praegune kellaaeg 22.06.2025 12:31:23
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Prayer
HV veteran

|
02.03.2011 18:26:18
|
|
|
Clover kirjutas: |
leidsin paar vana videokaarti, üks Radeon aga kahjuks ta AGP, niiet ei sobi, aga teine GeForce 6600 PCI-E, kas see peaks sobima? ma siis prooviks mõne aja jooksul ära, lihtsalt praegu panin kõik kottidesse tagasi. aga toidet mul jah teist ei ole ja ise elan Lasnamäel, niiet mustamäele sõita kaugele. Kui saan auto, siis võibolla võiks ära teha, aga kahtlen et täna saan. |
6600 sobib väga hästi testimiseks.
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.03.2011 18:35:42
|
|
|
Clover kirjutas: |
panen kummikindad kätte, palju vähem jamamist. |
Mingi kummikinnas ei blokeeri laengut, mis ulatub kümne või isegi kuni paarikümne kilovoldini. S.o umbes sama mis kõrgepinge auto süüteküünaldel.
Wikipedia - Static electricity kirjutas: |
The maximum potential is limited to about 35–40 kV, due to corona discharge dissipating the charge at higher potentials. Potentials below 300 volts are not typically detectable by humans. Maximum potential commonly achieved on human body range between 1 and 10 kV, though in optimal conditions as high as 20–25 kV can be reached. Low relative humidity increases the charge buildup; walking 20 feet (6.1 m) on vinyl floor at 15% relative humidity causes buildup of voltage up to 12 kilovolts, while at 80% humidity the voltage is only 1.5 kV. |
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 19:11:54
|
|
|
väike edasiarendus. 6600'ga sain kõik tööle nagu ennegi. klaviatuur ikka ei tööta. vahetasin usb pesa, ja hakkas tööle. hakkas tööle USB 3.0 pesades. ma enne ei proovinud neid kordagi, sest mul pole usb 3 seadmeid ja arvasin et teised seal ei tööta. ja nüüd tuleb välja et just ainult seal töötavadki. kuid imelik et teistes pesades ei tööta ikka. proovin nüüd uue videokaardi tagasi panna.
EDIT: uue videokaardiga sai kah klaviatuuri tööle USB 3.0 pesades, eks loll olin et enne ei proovinud. BIOSisse sain kah. nüüd siis hakkan uuesti kokku panema ja siis panen Windowsi peale. Loodab et ülejäänud pordid ja esipaneeli saab kah kunagi tööle..
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
02.03.2011 20:11:27
|
|
|
Taaskord tuleb tõdeda, et kui tahanteada poolt juttu uskuda siis oled 100% petta saanud.
Aga üldiselt vaata BIOS'is USB seadistused üle. Kuskilt mälusopist meenub töökaaslase kurtmine, et USB3 enabledes USB2 ei töödanudki mitte mingi nipiga enam.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
1 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
02.03.2011 22:25:55
|
|
|
Arvuti kokku pandud ja töötab. BIOS'is on valik "USB Controller" sisse lülitatud ning kõik muu mis sea on. USB 2.0 kohta pole midagi öeldud, aga saab sisse-välja lülitada "Onboard USB 3.0 Controller", samas mul pole julgust see välja lülitada ja proovida kas siis hakkavad tööle USB 2.0 pordid . Kui ei hakka siis ma ei saa ju enam kuskil klaviatuuri kasutada. Pealegi PS/2 pesa peaks ju ikka töötatama, aga ei tööta.
Samuti tuleb käimemineku ajal POSTis teade "Keyboard/Interface Error".
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
insekas
HV Guru

|
03.03.2011 00:46:28
|
|
|
Clover - kas su mobol on peal viimane BIOS'i versioon? ...
http://eu.msi.com/product/mb/870A-G54.html#/?div=BIOS
... kas oled nüüdseks esipaneeli USB pesade kaablid plaadile ühendanud? millised on nende kaablite pistikud (mitme "traadiga" 8 või 9?)
