Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sults
HV veteran
|
02.03.2011 12:14:44
|
|
|
Tanel, see screenshot pole minu tehtud, selle tegi eeldatavasti probleemi avastaja. Screenshot on lingitud valimised.ee veebist. Küsi vabriigi valimiskomisjonilt täpsemaid selgitusi selle kohta kui huvi on.
Probleem esines konkreetses valimisringkonnas. Teiste piirkondade kohta käivate screenshottide esitamine ei lükka ümber konkreetses valimisringkonnas korraldatud valskust.
KillerXP, kui tegemist on eraldi rakendusega, siis seda enam on veider, et see on testimata. Siis ei kehti ka vabandus kasutajate erinevate brauserite kohta ja seda enam paistab see koalitsioonisõbraliku üksikkandidaadi eelistamisena.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
02.03.2011 12:20:22
|
|
|
Okei tegin väikese testi ja leidsin kuidas asi tehti.
Nimelt on tehtud windowsis järgmine modifikatsioon: all control panel items -> display -> make it easier to read what's on your screen ja suurendatud kõike 150%. See aga teeks 100% juures kuvatavaks kõrguseks täpselt 600px millest on ka probleemis juttu.
Proovisin enda läpakas ja täpselt sama tulemus, ainult 1 üksikkandidaat on nähtaval, ülejäänud on stardiriba all peidus.
Kusjuures isegi windowsil on 150% juures hoiatus, et mõned asjad ei pruugi enam peale seda ekraanile mahtuda.
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
1 :: |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
02.03.2011 12:24:54
|
|
|
Ka minule tundus, et probleemi avastaja kasutab Windowsi võimalusi teksti loetavuse parandamiseks. Ega selliste Windowsi võimaluste olemasolu ei tulnud ometi valimisrakenduse programmeerijatele ootamatult? On ju teada, et teatav osa inimesi ei ole just kõige teravama nägemisega ja kasutavad seetõttu suuremat ekraanifonti. Normaalses rakenduses tuleb sellisel juhul lihtsalt rohkem alla kerida ekraani allserva jõudmiseks.
windowsi hoiatus käib kerimisribata akende kohta.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
02.03.2011 12:33:56
|
|
|
Sults kirjutas: |
windowsi hoiatus käib kerimisribata akende kohta. |
Ei käi, kerimisriba pole hoiatuses kusagil mainitud (ehk käib kõikide rakenduste kohta):
Some items may not fit on your screen if you choose this setting while your display is set to this resolution.
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
02.03.2011 13:21:07
|
|
|
[VaHuR], ma pole igatahes näinud mitte ühtki kerimisribadega Windowsi akent, mille kohta see hoiatus kehtiks. Küll aga kerimisribata aknaid.
Kui sul on mõni näide, siis lase tulla. Muidu on sinu postitus nullväärtusega.
Edit:
Valimiste veebi windowsi kasutajatele mõeldud juhendis on link, mis peaks viitama dokumendile, mis kirjeldab nõuded valijale ja tema arvutile. Ma ei leidnud sealt ühtki kitsendust valija arvuti ekraaniresolutsiooni või kasutatava ekraanifondi suuruse kohta.
Kui kitsendusi esineb, siis need PEAVAD sellises kohas kirjas olema!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.03.2011 15:58:18
|
|
|
Ma olen täiesti teadlik ja nõus sellega, et ükski tarkvara pole täiuslik. Minu arvates peaks see olema piisav argument et e-valimised ära keelata.
|
Keela siis ühekorraga "paberi ja pastakaga" valimised ka ära kuna see pole samuti täiuslik süsteem. Valimised üldse on üks ebatäiuslik leiutis, keeraks kohe kõik kraanid ühekorraga kinni.
Ehk siis on elementaarne, et süsteemides/rakendustes on vigu, neid leitakse ja parandatakse igavesti. Vahet pole, kas tegu on tarkvara, auto või raadionavigatsiooniseadmetega.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
03.03.2011 02:02:49
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Keela siis ühekorraga "paberi ja pastakaga" valimised ka ära kuna see pole samuti täiuslik süsteem. Valimised üldse on üks ebatäiuslik leiutis, keeraks kohe kõik kraanid ühekorraga kinni.
