Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Gaudi
HV kasutaja

|
20.02.2011 15:45:27
|
|
|
Otsin endale 13.3" ekraaniga kerget, pika akukestvusega läpakat - põhiliseks tööülesandeks tekstitöötlus, mängude jooksutamine pole üldse tähtis. Esialgu olin kindel, et loosi läheb Lenovo Thinkpad Edge 13 või Dell Vostro 3300, kuid nüüd sattusin Macbooki peale ning tekkisid mõned küsimused.
1) Kas tavalist Macbooki tehakse ka mingit muud värvitooni peale valge?
2) Kui alternatiivi pole, küsiksin valge kohta. Kui kergelt valge Macbook määrdub, kui lihtne teda puhtana hoida on? Olen tõeline pedant ning hoian oma asju väga, kuid valged asjad kipuvad üldiselt kergelt määrduma.
3) Kuna kõik mu tuttavad kasutavad siiski Windowsi, tekib probleem dokumentide käsitlemisega. Olen kuulnud, et kui installerida Macbookile Open Office, saab Wordi/Exceli dokumente edukalt näha? Kas on veel mingeid variante?
Ette tänades,
Gaudi
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
20.02.2011 15:56:11
|
|
|
1) Muid värve pole (MacBook Pro on alumiiniumist ja seega hall)
2) Kui regulaarselt puhastada, ei ole probleeme.
3) Ka OS X jaoks on Microsoft genereerinud Office paketi. Viimane vist oli 2011 versioon.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
20.02.2011 19:03:02
|
|
|
2) Kui niigi asju korras hoiad, ei tohiks mingit probleemi valge macbookiga olla, ei lähe üldse nii kergelt mustaks.
3) Macil on lisaks tausta OpenOffice'ile ka MS Office (praktiliselt sama windowsiversiooniga) ja Apple'i enda iWork (sisaldab wordi, exceli ja powerpoindi alternatiive). Kõik suudavad Windowsist tuttavaid formaate avada-salvestada. Kui tasuta variant tõesti oluline (ja juba harjunud OpenOffice'iga), võta OpenOffice, muidu soovitaks MS Office't.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
22.02.2011 15:13:02
|
|
|
on ehk keegi kursis, kas meie vabariigist või EU'st ka sellist asja saaks kuskilt? http://www.mcetech.com/optibay/ või on ainukene võimalus USAst tellida?
Edit: Saksamaalt leidsin.. aga on ehk lähemal?
_________________ ..||.. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
22.02.2011 19:48:55
|
|
|
Ise ka viimasel ajal uurinud sellist lahendust, üks foorumlane äsja müüs ainult seda draivi asendajat (st. siis ilma superdrive kestata), praktiliselt sama asi mis OptiBay. Eestis kohapeal muidu midagi sarnast ei müüda jah, ebayst tellimine on ainuke lahendus. UK-st hinnad 16-20£. Võid ka ise meisterdada, kusagil jäi päris hea õpetus silma
Vot selline: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=486188
Endal kahjuks vana PATA-liidesega MacBook, see sobib ainult SATA-le (uued Unibody MB-d).
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
22.02.2011 20:54:15
|
|
|
njah, need e-bay asjad on veidi kahtlased. Kisub sinnapoole, et tellin peale palgapäeva optibay ära, siis 64GB Cruciali SSD sisse ja 160GB ketas datakettaks ja lõbu laialt
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
22.02.2011 21:33:58
|
|
|
Macbook ei lähe jah kergelt mustaks. Hoolduseks nö kasutan 2 tööriista - Air Duster PRF 4-44 surveõhk, mida saab klickist ja mis väga tõhus vendikate vahede jne puhastaja ja KeepITClean scren cleanerit. Viimane võtab hästi ära näiteks sääselaibad suvel ja klaveri puhastuseks väga hea. roheline läbipaistev pudel koos lapikesega. Tulevad taas valged klahvid nähtavale. Siiani olen oma pea 2a aastat vana macbook'i küll valgena suutnud hoida.
Office osas on jah soovitavalt MS toodang. Kui tasuta tahta, siis openoffice.
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
23.02.2011 11:38:08
|
|
|
sai Cruciali 300C 128GB ära tellitud. optibayga jändab kunagi hiljem lisaks veel 2GB RAMi ja peaks hea kiire töölooma saama
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
23.02.2011 12:50:44
|
|
|
asendad siis tava ketta asemele nagu ma aru saan? Sul kokku nüüd 4GB mälu? siis peaks jah tulema päris muhe pill juba:)
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
23.02.2011 17:08:15
|
|
|
tavaketta asemele jah, ning 4GB 1066Mhz DDR3 mälu on siis kokku süsteemis.
kui ma esmaspäeval kõik kätte ja installitud saan, eks ma siis pajatan kogemustest. SSD'l on muidugi võimsust ülegi natukene, aga alati saab kettaid masinate vahel tõsta kui vajadus peaks tekkima
edit:
Kiskusin macbooki bottom case ära et mälusid vahetada. Olin meeldivalt üllatunud kui vähe tolmu igal pool masinas oli Peaaegu ei olnudki teist. 2+ a kasutuse peale oleks vähe hullemat olukorda oodanud
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
119orama
HV vaatleja