EDIT: ... ja ikkagi võtsid sa nood "õnnetud" APACER'i mälud ...
_________________ Teooria - kui sa tead kõike, kuid miski ei tööta; Praktika - kui kõik töötab, aga sa ei tea miks.
Siin, IT-osakonnas, me ühendame teooria ja praktika – miski ei tööta ja keegi ei tea miks!
NB! - vajadusel saab kontakti telefonil: viis-üks-üks-üks-viis-üks-null |
|
Kommentaarid: 558 loe/lisa |
   |
2 :: |
468 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
03.03.2011 01:58:50
|
|
|
insekas, mul eelviimane BIOSi versioon. tahtsin uuendada aga ei saanud aru päris kuidas, lihtsalt exest ta ei läinud, vb pean mälupulga peale panema vms, aga pole ühtegi käepärast. ning praegu üritan 64bit Windowsi peale saada (enne oli korraks 32bit), niiet ei saa praegu proovida.
Jah, kõik kaablid on ühendatud, ka esipaneeli omad, seekord 100% kõik õiged tänu siin mõnele nõuandele, aga ikka ei tööta ka esipaneeli LED lambid.
Panin alguses 32bit Windowsi peale, sest oli käepärast ja tahtsin näha kas emaplaadi cd'lt asjade installimine aitaks. Seal olid erinevad driverid, samuti USB 3.0 omad (muideks näitas et alguses mul polnud ühtegi USB 3.0 driverit installitud, aga ikka nad töötasid), aga miski ei aidanud.
USB pistik oli 8 juhtmega minuarust.
Ma tean et sinu listis olid teised mälud, aga neil polnud neid, seepärast anti APACER'i omad... ma küsisin 5 korda üle kas neil mingit vahet kah on, öeldi et ei ole. küsiti ainult korra üle et ega ma ei kavatse overclockida, mida ma ei kavatse ja siis öeldi et ei ole vahet
Muideks, kui lärmakas peab olema arvuti? Pole ammu ühegi uuemat sorti arvutiga kokku puutunud, aga peaks mainima et üsna kõvasti lärmab. 6 aastane lauakas mida olen kasutanud viimane kuu lärmab kah sama kõvasti, ja ta teeb seda alles viimased paar aastat, enne oli vaiksem. Kas tõesti kaasaantav jahuti nii halb?
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
insekas
HV Guru

|
03.03.2011 02:38:19
|
|
|
hmm ... tegelikult arvan ma, et sul oleks mõistlik, selle "USB/keyboard probleemiga", siiski see mobo koos "nodiga" uuesti karpi laduda ja sealt AK poiste juurest läbi astuda, et siis ostuarve kaasa ja garantiisse (mille paganama pärast see siis üldse eksisteerib) ... MSI toodangu seast olen siiski mõningast praaki ka varem "leidnud" ... kuigi üldiselt on nood suht "talutava" hinna/kvaliteedi suhtega tegijad ... a no ikke juhtub ... ka neist parimatel ...
... loodetavasti "baseerud" sa koos selle "nodiga" hetkel veel Talnas ...
... ja AMD stock jahuti on ikke "suht lärmakas" tegelane ... a "oma tööga" saab siiski hakkama ... kui "vaikust" soovid siis pead ilmselt mönda paremasse "aftermarket" jahutisse pisut investeerima ...
_________________ Teooria - kui sa tead kõike, kuid miski ei tööta; Praktika - kui kõik töötab, aga sa ei tea miks.
Siin, IT-osakonnas, me ühendame teooria ja praktika – miski ei tööta ja keegi ei tea miks!
