Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Portide avamine / suunamine, uuesti. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dude .
HV Guru

sõnum 16.02.2011 19:28:55 Portide avamine / suunamine, uuesti. vasta tsitaadiga

On selline probleem, et Steam'i (või siis täpselt Valve) mängudel multiplayer'ist koguage auto disconnectib. Olen lugenud, et tegu on probleemiga, mis võib juhtuda osade ruuteritega vms, kui pordid pole avatud.
Olen nende portidega terve ome elu võidelnud, alati on mingi jama. Kunagi sai vist tehtud, aga nüüd vahepeal läks kõik tagasi nullseisu.
Hakkan siis jälle vaikselt pihta.

Ruuteriks on Thomson TG784 .
Spoiler Spoiler Spoiler

Lähen portforward.com ja valin näiteks Steam Client. Nüüd olen siin - http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson-Alcatel/TG784/Steam_Client.htm
Esimene samm on ip staatiliseks tegemine: http://portforward.com/networking/static-win7.htm

Ja siin tulebki esimene probleem. Kui ma nüüd söödan oma informatsiooni sinna ipv4 settingute alla... mis ja kust ma võtan?

Kas ma võtan asjad sealt cmd (ipconfig/all) alt? Või siis siit: http://192.168.1.254/cgi/b/is/_ethoa_/dt/?be=0&l0=2&l1=2&name=ipDslInet ?
Üleüldse pidi mingi lahter olema sedasi, et Elion'il on mingid oma kindlad numbrid?

Edit: Leidsin mingisuguse vanema teema. Panin asjad sedasi kokku, praegu on Internet olemas. Kuigi ma ei ole kindel, et kas kõik nüüd on ikka korras. Kui ma nüüd seal portforward lehel olen, kas ma panen staatiliseks ip'ks selle ruuteri ip sealt ruuteri lehelt või siis selle sisemise ip, mis ma sinna ipv4 properties'i alla panin?

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 18.02.2011 23:59:48 vasta tsitaadiga

Staatiliseks on su IP juba tehtud, kui IPv4 properties käsitsi ära muutsid.

Pordi suunamisel pead ruuterile ütlema, millisele sisevõrgu masinale port suunata, st sisestad sinna oma arvuti IPv4 aadressi, mille staatiliseks tegid varem. Siis ruuter "teab", millisel aadressil mäng töötab ja oskab serverist tulevad päringud ja paketid sinu arvutile edasi anda.
Võid seda võrrelda oma elukoha ja aadressi teatamisega kohalikule omavalitsusele - siis nad teavad, kuhu sulle valijakaart saata icon_wink.gif

tagasi üles
Dude .
HV Guru

sõnum 19.02.2011 16:14:23 vasta tsitaadiga

Tegin ma selle ip staatiliseks õigesti? Olen kuulnud ka, et peab näiteks ipv4 aadressil ära muutma viimase numbri vms. Lisaks ajab segadusse selline asi:

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
smily
HV kasutaja

sõnum 19.02.2011 16:47:17 vasta tsitaadiga

Endal sama jama.Minu probleem põhimõtteliselt nii ,et mäng mw2 ja seal oma dedicated serku tegemine(jah on pira jah rikun seadusi-sorry),et ip nii external kui internalil peavad olema pordid samad 28960.Minul aga internali on 28960 aga external hüppab ringi 24000-56000ni ,nagu pidama ei sa teda üldse.Ruuteris nii palju neid porte lisanud.Nii UDP kui TCP lisanud ja lihtsalt ikka ei tööta.Kui keegi teine inimene püüab nagu minu IP peale ühenduda siis tuleb unable to connect host-aka ei sa ühenduda vms.Kui teen hamachiga ja anna seal neile oma hamachi ühenduse siis kohe töötab. icon_sad.gif

Our external IP is 84.50.131.69:33667<<<<port vale
Our internal IP is 192.168.1.64:28960<<<kõik õige
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.02.2011 21:47:41 vasta tsitaadiga