|
28.02.2011 23:09:17
|
|
|
Tere
Kas keegi oskab nõu anda kust saaks hea hinnaga MacBook 6.1-ile uut ekraani?
Pragusele tuli must laik üles paremasse nurka
_________________ Fuck the fuel economy! |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
28.02.2011 23:50:24
|
|
|
rocki kirjutas: |
asendad siis tava ketta asemele nagu ma aru saan? Sul kokku nüüd 4GB mälu? siis peaks jah tulema päris muhe pill juba:) |
ja veel kui muhe... 3 gigane videofail avanes VLC's hetkega. photoshopi tiris käima 5 sekundit jnejne... alates power nupu vajutamisest kuni 100% süsteemi töötamiseni (kaasa arvatud appide loginid) läks 35 sekundit.
SSD on ikka ülikõva asi
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
01.03.2011 00:42:11
|
|
|
Hmm, ma lootsin ssd-ga ikka uhkemaid numbreid näha. Proovisin ka kohe huvipärast startuppe ja värke. Nupuvajutusest kuni desktop ees + üks click et safari avaneks ja avalehe ette viskaks 1min7sek. Desktop oli ees 57sek juures. Photoshop CS4 avanes 9sekundit.
4GB ddr667 mälu ja 320GB 7200rpm ketas.
|
|
Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
4 :: |
240 |
|
tagasi üles |
|
 |
flake
HV veteran
|
01.03.2011 09:31:32
|
|
|
mälu ja 7,2k ketas muidugi aitavad, eriti PSi puhul.
Minu subjektiivne arvamus, kuid minu silmale on vahe näha, ning vahe on üsna meeldiv...
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
01.03.2011 10:01:01
|
|
|
Proovige võimalusel võrdluseks uut Airi käima panna, siis see 1 minut tundub lausa igavikuna.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
3 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
01.03.2011 16:29:04
|
|
|
No algul läks mul ka startup protsess - nupust vajutus kuni täieliku tööle minekuni külaltki vähe aega, nüüd aegade jooksul ikka natukene see protsess on pikenenud. Pigem tuleks proovida buutimiskiiruseid masinatega, millel äsja tehtud clean install. Kiiremini see air siis buudib`?
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
01.03.2011 18:13:53
|
|
|
Mäletan õigesti, siis Airil pidi Desktop ees olema juba 15 sekundiga.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Motiv8
Kreisi kasutaja

|
01.03.2011 19:57:54
|
|
|
00bandiit0 kirjutas: |
Mäletan õigesti, siis Airil pidi Desktop ees olema juba 15 sekundiga. |
Just nimelt, nii ongi.
Apple võiks Pro-dele ka sellised kettad teha kui Airiski, aga eks see jää ketta suuruse ja hinna taha.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
3 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Drakan
HV vaatleja

|
10.03.2011 17:34:27
|
|
|
Sain eelmise aastavahetuse paiku kasutatud 2008-nda aasta alguses toodetud Macbook'i.
Selle aasta jaanuaris läks topcase katki, st. üks pisike killuke on paremalt alt puudu. Jaanuari lõpus komistasin apple.spot.ee foorumis teema otsa, kus öeldi et see pidavat tüüpviga olema ja IM arvutid peaks selle kenasti välja vahetama. Mõeldud tehtud, seadsin sammud poodi. Peale paaritunnist uurimist selgus, et minu garantii lõppes 14 päeva enne nende esindusse viimist (killuke tuli ära varem, kuid mina ei tulnud selle pealegi, et see garantiisse läheks). Jäin pika ninaga.
Nädala eest lõpetas minuga koostöö aku, mis täiesti pildituks jäi. Viimati jäi aku sleep'i, ning nädal hiljem ta enam voolu akust ammutada ei suutnud. Laadimine ei toimiud. Aku mälu ei turgutanud ka 18 tundi sügavkülmas olemist. Kahest võimalikust resetist polnud ka mingit tolku. Laadimistsükleid oli kokku 330. Capacity 0, Total Capacity 0. Condition: Replace Now! Juhe tagant ära? Instant power off...
Lootusetus olukorras läksin IM arvutisse ja ostsin uue aku. Viisin aku koju ning pakendis välja võttes avastasin selle.
Viisin selle poodi tagasi, kus teatati, et apple peab isiklikult veenduma toote defektis. Hetkeks isegi süüdistati mind, nagu oleksin selle transportimisel maha kukutanud vms. Hetkel ootan nende poolset vastukaja. Põnev elu nende Macidega
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
10.03.2011 22:52:50
|
|
|
aku mõraga on natuke jama lugu küll. raske tõestada, et sa seda maha ei pillanud.
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
11.03.2011 01:20:41
|
|
|
Tundub, et hetkel peale uute mudelite peale tulemist, lähevad praegused mudelid poodidest nagu soojad saiad.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
11.03.2011 12:32:38
|
|
|
Ma saaks aru, kui kliendid tuleks iga päev mõranenud aukudega, et siis oleks põhjust kahtlustama hakata, et mingi osa neist üritab petta.
Sellistel harvadel juhtudel peaks edasimüüja ilma küsimusi esitamata jupi välja vahetama, kuna enamus ei ürita petta.
Süüdistades ausat inimest tahtlikus lõhkumises, kaotatakse klient igaveseks (+ negatiivne reklaam potensiaalsete uute klientide hulgas).
Kui sa aga tead, et probleemide korral ei hakata sind peedistama läheb järgmine mudeli uuendus (18k+ eek) samuti samale ettevõttele.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Olaf

