinevad Linuxis kui nad on Windowsis, täpsemalt fondid ja fontide suurused.
Microsofti fondid on installeeritud, restart tehtud, kuid endiselt on lehed kardinaalselt erinevad Windowsis ja Linuxis.

Kuulan huviga ettepanekuid.

Nexxxus

kui ma õigesti mäletan siis pead süsteemi fonte muutma appearance alt. või siis firefoxi enda seadistustest, muidu laeb süsteemi default fontidega üles.
endal opera ja windowsi ja linuxi profiili kaust on ühte ning samasse kohta linkitud ja mõelmas operatsioonis süsteemis täpselt samad fondid ja konfid.

Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 12.03.2011 23:47:15 vasta tsitaadiga

Ma ise lasin just ühte masinasse archi peale ja seal vist läksid küll fondid maagiliselt ise paika kui microsofti font paki installisin.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 13.03.2011 02:30:38 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Kui võimalikult lihtsat vidinat otsid, vaata DeadBeefi äkki. Kui kellade-viledega foobari konf, siis Clementine äkki...
---
btw kas Windowsis on midagi analoogset nagu Kupfer või GnomeDo? Ilma ühe või teiseta ei kujutaks ma elu os'is ette. Hiir sööb jube palju aega ikka..
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
soovija
Kreisi kasutaja
soovija

sõnum 13.03.2011 02:44:55 vasta tsitaadiga

guest1902 kirjutas:
maatriks kirjutas:
Kui võimalikult lihtsat vidinat otsid, vaata DeadBeefi äkki. Kui kellade-viledega foobari konf, siis Clementine äkki...
---
btw kas Windowsis on midagi analoogset nagu Kupfer või GnomeDo? Ilma ühe või teiseta ei kujutaks ma elu os'is ette. Hiir sööb jube palju aega ikka..

Windowsile on Launchy. Ja Linuxil on kickass Synapse ka.
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 83
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 13.03.2011 11:42:27 vasta tsitaadiga

guest1902, windows search?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 13.03.2011 12:31:34 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Windowsi search (sa mõtled seda hübriidi otsingust ja "run"-ist, mis Win7'ga tuli, eks?) on uskumatult aeglane ning ebausaldusväärne. Linuxi analooge ma enam nii täpselt ei mäleta kuid OSX'i Spotlight on hea näide, milline üks otsing/launcher olema peab - vahetu, kiire ja nutikas. Näiteks on hetk tagasi installitud soft KOHE sul esimese otsitulemusena olemas ning on seal sekundi murdosaga. Tööjuures Win7 taga loobusin windowsi searchi kasutamisest kuna see on lihtsalt nii tatine.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 13.03.2011 12:38:22 vasta tsitaadiga

w7 pole pikemat aega kasutanud.
vista all on mul vastinstallitud nänn ka kohe sealt saadaval.
tehnilist poolt pole ma vaadanud, et kas ja mis seal erinevalt toimub.

tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.03.2011 13:06:21 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
londiste kirjutas:
Windowsi search (sa mõtled seda hübriidi otsingust ja "run"-ist, mis Win7'ga tuli, eks?) on uskumatult aeglane ning ebausaldusväärne. Linuxi analooge ma enam nii täpselt ei mäleta kuid OSX'i Spotlight on hea näide, milline üks otsing/launcher olema peab - vahetu, kiire ja nutikas. Näiteks on hetk tagasi installitud soft KOHE sul esimese otsitulemusena olemas ning on seal sekundi murdosaga. Tööjuures Win7 taga loobusin windowsi searchi kasutamisest kuna see on lihtsalt nii tatine.

Umbes taoline asi on linux minti menu-s, et saab menüüst programme otsida. thumbs_up.gif

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 13.03.2011 13:33:21 vasta tsitaadiga

KDE all samuti säärane otsing olemas nii otse start menüüs kui ka run dialoogis. Kiiruse üle ei kurda, kindlalt kiirem kui kõrval masina w7 analoog icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
anti666
HV kasutaja

sõnum 13.03.2011 23:15:40 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:

Isegi selle üle juba pikka aega imestanud. Aga leidsin üsna toimiva lahenduse programmiga VirtuaWin.
On ka mingi 3d kuubikuga tasuline programm, aga see on suht ressursi nõudlik.

siinus
HV Guru
siinus

sõnum 13.03.2011 23:17:28 vasta tsitaadiga

anti666 kirjutas:
On ka mingi 3d kuubikuga tasuline programm, aga see on suht ressursi nõudlik.

Deskspace

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 13.03.2011 23:20:15 vasta tsitaadiga

workspacede vajadusest pole ma siiamaani aru saanud.
eks see ole kasutusharjumustes kinni.

tagasi üles
anti666
HV kasutaja

sõnum 13.03.2011 23:30:34 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
workspacede vajadusest pole ma siiamaani aru saanud.
eks see ole kasutusharjumustes kinni.

Toon näite oma elust...

Oli vaja C++ programm kirjutada. Kuna alles õpin seda keelt ja olen üsna laisk, siis kulus aega mitu päeva. Väga mugav oli jätta ühel töölaual kõik C++ jaoks vajalikud aknad lahti. Ning koolis tegelda muude asjadega teisel töölaual.
Kui oli jälle viitsimist C++'ga tegelda, siis piisas ühest klahvi kombinatsioonist ja kõik vajalik oli hetkega töölaual ning kõik üleliigne töölaualt kadunud.

Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.03.2011 00:48:15 vasta tsitaadiga

Kas sul siis alla taskbarile teise ekraani lahti olevad asjad ei jää näha? Mul on nii, et teise desktopi asjad näha seal ja sellisel juhul pole nagu sellel teisel desktopil väga mõtet.

A just vaatasin, mul ka igal desktopil eraldi taskbarid. icon_smile.gif

viimati muutis Chaza! 14.03.2011 01:04:09, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.03.2011 00:51:22 vasta tsitaadiga

Aknahaldurist peaks saama seada kas näidata teisel desktopil olevaid aknaid kõigi desktopide taskbaridel või mitte. KDE all võid tahtmise korral seda ka iga rakenduse jaoks eraldi overrideda ning näidata üksikuid rakendusi mitmel desktopil korraga. Ise kasutan näiteks sellist setupi, kus muidu on taskbaril ainult hetkel aktiivse desktopi asjad kuid MSN'i-skype'i aknad avanevad kõigil desktopidel ning on ka kõigil taskbaridel näha.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 14.03.2011 10:30:03 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
londiste kirjutas:

Ju sa siis oled midagi kinni keeranud või on väga vähese mäluga masin, pole täheldanud, et windows7 all search tatine oleks.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.