praegune kellaaeg 20.06.2025 23:22:17
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kiara
HV vaatleja
|
11.03.2011 16:20:15
Probleem Canoni raw suurusega |
|
|
Olen sattunud enda jaoks täiesti ületamatu probleemi otsa. Vastust ma mitte kuskilt leidnud ei ole ja äkki siin keegi oskab midagi tarka öelda. Fotofoorumist küsides targemaks ei saanud.
Kui avada Canoni raw faili, mille suurus peaks olema 3264x4896, siis näitab hoopis 2448x3672.
Photoshop, camera raw, lightroom, bridge, picasa - kõik näitavad nii. Ka teised freeware raw to tiff konverterid näitavad.
Kui suuremaks muudan, siis läheb ruuduliseks, nagu piltidega ikka juhtub kui neid suurendada. Ja seal listis pole seda õiget suurustki üldse, mis see fail pikslites olema peaks.
Olen proovinud igasuguseid seadeid näppida mis vähegi võimalik on, aga midagi ma kuskilt rohkem muuta ei saa kui ma juba teinud olen... kvaliteeti ma igatahes parandada ei saa. Ja kui pildile veel photoshopis teravust juurde panna siis on puhta ruuduline.
Mul on vaja konvertida raw failid 16 bitise värviruumiga tiffiks resolutsiooniga 300 ppi, ainus programm millega ligilähedale üldse saan, on faststone image viewer, aga seal jätab 72ppi mistõttu jääbki zoomides ruuduliseks ja 300 peale muuta ei saa... saab siis kui olen faili tiffiks konvertinud aga mis kasu sest enam siis on...
Kusjuures Nikoni raw failidega sellist jama ei ole, ainult canoni omadega.
Netist tõmmatud canon digital photo professionaliga ei näita failidel isegi preview'd rääkimata sellest et ma midagi teha saaksin, võibolla sain mingi vanema versiooni mis ei toeta selle kaamera raw faile lihtsalt. Aga kõige uuemat ei ole ma veel leidnud ja see pole point ka... ma tahan et mul mujal ka õigesti näitaks ja ma tahan täisresoga tiffi saada.
Sain just äsja teada et probleem on "globaalsem" ehk siis mitte ainult minu mõlemas arvutis vaid ka kolmandas arvutis näitab vale suurust. Samas kaameraomaniku arvutis on kõik okei.
Et mina küll ei oska mitte kuskilt otsast asja lahti hammustada...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
11.03.2011 16:29:40
|
|
|
Millise müstilise kaameraga need pildid tehtud on ja millist Camera Raw versiooni kasutasid?
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kiara
HV vaatleja
|
11.03.2011 16:34:17
|
|
|
Canon EOS 1D mark IV ja Camera Raw on hetkel kõige uuem 6.3, enne oli 6.0.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
11.03.2011 17:46:11
|
|
|
Äkki kogemata lülitanud sRAW peale, ehk siis pildid tulevad sRAW (small RAW) formaadis?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kiara
HV vaatleja
|
11.03.2011 21:01:20
|
|
|
mRAW oli. Hõõh. Problem solved
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|