Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vahelduvool
HV kasutaja

|
04.03.2011 11:16:28
DVB-T pulk + [VLC edastab võrku pildi] MumuDVB Linux |
|
|
Tere!
Kodus juba mitu arvutit, et oleks soov saada sinna ka telku pilt. Ütlen kohe ära, et Elioni D-tv-st ei käi siinkohal jutt samuti ka Starmani Zoomist, vaid vabalt levivad kanalid.
Skeem mida sooviks saavutada lihtne üks arvuti 24/7 seal taga siis hakkab asetsema selline jubin. Sealt edasi on sisevõrgu ruuter või isegi switch. Sealt edasi juba alam arvutid, milledes kasutaks VLC-d, et seda pilti vaadata. Saatmiseks kasutakas ka vlc-d.
VLC pusides sain mingi pildi, aga see oli ainult edastavas arvutis, kuid mitte teistes kasutaja arvutites. Ning kui sisestasid aadressi, siis tõi kõik 4 kanalit kohe vlcs ette. Heli ka nagu muuta ei saanud.
Kas keegi on sellise asjaga tegelenud või kokku puutunud? Jagage kogemusi.
Tänan!
viimati muutis vahelduvool 16.05.2011 17:45:59, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
eldorado
HV veteran

|
04.03.2011 12:54:44
|
|
|
3.5k euro tervik lahendus sinu võrgule, unix süsteem, võimalik ühendada 1xDVB-T +3xDVB-S ehk sateliidi kanaleid; võib edastada kooraga ca 30 telekanaleid
võimalus on ka set+top+boxid külge panna; ilusti klappib ka hotellidesse jne
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
islander
HV kasutaja
|
04.03.2011 13:29:41
|
|
|
nt DVBVieweriga salvestad kõik saated, salvestuskausta shared ja boonusena kerid reklaamid edasi.
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
someguy
Kreisi kasutaja

|
04.03.2011 13:54:48
|
|
|
Endal mõni aeg tagasi oli selline süsteem ja täitsa toimis. Üks arvuti jagas ja 3 tükki vaatasid korraga. Ei kujuta ette mitu tegelikult korraga vaadata oleks saanud.
Igatahes saatmise alutamiseks on sellised failid: http://www.upload.ee/files/1168682/a.zip.html
Eks sa ise uuri mis seal failides sees on. Ilmselt pead sageduse paika panema ja vlc asukoha samuti. Notepad-iga saad siis muuta.
Aga vot ei tule meelde kuidas vlc-s see vaatamine käis:D Mul olid tehtud shortcut iga arvuti desktopile ja sealt läks käima.
EDIT: Leidsin klient arvuti faili ka http://www.upload.ee/files/1168718/TV.vlc.html
Eks neid kõiki tuleb nüüd muuta. Serveri ip paika näiteks. Aga nu saab juba otsast katsetama hakata.
Ühelt tuttavalt sain kunagi need failid, nii et tema oli see tark kes välja mõtles.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
obundra
Kreisi kasutaja

|
04.03.2011 14:27:10
|
|
|
Olen teinud linuxi peal sellist asja.Vaatamiseks ei pea vlc olema, sobib kõik, mis mõistab võrgustriimi mängida.Juhend ka http://www.videolan.org/doc/streaming-howto/en/
_________________ Hold the heathen hammer high! |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
04.03.2011 16:27:06
|
|
|
võid muga ühendust võtta aitan sind meeleldi hädast välja... endal selline lahendus kasutusel! ja asi on kusjuures mega lihtne tglt
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
vahelduvool
HV kasutaja

|
07.03.2011 22:48:22
|
|
|
Olgu ma tänan abistajaid. Nüüd on probleem selles, et ma panen kanali striimima, aga see kanal, mis VLC mängib on ka teistel. Seega kui ma muudan oma kanalit streamis muutub see kõigil. Siit küsimus kuidas ma saaks teha nii, et inimene saab ise valida, mida ta vaatab? Proovisin, et võtan teise VLC ning panen selle striimima, aga see ei õnnestunud. Kuna pulka juba kasutab üks VLC. Mida teha?
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
eldorado
HV veteran