Ehk siis on elementaarne, et süsteemides/rakendustes on vigu, neid leitakse ja parandatakse igavesti. Vahet pole, kas tegu on tarkvara, auto või raadionavigatsiooniseadmetega. |
Pole mõtet hämada! Võrdleme ikka võrreldavaid asju! Kui pabernimekirjades oleks osa kandidaatide nimesid puudu ja/või neid ei õnnestuks teatavatel tingimustel sedelile kirjutada, siis saaksid ise ka aru, et selline valimiste korraldus on pask!
Kui e-valimiste puhul oleks rakenduse "serva" taha jäänud teie lemmikkandidaat, siis kisaksite ise, nagu veristamisel olev siga.
Probleem on tõesti tõsine, kuid minu hinnangul siiski mitte nii karm, kui e-valimistel mõnede kandidaatide poolt hääletamise võimatus teatavate ekraaniseadete korral.
Naljakas, et Sibul vaatamata oma igakordsetele ränkadele prohmakatele kindlalt ametis püsib!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.03.2011 15:57:50
|
|
|
kirjutas: |
Pole mõtet hämada! Võrdleme ikka võrreldavaid asju! Kui pabernimekirjades oleks osa kandidaatide nimesid puudu ja/või neid ei õnnestuks teatavatel tingimustel sedelile kirjutada, siis saaksid ise ka aru, et selline valimiste korraldus on piix!
Kui e-valimiste puhul oleks rakenduse "serva" taha jäänud teie lemmikkandidaat, siis kisaksite ise, nagu veristamisel olev siga. |
EDIT: vahet pole, küürakat parandab haud.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.03.2011 12:05:17
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
kirjutas: |
... |
EDIT: vahet pole, küürakat parandab haud. |
Paistab, et e-valimiste usk on samasugune religioon, nagu islam või kristlus. Väidad, et see on ebaturvaline, väidavad selle religiooni jüngrid vastu, et see on põhjalikult testitud ja auditeeritud ning hoopis turvalisem kui tavavalimine, ja küsivad fakte ebaturvalisuse väite tõestamiseks. Esitad ebaturvalisuse tõestamiseks faktid, mis näitavad, et auditeerimine ja testimine ei ole olnud tasemel, saad vastu labase sõimu.
Mis seal ikka, jätkake samas vaimus!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
connor
HV kasutaja
|
04.03.2011 13:55:12
|
|
|
Kuna hoiatus on windowsis juba olemas siis ei näe ma probleemi. Seda, et kõike ei ole näha, oleks kena teada anda küll ka valijarakenduses. Abiks oleks ka näiteks kandidaatide arvu numbri kuvamine üleval, siis on kohe näha et probleem on.
Kui windowsi hoiatust ei oleks, oleks lugu hoopis teine. Vähemalt selle ringkonna hääled tuleks kindlasti tühistada ,kui võimalik. Kui võimalik ei ole, siis saata kogu e-hääletuse hääled allavoolu.
Aga kuna hoiatus oli olemas siis oli tegemist kasutaja enda vastutusega.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.03.2011 14:24:28
|
|
|
connor kirjutas: |
Aga kuna hoiatus oli olemas siis oli tegemist kasutaja enda vastutusega. |
Mis hoiatusest sa räägid?
Elementaarne on see, et valijarakenduse nõuetes on kirjas nõuded kasutaja arvutile. Kui seal pole kirjas, et kasutada tohib üksnes 100% suurusel fonte, siis peaks rakendus samaväärselt toimima ka 150% fontidega.