NB! - vajadusel saab kontakti telefonil: viis-üks-üks-üks-viis-üks-null |
|
Kommentaarid: 558 loe/lisa |
   |
2 :: |
468 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
03.03.2011 02:43:29
|
|
|
Kuda nad seal AK's tegutsevad? nagu aru saan siis nad ei tee ju ise garantiiremonti vaid saadavad minema asja, vastu ei anta ju kah midagi, niiet mul valik, kas istuda 2 USB pesaga, või siis jääda kuuks ajaks asjast ilma? (neil kodulehel kirjas et kuni kuu aega).
Muideks, kui ma viin garantiisse, siis ma ju pean prose ära võtma? aga ta termopastaga kinni. Ma ei saanud koos prosega termopastat, ta oli juba peale määritud jahutile, niiet kui ära võtan, pärast pean veel ostma seda kah...
aga oskad soovitada mingit teist jahutit sinna mis oleks vaikne? siis ma teaks neid hindasi. ise ei oska vaadata et sinna sobiks pealegi ei tea millised vaiksed. ja üldse, stockjahutit võimalik siin foorumis maha kah müüa või selliseid jamasi ei taha keegi?
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
03.03.2011 03:37:21
|
|
|
Ilmselt AK's testivad nad selle emme ise ära enne kui tootjale edasi saadavad, või leiavad selle korras olevat ja tagastavad, asenduseks sealt küll kohe midagi vist ei saa.
Vaadake ikka järgi, et milline propeller seal lärmi teeb, enne kui midagi ostma/vahetama hakkate.
Kui on tõesti prose jahuti siis ehk CM HYPER TX3 sobiks asenduseks.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
03.03.2011 03:47:30
|
|
|
No muidugi ilma esipaneeli vendita on vaiksem, samas usun et ka prose oma teeb korralikku häält (raske aru saada kui arvutil 4 propellerit pöörleb). Aga ega see esipaneeli oma on vist üsna tavaline, teda eriti ei asenda, saan samasuguse vastu.
selline tobe küsimus, aga kas lauakatel on kah nagu läpparitel, et kui arvuti pole väga kuum siis võtab jahuti pöörded maha ja kui läheb kuumaks siis jälle kütab kiiremini või lauakatel on pidev samasugune rütm?
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
03.03.2011 04:01:24
|
|
|
Lauaarvutitel on pmst sama tehnoloogia, prose kordaja ja pingega mängitakse vastavalt koormusele ning samuti ka prose jahuti ventilaatori pööretega, need asjad on BIOS'is seadistatavad - märksõnadeks AMD Cool'n'Quiet ja Smart FAN.
Kõiki asju saab asendada, ka ventikaid, lihtsalt paremad ja vaiksemad kipuvad maksma üsna palju. Seda milline ventikas lärmab kõige rohkem saab väga lihtsalt kontrollida, pidurdage näpuga neil ühekaupa hoogu natukeseks, keskelt mootori juurest, mitte labade pealt, ja eks siis kõrv peab vahet tegama..
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
03.03.2011 04:02:50
|
|
|
Aga neid tuleb ise seadistada või nad oskavad kohe algusest peale enda kiirusi ise reguleerida vastavalt vajadusele ning muuta saab vaid selleks et kui äkki mingi enda soov mis kiirusega mis olukorras nad võiksid pöörelda? Lihtsalt niikaua kui ta mul töötanud, ta pole kordagi rahulikumaks muutunud, seepärast küsisingi kas peab ikka nii vali olema, mul tunne nagu ta künnaks põldu pidevalt või siis jooksutaks Crysist põhjas settingute peal Task manageris loomulikult asi rahulik, aga jahutustele ütleksin et võtku ise asja jahedamalt.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
03.03.2011 04:22:19
|
|
|
"CPU Smart Fan Target" saab anda ette temperatuuri mida jahuti hoidma peaks. Eks seda peab katsetama, kuidas kõige paremini sobib, mingi 50-55 kraadi vahele ehk võiks see jääda.
Kui "CPU Smart Fan Target" on sisse lülitatud siis peaks tekkima sinna vist veel üks seade - "Min. Fan Speed".
