Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
23.02.2011 11:03:53
|
|
|
anti666 kirjutas: |
Kas kõigi installitud programmide updated lähevad ka samase repose ja linux suudab automaatselt neid sealt tõmmata/installida? |
Programmi updated tulevad loomulikult samast repost kust selle installisid.
anti666 kirjutas: |
Mis siis saab kui programmi pole pakihalduriga võimalik leida? Lisad uue repo koha? |
Eeldusel, et programmil kusagil on repo siis jah võid selle lisada (mõistlikku piiri pole kui palju eri reposid sul olla võib pakihaldurisse lisatud). Olen näinud ka juhuseid, kus imepisikese programmi jaoks on loodud eraldi repo kus toosaama programm üksi sees istub.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
23.02.2011 11:50:59
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Eeldusel, et programmil kusagil on repo siis jah võid selle lisada (mõistlikku piiri pole kui palju eri reposid sul olla võib pakihaldurisse lisatud). Olen näinud ka juhuseid, kus imepisikese programmi jaoks on loodud eraldi repo kus toosaama programm üksi sees istub. |
FYI on selliseid ühe programmikesega reposid lademes, kuna reeglina iga programmi autor teeb oma repo ja kui ta tegelebki vaid ühe programmikese arendamisega, siis ei saagi seal repos suurt midagi rohkemat olla...
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.02.2011 12:25:02
|
|
|
http://www.h-online.com/open/features/Background-German-Foreign-Office-drops-Linux-1194263.html
tsitaat: |
Various German Foreign Office documents leaked, for instance, to netzpolitik.org and then in part published, demonstrate that the German Foreign Office has no compelling reasons for its recent decision to migrate its desktop and notebook computers from Linux back to Windows. On two previous occasions, the German Foreign Office had asked management consulting firm McKinsey for an appraisal of its IT strategy, and both times the market researchers' studies concluded that Linux and open source software constitute a perfectly viable solution on desktop computers. |
In spring 2010, by which time Guido Westerwelle was the German Foreign Minister, and Dr. Michael Groß had taken over as head of the Foreign Office's IT department, a second study by McKinsey compared the Foreign Office's potential client options: exclusively Linux on desktops, dual-boot systems with Windows and Linux (the current solution for the Foreign Office's desktop computers), or a purely Windows solution. This study also concluded that purely Linux desktops are a "viable option", although "currently existing user prejudice would need to be overcome." The market researchers considered purely Windows desktops technically possible and attractive from a user perspective; however, they warned that migrating systems back to Windows would involve considerable cost and effort, that there would be a danger of losing expertise, and that significant licence and migration costs would apply in the medium term. |
Ehk siis nagu öeldud on tegu puhtalt poliitiilise otsusega. Juhtkonda sattus miski anti-linux tegelane kes kordas uuringuid mida oli juba varem tehtud, sai täpselt sama tulemuse kuid suutis noist tulemustest välja lugeda et raudselt oleks vaja siiski tagasi XP peale kolida.
Etz kirjutas: |
reeglina iga programmi autor teeb oma repo |
Reeglina? Isegi nii vähe kasutatav distro nagu gentoo omab oma ühes repos üsna mitukümmend tuhat eri paketti ning siiani pole veel kohanud vajadust eraldi midagi juurde pookida. Ehk tooksid mõned konkreetsed näited et leiaks sellele "repo per programm" reeglile kinnitust?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahfiaz
HV kasutaja
|
23.02.2011 12:49:30
|
|
|
Ho Ho, ära ubuntu kasutajatega vaidle.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
23.02.2011 12:56:23
|
|
|
Ehk siis nagu öeldud on tegu puhtalt poliitiilise otsusega. Juhtkonda sattus miski anti-linux tegelane kes kordas uuringuid mida oli juba varem tehtud, sai täpselt sama tulemuse kuid suutis noist tulemustest välja lugeda et raudselt oleks vaja siiski tagasi XP peale kolida. |
Ma arvan, et sa loed sellest välja täpselt seda, mis sulle meeldib. Neil on praegu kasutusel dual-boot süsteemid, asja odavamaks tegemiseks on üsna lihtne, osta Officed ja linuxi support team minema kihutada. Kusjuures probleemid on neil täpselt samad mis eelmise uuringu ajal ehk siis pole midagi aastate jooksul paremaks läinud ( mida algselt loodeti )
Problems were mainly identified in the areas of interoperability, particularly affecting the sharing of office documents, in the concentration of important expertise in a small number of IT professionals, and in the low level of acceptance among staff. |
Lisaks Open Office tulevik on praeguseks ülimalt ebakindel.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.02.2011 13:12:50
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Neil on praegu kasutusel dual-boot süsteemid |
Ainult desktopil, läpakad kõik puhtalt linuxi peal.