See, et Windows kusagil millegi eest hoiatab, ei puhu siinkohal üldse pilli. Veebirakenduse koostajad, testijad ja auditeerijad peavad kasutajaid sellistest ohtudest eraldi üle hoiatama kasutusjuhendis!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
connor
HV kasutaja
|
04.03.2011 15:11:19
|
|
|
tsitaat: |
Veebirakenduse koostajad, testijad ja auditeerijad peavad kasutajaid sellistest ohtudest eraldi üle hoiatama kasutusjuhendis! |
Eeeeee... ei pea? Luubi või keevitusmaskiga (päikeseprillidega?) hääletamisel ma ju ei eelda et näen kabiinis olevat nimekirja korrektselt. Täpselt sama olukord kui ka toodud näites.
Kena oleks et antakse teada aga kuna kasutaja oma arvuti seadete muutmisel SAI JUBA HOIATATUD siis.. Panen ekraani reso 1*1 px ja kurdan et ei näe midagi?
OT: Kes neist kolmest (koostajad, testijad ja auditeerijad) peaksid hoiatama? Või kõik korraga?
Samas, kui tunned et tehti liiga, siis esita kaebus VVK'le. Äkki lähebki õnneks ja tühistavad eelhääletuse. Kuigi siis võib eeldada vastupidist kaebuste laviini..
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.03.2011 15:37:02
|
|
|
Veebirakenduse koostajad, testijad ja auditeerijad peavad kasutajaid sellistest ohtudest eraldi üle hoiatama kasutusjuhendis! |
Eeeeee... ei pea? Luubi või keevitusmaskiga (päikeseprillidega?) hääletamisel ma ju ei eelda et näen kabiinis olevat nimekirja korrektselt. Täpselt sama olukord kui ka toodud näites.
Kena oleks et antakse teada aga kuna kasutaja oma arvuti seadete muutmisel SAI JUBA HOIATATUD siis.. Panen ekraani reso 1*1 px ja kurdan et ei näe midagi? |
Eks anna igasuguseid absurdseid kokku kirjutada!
Ma pööran sinu näite jälle selliseks, et kuna minule on Windows andnud turvahoiatusi, väites näiteks, et internet on ebaturvaline, siis järelikult ongi e-valimised ebaturvalised ja tuleks keelustada!
OT: Kes neist kolmest (koostajad, testijad ja auditeerijad) peaksid hoiatama? Või kõik korraga?  |
Kui täpsemalt rääkida, siis rakenduse koostajad peaks esmalt üritama sellise olukorra tekkimist vältida. Mina väidan, et 150% fontidega kandidaatide nimede peitumine on välditav. Idiootprogrammeerijad, kes e-valimiste rakenduse programmeerisid, ilmselt selliselt lahendada ei oska.
Nüüd oleks pidanud selle oskamatuse tõttu tekkinud probleemi tuvastama testijad. Nad oleks pidanud probleemi välja tooma ja laskma programmeerijatel töö ümber teha, vajadusel targemaid programmeerijaid kaasates. Kui probleemi tõesti lahendada ei anna, siis tulnuks see kirjeldada kasutusjuhendis. Paraku feilisid ka testijad.
Kuna väidetavalt on rakendust ka auditeeritud, siis oleks pidanud kaht eelmist eksimust märkama auditeerijad ja selle probleemi välja tooma auditeerimise aruandes. Paraku oli ka auditeerimine e-valimiste kindlaks läbisurumiseks puhtalt vormiline ja jättis probleemid avastamata.
Samas, kui tunned et tehti liiga, siis esita kaebus VVK'le. Äkki lähebki õnneks ja tühistavad eelhääletuse. Kuigi siis võib eeldada vastupidist kaebuste laviini.. |
Ma olen korra VVK poole pöördunud, kui valimiste tulemuste avaldamise jälgimisel tuvastasin, et andmeid võltsiti, sest andmetes toimusid ebaloogilised ja ausa häältelugemise puhul võimatud muutused. Paraku eelistas valimiskomisjon selle probleemi maha vaikida, vastates mulle, et tegemist oli lihtsalt komisjoniliikme inimliku eksitusega. Meediasse see probleem ei jõudnudki ja probleemina tõenäoliselt arvele ei võetud.