|
08.03.2011 01:14:38
|
|
|
vahelduvool kirjutas: |
Olgu ma tänan abistajaid. Nüüd on probleem selles, et ma panen kanali striimima, aga see kanal, mis VLC mängib on ka teistel. Seega kui ma muudan oma kanalit streamis muutub see kõigil. Siit küsimus kuidas ma saaks teha nii, et inimene saab ise valida, mida ta vaatab? Proovisin, et võtan teise VLC ning panen selle striimima, aga see ei õnnestunud. Kuna pulka juba kasutab üks VLC. Mida teha? |
sihtsõna LINUX
Windows must die, linux forever!
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
9 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
08.03.2011 01:28:11
|
|
|
eldorado kirjutas: |
3.5k euro tervik lahendus sinu võrgule, unix süsteem, võimalik ühendada 1xDVB-T +3xDVB-S ehk sateliidi kanaleid; võib edastada kooraga ca 30 telekanaleid
võimalus on ka set+top+boxid külge panna; ilusti klappib ka hotellidesse jne |
Vabandust, et teemat solgin.
Kas Sa tõesti oled nii naiivne arvamaks, et kasutaja, kes postitab foorumisse teema, kus küll ei ole otseselt öeldud, aga selgelt kumab läbi, et soovitakse koduste vahenditega asi lahendada, ostaks 3500 EUR eest (kellel veel rahataju pole tekkinud, siis see on pea 55000 EEK) omale spetsiaalse lahenduse koju. Lahenduse millega tõenäoliselt lahendatakse tunduvalt suuremaid süsteeme nagu näiteks hotellide võrke, nagu sa isegi mainisid. Kui ei ole nii naiivne, siis on see lihtlabane trollimine.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
someguy
Kreisi kasutaja

|
08.03.2011 09:20:47
|
|
|
Minu antud variandil sai iga arvuti ise kanalit vahetada. Aga see arvuti, kus pulk küljes oli, ei saanud ise üldse vaadata. Või mingi nipiga ikka sai, aga see oli juba keerulisem.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
obundra
Kreisi kasutaja

|
08.03.2011 09:42:16
|
|
|
Olgu ma tänan abistajaid. Nüüd on probleem selles, et ma panen kanali striimima, aga see kanal, mis VLC mängib on ka teistel. Seega kui ma muudan oma kanalit streamis muutub see kõigil. Siit küsimus kuidas ma saaks teha nii, et inimene saab ise valida, mida ta vaatab? Proovisin, et võtan teise VLC ning panen selle striimima, aga see ei õnnestunud. Kuna pulka juba kasutab üks VLC. Mida teha? |
Multiple streaming
_________________ Hold the heathen hammer high! |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
vahelduvool
HV kasutaja

|
08.03.2011 19:13:38
|
|
|
someguy kirjutas: |
Minu antud variandil sai iga arvuti ise kanalit vahetada. Aga see arvuti, kus pulk küljes oli, ei saanud ise üldse vaadata. Või mingi nipiga ikka sai, aga see oli juba keerulisem. |
Proovisin sinu poolset varianti, aga see ei toimi. Viskab ette lihtsalt cmd akna ning edasi ei tee midagi.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
someguy
Kreisi kasutaja

|
08.03.2011 19:18:08
|
|
|
Minu antud variandil sai iga arvuti ise kanalit vahetada. Aga see arvuti, kus pulk küljes oli, ei saanud ise üldse vaadata. Või mingi nipiga ikka sai, aga see oli juba keerulisem. |
Proovisin sinu poolset varianti, aga see ei toimi. Viskab ette lihtsalt cmd akna ning edasi ei tee midagi. |
Õigus:D Seda unustasin öelda. Ta jääb taustaks tööle, mingit nähtavat akent ei jäägi. Task manageris näed, et vlc töötab, aga mujal tõesti näha pole. Minul töötas igatahes väga hästi nii.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
08.03.2011 21:04:17
|
|
|
DVBViewer. See on nii odav programm ja igati oma hinda väärt. Sellega saab kaasa sellise vidina nagu DVBViewer Pro Server. Toetab nii unicast (üks klient) kui multicast lahendusi, kanalite vahetust kliendi arvutist jne.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
vahelduvool
HV kasutaja

|
08.03.2011 21:07:12
|
|
|
Suuremad tänud ning läheb kasutajale someguy. Tänan!
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markspoiss
HV veteran

|
08.03.2011 22:36:32
|
|
|
no sellel dvbvieweril olemas ka siuke asi nagu Recording Service http://de.dvbviewer.tv/wiki/DVB_Recording_Service ise kasutan seda ja minuarust suht ok asi.. saad vajadusel salvestada, näed kava jms. Mul suures kastis see installitud ja pulk seal järgi. Teistesse on installitud ka dvbviewer ja konfid ära ja tuleb ilusti... kanalid vahetatavad jne. Igaüks vaatab mida tahab. Saab ka üle veeb vaadata kasutades vlc-d jms. Toetab ka UPnP-d panen ka näiteks siia screenshotid selle recording service weebiliidesest.
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
vahelduvool
HV kasutaja