|
11.03.2011 12:40:22
|
|
|
Ohohh kirjutas: |
Ma saaks aru, kui kliendid tuleks iga päev mõranenud aukudega, et siis oleks põhjust kahtlustama hakata, et mingi osa neist üritab petta.
Sellistel harvadel juhtudel peaks edasimüüja ilma küsimusi esitamata jupi välja vahetama, kuna enamus ei ürita petta.
Süüdistades ausat inimest tahtlikus lõhkumises, kaotatakse klient igaveseks (+ negatiivne reklaam potensiaalsete uute klientide hulgas).
Kui sa aga tead, et probleemide korral ei hakata sind peedistama läheb järgmine mudeli uuendus (18k+ eek) samuti samale ettevõttele. |
Ole nüüd, maailm pole nii must-valge.
Minnes sinu arusaamisest sammukese edasi, siis homme läheb IM Arvutitesse klient, ostab omale kalli MacBook Pro, läheb välja, libiseb jäisel teel ja pillab kalli arvuti puruks, läheb siis salongi tagasi ja ütleb, et pakist välja võttes oli juba katkine, et andke aga uus. Kes selle kahju peaks kinni maksma? Kui pood talle uut masinat kohe ei anna, siis on kliendil kisa lahti.. a'la "aga näe, mina foorumist lugesin ja üks teine kutt sai küll uue aku, miks te mind ei usu?"
Selle jaoks ongi ekspertiis, nemad vaatavad asja üle ja kui selgub, et nemad klienti usuvad, siis saab klient ka uue jupi kätte. Kliendil jaoks küll aeganõudev, kuid süsteem toimib.
See, et sina oled aus ei võrdu kahjuks sellega, et kogu ülejäänud maailm aus oleks. Mis sellest, et pettureid on vähe, siiski neid on ja ükski firma ega klient ei taha petturi jama omast taskust maksta.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
11.03.2011 12:56:11
|
|
|
täitsa õigus.
tegeledes ise külmikute hulgimüügiga ( samas ettevõttes tegeletakse ka erinevate garantii/hoolduse probleemidega ) kohtab aeg-ajalt lõpptarbijaid kes kojuveo ise teevad.
hiljem helistatakse edasimüüjale, et pakendist välja võttes olid mõlgid külgedel. 95% juhtudest on klient ise transa käigus vasta käsipuud või mujale asjaga lennanud. kohe kiputakse uut nõudma ning tekitatakse muul moel skandaali. kohalik ekspertiis on mõnekümmne aastase kogemusega ning käsipuu nurga leidmine ja kõrguste ( külmiku kui ka käsipuu nurgal ) mõõtmine annab kiirelt vastuse kätte.
ei ole mõtet pahaks panna kui nad su värskelt ostetud akut lähemalt uurida soovivad .
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
11.03.2011 13:43:12
|
|
|
Siin tuleb pigem mängu statistika. Kas kaotatud klient on väärt seda kahju, mis tuleks võimaliku pettuse korral sisse võtta. Eriti kui tegemist on lisavidinaga, mitte põhitoote endaga.
EDIT:
digweed, nagu ma aru saan, siis antud juhul on välja kujunenud selge muster. Mõlgid on just sellistel toodetel, mille klient on otsustanud ise koju vedada. Siin on vägagi õigustatud põhjus oletada, et klient on ise süüdi. Lisaks on külmkapid selline toode, mida ostetakse 20 aastaks ning sama klient tõenäoliselt ei teeni sulle seda kahju kunagi tagasi.
Arvuteid vahetatakse välja aga iga kolme aasta tagant + igasugu lisavidinad (iPad, iPod jne.). Vale hinnangu korral jääd kõige müügist ilma. Ma usun, et apple lisavarustusel (akud, kõvakettad, mälud jne.) on päris suur kate. Ehk siis kahju ei ole päris jupi hind. Ülejäänud summa võid reklaamikuludesse kanda (kui mu mure lahendati igasugu proleemidetta, siis ostan sealt teinekordki).
Sellega olen nõud, et kui ostad 40k eeku maksva Mac Pro, siis seda ilma ekspertiisita välja ei vaheta.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|