Mina ise e-valimisi ei kasutanud ega hakka salajase hääletuse korral kunagi kasutama. seega minule ei ole liiga tehtud. Liiga tehti neile üksikkandidaatidele, kes jäid "serva taha" ja kes minu arvates peaksid asja kohtusse andma.
Edit:
Konkreetsemalt eelmainitud varasemast probleemist (väljavõte minu teabenõudest):
Kuna valimiskomisjoni kodulehel avaldatud Euroopa Parlamendi valimistel kandidaatidele jagatud ja seega KEHTIVATE häälte arv 397 118
(http://www.vvk.ee/ep09/static/et/id_11205_aunit_c_0000_popup_1.html) on märkimisväärselt suurem kui valimiskomisjoni poolt
avaldatud valimas käinud valijate arv 392 494 (http://www.vvk.ee/ep09/static/et/id_11214.html), kuid lisaks pidi esinema ka teatav
hulk kehtetuid hääli, siis soovin infot kandidaatide lõikes selle kohta, kui palju laekus hääli e-hääletamisel, kui palju
eelhääletamisel kokku ja kui palju laekus hääli valimispäeval (07.06.09). |
... ja vastusest sellele:
Teie kirjas toodud vastuolud hääletanute arvus tulenevad vigadest operatiivandmete edastamisel vahetult pärast hääletamise lõppu, kui jaoskonnad pidid edastama andmed hääletamisest osavõtu kohta. Tüüpveaks oli jaoskonnas hääletamisest osavõtu kindlakstegemine ainult valijate nimekirjadesse kantud allkirjade alusel, arvestamata sinna tehtud märkeid e-hääletamise ning väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda hääletamise kohta. |
viimati muutis Sults 04.03.2011 15:58:27, muudetud 1 kord |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
04.03.2011 15:43:32
|
|
|
Mina väidan, et 150% fontidega kandidaatide nimede peitumine on välditav.
|
Aga 250% fontidega? 25000% fontidega?
Kusagil peab ju mõistlik piir olema, kust programmeerija edasi ei lähe.
Et kui mul ekraan või videokaart rikkis (kõik on ühte värvi ja kandidaatide nimed pole nähtavad), nõuame kõikide e-hääletanute tulemuste tühistamist.
Kui arvuti streigib või kasutusel on eksootiline resolutsioon või selle võimendus (zoom), on alati on olemas võimalus minna füüsiliselt kohapeale hääletama.
Keegi ei sunni arvutiga hääletama, see on vaid üks alternatiiv füüsilisele hääletamisele.
Mis puudutab Interneti ohte, et Teaduslikud andmed väidavad ka seda, et iga aja tagant kukub Maale meteoriit, ometi sa lähed välja õue.
Ja ometi postitad sa ka siia foorumisse, hoolimata internetiohtudest.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.03.2011 16:02:10
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Mina väidan, et 150% fontidega kandidaatide nimede peitumine on välditav.
|
Aga 250% fontidega? 25000% fontidega?
Kusagil peab ju mõistlik piir olema, kust programmeerija edasi ei lähe.
Et kui mul ekraan või videokaart rikkis (kõik on ühte värvi ja kandidaatide nimed pole nähtavad), nõuame kõikide e-hääletanute tulemuste tühistamist.
Kui arvuti streigib või kasutusel on eksootiline resolutsioon või selle võimendus (zoom), on alati on olemas võimalus minna füüsiliselt kohapeale hääletama.
Keegi ei sunni arvutiga hääletama, see on vaid üks alternatiiv füüsilisele hääletamisele.
Mis puudutab Interneti ohte, et Teaduslikud andmed väidavad ka seda, et iga aja tagant kukub Maale meteoriit, ometi sa lähed välja õue.
Ja ometi postitad sa ka siia foorumisse, hoolimata internetiohtudest. |
Kas windowsis on tõesti 25000% fondivõimalus?
Võibolla jooksebki mõistlik piir sealt, et arvestatakse reaalseid variante, mitte mingeid utoopilisi 25000% fondivõimalusi ja 1 piksliseid ekraaniresolutsioone.