|
30.03.2011 21:31:43
|
|
|
Endal mõni aeg tagasi oli selline süsteem ja täitsa toimis. Üks arvuti jagas ja 3 tükki vaatasid korraga. Ei kujuta ette mitu tegelikult korraga vaadata oleks saanud.
Igatahes saatmise alutamiseks on sellised failid: http://www.upload.ee/files/1168682/a.zip.html
Eks sa ise uuri mis seal failides sees on. Ilmselt pead sageduse paika panema ja vlc asukoha samuti. Notepad-iga saad siis muuta.
Aga vot ei tule meelde kuidas vlc-s see vaatamine käis:D Mul olid tehtud shortcut iga arvuti desktopile ja sealt läks käima.
EDIT: Leidsin klient arvuti faili ka http://www.upload.ee/files/1168718/TV.vlc.html
Eks neid kõiki tuleb nüüd muuta. Serveri ip paika näiteks. Aga nu saab juba otsast katsetama hakata.
Ühelt tuttavalt sain kunagi need failid, nii et tema oli see tark kes välja mõtles. |
Kas kellelgi on aimu, kuidas seda esimest faili ette sööta ubuntus vlc-le?
Ise küsin ise vastan:
kirjutasin terminali vlc --vlm-conf /home/vool/vvtv.vlm -I http ja hakkas tööle.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
02.04.2011 19:24:51
|
|
|
ihvike kirjutas: |
DVBViewer. See on nii odav programm ja igati oma hinda väärt. Sellega saab kaasa sellise vidina nagu DVBViewer Pro Server. Toetab nii unicast (üks klient) kui multicast lahendusi, kanalite vahetust kliendi arvutist jne. |
Sekundeerin.
Lisaks mainiks seda, et kodustes tingimustes on lubatud sama litsentsi kasutada mitmel masinal.
Ja väljaminek on ühekordne.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
02.04.2011 21:27:46
|
|
|
tcumen kirjutas: |
ihvike kirjutas: |
DVBViewer. See on nii odav programm ja igati oma hinda väärt. Sellega saab kaasa sellise vidina nagu DVBViewer Pro Server. Toetab nii unicast (üks klient) kui multicast lahendusi, kanalite vahetust kliendi arvutist jne. |
Sekundeerin.
Lisaks mainiks seda, et kodustes tingimustes on lubatud sama litsentsi kasutada mitmel masinal.
Ja väljaminek on ühekordne.  |
Suudab keegi lollile puust ja punaseks ette öelda, kuidas seda värki seadistama peab? Kohe mitte ei saa hakkama.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
03.04.2011 15:41:31
|
|
|
Millega konkreetselt hädas oled?
Üks konks, mis asja juures on, et vajab meie maapealse digi tarvis välist MPEG4 koodekit.
Näiteks see: http://www.free-codecs.com/download/ffdshow.htm
Neid on veel teisigi muidugi.
Ilma pilti ette ei saa.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
PriitL
HV kasutaja
|
03.04.2011 18:11:00
|
|
|
tcumen kirjutas: |
Millega konkreetselt hädas oled?
Üks konks, mis asja juures on, et vajab meie maapealse digi tarvis välist MPEG4 koodekit.
Näiteks see: http://www.free-codecs.com/download/ffdshow.htm
Neid on veel teisigi muidugi.
Ilma pilti ette ei saa. |
Enam pole midagi, sain tööle.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
vahelduvool
HV kasutaja

|
16.05.2011 17:45:17
|
|
|
Kuna VLC suutis mind välja vihastada pidevalt heli kadumisega telepildist, siis otsisin alternatiive ning kolisin üle linuxile Server ubuntu. Sinna installisin draiverid ning sellise programmi MumuDVB. Selle programmiga on võimalik kahte viisi pidi edastada pilti: koju unicast, suuremale grupile edastamiseks multicast. Hetkel töötas programm tõegedeta (unicast, kuna võrk ei suuda multicasti tõlgendada) 28 päeva mil tuli äikse tõttu masin mõneks tunniks sulgeda. Kui kellelgi tekkis huvi kolida linuxile ning just sellele programmile siis olen abiks.
Edu!
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk150
HV kasutaja
|
20.12.2011 22:23:11
|
|
|
sorry et vanat teemat üles tirin, AGA on olemas sellinne programm nagu TVheadend(linux muidugi). ise kasutan sama asja koduvõrgus(ja ausalt üteldes jookseb see mul ruuteris TP-Link TL-WR1043ND)
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|