praegune kellaaeg 19.06.2025 14:02:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
korsten
HV veteran
|
24.02.2011 19:18:55
i7 950 OC . |
|
|
Hädas siis oma OC-ga, lihtsalt mõistus ei hakka enam peale, E8500 ja Q9300-ga olid asjad tunduvalt lihtsamad (vähem valikuid)
Aparaat selline:
i7 950
Jahuti Megahalems (2 vendiga)
X58A-UD3R
Corsair Dominator GT mälud (CMT6GX3M3A2000C8)
SSD F60 (Corsair)+ paar WD HDD-d
Radeon HD 5970
Corsair HX1000W
Mure 1:
Mälu kiirust ei saa mitte kuidagi üle 1066-e.http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37150 selle lehe andmetel ongi up to 1066 tüüpi mälu toetatud aga kas see on siis tõesti piir?
Samas tuleb meelde, et Dual channelis tuli mälu kiirus (mida näitas CPU-Z) kahega korrutada. Mida aga peale hakata triple channeliga (kas korrutada kolmega)?
Mure 2: Mälu ei kannata volti (või ei kannata emaplaat). Midagi muud peale mälu voldi näppimata kuid samas ainult mälule volti andes (by def emmel 1,5v ; mälud tahaksid 1,65v) on tulemuseks süsteemi boot fail...
Millest alustada lahenduste leidmisel?
Illustratiivne pildike ka siia:
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Evil
Hull

|
25.02.2011 12:56:02
|
|
|
Paar häirivat asja on skriinil. Kasuta 23x kordajat, 24x on turbo kordaja millega prosed ei taha kuidagi klokkuda. Mälu peaks ikkagi reaalselt sul jooksma 1000mhz-i peal def, ka cpu-z peaks näitama nii. Su mälude def peaks olema 1000mhz 8-9-8-24, ma kasutaks igaks juhuks stabiilsuse mõttes 2T-d mitte 1T nagu su skriinil. Samuti ei tasu unustada sellist asja et osad mälukordajad ei pruugi töötada üldse.
Biosis muuda selline asi manuaalselt nagu Uncore Clock Ratio. Uncore Clock Ratio on seotud mälukordajaga(2x+1). Näiteks kui mälukordaja on 8 siis Uncore peab olema 17x, mälu 6 siis Uncore 13x jne.
Mäluvolt soovitan ka manuaalselt panna. Kui mälude tootja lubab 1,65v siis see panegi biosist, kui asi ei buudi siis viga on kuskil mujal. Soovitan ka erinevaid mälusiine proovida.
Aga kui aus olla siis mälu klokkimine 24/7 jaoks üsna mõttetu, proseklokk on palju tähtsam.
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
2 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
25.02.2011 18:23:05
|
|
|
Evil, tänud
tsitaat: |
ma kasutaks igaks juhuks stabiilsuse mõttes 2T-d mitte 1T nagu su skriinil.
|
Mälud on auto peal kuna minu seadistamisega nad tööle ei hakanud. Kuskohatst vahetatakse 1T 2T vastu?
Uncore Clock Ratio on seotud mälukordajaga(2x+1). Näiteks kui mälukordaja on 8 siis Uncore peab olema 17x, mälu 6 siis Uncore 13x jne.
|
Seda ma ei teadnud. misasi see uncore on?
Kui mälude tootja lubab 1,65v siis see panegi biosist
|
Valik on 1,64 või 1,66v bios-ist. esimesel katsel (kõik muud asjad "auto" nende voltidega asi ei buutinud, ei oska viga ka kuskilt otsida... Siinide valik on nii nagu Giga ette annab, mängida annaks pulkade arvuga ainult.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|