Aga mis ma ususektile seletan, nad ei ole võimelised oma religioonist väljapoole nägema!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
04.03.2011 16:07:33
|
|
|
|
ma tõin suvalise utreeritud näite, sarnaselt sellele, et ekraan ei tööta korralikult.
Aga mis ma ususektile seletan, nad ei ole võimelised oma religioonist väljapoole nägema!
|
Täpselt sama võiks sinu kohta öelda, et automaatselt VVK on kõik sulide kamp
See ei mahu sulle vist üldse pähe, et äkki on nad siiski aatelised ja ausad ning ei võltsi tulemusi (nagu sa raudpolt väidad neid tegevat).
Kõik algab usaldusest riigi vastu.
Õnneks valitseb meil arvamuste paljusus
HV valuutakalkulaator
viimati muutis Tanel 04.03.2011 17:46:13, muudetud 1 kord |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
07.03.2011 01:59:13
|
|
|
|
ma tõin suvalise utreeritud näite, sarnaselt sellele, et ekraan ei tööta korralikult.
|
Täpselt sama võiks sinu kohta öelda, et automaatselt VVK on kõik sulide kamp
See ei mahu sulle vist üldse pähe, et äkki on nad siiski aatelised ja ausad ning ei võltsi tulemusi (nagu sa raudpolt väidad neid tegevat).
Kõik algab usaldusest riigi vastu.
Õnneks valitseb meil arvamuste paljusus  |
Kui valimiskomisjon avaldab ametlikult oma ametlikul valimiste lehel tulemused, kus hääli on rohkem kui valimas käinuid, siis lõpeb sealtmaalt ka minu igasugune usaldus selle kamba vastu. Sorry! Diletandid on arvuti taha lastud, on parim, mis ma sellest järeldan!
Edit: Sibula kontor on jälle järjekordse käki kokku keeranud!
Kas nii toimivad testitud ja auditeeritud infosüsteemid?
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.03.2011 02:09:12
|
|
|
Ebaturvalisus ja turvaintsident
Mis puutub siia andmeturve, kui tegemist on pelgalt ebasobiva ekraaniresolutsiooniga??
Samahästi võib öelda, et kuna kasutan ühel arvutil kiviaegset 640x480 resolutsiooni (monitor töötab kenasti, aga suuremat resolutsiooni ei võimalda) või et mul pole üldse kuvarit, siis e-valimised peaksid olema kehtetud, kuna ma ei saa sellel arvutil valida.
Vastavad hoiatused pannakse üles, konkreetsel kodanikul on võimalik hääletada mõnest teisest arvutist või minna füüsiliselt hääletuspunkti hääletama. |
Ma usun, et tõsine e-valimiste fänn, nagu sa oled, ei pruugigi sellest turvaintsidendist aru saada. Selle probleemi mõistmiseks peab olema natuke ajusid, mitte pimedat usku e-valimistesse.
Toon siinkohal ära ka screenshoti, mis näitab, et probleem esines resolutsioonil 1600x900
Spoiler 
|
Ma ei saa aru nagu, milles probleem on?? Aken on liiga pikaks venitatud või ma saan ise millesti valesti aru? Tõmmaku lühemaks siis
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.03.2011 02:10:43
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
Okei tegin väikese testi ja leidsin kuidas asi tehti.
Nimelt on tehtud windowsis järgmine modifikatsioon: all control panel items -> display -> make it easier to read what's on your screen ja suurendatud kõike 150%. See aga teeks 100% juures kuvatavaks kõrguseks täpselt 600px millest on ka probleemis juttu.
Proovisin enda läpakas ja täpselt sama tulemus, ainult 1 üksikkandidaat on nähtaval, ülejäänud on stardiriba all peidus.
Kusjuures isegi windowsil on 150% juures hoiatus, et mõned asjad ei pruugi enam peale seda ekraanile mahtuda. |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
07.03.2011 10:48:02
|
|
|
Ja järjekordselt on hääli (575014) rohkem kui valimas käinuid (573325).