Dude . kirjutas:
Tegin ma selle ip staatiliseks õigesti?
Pildi järgi otsustades küll - muide ei ole mingit mõtet varjata oma sisevõrgu parameetreid - need ei ole midagi unikaalset ega ka mitte interneti poole pealt nähtavat.
tsitaat:
Olen kuulnud ka, et peab näiteks ipv4 aadressil ära muutma viimase numbri vms.
Ei pea, aga võib. Kuna võrgumask (network mask) on viimase nubriga 0, siis lubab see sisevõrgus kasutada aadresse, mis lõpevad numbriga 1 kuni 254. Pead ainult seda vaatama, et aadress mingi muu seadme või arvuti poolt juba hõivatud ei ole - näiteks ruuteriga sama aadressi oma arvutile panna ei maksa. Midagi hullu ei juhtu, aga lihtsalt võrk ei tööta.
tsitaat:
Lisaks ajab segadusse selline asi:

Spoiler Spoiler Spoiler

Mind ka. Sinna lahtrisse rohkem kirjutada ei saa või? Ainult 5 sümbolit? Proovi ehk mingit muud brauserit? Mul pole seda ruuterit, nii et ma ise ei saa kuidagi seda asja proovida ega oska ka midagi soovitada.

tagasi üles
Dude .
HV Guru

sõnum 19.02.2011 22:45:56 vasta tsitaadiga

Ei tööta Chrome'i ega Firefox'iga. Enda arust ei ole seda ip'd sinna kunagi pannud.

Edit: Kas sellest ei piisa, kui panna ip siia:

Spoiler Spoiler Spoiler

Sinna laseb mul panna automaatselt network'is oleva arvuti või siis kirjutada kohe ip lihtsalt.

Lisaks, "Use UPnP:" ja "Use Extended Security:" taga linnukesi ei ole, right?
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 20.02.2011 14:19:47 vasta tsitaadiga

Ma ei ole selle ruuteri manuaali lugenud. Võimalik, et nii see käibki. Igaks juhuks võiksid ehk ise manuaali ette võtta või mis?

Seal port triggering seadistuse lehel tundub, et oodatakse tõepoolest hoopis pordi numbrit - see saabki olla vaid kuni 5-kohaline (1-65535). Seda võib järeldada ka juuresolevast tekstist. Kui sa selle lahtri tühjaks jätad, siis tõenäoliselt jääb portide vahemik samaks mille port range vahemikku kirjutasid või kui sinna näiteks 10000 kirjutad, siis võetakse väljast porti 3478 sissetulevad päringud ja suunatakse need porti 10000 masinal, mille ip määrad sellel lehel, mille pildi nüüd eelmisesse posti lisasid. Ühesõnaga jäta see lahter tühjaks kui saad või kirjuta sinna 3478, kui samasse porti tahad suunata ja tühjaks jätta lahtrit ei lubata. Ja siis sellel uue pildi lehel määrad masina, millele see port suunatakse.

See portforwarding lehel olev juhend on kas vigane või aegunud nähtavasti...

tagasi üles
Dude .
HV Guru

sõnum 20.02.2011 17:57:45 vasta tsitaadiga

Jep. Seesama port range läheb automaatselt sinna alla.

Spoiler Spoiler Spoiler

Nüüd peaks siis olema kõik? Steam'is igatahes asjad korras. Tegelt võiks olla mingi hea viis, kuidas kontrollida... Seal portforwarding lehel oli kunagi mingi port checker, aga see oli suht vigane tookord.

Lisaks jääb veidi segaseks see UPnP süsteem.

---

Nonii, sain vast korda. See PFPortChecker hetkel näitas, et kõik on lahti. uTorrent näitab ka, et on lahti.
Kuid... huvi pärast proovisin Modern Warfare 2'te ja seal ütleb ikka "NAT: Strict".
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 21.02.2011 14:16:26 vasta tsitaadiga

Kasutab ehk mingit(mingeid) muud(muid) porti(porte)? Ega kõik mängud samade portide peal ela.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Portide avamine / suunamine, uuesti.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.