asja odavamaks tegemiseks on üsna lihtne, osta Officed ja linuxi support team minema kihutada |
Sul vist jäi märkamata, et nende praegune linuxi põhine süsteem on oluliselt odavam ülal pidada, kui muude osakondade wini põhine. Ainsaks probleemiks on kasutajate (põhjendamatu) nurin ja eelarvamused ning dokumentide liigutamine eri osakondade vahel.
Mis loogika järgi peaks winile kolimine süsteemi ülal pidamise odavamaks tegema kui teistel kes seni puhtalt wini peal elavad kulub jupp maad rohkem raha süsteemi ülal hoidmiseks?
Et siis ainus õige Linux on siis nüüd Gentoo või? |
Distro on sügavalt isikliku eelistuse küsimus, lihtsalt tõin näite endale kõige tuttavama põhjal.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
23.02.2011 13:14:05
|
|
|
sukelduja, ja miks peaks sealt lugema välja vaid sinu nägemust ? Riigiasutused toimivad reeglina üsna tuimalt oma statistiliste andmete alusel ja väga lihtne on mõnel ametnikul nende andmetega manipuleerides saavutada just selline tulemus nagu parasjagu tarvis. Tegemist ei pruugi olla üldse win vs. linux teemaga, lihtsalt mingid eelarvenumbrid oli vaja ümber kirjutada vms. aga sulemees luges sealt krt teab mida välja. Seega pole meil mingit adekvaatset alust arvata, et tegemist on üldse millegi sellisega, mida käesolevas teemas argumendina serveerida saaks
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
23.02.2011 13:33:00
|
|
|
Ainsaks probleemiks on kasutajate (põhjendamatu) nurin ja eelarvamused ning dokumentide liigutamine eri osakondade vahel.
|
Kuid see ei kajastu mitte IT kulude real, vaid muudes personalikuludes. Kusjuures sa väga mugavalt kaotasid ära it personali puuduse probleemi.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.02.2011 13:44:46
|
|
|
Kusjuures sa väga mugavalt kaotasid ära it personali puuduse probleemi. |
Hm, suutsin vist miskit kahe silma vahele jätta. Ehk viitaksid konkreetsele lausele kus sellest räägiti?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
23.02.2011 13:46:33
|
|
|
Kusjuures sa väga mugavalt kaotasid ära it personali puuduse probleemi. |
Hm, suutsin vist miskit kahe silma vahele jätta. Ehk viitaksid konkreetsele lausele kus sellest räägiti? |
in the concentration of important expertise in a small number of IT professionals,
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.02.2011 13:55:56
|
|
|
Et siis neil oli liiga palju itimehi koos? Kas siis nende töö tasustamine ei käinudki IT eelarve alla? Kui käis siis jääb endiselt õhku küsimus mis valemiga nad suutsid odavamalt hakkama saada
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
23.02.2011 14:09:48
|
|
|
Et siis neil oli liiga palju itimehi koos? Kas siis nende töö tasustamine ei käinudki IT eelarve alla? Kui käis siis jääb endiselt õhku küsimus mis valemiga nad suutsid odavamalt hakkama saada |
Seda pole öeldud, võimalik et neil lihtsalt ei olnudki piisavalt it tööjõudu ( mis avaldub ka lihtsalt kasutajate nurinas ). Probleem oli otseselt nö "laia profiiliga" itimeeste vähesus.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.02.2011 14:10:15
|
|
|
Ainsaks probleemiks on kasutajate (põhjendamatu) nurin ja eelarvamused ning dokumentide liigutamine eri osakondade vahel.