Edit: Lisaks on valimiskomisjonil tobe komme oma veebi lehtede aadresse alatasa muuta, lollitades neid, kes mõnele nende lehele lingivad
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.03.2011 11:20:44
|
|
|
Sults,
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
08.03.2011 00:02:55
|
|
|
Huvitav, kuidas leitakse nagu muuseas juurde üle 6000 valija? See on umbes 2 korda suurem arv kui tervel Hiiumaal, Saku vallas, Keila linnas või Maardu linnas valimas käinud valijate arv. Või siis rohkem, kui kogu Läänemaal ilma Haapsalu linnata või natuke vähem kui kogu Saaremaal ilma Kuressaare linnata.
Ometi esitas valimiskomisjon andmeid jooksvalt täpsusega, mis lubas 5% künnist esitada täpsusega 2 kohta peale koma (kuigi meie valimissüsteem teadupoolest murdarvulisi hääli ei tunnista).
Edit: Hääletamine kestab. 07.03.2011 õhtu kella 22:50 seisuga on lehel
http://rk2011.vvk.ee/election_result.html valimisosaluse statistika järgmine:
Hääletamistulemus
Eesti Vabariik kokku
Valijaid: 913 359
Osavõtnuid: 580 099
Kehtivaid sedeleid: 575 120
Kehtetuid sedeleid: 4 979
Võrreldes mikk36 07.03.2011 10:20 esitatud seisuga on juurde lisandunud 1867 valijat, 302 osavõtnut, 106 kehtivat sedelit ja 196 kehtetut sedelit! 1867 lisandunud valijat on terve Käina valla jagu valijaid või kahekordne Pühalepa valla valijate arv!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
connor
HV kasutaja
|
08.03.2011 10:17:10
|
|
|
Noh läheb paar kuud mööda, saame sellise kasvuga aktiivsuseks 100%?
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
08.03.2011 22:56:03
|
|
|
Huvitav, kuidas leitakse nagu muuseas juurde üle 6000 valija? See on umbes 2 korda suurem arv kui tervel Hiiumaal, Saku vallas, Keila linnas või Maardu linnas valimas käinud valijate arv. Või siis rohkem, kui kogu Läänemaal ilma Haapsalu linnata või natuke vähem kui kogu Saaremaal ilma Kuressaare linnata.
Ometi esitas valimiskomisjon andmeid jooksvalt täpsusega, mis lubas 5% künnist esitada täpsusega 2 kohta peale koma (kuigi meie valimissüsteem teadupoolest murdarvulisi hääli ei tunnista).
Edit: Hääletamine kestab. 07.03.2011 õhtu kella 22:50 seisuga on lehel
http://rk2011.vvk.ee/election_result.html valimisosaluse statistika järgmine:
Hääletamistulemus
Eesti Vabariik kokku
Valijaid: 913 359
Osavõtnuid: 580 099
Kehtivaid sedeleid: 575 120
Kehtetuid sedeleid: 4 979
Võrreldes mikk36 07.03.2011 10:20 esitatud seisuga on juurde lisandunud 1867 valijat, 302 osavõtnut, 106 kehtivat sedelit ja 196 kehtetut sedelit! 1867 lisandunud valijat on terve Käina valla jagu valijaid või kahekordne Pühalepa valla valijate arv! |
Numbrid on huvitavad jah. Näiteks häälte lugemise ajal kadus kaks valimisjaoskonda: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6346677#6346677
Renka kirjutas: |
woo456 kirjutas: |
synt3r kirjutas: |
Nüüd kadus sellelt lehelt ära see koht kus oli kirjas mitu jaoskonda edastamatta veel. Kas see tähendab, et ongi kõik? |
See tuli tagasi nüüd. Kadunud oli juba varem. Kõigest 5 jaoskonda veel siis. |
Huvitav on see, et jaoskondade koguarv vähenes seal
vs
 |
Järsku peaks need kaks kadunud valimisjaoskonda siiski üles otsima ja nende hääled ka arvesse võtma? Igatahes sellise sündmuse puhul eeldaks piinlikku täpsust ja korrektsust. Kahjuks seda ei näe kusagil
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|