praegune kellaaeg 18.06.2025 13:42:28
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
03.03.2011 16:50:13
E-valijaid oli 106st välisriigist |
|
|
link :: ERR Uudised
Tänavustel riigikogu valimistel andis elektroonilisi vahendeid kasutades oma hääle 140 846 valijat ja neist enamik tegi seda kodumaalt, kuid võimalust kasutati ka 106st välisriigist.
Kui valijaid, kes elektrooniliselt hääle andsid, oli 140 846, siis kokku anti (st koos korduvate häältega) 145 230 häält. Kõige enam ehk 96,0 protsenti häältest (139 435) anti Eestist, kirjutas Postimees.ee.
Välisriikidest olid esirinnas Soome (1541), Suurbritannia (474), Rootsi (438), Saksamaa (337), USA (305), Belgia (255), Norra (246), Taani (220), Austraalia (153) ja Holland (146 häält). Hääli anti ka sellistest paikadest nagu Hongkong, Puerto Rico, Singapur, Araabia Ühendemiraadid, Katar, Trinidad ja Tobago, Saint Vincent ja Grenadiinid, Pakistan, Uganda ja Gibraltar.
Mobiili-IDd kasutades anti seekord 2690 häält, mis moodustab 1,9 protsenti elektrooniliste häälte koguarvust.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
God-1
HV kasutaja
|
03.03.2011 19:11:23
Re: E-valijaid oli 106st välisriigist |
|
|
Tanel kirjutas: |
Mobiili-IDd kasutades anti seekord 2690 häält, mis moodustab 1,9 protsenti elektrooniliste häälte koguarvust. |
Kõvasti haibitud teema sai ikka küll näruse tulemuse.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
03.03.2011 19:14:37
|
|
|
Noh jah, selleks oli ju vaja riiklik sertifikaat võtta, aga selleks omakorda oli vaja ID-kaarti ja lugejat, eraldi taotlust jne.
Samas paljude Mobiil-ID kasutajatel ongi ID-kaart kuskil sahtlis ja PIN koodid kadunud
Seega täiesti loogiline number.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
mannatera
Kreisi kasutaja

|
03.03.2011 19:26:30
|
|
|
Jep ma nägin ka juba tuttavat mobiil-id logo, klikkasin tollele ja hakkas mingist sertifikaadist jahuma kuigi kõik pangatoimingud saan sellega tehtud. Ei tea miks nii keeruliseks oli vaja ajada. Ega's midagi ID lugejalt tolm pealt puhuda ja valitud saingi.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
03.03.2011 20:29:42
|
|
|
Ütleme nii, et kui ei taha asju lihtsamalt ajada, siis võib ka keerulisemalt. Mina olen mID kasutaja olnud selle algusest saati ning ma ei viitsiks küll hakata lisaks muule kolule ka ID-kaardi lugejat kaasas tassima, kui mobiil on nagunii.
Muidugi see teema on ikka veel aktuaalne, et mobiilioperaatorid ei tunnusta mID numbrit, kui see pole nende poolt välja antud. Mõtlesin küll, et riiklikud sertifikaadid muudavad seda olukorda, kuid ei midagi - kui sul on ikka Tele2 numbriga mID, siis EMTs sa sisse logida ei saa! Samuti on väga paljud veebilehed ID-kaardi toetusega, kuid mID toetust neil ei ole...
Ma arvan, et see häälte andmise suhe näitab väga hästi ka üldsuhet, kui palju on tegelikult mID teenus kasutusel. Mäletan, et käisin turvakoolitusel, kus kohal olnud 30 ametnikust, ei olnud mitte keegi sellisest asjast kuulnud ja see oli kõigest aastat tagasi...
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
03.03.2011 20:36:17
|
|
|
tsitaat: |
Mina olen mID kasutaja olnud selle algusest saati ning ma ei viitsiks küll hakata lisaks muule kolule ka ID-kaardi lugejat kaasas tassima, kui mobiil on nagunii.
|
Riiklike sertide saamiseks oli vaja ID-kaarti vaid ühekordselt.
Valimiste ajaks polnud seda enam vaja.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|