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clover
HV veteran

|
03.03.2011 23:36:16
|
|
|
No selge, tänud kõige eest. Ma küll ei mäleta et oleksin sellenimelisi kirjeid kohanud kui täna BIOSis ringi sobrasin, aga hommikul vaatan veel korra üle. Täna ei hakka enam jamama, ning üldse saadan praegu Arvutikeskusele kirja, vaatab mis selle garantiiga on, äkki ikkagi pean ära viima emaplaadi. Samas asjaolu et kaks päeva peale arvutiosade ostmist ja arvutit üldse kasutamata pean ära viima emaplaadi mitmeks nädalaks garantiiremonti ei tee üldse rõõmsaks. Ei meeldi need garantiiremondid mulle mitte üks põrm. Viimane kord kui viisin lauaka garantiiremonti, siis nädal aega hiljem anti see mulle tagasi ja öeldi et probleem oli "valesti installeeritud mälus" ja võeti mult selle eest 250eek, muud nad ei oskanud öelda. Teate mis kõige parem? Nädal enne olin ma seal oma arvutiga käinud ja raha eest lasknud neil paigaldada mulle lisa RAMi pulk (see oli oma 4a tagasi ja siis ma veel hoolisin garantiikleepekatest mida ise ei tohtinud rikkuda). niiet nad võtsid mult raha valesti paigaldatud RAMi eest, hiljem veel raha selle eest et tegid enda valesti installeeritud RAMi "korda" (ehk siis arvatavasti toppisid ta paremini sloti sisse", ning lisaks veel võtsid 200eek selle eest et tegid arvuti tolmust puhtaks (nimelt kui tahtsid et garantii kehtiks 2a, siis pidi esimese aasta jooksul tooma arvuti tolmupuhastusse, mis oli siis nö kohustuslik, ning maksis raha kah veel pealekauba! [minu arust see üsna seaduse rikkumine. garantii on 2a eraisikule, ja nemad tulevad ähvardama et kui ei maksa neile veel raha, siis saad ainult 1a garantiid] niiet sinna viies arvuti remonti, nad kasutasid seda ära ja tegid talle puhastuse minult luba küsimata). Hiljem sisse vaadates oli näha et peale vendi ei teinud nad midagi puhtaks, kogu korpus oli seest ikka veel tolmurulle täis. pealekauba, arvutit remondist tagasi saades ma ütlesin et paigaldagu mulle ka minu uus dvd kirjutaja (kuna ise ei pääsenud kruvidele ligi ilma korpust lahti tegemata ja garantiikleepsu rikkumata). võtsid selle eest kah raha. kodus kui tahtsin midagi kirjutada plaadile, tuli välja et ei tööta. mis siis ikka, saatsin garantii pikalt ja tegin lõpuks ise korpuse lahti, need idikad olid ühe kaablitest dvd kirjutajasse ühendamata jätnud. nice...
kes siis veel pole aru saanud, tegu oli k-arvutisalongiga..
EDIT:
Täna siis olen peale pannud 64-bit Win7, kõik updatid, SP1, driverid emaplaadi cd'lt ja läbi Live Updateri kõik muu, lisaks flashisin uue BIOSi peale. USB pesad ei tööta ikka, kuigi Device Manageris ta näitab neid ning nagu alati on öeldud et kõik töötab normilt. Peaks vist viima jah remonti, lihtsalt üldse ei taha uuesti lahti võtta, pidevalt kardan et lõhun veel rohkem ära. Pealegi kõik muu töötab väga hästi, isegi proovisin Crysis 2 multiplayer demo ära. Juvist pole midagi erilist, aga lihtsalt pole kunagi mänginud mõnda mängu nii et saaksin kõik settingud põhja keerata, niiet minu jaoks midagi väga ilusat Aga 2 USBga loomulikult ära ei ela, niiet vist nädalavahetuse veel mängin ja naudin, ning esmaspäevaks viin garantiisse.
|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|