|
Kuid see ei kajastu mitte IT kulude real, vaid muudes personalikuludes. Kusjuures sa väga mugavalt kaotasid ära it personali puuduse probleemi. |
Palju seda IT-personali ikka vaja? Linuxi puhul hallatakse ju ainult ühte arvutit ja see üks arvuti võib väga suur olla.
Ainus häda, miks siin ei saa Linuxi kõiki võlusid kasutada, aeglased interneti ühendused.
Tekkiski küsimus. Hetkel on mul ubuntu 10.10 sellel antakse GUI vaid TTY7 peale, Kuidas saab selle kõigile TTY'dele? ja mis moodi siis "Thin client" üle võrgu sinna ühenduma panna?
|
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
23.02.2011 14:18:10
|
|
|
reeglina iga programmi autor teeb oma repo |
Reeglina? Isegi nii vähe kasutatav distro nagu gentoo omab oma ühes repos üsna mitukümmend tuhat eri paketti ning siiani pole veel kohanud vajadust eraldi midagi juurde pookida. Ehk tooksid mõned konkreetsed näited et leiaks sellele "repo per programm" reeglile kinnitust?  |
Üks väga konkreetne näide on esteid, mille jagamiseks on nii Ubuntu PPA kui Gentoo tarvis layman overlay. Mõnel viisakamal kinnise kraami pakkujal on samuti omad repositooriumid üles seatud, Operal näiteks.
Kogu see Launchpadi ühe-jupi-PPA-uputus on suuresti tingitud sellest, et üksikul arendajal, kes aeg-ajalt oma ühe plasmoidi või mis iganes viguri kallal nokitseb, on tunduvalt lihtsam ja kiirem kasutajateni jõudmiseks uus ppa valmis klikkida ja seda läbi opendesktop.org-i või mõne muu kanali kaudu reklaamida.
Minul isiklikult on ka Gentoo all suurusjärgus mõnikümmend ebuildi väljaspoolt ametlikku puud - pärit erinavatest laymani overlay'dest või siis hoopis käsitsi bugs.gentoo.org'st ja muudest allikatest lokaalsesse overlaysse sikutatud.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
23.02.2011 15:16:02
|
|
|
olavsu1, mul on selline tunne et sul on rohkem edubuntu poole vaja vaadata. Aga linuxi alafoorumis on ubuntu teema olemas, räägi seal veidi lahti oma olukord.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mangroove
HV vaatleja
|
23.02.2011 17:08:54
|
|
|
Andykas kirjutas: |
Mangroove kirjutas: |
Versiooniuuendused on saatanast ma ütlen sulle , aga see on rohkem minu isiklik eelistus. Ma võin öelda seda, et windowsi tarkvara tegeleb tavaliselt ise oma uuenduste otsimisega ja mõni programm uuendab ennast ka ise.
Mind see tüütab muidugi lõputult, ma keerasin ka Linuxis (Fedora 13) automaatsed uuendused kinni.
|
Turvalisusest oled midagi kuulnud?
|
Panid nüüd ära...
Jah, olen kuulnud turvalisusest. Tegelen aktiivselt oma süsteemi turvamisega. Hetkel olen jälle windowsi peal- muidugi lähevad kõik security patchid kohe peale, lihtsalt mul on auto-update kinni keeratud ja selle asemel tuleb ilus notification ikoonike- kapiish? Sama asi kehtib ka osade teiste progede kohta.
Ehk siis, mis ma tegelikult öelda tahtsin on see, et minu jaoks ei ole auto-update kui selline eriline väärtus, sest peale turvauuenduste tuleb seat vahepeal kaasa ka väga kahtlase väärtusega muid muutusi, mis minu kogemustes sugugi häid tagajärgi ei oma. Ma ei uuenda asju lihtsalt uuendamise pärast. Näide: mul oli netbooki peal mingi aeg Ubuntu, mille ma suures uuendamise tuhinas uuendasin selle kohutava Unity versiooni käki peale, pälvis see uuendus Ubuntu uninstalliga, sest ma ei tuvastanud ühtegi mõistlikku meetodit eelmise ver peale rollbacki teha.
Pealegi, väikse huumoriga võib öelda, et iga turvaaugu kohta, mis Adobe lapib sisaldab järgmine versioon kolm uut.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.02.2011 17:19:06
|
|
|
Mangroove, noh siis sul ei ole auto-update kinnikeeratud. vaid ümberseadistatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
23.02.2011 19:40:17
|
|
|
Ehk siis nagu öeldud on tegu puhtalt poliitiilise otsusega. Juhtkonda sattus miski anti-linux tegelane kes kordas uuringuid mida oli juba varem tehtud, sai täpselt sama tulemuse kuid suutis noist tulemustest välja lugeda et raudselt oleks vaja siiski tagasi XP peale kolida. |
Liiga suvaline tõlgendus. Sai just kaks Ubuntut W7 peale üle viia, sest kasutajakogemus sisaldas "põhjendamatud nurinat" töötamises evolutioniga Katsu sa nüüd hinnata, millal on nurin põhjendatud või mitte.
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
23.02.2011 19:46:01
|
|
|
Mangroove, Sa ütlesid, et versiooniuuendused on saatanast. Lõpus mainid lihtsalt, et keerasid fedoral automaatsed uuendused kinni. Need on nagu kaks eri asja ju.
Ma ei lase ka uuendusi pimesi peale, st mul puudub üldse selline võimalus, kuna ma teen upgraded käsurealt käsitsi.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.02.2011 19:52:08
|
|
|
dzombe kirjutas: |
Katsu sa nüüd hinnata, millal on nurin põhjendatud või mitte. |
Kui teha iga viimase kui ühe nurina järgi siis ei jõuaks eales ükski itimees inimeste soove täita. Inimeste mitte viitsimine õppida/tööandja tahe mitte koolitada ei ole põhjus nurisemiseks.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mangroove
HV vaatleja
|
23.02.2011 22:56:27
|
|
|
Andykas kirjutas: |
Mangroove, Sa ütlesid, et versiooniuuendused on saatanast. Lõpus mainid lihtsalt, et keerasid fedoral automaatsed uuendused kinni. Need on nagu kaks eri asja ju.
Ma ei lase ka uuendusi pimesi peale, st mul puudub üldse selline võimalus, kuna ma teen upgraded käsurealt käsitsi. |
Väljendasin ennast sellel juhul ebatäpselt. <- smaili oli mõeldud küll väikest huumorit edastama, aga ilmselt ei ole see üheselt mõistetav.
Versiooniuuendustest rääkides: Ubuntu läks ka Desktop versioonis Unity peale üle. Keegi seda proovinud nüüd on?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
23.02.2011 23:09:25
|
|
|
kusti85 kirjutas: |
Minu meelest w7 omas mingit veerandtunnist kaunterit, mille jooksul asi nulli poole tiksus ja kui ei reageerinud selle aja jooksul, siis tuli automaatselt restart. Võin ka eksida. |
Parandan ennast. Lasin just SP1 peale windows 7le ja ei teinud mingit restarti, aken oli all ikka pikka aega (kümnetes minutites) lahti enne kui ise restartisin.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |